Veronika.borghesi je napisal/-a: konkretnih 18-palčnih litih platišč - ki jih recimo nekateri s takim veseljem tlačijo na svoje motorno podhranjene golfe, da bi bili čim bolj podobni GTI-ju?
Veronika.borghesi je napisal/-a:To, da so avtomobili tipa HH oziroma njim podobni GT-ji v smislu opreme špartanski oziroma poletno "goli" je držalo pred desetletji, danes so pa več ali manj vsi, razen golfa, kar lepo založeni z opremo. Razlog je silno preprost, ljudje smo razvajeni in željni bogate opreme, hitrosti na cestah so pa vedno bolj nizke in umirjene (zato ne igrata več glavne vloge nizka masa in temu primerne boljše zmogljivosti, ampak udobje), saj se promet načrtno umirja po vsem svetu - tako zaradi varnosti kot emisij. In res ne razumem, kdo si ne želi v avtomobilu kot je GT, GTI, RS itd. že v osnovi in brez doplačila dobrega Recaro sedeža in recimo konkretnih 18-palčnih litih platišč - ki jih recimo nekateri s takim veseljem tlačijo na svoje motorno podhranjene golfe, da bi bili čim bolj podobni GTI-ju?
Veronika.borghesi je napisal/-a:.... To, da je kakšen izmed avtomobilov tipa GTI ali pa GT namenjen za divjanje po Grobniku, pa verjetno lahko piše le tisti, ki še ni sedel v kakšnem M3 ali 911.
To, da je kakšen izmed avtomobilov tipa GTI ali pa GT namenjen za divjanje po Grobniku, pa verjetno lahko piše le tisti, ki še ni sedel v kakšnem M3 ali 911.
Veronika.borghesi je napisal/-a: Če že zaidejo avtomobili tipa GT oziroma HH na Grobnik, so to po mojem predvsem avtomobili starejših letnikov, ki jih vozi že kakšen tretji ali četrti lastnik in so bili kupljeni za drobiž. Le kdo bi sicer uničeval lasten avto za 25 ali pa 35K eur na dirkališču, kjer uničiš gume in zavore v nekaj krogih – če si seveda hiter.
INFINITI je napisal/-a:Pa tudi dokler ni enega samega testa zunaj je brezveze karkoli govorit.
~toMmy~ je napisal/-a:INFINITI je napisal/-a:Pa tudi dokler ni enega samega testa zunaj je brezveze karkoli govorit.
Enih par testov v pisni obliki pa le je in ni omenjene nobene hude slabosti, ni pa niti nobene pretirane hvale, pač en hiter avto s solidnimi voznimi lastnostmi, skratka nič posebnega
INFINITI je napisal/-a:Uf dejte malo umirit strasti
Če sam gledam je pri temu avtu najbrž tako, da je KIA hotela pokazat svoj know how in so naredili en HH, ki je da bi blestel kot "halo car" nafilan z vso možno opremo.
Pomoje še sami niso dobro pogledali oziroma razmislili o indentiteti tega avtomobila - ali pa je mi ne razumemo dobro. Sej pravzaprav že sama oznaka pravi GT. Jaz to jemljem kot avto z močnejšim motorjem z športnimi ambicijami, ki pa vseeno razvaja z vsem možnim luksuzom, kot je recimo že celo gretje volana, serijskim usnjem, panoramsko ipd. In čeprav je cena v osno9vi visoka se vidi, da je vsa ta navlaka zelo draga pri "konkurenci"
Jaz ga ne vidim ravno kot direktnega konkurenta Meganu RS z CUP kitom na grobniku, pa tudi ne kot nekega "picohvatnega" poganjalca z ledicami vsepovsod.
.
Mislim, da je ta GT prav soliden avto, edini problem je, da je pri nas predrag. Prepričan sem, da je GT prišel na trg z namenom promocije in ne konkuriranja HHjem, sploh pa ne z namenom kakšnega zaslužka ali podiranja prodajnih rekordov, podobno kot Optima.
Let's not get carried away, though - Kia doesn't actually use the term hot hatch, preferring the less suggestive "sporting hatch". It also asserts that the car shouldn't be judged against hard-edged cars such as the Renaultsport Megane and Vauxhall Astra VXR
Veronika.borghesi je napisal/-a:Mislim, da je ta GT prav soliden avto, edini problem je, da je pri nas predrag. Prepričan sem, da je GT prišel na trg z namenom promocije in ne konkuriranja HHjem, sploh pa ne z namenom kakšnega zaslužka ali podiranja prodajnih rekordov, podobno kot Optima.
Saj lepo piše v enem izmed tekstov, da bi jih radi na letnem nivoju prodali okoli 7000. Nekaj podobnega o namenu in poslanstvu GT-ja, kot so zapisali Angleži, sem pa tudi sama že zapisala, ko je šlo za primerjave v smislu dirkalno nastrojenega megana RS in GT.-ja - kar se zdi povsem nesmiselno.Let's not get carried away, though - Kia doesn't actually use the term hot hatch, preferring the less suggestive "sporting hatch". It also asserts that the car shouldn't be judged against hard-edged cars such as the Renaultsport Megane and Vauxhall Astra VXR
chan je napisal/-a:S precej dobrim opisom v enem stavku: "In all, the Pro Cee'd GT is a car that you can drive quickly with confidence, but you're likely to have more fun in five minutes with a Fiesta ST than you would in a week with the Kia."
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov