Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Re: 2012 Kia Cee'd

Napisal/-a Daedalus Ne jun 23, 2013 11:40 am

Gume oz. natančneje material, velikost in oblika profila definitivno zelo vplivajo na hrup. Če se testira z enakimi gumami, potem je test relevanten, če ne, ni.

Ko slišiš kakšno BMW X5 na ogromnih valarjih je kot da gre tank mimo...če še niste opazili. ;)

yashica je napisal/-a:Odstranjevanje notranjega dela plastičnih oblog okrog kolotekov, pragov in talne tapiciringe in ponovna namestitev po lepjenju zvočne izolacije, nima nobene zveze z napako na motorju, menjalniku, zanič končniki, rokami, rjo na pločevini.... lahko ti težijo samo ob reklamiranju čričkov v predelih, ki si jih podiral in nič več.
Da mi nekdo reče, da ni garancije, ker sem dodatno zvočno izoliral izpostavljene predele ali dodatno zaščitil podvozje avtomobila je zanj bolje, da je hitrejši šprinter od Bolt-a :twisted:

Podpis.

V glavnem, ko sem jaz vozil od tete novega Cee'd-a, se mi je zdel zelo tih, je pa res, da se še nisem vozil z novim Golfom oz. nasploh novejšimi avti. Kar se tiče luž...hja, pomoje zadeva ni tako grozna, ampak ker te moti, si še toliko bolj pozoren nanjo, in rezultat je pač takšen, kot je. Jaz ti tudi svetujem dodatno izolacijo.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne jun 23, 2013 11:59 am

yashica je napisal/-a:Odstranjevanje notranjega dela plastičnih oblog okrog kolotekov, pragov in talne tapiciringe in ponovna namestitev po lepjenju zvočne izolacije, nima nobene zveze z napako na motorju, menjalniku, zanič končniki, rokami, rjo na pločevini.... lahko ti težijo samo ob reklamiranju čričkov v predelih, ki si jih podiral in nič več.
Da mi nekdo reče, da ni garancije, ker sem dodatno zvočno izoliral izpostavljene predele ali dodatno zaščitil podvozje avtomobila je zanj bolje, da je hitrejši šprinter od Bolt-a :twisted:

Ja sam so res taki debili. Meni so enkrat izjavili ne enem avtu, da pušča olje iz menjalnika ker sem vgradil aftermarket zavorne kolute pa homologirane o.z. feltne in je to poseg v vozilo :)
-Na koncu sem toliko pizdil, da so odkupili vozilo od mene nazaj, ker nikakor niso znali popraviti zadeve.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Ne jun 23, 2013 1:23 pm

A glede menjalnika pa nima noben ideje, zakaj začne tuliti?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jun 23, 2013 1:46 pm

LeQuack je napisal/-a:A glede menjalnika pa nima noben ideje, zakaj začne tuliti?

Ležaj v menjalniku. Kadar je hin se med vožnjo sliši kot tuljenje, podobno kot okvara kolesnega ležaja. Pri menjavi v višje prestave se tuljenje zmanjšuje, narašča pa s hitrostjo. Če je ležaj ti sledi menjava menjalnika, seveda v garanciji.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Ne jun 23, 2013 3:05 pm

yashica je napisal/-a:
LeQuack je napisal/-a:A glede menjalnika pa nima noben ideje, zakaj začne tuliti?

Ležaj v menjalniku. Kadar je hin se med vožnjo sliši kot tuljenje, podobno kot okvara kolesnega ležaja. Pri menjavi v višje prestave se tuljenje zmanjšuje, narašča pa s hitrostjo. Če je ležaj ti sledi menjava menjalnika, seveda v garanciji.

Že pri 1000km da bi bil hin? Pa tuljenje nima zvoka, kot obrabljen ležaj, ampak podobno zvoku turbota, ali pa ko daš v rikverc, samo višji zvok. Trenutno sem opazil samo pri nekje 2000 RPM in 3500 RPM v peti prestavi. Zvok se sliši tudi ko dam nogo z gasa, če sklopko pritisne logično zgine. Ostale prestave zgledajo v redu. Moram reči, da pogrešam svoj stari avtomatski menjalnik (tisti dobri stari s pretvornikom navora), ni ga čez to udobje. :twisted:

Sicer pa po prvem avtomatskem pranju se na temni barvi že lepo vidijo na soncu vzdolžne praskice. Enkrat ga je treba krstiti zgleda. :mrgreen:

PS: Tisti reže zraven meglenk spodaj so ravno zadostno velike, da se žuželke ujamejo notri. Včeraj po vožnji na morje sem odstranil dve osi iz tam, ena je bila preveč ujeta in jo je polovica padla nekam notri v blatnik. ;)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne jun 23, 2013 3:33 pm

S hrupnim delom je novi cee'd definitivno napredoval napram prejšnji generaciji, vsaj tako sem sam opazil. Imam prešnjo generacijo, peljal pa sem tudi novo. Bistvo teh zvokov je, da pri tem zelo šparajo, čisto tako po domače povedano. To, kar je Yashica prilepil, bi rešilo vse avtomobile, kateri imajo slabo izolacijo. VW grupa ima to dosti bolje urejeno, mislim, da za njih delajo celo Slovenci in sicer nekje iz Celja.
Imajo gume tudi nekaj vpliva, še posebej ko so nove VS stare, ampak ne toliko. Glede menjalnika pa ti toplo priporočam servis in to ne kar en servis, ampak dober servis, kjer ne boš ravno številka. Osebno bi se servisom v LJ izzogibal.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jun 23, 2013 3:39 pm

Zakaj pa ne :o Ali je Kia kaj posebnega :?: Če lahko pri vagu menjajo ročni 6-stopenjski menjalnik pri 1500 Km ali motor + dsg pri 700 km ne more biti neka Kia boljša :mrgreen:

Pametni ne vozijo avtomobila pod krtače ;) Upam, da nimaš navadne dvoslojne rdeče, ker kolikor je meni znano Hyundai& Kia še nista rešila težav iz preteklosti, ko se je lak luščil od baze.
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Ne jun 23, 2013 5:19 pm

Gosic je napisal/-a:S hrupnim delom je novi cee'd definitivno napredoval napram prejšnji generaciji, vsaj tako sem sam opazil. Imam prešnjo generacijo, peljal pa sem tudi novo. Bistvo teh zvokov je, da pri tem zelo šparajo, čisto tako po domače povedano. To, kar je Yashica prilepil, bi rešilo vse avtomobile, kateri imajo slabo izolacijo. VW grupa ima to dosti bolje urejeno, mislim, da za njih delajo celo Slovenci in sicer nekje iz Celja.
Imajo gume tudi nekaj vpliva, še posebej ko so nove VS stare, ampak ne toliko. Glede menjalnika pa ti toplo priporočam servis in to ne kar en servis, ampak dober servis, kjer ne boš ravno številka. Osebno bi se servisom v LJ izzogibal.

Ja res je zanimivo, da se špara pri zadevah, ki so poceni, sploh ker taka stvar ima lahko zelo velik pomen na vožnjo :?
Kateri servis pa se potem priporoča, na primer v okolici Ljubljane je tole:
  • ČREŠNIK d.o.o., Medvode
  • AVTOCENTER KUŠAR d.o.o., Domžale
  • AVTOHIŠA SELIŠKAR d.o.o., Vrhnika
  • AVTO BENČIČ PRODAJA IN SERVIS PRIMOŽ BENČIČ s.p., Kresnice

Kaj znano od tega?

yashica je napisal/-a:Zakaj pa ne :o Ali je Kia kaj posebnega :?: Če lahko pri vagu menjajo ročni 6-stopenjski menjalnik pri 1500 Km ali motor + dsg pri 700 km ne more biti neka Kia boljša :mrgreen:

Pametni ne vozijo avtomobila pod krtače ;) Upam, da nimaš navadne dvoslojne rdeče, ker kolikor je meni znano Hyundai& Kia še nista rešila težav iz preteklosti, ko se je lak luščil od baze.

Vse je možno to je res, tudi serijsko okvarjen menjalnik.
Barva je metalik temno modro-siva. Lepo bi bilo prati doma ja, samo ker nimam hiše da bi pral na dvorišču je to bolj težko. Nek približek so sicer te samopostrežne pralnice kjer si sam z wapom opereš ampak to ni to. Tudi večinoma kjer daš ročno notranje in zunanje oprati avto ga prej zapeljejo čez krtače. Sicer se glede tega ne sekiram preveč, ker potem sploh avta nebi pral. Prejšnji je bil srebrne metalik barve in je še vedno zgledal zelo lepo tudi po veliko pranjih, srebrna je res najboljša barva. :D

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne jun 23, 2013 6:10 pm

Od teh priporočam Kušarja.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jun 23, 2013 7:38 pm

Gosic je napisal/-a:Od teh priporočam Kušarja.

Pred parimi leti, ko je prišel k nam ceed karavan sem se mimogrede ustavil pri njem. Po enih 15 minutah ogledovanju avtomobila in pogovoru z lastnikom mi je ta ponudil službo prodajalca. Najprej :o In potem Slika
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po jun 24, 2013 5:32 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:Pa še lep je :D Če ga hvalijo Nemci, ni zgolj dober, je še kaj več...

malo off.... od kdaj pa so nemci neko merilo :?: :?: :?: Ko pa se govori o čem drugem nemškem pa pluvate, da komi brišem ekran. :twisted: :twisted:

lp

Marek_ je napisal/-a:Vseeno predrag

Lej kvaliteta se pač plača. ;) Pa naj bo to merkla, kia ali pa ........

lp

p.s. men dobra zgleda.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi To jun 25, 2013 9:06 am

Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory To jun 25, 2013 9:33 am

Ahh, torej ta cena res drži. Katastrofa....

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik To jun 25, 2013 10:47 am

Hahaha, 27k € za povprečje? Kje je tu logika? Če dobiš za tak denar Megana RS + še ostane ti. Pa ima megane čez 60 KM več, pa boljšo lego, pa...

Ajde za 20k € še ne rečem, bi še šlo... sam 27k € je pa malce pretiravanje...

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To jun 25, 2013 11:04 am

Saj niso resni. Ne rečem, da je tako motoriziran ceed slab avto, ampak s tako visoko ceno pa ta popolni novinec v svetu Golfa GTI, Focusa RS in Megana RS nima kaj iskati. Najprej naj ponudijo zverino za neko normalno ceno in od tam gradijo imidž športnika. S to ceno je Kia obula ceeda v številko prevelike čevlje :lol:

Amapk samozavestni pa so :lol:
"S tem »sovražnikom pred vrati« si pri Kii predvsem obetajo počasno utrjevanje imidža znamke tudi na področjih, na katerih do zdaj niso bili najbolje zastopani"... S to ceno si bodo polomili zobe :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To jun 25, 2013 1:01 pm

27K za tole je ena dobra smešnica. Pomoje so napihnili ceno, da bi jo potem zbili za vsaj cca 3-4K EUR. Enako so naredili z Velosterjem.

Najprej ohoho cena, če se kdo ujame, potem pa cena dol. Pa kje bi to kdo kupil za 27K, Focus ST je za 25K :) http://ford.si/container/upload/ceniki/ ... ocusst.pdf
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb To jun 25, 2013 3:03 pm

Ja no, mpc je tudi pri Focusu 28k.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To jun 25, 2013 3:19 pm

comfortably numb je napisal/-a:Ja no, mpc je tudi pri Focusu 28k.

To že, samo focus rs je uveljavljen, ceed pa popolni novinec.
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb To jun 25, 2013 3:49 pm

Nič ne rečem. Ampak ne da se primerjat najavljeno ceno Kie in akcijsko ceno Focusa, kot se je temu posmehoval INFINITI.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To jun 25, 2013 8:01 pm

Sej tudi avtov ne moreš primerjati...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov