Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Re: 2012 VW Golf VII.

Napisal/-a IcEm4n Ne jan 13, 2013 10:08 pm

:pop: :pop: :pop:
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne jan 13, 2013 10:30 pm

hahehihoh je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
To je bila le ena od primerjav, dejstvo je, da za enega "povprečnega" dizelskega Golfa po 5-6 letih dobiš najmanj 1000€ več kot za primerljivo "cenejšo" konkurenco, dejstvo je, da ima najnižjo porabo gorivo, dejstvo je, da ima ene nižjih, če ne celo najnižje stroške vzdrževanja in dejstvo je, da je v skupnem seštevku (razen začetne cene) najboljši predstavnik tega razreda (če gre verjeti praktično vsem avtomobilističnim novinarjem v Evropi in še kje).

:lol: Kaj pa ti nabijaš? Neke svoje ugotovitve tolmačiš za dejstva. :D Veš ti, kaj sploh je dejstvo?

In kje sem se zlagal? Vse kar sem povedal, se da ZELO ENOSTAVNO preverit, le nekaj časa si moraš vzet! ;) Z veseljem bom prebral tvoje dokaze, da nabijam. :D

tomzzi je napisal/-a:Po moje je pri Golfu največji problem cena. Zame osebno enostavno tak avtomobil odpade, ker ne odstopa toliko od konkurence, da bi upravičil svojo višjo ceno.
Za en Comfortline (TDI, 105) za katerega daš cca 19.500€ brez multifunkcijskega volana (kar je za moje pojme odiranje kupcev) se mi zdi to krepko preveč!
Vsaj volan s tipkami bi lahko bil že vštet v to ceno no! Pri tej opremi!

Glede kvalitete pa ne nabijajte! Iz tega vidika ni prav nič boljši od konkurence!
Sem si ga na hitro imel možnost včeraj pogledat. Vozil ga pa še nisem.
Všeč mi je notranjost (razen brušenega aluminija). To je pa to! Ni pustil nekega vtisa, da je kaj boljši od primerljive konkurence.

Tako, da mene osebno zaenkrat ne prepriča in raje vzamem nekaj kar mi ponudi več za nižjo ceno.

Vse bolj se mi zdi, da bi ti rad le "dokazal", da ga nima smisla kupit, čeprav te že v štartu ne prepriča. :D
Zadnjič spremenil ~toMmy~, dne Ne jan 13, 2013 10:46 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne jan 13, 2013 10:36 pm

Ko to berem, se mi kolca za Sidharto (VI.), ki mi jo je prodajalec ponujal za 16 tisočakov (plus touchscreen radio, kamera in colo cečja platišča)...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne jan 13, 2013 10:38 pm

No saj 6-tke se je dalo dobro opremljene dobit za zelo dober denar. Bomo videli, kako bo z novim čez par let.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne jan 13, 2013 11:00 pm

odprti clio je napisal/-a:Ko to berem, se mi kolca za Sidharto (VI.), ki mi jo je prodajalec ponujal za 16 tisočakov (plus touchscreen radio, kamera in colo cečja platišča)...

....in dandanes mimogrede še vedno hočejo cca 15.000 zanjo (če se proda je pa drugo vprašanje) tistega leta 2009 septembra je "sidarta" bila best buy nakup desetletja....

PS. pa nehumano je Kio primerjat z golfom.......prosim no, vsaj i30 bi lahko vtaknili za primerjavo.....

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 13, 2013 11:15 pm

sašo5 je napisal/-a:
PS. pa nehumano je Kio primerjat z golfom.......prosim no, vsaj i30 bi lahko vtaknili za primerjavo.....

Pride pa dobrih 20 tisočakov z opremo "premium" in to z metalik barvo
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po jan 14, 2013 10:54 am

Igrajte igro: ''Napeto obračanje tehnice v vašo korist!'' znamke ToMmy. Pri igri uporabite čim več strokovnih izrazov, s katerimi izločite tekmece iz igre.
:D oops

Sicer pa zagotovo pri cee'du dobimo še kak popust, kajne? :-P Recimo 4 zimske pnevmatike in jabko iz Ipada :-P

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jan 14, 2013 11:31 am

A ni to debatiranje o ceni nekega izdelka brezvezno? Če nekomu paše dat 20 jurjev za golfa naj da, sej bo dal iz svojega žepa. A bo kdo dal kej zraven da to nekatere tako moti? Če si jaz zaželim A3 za 30 jurjev si ga bom pač kupil, ne glede na vaša mnenja da dobim za tak denar 2 ceeda.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po jan 14, 2013 12:51 pm

Gosic je napisal/-a:Igrajte igro: ''Napeto obračanje tehnice v vašo korist!'' znamke ToMmy. Pri igri uporabite čim več strokovnih izrazov, s katerimi izločite tekmece iz igre.
:D oops

Sicer pa zagotovo pri cee'du dobimo še kak popust, kajne? :-P Recimo 4 zimske pnevmatike in jabko iz Ipada :-P

4 zimske pnevmatike so pa že zguljena prodajna poteza v zimskem obdobju. Pa še to ti S3-ko prodajo, ker malenkost prikrojijo popuste.

Sploh pa ti popusti... Ta vzhodnjaška kultura trgovanja mene tako zelo moti. Daj nastavi cene in naj bodo take kot so in naj take veljajo. Ker kaj se zgodi? Vzamejo prodajno ceno, jo navijejo in ponudijo bajne popuste. Ti niti ne segajo nazaj do prodajne cene. Kdor da pač toliko več, bo dal. Ostali bodo pa mislili, kako dobro so se izpogojevali. Lahko tudi ugibate kje sem se tega naučil :D

Kmalu se bomo cenkali še za kilo kruha.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po jan 14, 2013 1:19 pm

odprti clio je napisal/-a:
Sploh pa ti popusti... Ta vzhodnjaška kultura trgovanja mene tako zelo moti. Daj nastavi cene in naj bodo take kot so in naj take veljajo. Ker kaj se zgodi? Vzamejo prodajno ceno, jo navijejo in ponudijo bajne popuste. Ti niti ne segajo nazaj do prodajne cene. Kdor da pač toliko več, bo dal. Ostali bodo pa mislili, kako dobro so se izpogojevali. Lahko tudi ugibate kje sem se tega naučil :D

Kmalu se bomo cenkali še za kilo kruha.

Stvar popustov pri nakupu vozila (etc, ...) pač ni nekaj novega. Prej bi lahko rekli, da je prišla ta tzv. "kultura trgovanja" pri prodaji avtomobilov k nam z zahoda - večji (ter zrelejši) trgi že od nekdaj ponujajo v povprečju še precej večje popuste pri nakupu novih vozil. Za primerjavo v Nemčiji, kjer je bil v lanskem letu povprečen rabat pri nakupu novega vozila okrog 19% (http://www.zeit.de/auto/2012-08/neuwagen-rabatt , http://www.auto-motor-und-sport.de/news ... 31840.html).

Na Slovenskem pa (so) se filozofije "ogromnih popustov" najbolj posluževali pri Citroenu (kot primer: še vedno se oglašujejo takšni in podobni primeri: "trenutni popust pri modelu C5 Exclusive 160HDi Bussines kar 9.528 eur"), Renaultu (trenutna Kolekcija 2012), Oplu, etc ...

V zadnjem času pa se zaradi slabe prodaje kar vse znamke poslužujejo enormnih popustov, le da se znebijo zaloge (tudi pri npr. precej prestižnem VW Touaregu, s kar 10.000 eur "vrednim" popustom: http://cc.porscheinformatik.com/nwapp/n ... tor;fb_AUV).

sašo5 je napisal/-a:

Nemški testi so se omenjene primerjave v zadnjem času posluževali kar nekajkrat. Ni pa neke detajlnejše razlike med I30 ter Cee'dom, kar so takisto ugotavljali (http://www.autobild.de/artikel/kia-cee- ... 01978.html).
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po jan 14, 2013 1:53 pm

Mene kot potencialnega kupca zanima samo to, koliko "pod črto" me pride avto, s točno določeno opremo in motorjem. Kako pridejo do te cene ter ali je to navita in nato ponovno znižana prodajna cena ter ali so vmes razni jokerji, gotovinski popusti ipd., me ne zanima. Še manj me zanima, kako je avto oglaševan - valda znam preštet do 10 in si zadeve preračunat. Nato v ozir vzamem takisto "pod črto" cenjeno, enako opremljeno ter motorizirano konkurenco, ki sem jo dodal v ožji izbor in to je to. Vsa ostala filozofiranja odpadejo. Na meni je sedaj samo še to, da ocenim ali mi za tistega tisočaka ali dva dražji "avto A" ponuja tisto odločilno dodano vrednost napram "avtu B", da ga vzamem ali ne. Odločitev, ki je subjektivne narave, v zgoraj danem primeru ni več tako enostavna kot nekoč, ko si za ceno ekvivalentnega Golfa dobil ekvivalentnega Ceed-a + Clia Storio + letni dopust na Hrvaškem. :D

P.S. Za ceno "pod črto" štejem tisto ceno, v kateri so upoštevani vsi možni popusti, prištete bedarije kot so prevoz ipd. + moja pogajanja.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jan 14, 2013 2:36 pm

Na tvojo žalost (ali pa tudi ne) zavarovalnice pri kasko zavarovanju upoštevajo nabavno ceno novega avtomobila, torej tisto po ceniku, brez vseh popustov. Pri kakšnem modelu je to lahko tudi več tisoč € (kot sem prebral za citrena tudi do 9 jurjev) :huh:

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Po jan 14, 2013 2:39 pm

lancia hf je napisal/-a:Ni mi pa tole jasno
V CENI NI ZAJETA METALNA BARVA IN PREVOZ.
Kašen prevoz :?:

Avto se verjetno ne nahaja na njihovem naslovu, ampak je v skladišču v Sloveniji in je potem potrebno plačat prevoz do salona, kjer ti ga pripravijo.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jan 14, 2013 3:00 pm

lancia hf je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

Pride pa dobrih 20 tisočakov z opremo "premium" in to z metalik barvo

Metalna barva je za doplačilo :mrgreen: Ok, saj je pri Golfu tudi (razen tiste antracitno sive) oops
Pa tudi med "dobrih 20 tisočakov" in "slabimi 22 tisočaki" pri Ceedu je kar nekaj razlike. ;)

p.s: si si prebral zadnja dva moja posta (primerjava tistega Ceeda, ki si ga prilimal in podobnega Golfa)?
Na koncu izpade, da Golf le ni tako predrag in precenjen v primerjavi s konkurenco kot se hoče na vsak način prikazati. Se strinjam, Ceed je cenejši ca. 2000€, vendar še enkrat...če upoštevamo dražji in precej zmogljivejši motor v Golfu (ter par tehničnih dodatkov, ki jih Ceed nima), sta cenovno tam tam. Golf bi moral imeti nek dizel motor (cenovno) med 1.6TDI 110KM in 2.0TDI 150KM, potem bi bila primerjava še toliko bolj realna ;)

p.s1: ja res je, zagovarjam Golfa, big deal. Kar hočeš povedati je, da če vzameš 3-4 avte v isti klasi (Ceed, Megane, Focus, Golf) in jih opremiš z enako (podobno) opremo in primerljivim motorjem so cene kolikor toliko podobne. Pač Golf je nekoliko dražji (VW značka pač :mrgreen: ).

Se pa strinjam, da imajo konkurečne znamke več tistih osnovnejših "akcijskih" modelov, ki imajo zelo znižane cene.

the heckler
Nov uporabnik

Napisal/-a the heckler Po jan 14, 2013 3:15 pm

spremljam a.com že nekaj let in posebej sem se zabaval ob debatah o golfu ... in sedaj sem se zlomil ... po škodi favorit, po fiatu tipo, po vw golfu III ( grda izkušnja ) , po renault meganu, po renault cliu ( grda izkušnja ), še enem cliu ( ja... ni me izučilo ), seatu ibizi, hyundai accentu, kia ceedu ( ne vprašaj ... ), seatu ibizi, še enem seatu ibizi in še enem seatu - leonu ... sem kupil - GOLFA oops

najboljši prijatelj je razočaran, brat mi prerokuje propad, sodeč po forumskih temah pa me bo del ljudi obsipal s cveticami, del pa metal dr_k za mano ...

ampak ko se vse sešteje in odšteje ... želja je bila alfa julka ( mislim ne takšna želja, da imam za poster od avta sanjam pa o avtu ) ampak ... glej oklepaje v zgodovini avtov ....želja je bil nov leon ampak ... največja pohvala temu avtu je da je kot golf :?: .... drugih želja pa ni bilo, kot da kupim avto za dobro ceno, z dobro opremo, primerno garancijo in možnostjo kasnejše prodaje ... ker sanjski avto je nekje v moji prihodnosti ( kriteriji : vožnja, ergonomija, izgled ... ne pa cena )

torej, da ne bi sam prenašal sramote ob nakupu sem se včlanil na forum ... a me zdaj lahko kdo usmeri v tisto bando kjer imajo fauve tetovaže ? ker od zdaj naprej ne bom več smel komentirat drugih avtomobilov, ker ... imam golfa
de gustibus non est disputandum ...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jan 14, 2013 3:26 pm

:rofl :rofl :rofl :rofl :cry

Dobrodošel na forum ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 14, 2013 3:38 pm

the heckler je napisal/-a:torej, da ne bi sam prenašal sramote ob nakupu sem se včlanil na forum ... a me zdaj lahko kdo usmeri v tisto bando kjer imajo fauve tetovaže ? ker od zdaj naprej ne bom več smel komentirat drugih avtomobilov, ker ... imam golfa

To zna bit tako, tudi če (namerno) sploh ne omeniš VW-ja v primerjavi, tudi če govoriš o nakupu mobilnega telefona, vedno boš od kakšnega osebka dobil Golfa v nos! :D In ne, to niso metafore in definitvno NI sarkazem, čeprav je pogosto smešno. :mrgreen:

Preden še komu "prekipi", bi rad poudaril, da moj namen ni nikomur vsilit Golfa ali pa koga prepričat, da drugi avto niso konkurenčni (daaleeeeč od tega). Moje mnenje je letelo na izjave v stilu, da je treba dat ogromno denarja za značko, da je blazno drag ipd. Vsak, ki ima voljo zadeve malo bolj objektivno preračunat, bo videl, da razlika ni niti blazna, ogromna in ne vem kaj še in dam roko v ogenj, da lahko pri določeni motorizaciji in opremi na dolgi rok prideš celo ceneje čez.

P.S.: Je kdo opazil, da je vse kar tukaj pišem pisano brez žalitev, poveličevanja VW-ja ipd.? Na vse se da lepo argumentirano odgovorit (razen če ni kontra argumentov). ;)
Slika

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom Po jan 14, 2013 4:37 pm

the heckler je napisal/-a:spremljam a.com že nekaj let in posebej sem se zabaval ob debatah o golfu ... in sedaj sem se zlomil ... po škodi favorit, po fiatu tipo, po vw golfu III ( grda izkušnja ) , po renault meganu, po renault cliu ( grda izkušnja ), še enem cliu ( ja... ni me izučilo ), seatu ibizi, hyundai accentu, kia ceedu ( ne vprašaj ... ), seatu ibizi, še enem seatu ibizi in še enem seatu - leonu ... sem kupil - GOLFA oops

najboljši prijatelj je razočaran, brat mi prerokuje propad, sodeč po forumskih temah pa me bo del ljudi obsipal s cveticami, del pa metal dr_k za mano ...

ampak ko se vse sešteje in odšteje ... želja je bila alfa julka ( mislim ne takšna želja, da imam za poster od avta sanjam pa o avtu ) ampak ... glej oklepaje v zgodovini avtov ....želja je bil nov leon ampak ... največja pohvala temu avtu je da je kot golf :?: .... drugih želja pa ni bilo, kot da kupim avto za dobro ceno, z dobro opremo, primerno garancijo in možnostjo kasnejše prodaje ... ker sanjski avto je nekje v moji prihodnosti ( kriteriji : vožnja, ergonomija, izgled ... ne pa cena )

torej, da ne bi sam prenašal sramote ob nakupu sem se včlanil na forum ... a me zdaj lahko kdo usmeri v tisto bando kjer imajo fauve tetovaže ? ker od zdaj naprej ne bom več smel komentirat drugih avtomobilov, ker ... imam golfa
. Lahko samo malo off topic. Kaj je bilo z kio ceed?

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po jan 14, 2013 9:29 pm

Po komentarju sodeč bi rekel, da letev volana... Rjavenje prtljažnih vrat, po moje, ni vredno takšnega odziva :D

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jan 15, 2013 7:10 am

the heckler je napisal/-a:spremljam a.com že nekaj let in posebej sem se zabaval ob debatah o golfu ... in sedaj sem se zlomil ... po škodi favorit, po fiatu tipo, po vw golfu III ( grda izkušnja ) , po renault meganu, po renault cliu ( grda izkušnja ), še enem cliu ( ja... ni me izučilo ), seatu ibizi, hyundai accentu, kia ceedu ( ne vprašaj ... ), seatu ibizi, še enem seatu ibizi in še enem seatu - leonu ... sem kupil - GOLFA oops

kaj si se zaj...., kupil bi škodo :DDD
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov