hahehihoh je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:
To je bila le ena od primerjav, dejstvo je, da za enega "povprečnega" dizelskega Golfa po 5-6 letih dobiš najmanj 1000€ več kot za primerljivo "cenejšo" konkurenco, dejstvo je, da ima najnižjo porabo gorivo, dejstvo je, da ima ene nižjih, če ne celo najnižje stroške vzdrževanja in dejstvo je, da je v skupnem seštevku (razen začetne cene) najboljši predstavnik tega razreda (če gre verjeti praktično vsem avtomobilističnim novinarjem v Evropi in še kje).
Kaj pa ti nabijaš? Neke svoje ugotovitve tolmačiš za dejstva.
Veš ti, kaj sploh je dejstvo?
tomzzi je napisal/-a:Po moje je pri Golfu največji problem cena. Zame osebno enostavno tak avtomobil odpade, ker ne odstopa toliko od konkurence, da bi upravičil svojo višjo ceno.
Za en Comfortline (TDI, 105) za katerega daš cca 19.500€ brez multifunkcijskega volana (kar je za moje pojme odiranje kupcev) se mi zdi to krepko preveč!
Vsaj volan s tipkami bi lahko bil že vštet v to ceno no! Pri tej opremi!
Glede kvalitete pa ne nabijajte! Iz tega vidika ni prav nič boljši od konkurence!
Sem si ga na hitro imel možnost včeraj pogledat. Vozil ga pa še nisem.
Všeč mi je notranjost (razen brušenega aluminija). To je pa to! Ni pustil nekega vtisa, da je kaj boljši od primerljive konkurence.
Tako, da mene osebno zaenkrat ne prepriča in raje vzamem nekaj kar mi ponudi več za nižjo ceno.
odprti clio je napisal/-a:Ko to berem, se mi kolca za Sidharto (VI.), ki mi jo je prodajalec ponujal za 16 tisočakov (plus touchscreen radio, kamera in colo cečja platišča)...
sašo5 je napisal/-a:
PS. pa nehumano je Kio primerjat z golfom.......prosim no, vsaj i30 bi lahko vtaknili za primerjavo.....
Gosic je napisal/-a:Igrajte igro: ''Napeto obračanje tehnice v vašo korist!'' znamke ToMmy. Pri igri uporabite čim več strokovnih izrazov, s katerimi izločite tekmece iz igre.
![]()
![]()
Sicer pa zagotovo pri cee'du dobimo še kak popust, kajne?Recimo 4 zimske pnevmatike in jabko iz Ipada
odprti clio je napisal/-a:
Sploh pa ti popusti... Ta vzhodnjaška kultura trgovanja mene tako zelo moti. Daj nastavi cene in naj bodo take kot so in naj take veljajo. Ker kaj se zgodi? Vzamejo prodajno ceno, jo navijejo in ponudijo bajne popuste. Ti niti ne segajo nazaj do prodajne cene. Kdor da pač toliko več, bo dal. Ostali bodo pa mislili, kako dobro so se izpogojevali. Lahko tudi ugibate kje sem se tega naučil
Kmalu se bomo cenkali še za kilo kruha.
sašo5 je napisal/-a:
PS. pa nehumano je Kio primerjat z golfom.......prosim no, vsaj i30 bi lahko vtaknili za primerjavo.....
lancia hf je napisal/-a:Ni mi pa tole jasno
V CENI NI ZAJETA METALNA BARVA IN PREVOZ.
Kašen prevoz
lancia hf je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:
Pride pa dobrih 20 tisočakov z opremo "premium" in to z metalik barvo
the heckler je napisal/-a:torej, da ne bi sam prenašal sramote ob nakupu sem se včlanil na forum ... a me zdaj lahko kdo usmeri v tisto bando kjer imajo fauve tetovaže ? ker od zdaj naprej ne bom več smel komentirat drugih avtomobilov, ker ... imam golfa
. Lahko samo malo off topic. Kaj je bilo z kio ceed?the heckler je napisal/-a:spremljam a.com že nekaj let in posebej sem se zabaval ob debatah o golfu ... in sedaj sem se zlomil ... po škodi favorit, po fiatu tipo, po vw golfu III ( grda izkušnja ) , po renault meganu, po renault cliu ( grda izkušnja ), še enem cliu ( ja... ni me izučilo ), seatu ibizi, hyundai accentu, kia ceedu ( ne vprašaj ... ), seatu ibizi, še enem seatu ibizi in še enem seatu - leonu ... sem kupil - GOLFA![]()
najboljši prijatelj je razočaran, brat mi prerokuje propad, sodeč po forumskih temah pa me bo del ljudi obsipal s cveticami, del pa metal dr_k za mano ...
ampak ko se vse sešteje in odšteje ... želja je bila alfa julka ( mislim ne takšna želja, da imam za poster od avta sanjam pa o avtu ) ampak ... glej oklepaje v zgodovini avtov ....želja je bil nov leon ampak ... največja pohvala temu avtu je da je kot golf.... drugih želja pa ni bilo, kot da kupim avto za dobro ceno, z dobro opremo, primerno garancijo in možnostjo kasnejše prodaje ... ker sanjski avto je nekje v moji prihodnosti ( kriteriji : vožnja, ergonomija, izgled ... ne pa cena )
torej, da ne bi sam prenašal sramote ob nakupu sem se včlanil na forum ... a me zdaj lahko kdo usmeri v tisto bando kjer imajo fauve tetovaže ? ker od zdaj naprej ne bom več smel komentirat drugih avtomobilov, ker ... imam golfa
the heckler je napisal/-a:spremljam a.com že nekaj let in posebej sem se zabaval ob debatah o golfu ... in sedaj sem se zlomil ... po škodi favorit, po fiatu tipo, po vw golfu III ( grda izkušnja ) , po renault meganu, po renault cliu ( grda izkušnja ), še enem cliu ( ja... ni me izučilo ), seatu ibizi, hyundai accentu, kia ceedu ( ne vprašaj ... ), seatu ibizi, še enem seatu ibizi in še enem seatu - leonu ... sem kupil - GOLFA![]()
najboljši prijatelj je razočaran, brat mi prerokuje propad, sodeč po forumskih temah pa me bo del ljudi obsipal s cveticami, del pa metal dr_k za mano ...
ampak ko se vse sešteje in odšteje ... želja je bila alfa julka ( mislim ne takšna želja, da imam za poster od avta sanjam pa o avtu ) ampak ... glej oklepaje v zgodovini avtov ....želja je bil nov leon ampak ... največja pohvala temu avtu je da je kot golf.... drugih želja pa ni bilo, kot da kupim avto za dobro ceno, z dobro opremo, primerno garancijo in možnostjo kasnejše prodaje ... ker sanjski avto je nekje v moji prihodnosti ( kriteriji : vožnja, ergonomija, izgled ... ne pa cena )
torej, da ne bi sam prenašal sramote ob nakupu sem se včlanil na forum ... a me zdaj lahko kdo usmeri v tisto bando kjer imajo fauve tetovaže ? ker od zdaj naprej ne bom več smel komentirat drugih avtomobilov, ker ... imam golfa
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov