Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

gasolinedream
Uporabnik

Re: 2012 Kia Cee'd

Napisal/-a gasolinedream Ne jun 30, 2013 5:59 pm

Morm prašat, a se vidva v takih primerih ne počutita popolnoma nič neumno? Ker od daleč je tole masovna komedija.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jun 30, 2013 6:33 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a: konkretnih 18-palčnih litih platišč - ki jih recimo nekateri s takim veseljem tlačijo na svoje motorno podhranjene golfe, da bi bili čim bolj podobni GTI-ju? 8)

Velikost je za moške še kako pomembna pa naj gre za razrednega prvaka GTI-ja z 210 žrebci ali zadnjega na cesti, recimo golfa4 sdi s 64 hrčki :mrgreen:
Glede odebeljenega sem globoko razočaran, ker vidim, da s 17" ne dosegam tvojega merila oops Lahko se tolažim s tem, da na cesti ta motor vseeno poje "civilne" ceede :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne jun 30, 2013 11:34 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:To, da so avtomobili tipa HH oziroma njim podobni GT-ji v smislu opreme špartanski oziroma poletno "goli" je držalo pred desetletji, danes so pa več ali manj vsi, razen golfa, kar lepo založeni z opremo. Razlog je silno preprost, ljudje smo razvajeni in željni bogate opreme, hitrosti na cestah so pa vedno bolj nizke in umirjene (zato ne igrata več glavne vloge nizka masa in temu primerne boljše zmogljivosti, ampak udobje), saj se promet načrtno umirja po vsem svetu - tako zaradi varnosti kot emisij. In res ne razumem, kdo si ne želi v avtomobilu kot je GT, GTI, RS itd. že v osnovi in brez doplačila dobrega Recaro sedeža in recimo konkretnih 18-palčnih litih platišč - ki jih recimo nekateri s takim veseljem tlačijo na svoje motorno podhranjene golfe, da bi bili čim bolj podobni GTI-ju? 8)

Bedarija, osnovni GTI ali pa megane RS ima vse kar rabiš od "udobja", usnjen športni volan, avtomatska klima, tempomat, kak senzor za dež, več pa ne rabiš... In to je avto, ki ga lahko normalno uporabljaš čez teden, za vikend pa na grobnik ;)

Imata pa oba eno veliko prednost: lahko si ga še bolj hardcore narediš (CUP paket, samozapori diferenciali, nastavljivo podvozje...), kar pri kii ni mogoče.

Fora je, da je tale kia bolj kot kak GT line pri meganu, izgled in dobra oprema ob solidni motorizaciji in imam občutek, da so ciljna publika bolj pozerji, ki bodo prvi čez križišče in da bodo zvečer pred diskači in kafiči čim bolj vpadljivi z ledicami po celem sprednjem delu, pa po možnosti še s prižganimi meglenkami...

Ne bo si pa noben upal pridet igrat na grobnik ali podobna igrišča ;)

PS: Že sama električno pomična panoramska streha je debilna pri HH, zmanjša togost in zviša težišče vozila in poveča celotno težo... zato je tudi nobeden nima serijsko...

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Po jul 01, 2013 8:10 am

Me prav zanima, koliko lastnikov novih golfov GTI, meganov RS in podobnih avtomobilov se odpravi s svojimi avtomobili na Grobnik? O tem po mojem sanjajo predvsem mulci, ki si v življenju še niso kupili kaj več kot avtomobila za nekaj tisoč evrov. Če že zaidejo avtomobili tipa GT oziroma HH na Grobnik, so to po mojem predvsem avtomobili starejših letnikov, ki jih vozi že kakšen tretji ali četrti lastnik in so bili kupljeni za drobiž. Le kdo bi sicer uničeval lasten avto za 25 ali pa 35K eur na dirkališču, kjer uničiš gume in zavore v nekaj krogih – če si seveda hiter. Glede tega, da se kupujejo HH v smislu opreme razmeroma prazni, pa še zdaleč ne drži. Poglejte si tiste, ki se prodajajo na avto.net, pa vam bo jasno. To pač niso avtomobili za dirkače, ampak za tiste, ki radi občasno pritisnejo plin do konca in se radi vozijo v stilsko in opremsko bolj dodelanem avtu, ki diši po športnosti. In predvsem to filozofijo so imeli po mojem v mislih tudi pri Kiji, ko so razmišljali in razvijali GT-ja. To, da je kakšen izmed avtomobilov tipa GTI ali pa GT namenjen za divjanje po Grobniku, pa verjetno lahko piše le tisti, ki še ni sedel v kakšnem M3 ali 911. :lol:
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po jul 01, 2013 9:29 am

Pa ti povem iz prve roke, da je pri nas lepa četa lastnikov Mégane R.S. 250/265, ki se redno udeležujejo dogodkov na Grobniku, Red Bull Ringu, Brnu... Tudi kdaj na našem Racelandu :) Pa to govorim o prvih lastnikih, ki v očeh družbe niso več mulčki z nekaj jurčki sem pa tja* :D Mislim, da je malo takih, ki posežejo po vozilih z oznakami GTI, R.S., RS, VRS IPD., da bi jih imeli zgolj za šminko. Taki raje kupijo kak "pussy magnet", in razni hot hatchi to niso :lol:

Čeprav mislim, da po duši s(m)o točno to :-P
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jul 01, 2013 9:44 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:.... To, da je kakšen izmed avtomobilov tipa GTI ali pa GT namenjen za divjanje po Grobniku, pa verjetno lahko piše le tisti, ki še ni sedel v kakšnem M3 ali 911. :lol:

Poglej si malo, koliko zaostajajo nekateri GTI-ji za M3 ali 911, preden pišeš take. Ob tem upoštevaj, da sta M3 in 911 na tej stezi v izraziti prednosti zaradi višje končne (precej dolgih ravnin). A vseeno je RS (malo boljša izvedenka) hitrejši od obeh, Golf in ST pa le malo zadaj. Kako je šele na počasnejših stezah, kot je npr na Grobniku ali na zaviti cesti. Ni vse v ceni, konjih ali znački in ravno takim so namenjeni razni GTI-ji oz HH. KIa zaenkrat to še ni, nima niti osnov, je samo GT (oz "top line" Ceed). Kdaj bo, če sploh, je stvar debate - pa ne v tej temi, predvsem v vrhu koncerna.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Po jul 01, 2013 10:00 am

To, da je kakšen izmed avtomobilov tipa GTI ali pa GT namenjen za divjanje po Grobniku, pa verjetno lahko piše le tisti, ki še ni sedel v kakšnem M3 ali 911. :lol:

Glej, kak mesec nazaj sem ravno preganjal po gorbniku novega megana RS in ja, ta avto se tam počuti zelo domače, ker je narejen za to. Kot vsi pravi HH.

Vi kiini prodajalci pa kar imejte svojega GT-ja za preseratorje in ženske, ki so očitno vaša ciljna publika (bling bling).

Aja pa še zgornja izjava, ne vem če smem uporabit izraz da je debilna (bom popravil če krši pravila), ker je enako, da bi napisal: tisti ki reče, da je M3 namenjen divjanju po grobniku, še ni sedel v kakemu paganiju, mclarnu, ferrariju, lexusu lfa itd. Piko na i doda pa še smejko na koncu, ker si mislila, da je pametna izjava.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Po jul 01, 2013 10:02 am

Veronika.borghesi je napisal/-a: Če že zaidejo avtomobili tipa GT oziroma HH na Grobnik, so to po mojem predvsem avtomobili starejših letnikov, ki jih vozi že kakšen tretji ali četrti lastnik in so bili kupljeni za drobiž. Le kdo bi sicer uničeval lasten avto za 25 ali pa 35K eur na dirkališču, kjer uničiš gume in zavore v nekaj krogih – če si seveda hiter.

Gume ? Ker gum ne moreš kupiti poldirkaških in jih prešravfat kakšen dan preden greš na dirkališče, kajne ;) . Pa še tole mi ni jasno, zakaj ste ljudje mnenja, da se na dirkališču uničuje avto. Jaz pač glede na to kolikor spremljam Renault Klub Slovenija forum bi rekel, da tisti ki hodijo na dirkališče tudi bolj vzdržujejo avto. Pač delajo servise na 10k ali 15k km namesto na 20k ali 25k. Marsikateri HH, ki še ni videl dirkališča je v slabšem stanju kot avtomobili tistih, ki so vsak teden na dirkališču. To pa zato, ker tisti, ki hodijo na dirkališče jih avto resnično zanima in se z njim ukvarjajo tudi v prostem času, sam mislim, da je več ljudi na dirkališčih že zrelih, tisti, ki pa so 3 ali 4 lastnik nekih starih zgonjenih j**c pa se najbrž ne udeležujejo dogodkov na dirkališčih ker recimo že Timeattack stane 40 € in če nimaš niti za vzdrževanje avtomobila najbrž ne boš zapravljal še za to.
So pa povsod izjeme seveda.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po jul 01, 2013 11:22 am

Uh, vroča debata! Pa najverjetneje ni v praksi še nihče preizkusil omenjenega Cee'd-a GT ;) Bistveno zanimivejši bodo prvi odzivi voznikov izza volana (bi znal ponuditi tudi presenetljivo pozitivno vozno izkušnjo?) ...

A vendarle imam občutek, da se Kia z GT-jem ni želela neposredno pozicionirati poleg najbolj prepričljivih HH, kot so Megane RS 265, Astra OPC ali pa Focus ST ter seveda tudi poleg najnovejšega Golfa GTI (in kot so predhodniki pred mano že omenjali, se marsikateri lastnik omenjenih vozil vsaj nekajkrat odpravi na dirkališče, saj je tovrstnih avtomobilskih modelov precej "škoda" zgolj za razkazovanje pred bifejem, ne da bi njihovih konjičev izpustil malce na pašo ;)). Tako na prvo žogo deluje, da Cee'd GT niti ne nagovarja iste ciljne populacije - kar se kaže v dokajšnjem bogastvu serijske opreme, katere v kakšnem Meganu RS 265 niti ne opaziš oz. je niti ne potrebuješ.

Kljub vsemu mislim, da globalno GT ne bo predstavljal poslovnega kiksa matičnemu koncernu, saj bo znal najti svoj krog kupcev (ne sicer v Sloveniji!). V končni fazi tudi dana slovenska cena (skupaj s popusti) ni pretirana (glede na opremski paket) - vendar jo "tepe" konkurenca s svojimi akcijskimi ponudbami (že omenjeni Megane RS, Focus ST, ipd). In s tem na svojstven način dokazuje, da tudi v tej smeri išče priklop z ostalimi (renomiranimi) proizvajalci. Sam bi na njihovem mestu pogledoval v smer igrivosti, saj zna marsikateri proizvajalec v stremljenju po tehnološki popolnosti napraviti preveč sterilen produkt (tudi pri renomiranih proizvajalcih!).
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Po jul 01, 2013 1:04 pm

:shock:
Js sm na podhranjenga golfa 2.0 tlacu 18". Na zdejsnji neEUkanti pa mam serijsko 18". :roll:
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po jul 01, 2013 6:54 pm

Uf dejte malo umirit strasti :)

Če sam gledam je pri temu avtu najbrž tako, da je KIA hotela pokazat svoj know how in so naredili en HH, ki je da bi blestel kot "halo car" nafilan z vso možno opremo.

Pomoje še sami niso dobro pogledali oziroma razmislili o indentiteti tega avtomobila - ali pa je mi ne razumemo dobro. Sej pravzaprav že sama oznaka pravi GT. Jaz to jemljem kot avto z močnejšim motorjem z športnimi ambicijami, ki pa vseeno razvaja z vsem možnim luksuzom, kot je recimo že celo gretje volana, serijskim usnjem, panoramsko ipd. In čeprav je cena v osno9vi visoka se vidi, da je vsa ta navlaka zelo draga pri "konkurenci"

Jaz ga ne vidim ravno kot direktnega konkurenta Meganu RS z CUP kitom na grobniku, pa tudi ne kot nekega "picohvatnega" poganjalca z ledicami vsepovsod.

Me pa prav zanima kakšen je in kako se vozi, zato sem se tudi prijavil na testno. Mislim, pa da ne bo razočaral, tako po dinamiki kot po občutku, ko sediš v njemu.

Moja predikcija je, da bo v bodoče še kakšna bolj "oskubljena" verzija z nižjo ceno in mogoče bolj puristično namembo, ampak bomo videli.

Pa tudi dokler ni enega samega testa zunaj je brezveze karkoli govorit.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jul 01, 2013 9:12 pm

INFINITI je napisal/-a:Pa tudi dokler ni enega samega testa zunaj je brezveze karkoli govorit.

Enih par testov v pisni obliki pa le je in ni omenjene nobene hude slabosti, ni pa niti nobene pretirane hvale, pač en hiter avto s solidnimi voznimi lastnostmi, skratka nič posebnega ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po jul 01, 2013 11:08 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Pa tudi dokler ni enega samega testa zunaj je brezveze karkoli govorit.

Enih par testov v pisni obliki pa le je in ni omenjene nobene hude slabosti, ni pa niti nobene pretirane hvale, pač en hiter avto s solidnimi voznimi lastnostmi, skratka nič posebnega ;)

Za GT? -Ja limaj sem potem ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To jul 02, 2013 7:32 am

Par prvih vtisov: http://www.telegraph.co.uk/motoring/car ... eview.html

S precej dobrim opisom v enem stavku: "In all, the Pro Cee'd GT is a car that you can drive quickly with confidence, but you're likely to have more fun in five minutes with a Fiesta ST than you would in a week with the Kia."

http://www.pistonheads.com/doc.asp?c=47&i=27968
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To jul 02, 2013 9:43 am

INFINITI je napisal/-a:Uf dejte malo umirit strasti :)

Če sam gledam je pri temu avtu najbrž tako, da je KIA hotela pokazat svoj know how in so naredili en HH, ki je da bi blestel kot "halo car" nafilan z vso možno opremo.

Pomoje še sami niso dobro pogledali oziroma razmislili o indentiteti tega avtomobila - ali pa je mi ne razumemo dobro. Sej pravzaprav že sama oznaka pravi GT. Jaz to jemljem kot avto z močnejšim motorjem z športnimi ambicijami, ki pa vseeno razvaja z vsem možnim luksuzom, kot je recimo že celo gretje volana, serijskim usnjem, panoramsko ipd. In čeprav je cena v osno9vi visoka se vidi, da je vsa ta navlaka zelo draga pri "konkurenci"

Jaz ga ne vidim ravno kot direktnega konkurenta Meganu RS z CUP kitom na grobniku, pa tudi ne kot nekega "picohvatnega" poganjalca z ledicami vsepovsod.

.

No evo - tukaj je sestavek, ki potrjuje kar sem napisal:

http://www.telegraph.co.uk/motoring/car ... eview.html

Let's not get carried away, though - Kia doesn't actually use the term hot hatch, preferring the less suggestive "sporting hatch". It also asserts that the car shouldn't be judged against hard-edged cars such as the Renaultsport Megane and Vauxhall Astra VXR and it's keen to point out that the cheapest Pro Cee'd GT costs almost £6000 (£5850 to be precise) less than the basic Volkswagen Golf GTI

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To jul 02, 2013 10:52 am

Mislim, da je ta GT prav soliden avto, edini problem je, da je pri nas predrag. Prepričan sem, da je GT prišel na trg z namenom promocije in ne konkuriranja HHjem, sploh pa ne z namenom kakšnega zaslužka ali podiranja prodajnih rekordov, podobno kot Optima.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To jul 02, 2013 1:57 pm

Ja saj za ceno govorimo pri nas in je pač totalno nesmiselna (redna celo višja kot pri GTI-ju).
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Sr jul 03, 2013 8:27 am

Mislim, da je ta GT prav soliden avto, edini problem je, da je pri nas predrag. Prepričan sem, da je GT prišel na trg z namenom promocije in ne konkuriranja HHjem, sploh pa ne z namenom kakšnega zaslužka ali podiranja prodajnih rekordov, podobno kot Optima.

Saj lepo piše v enem izmed tekstov, da bi jih radi na letnem nivoju prodali okoli 7000. Nekaj podobnega o namenu in poslanstvu GT-ja, kot so zapisali Angleži, sem pa tudi sama že zapisala, ko je šlo za primerjave v smislu dirkalno nastrojenega megana RS in GT.-ja - kar se zdi povsem nesmiselno.
Let's not get carried away, though - Kia doesn't actually use the term hot hatch, preferring the less suggestive "sporting hatch". It also asserts that the car shouldn't be judged against hard-edged cars such as the Renaultsport Megane and Vauxhall Astra VXR
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jul 03, 2013 11:11 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:

Saj lepo piše v enem izmed tekstov, da bi jih radi na letnem nivoju prodali okoli 7000. Nekaj podobnega o namenu in poslanstvu GT-ja, kot so zapisali Angleži, sem pa tudi sama že zapisala, ko je šlo za primerjave v smislu dirkalno nastrojenega megana RS in GT.-ja - kar se zdi povsem nesmiselno.
Let's not get carried away, though - Kia doesn't actually use the term hot hatch, preferring the less suggestive "sporting hatch". It also asserts that the car shouldn't be judged against hard-edged cars such as the Renaultsport Megane and Vauxhall Astra VXR

Zakaj za vraga si potem cca. 48x napisala frazo hot hatch oz. HH in direktno primerjala GT-ja z ostalimi ter pametovala, kakšni morajo bit HH-ji, če to sploh ni? Katastrofa...

chan je napisal/-a:S precej dobrim opisom v enem stavku: "In all, the Pro Cee'd GT is a car that you can drive quickly with confidence, but you're likely to have more fun in five minutes with a Fiesta ST than you would in a week with the Kia."

Kratko in jedrnato. ;)
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov