Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

the heckler
Nov uporabnik

Re: 2012 VW Golf VII.

Napisal/-a the heckler To jan 15, 2013 7:56 am

@ blazkom ... hm kje naj začnem :) okej quick and dirty - pri 5.000 km razneslo motor ( CRDI HP 115 KM ) - baje sem bil edini v Sloveniji so me potolažili :lol: ok sem prebolel ... nato mi je crknil radio ... ok so mi ga pomotoma zamenjali za cd changerja ob menjavi ... sem prebolel ... ob ugasnjenem motorju se mi je spraznil akomulator - baje mi je delal taisti radio - še enkrat avto je bil ugasnjen, radio pa pa še posebej ... avtovleka in menjava akumulatorja ... sem prebolel ... odkril sem da čudovito soft touch platiko prekriva poceni trdo sranje, ki je začelo škripati, ko sem ga grdo pogledal ... sem prebolel ... kia je edini avto, ki je bil udoben in lepo ležal nekje do 30 poto zmogljivosti , nato se je dobesedno razpadel in bil all over the place ... a ok sem prebolel ... poraba je bila zelo neduhovita ... ampak me to ne moti ... ampak počasi sem po dveh letih imel vsega dost pa sem jo hotel prodat ... in mi prodajalec kij ponudi manj za avto od lokalnega švercerja - E POTEM PA SEM ZNOREL ;)

pa da ne bo pametovanja ... sem old school in dejansko vsak avto UTEKAM ... vozim redno na servis ( aja kjer mimogrede niso vedeli ali imam DPF ... velik problem, ker je olje zelo različno ) ... se izopgibam luknjam na cesti ( ja takrat sem spoznal zanič volan na njej ), skratka avto pazim, kot se spodobi ...

tako da, glede na vse opisano, eno večjih razočaranj v mojem življenju

@ ban ... glede škode - nisem še dovolj siv, imam še vse zobe in rad bi obdržal punco ;) ... sicer pa avtu rešpekt ... pa ne zaradi fauve tehnologije ... večina fantkov na forumu namreč pravo škodo sploh ne pozna ... tisto iz časov, ko je bil mercedes za njo šajtrga in se je merila z maybachom ... in všeč mi je njihova trma ... vsake toliko časa pretentajo svojo nemško mamo s kakšnim roomsterjem ali yetijem ... samo jaz bi rad videl kakšno varijanto škode 136 coupe z 2.0 TSI - not happening
de gustibus non est disputandum ...

the heckler
Nov uporabnik

Napisal/-a the heckler To jan 15, 2013 8:07 am

~toMmy~ je napisal/-a:
the heckler je napisal/-a:torej, da ne bi sam prenašal sramote ob nakupu sem se včlanil na forum ... a me zdaj lahko kdo usmeri v tisto bando kjer imajo fauve tetovaže ? ker od zdaj naprej ne bom več smel komentirat drugih avtomobilov, ker ... imam golfa

To zna bit tako, tudi če (namerno) sploh ne omeniš VW-ja v primerjavi, tudi če govoriš o nakupu mobilnega telefona, vedno boš od kakšnega osebka dobil Golfa v nos! :D In ne, to niso metafore in definitvno NI sarkazem, čeprav je pogosto smešno. :mrgreen:

Preden še komu "prekipi", bi rad poudaril, da moj namen ni nikomur vsilit Golfa ali pa koga prepričat, da drugi avto niso konkurenčni (daaleeeeč od tega). Moje mnenje je letelo na izjave v stilu, da je treba dat ogromno denarja za značko, da je blazno drag ipd. Vsak, ki ima voljo zadeve malo bolj objektivno preračunat, bo videl, da razlika ni niti blazna, ogromna in ne vem kaj še in dam roko v ogenj, da lahko pri določeni motorizaciji in opremi na dolgi rok prideš celo ceneje čez.

P.S.: Je kdo opazil, da je vse kar tukaj pišem pisano brez žalitev, poveličevanja VW-ja ipd.? Na vse se da lepo argumentirano odgovorit (razen če ni kontra argumentov). ;)

ma kaj naj povem ... golfa sem kupil po lastni presoji in nimam opravičila ... ko se bo TSI začel kvarit ( ja TSI JE !!! :DDD ), ko bo poraba zrasla v nebo in se bom naveličal mehke plastike in obloženih predalov ( kar me glede na blagi OCD iskreno fascinira ) bom vsem povedal koliko sem dal zanj in bojo lahko ugotovili, kaj vse bi lahko zanj dobil in koliko je to bolje od golfa ...

ampak ubogi jaz, kaj naj rečem, če sem dal zanj MANJ kot za KIO ;) , manj kot za focusa ( ja ta avto pa ti je kot grda ženska z lepim karakterjem ... ampak jaz sem plitek ), MANJ !!! kot za alfo, skratka je dejansko bil best buy - za to kar iščem :!:

ampak pregnal sem morje avtov v svojem življenju in razčistil prioritete ... avto mora imet detalj ki mi je všeč ( še enkrat - OBLOŽENI PREDALI !!! ) mora mi ergonomsko ustrezat ( imam zelo neergonomski geštel ) in ker vem, da v teh časih ni več avtov, ki trajejo večno ( no vem, da je takšen Rolls Royce ampak oni sploh nimajo uradnega uvoznika pri nas - misleeeem .... )daj bog, da ga bom lahko prodal, ko bo čas ....

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To jan 15, 2013 10:52 am

Toliko brezveznemu besedičenju bi se lahko izognil in v enem stavku povedal, da si kupil best buy golfa 6 iz zaloge z 1,2 ali 1,4 tsi pod havbo.

Ko ali če ti bo začel crkovati se pa obrni name. Imam obilo izkušenj =P
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To jan 15, 2013 12:47 pm

da polijem malo "dosti" bencina na ogenj ... iz luke koper se sirijo govorice da golf 2.0 TDI lahko ribne po 11 km na stevcu :mrgreen:
turbo inside

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan To jan 15, 2013 12:52 pm

_furby_ je napisal/-a:da polijem malo "dosti" bencina na ogenj ... iz luke koper se sirijo govorice da golf 2.0 TDI lahko ribne po 11 km na stevcu :mrgreen:

Z avtomatskim menjalnikom?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To jan 15, 2013 1:30 pm

_furby_ je napisal/-a:da polijem malo "dosti" bencina na ogenj ... iz luke koper se sirijo govorice da golf 2.0 TDI lahko ribne po 11 km na stevcu :mrgreen:

A je to 100 oktanski :D Sicer ne vem ali misliš resno ali se zajebavaš, ampak sem govoril z nekim mehanikom, ki dela na vw pooblaščencu in pravi, da so resni problemi z 2,0tdi+dsg, o čemer se je tudi v tej temi že nekaj pisalo. Ta motor z ročnim menjalnikom naj ne bi delal težav. Vsaj tako pravi on :-| Vozi pa novo sedmico 2,0TDI z ročnim menjalnikom in trenutno maximalno opremo.. prevoženih ima nekaj tisoč in prede kot mucek.
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To jan 15, 2013 1:36 pm

yashica je napisal/-a:

A je to 100 oktanski :D Sicer ne vem ali misliš resno ali se zajebavaš, ampak sem govoril z nekim mehanikom, ki dela na vw pooblaščencu in pravi, da so resni problemi z 2,0tdi+dsg, o čemer se je tudi v tej temi že nekaj pisalo.

kolikor vem je bilo res tako ;) DSG v igri
turbo inside

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To jan 15, 2013 1:59 pm

_furby_ je napisal/-a:kolikor vem je bilo res tako ;) DSG v igri

Ali je šlo za "Motorschaden" oziroma " Getriebeschaden" pri raztovarjanju :?: Sem firbčne sorte, zato povej kaj več :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To jan 15, 2013 1:59 pm

Zanimivo. Kakšna elektronika, verjetno, kaj čudno prestavi, ne spusti zavore, pa pride do kakšnega loma. Da bi motor ribnil, se ne bi smelo samo v kombinaciji z DSG pojavljati.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To jan 15, 2013 2:05 pm

yashica je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:kolikor vem je bilo res tako ;) DSG v igri

Ali je šlo za "Motorschaden" oziroma " Getriebeschaden" pri raztovarjanju :?: Sem firbčne sorte, zato povej kaj več :mrgreen:

na zalost tega ne razumem. se bom pozanimal in ce zvem kaj bolj podrobno bom napisal (ceprau dvomim da kdo ve tocno kaj je bilo, ker tak avto ne ostane dosti casa v luki) ;)
turbo inside

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To jan 15, 2013 2:09 pm

Škoda na motorju (getriebe) ali na menjalniku (ta drugo).

the heckler
Nov uporabnik

Napisal/-a the heckler To jan 15, 2013 3:15 pm

@ yashica ... ma ja ampak nisem besedičil o motorju ampak o avtu ... za motor že vem in forumskih izkušenj ( smisla 2 % resnično 98 % sem slišal ) da je čisto zanič in me sedaj malo skrbi, kako se bom po prevzemu sploh pripeljal domov ... no sicer sem v leonu imel 1.2.TSI, ki mi je spljuval sestavne delce turbine skozi auspuh, tako da imam nekaj izkušenj s štopanjem :D ...

ampak s temi mnenji je tako - vsi bojo dali roko v ogenj, da je kia zlato, pa sem pojasnil, da se mi ni bleščalo , ko sem imel cliota so mi vsi prisegali, da z njimi ni nikakršnih težav in da so to najtaboljši SLOVENSKI avti ... pa ne bom razlagal, kakšno PIIIP so bili ... nadalje pa sem spremljal debate na forumu, ko so kovali TSI v nebesa, avto pa mi je bil na servisu ...

skratka ... če hočeš kvaliteto si kupi hyundai accenta druge generacije ( dve leti GRDE vožnje samo z menjavo stikala za električne šipe ), če pa hočeš moderen zanesljiv avto s polno elektronike in močnim motorjem z majhno porabo ( a opazi kdo totalni oksimoron ? ) pa glej da kupiš nekaj z dobro garancijo, solidnimi servisi in možnostjo nadaljnje prodaje ( ko se naveličaš posedanja po servisih :lol: )

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To jan 15, 2013 3:29 pm

the heckler je napisal/-a: če pa hočeš moderen zanesljiv avto s polno elektronike in močnim motorjem z majhno porabo ( a opazi kdo totalni oksimoron ? ) pa glej da kupiš nekaj z dobro garancijo, solidnimi servisi in možnostjo nadaljnje prodaje ( ko se naveličaš posedanja po servisih :lol: )

Pa smo spet pri golfu :lol: Srečno vožnjo in nič izrednih servisov ti želim ;)

P.S: še vedno ne vem kateri motor točno imaš :(
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 15, 2013 3:47 pm

In katero generacijo avta! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To jan 15, 2013 4:13 pm

~toMmy~ je napisal/-a:In katero generacijo avta! :D

Če pravi, da je dal zanj manj kot za KIO :arrow: FORDA :arrow: ALFO pol ni drugega kot šestica :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 15, 2013 4:15 pm

Nikoli ne veš! =P :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To jan 15, 2013 4:50 pm

Alfa giulietta je dražja od golfa 7. Samo v vednost (govorim za nov avto).

boomboom
Nov uporabnik

Napisal/-a boomboom To jan 15, 2013 7:38 pm

Ok, me le zanima, vsi ki grajate novega golfa, kateri avto pa je pol za vas best buy? :D

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To jan 15, 2013 7:57 pm

hahehihoh je napisal/-a:Alfa giulietta je dražja od golfa 7. Samo v vednost (govorim za nov avto).

Poglej ta video, v kateri ti bo več kot dovolj povedalo, da opravičeno (hint: poglej obliko tega avta, pol pa odpri avto.net pa golfa comfortline z 15" za 19500€)

http://www.youtube.com/watch?v=bfxUsaQpwXE
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To jan 15, 2013 8:00 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
hahehihoh je napisal/-a:Alfa giulietta je dražja od golfa 7. Samo v vednost (govorim za nov avto).

Poglej ta video, v kateri ti bo več kot dovolj povedalo, da opravičeno (hint: poglej obliko tega avta, pol pa odpri avto.net pa golfa comfortline z 15" za 19500€)

http://www.youtube.com/watch?v=bfxUsaQpwXE

Jaz vidim samo en h'woodski poizkus z Umo. Pa tudi primerjava z 15'' je ''kr neki''. Oglej si predstavitvene videe za VW, pa spet ne boš vedel, zakaj je alfa dražja.
Sex turns gay people into Mexicans.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov