Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Re: 2012 VW Golf VII.

Napisal/-a yashica To jan 15, 2013 9:44 pm

boomboom je napisal/-a:Ok, me le zanima, vsi ki grajate novega golfa, kateri avto pa je pol za vas best buy? :D

Ni dvoma. Dvojka 1,6JXD + kurilc :vrum :vrum
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To jan 15, 2013 10:44 pm

boomboom je napisal/-a:Ok, me le zanima, vsi ki grajate novega golfa, kateri avto pa je pol za vas best buy? :D

http://www.avto.net/2004/dealer_oglas_asp.asp?id=6862533

Pa ne mi o izgubi vrednosti, ker več kot 6 k€ ne moreš zgubit, dokler si 1. lastnik. Če pa kupiš (pa ne bom Golfa blatil) Megana za 12.000 €, boš pa v 5 letih na vrednosti zgubil sigurno teh 6 k€. Z ostalimi takisto.

Ergonomija... No, tle pa poklekne na celi črti.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To jan 15, 2013 10:46 pm

odprti clio je napisal/-a:Ergonomija... No, tle pa poklekne na celi črti.

..... :lol: še marsikaj =P

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jan 16, 2013 7:18 am

odprti clio je napisal/-a:

Pa ne mi o izgubi vrednosti, ker več kot 6 k€ ne moreš zgubit, dokler si 1. lastnik. Če pa kupiš (pa ne bom Golfa blatil) Megana za 12.000 €, boš pa v 5 letih na vrednosti zgubil sigurno teh 6 k€. Z ostalimi takisto.

Ma to bi mogu bit avto leta, ne leta, desetletja :mrgreen:

the heckler
Nov uporabnik

Napisal/-a the heckler Sr jan 16, 2013 7:52 am

yashica je napisal/-a:
the heckler je napisal/-a: če pa hočeš moderen zanesljiv avto s polno elektronike in močnim motorjem z majhno porabo ( a opazi kdo totalni oksimoron ? ) pa glej da kupiš nekaj z dobro garancijo, solidnimi servisi in možnostjo nadaljnje prodaje ( ko se naveličaš posedanja po servisih :lol: )

Pa smo spet pri golfu :lol: Srečno vožnjo in nič izrednih servisov ti želim ;)

P.S: še vedno ne vem kateri motor točno imaš :(

hvala :pivo

motor je famozni 1.4. TSI 90 KW

no drugače pa nisem mislil, da je golf edini avto, ki ima vse našteto hahaha ... samo povedat sem hotel, da bo okvar ( zaradi nasprotujočih se zahtev politike in kupcev ) pri VSEH avtih vedno več ... edino Japonci bežijo od downsizinga in na dolgi rok mislim, da imajo prav ... ampak spet ... nihče ne kupi japonca, tako da se mi zdi, da so ljudje radi družijo s serviserji
de gustibus non est disputandum ...

the heckler
Nov uporabnik

Napisal/-a the heckler Sr jan 16, 2013 7:59 am

hahehihoh je napisal/-a:Alfa giulietta je dražja od golfa 7. Samo v vednost (govorim za nov avto).

poslušajte @yashica ... človek ve kaj govori ;) golf je seveda šestica z opremo sky in šminka dodatki ...

drugače pa je alfa džuli dražja samo, če primerjaš osnovno opremo golfa z najboljšo alfo ( sem preračunal ;) ) ... konkretno za ceno alfe 170 KM QV Sportiva ( najboljša oprema moji otroci ) dobiš 140 KM higline z nekaj dodatne opreme ( nič luksuznega ) ... torej zame golf NI cenejši ... sploh če upoštevamo, da v tujini Alfo primerjajo s premium tekmeci ( samo pri nas mečejo Alfo v isti koš z oplom, fordom, VW ali Kio - za kar si je pa v bistvu sama kriva :( )

the heckler
Nov uporabnik

Napisal/-a the heckler Sr jan 16, 2013 8:05 am

odprti clio je napisal/-a:

:con

pa še nekaj ... Dacia je baje postala lifestyle opcija v Parizu, kjer jih raje vozijo kot primerljive francoze, ker s tem kažejo, da so chic ... :bere

sicer pa dve besedi ... skoda favorit ... leta 93 smo se smejali, zdaj pa je škoda na nivoju VW

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr jan 16, 2013 10:07 am

the heckler je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:
the heckler je napisal/-a: če pa hočeš moderen zanesljiv avto s polno elektronike in močnim motorjem z majhno porabo ( a opazi kdo totalni oksimoron ? ) pa glej da kupiš nekaj z dobro garancijo, solidnimi servisi in možnostjo nadaljnje prodaje ( ko se naveličaš posedanja po servisih :lol: )

. edino Japonci bežijo od downsizinga in na dolgi rok mislim, da imajo prav i

Sej tale downsizing nima neke veze pri okvarah. Pač bencinski so dobili turbo zraven, tako da ena stvar več, ki se lahko pokvari, ostalo pa je tam tam
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

the heckler
Nov uporabnik

Napisal/-a the heckler Sr jan 16, 2013 10:47 am

Blinder je napisal/-a:
the heckler je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:

. edino Japonci bežijo od downsizinga in na dolgi rok mislim, da imajo prav i

Sej tale downsizing nima neke veze pri okvarah. Pač bencinski so dobili turbo zraven, tako da ena stvar več, ki se lahko pokvari, ostalo pa je tam tam

eh to se pa globoko ne strinjam ... moraš se namreč zavedati, kakšne tolerance ti motorji ( ne ) dopuščajo ... konkretno ima navaden focus litrsko moč, ki jo mislim, da še Ferrari težko dohaja :huh: enako velja za vse te super mlinčke ... če k temu prišteješ še varčevanje na teži ( spet poglej focusov motor, ki ima nekje - 50, 60 ? kil ) torej to pomeni vse od sten motorja do sestavnih delov in turbino, ki se vrti že z nekje 20.000 o/min skupaj z direktnim vbrizgom SLABEGA ( našega ) goriva ... ob tem so vsi ti avti namenjeni običajni eksplotaciji ( torej ne visijo večino leta v garaži ) navadnih ( tudi slabih ) voznikov ...

ma madona objektivno gledano, čudno je ( sploh ob takih količinah takšnih motorjev ) da je še sploh kaj avtov na cesti ... dejstvo je torej, da inženirji delajo kar lahko, čeprav osebno tudi nisem vesel, ko namesto svojega avta vozim nadomestno podrtijo ....

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 16, 2013 11:10 am

Ne pretiravaj, 1.8 T v TT-ju je imel 225 KM, omejena serija pa celo 240 KM. Sem 100% prepričan, da so 14 let za tem sposobni naredit zelo zanesljiv motor s podobno ali večjo močjo na liter. Največji problem pri vseh po moje predstavlja šparanje in načrtno "tempiranje" življenjske dobe sestavnih delov.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr jan 16, 2013 11:33 am

the heckler je napisal/-a: ... edino Japonci bežijo od downsizinga in na dolgi rok mislim, da imajo prav ... ampak spet ... nihče ne kupi japonca, tako da se mi zdi, da so ljudje radi družijo s serviserji

Japonci so se šli downsizing v 90 letih ko so v Ameriki prodajali svoje Hondine mlinčke :D

Danes pa pride Mazda ven z 2.0 bencinarjem in pokoplje 1.4 TSI v porabi na celi črti:
Mazda CX-5 2.0 - 8,18 l/100km
VW Tiguan 1.4 TSI - 9,21 l/100 km

Res ne vem kaj čakajo z Mazdo 3 (Mazda 6 je že na poti), ki je v Golfovem razredu, seveda bodo pa takoj pritožbe da so motorji brez turbine mrtvi, so pa bolj preprosti in trpežnejši. O zanesljivosti CX-5 ni treba govoriti, pač porodni krči, gre se za koncept, ki na papirju deluje zelo preprosto.

Potem imaš Priusov 1.8 motor, ki ima dober izkoristek že pri izredno nizki moči >8kW.

In potem imaš naš prispevek za ceste na kubaturo :evil:
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 16, 2013 11:48 am

Lol, ta s porabo CX-5 v primerjavi s Tiguanom je pa dobra! :D Glede naše cestnine se tudi strinjam, vse manj ima veze z realnostjo.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

the heckler
Nov uporabnik

Napisal/-a the heckler Sr jan 16, 2013 11:57 am

~toMmy~ je napisal/-a:Ne pretiravaj, 1.8 T v TT-ju je imel 225 KM, omejena serija pa celo 240 KM. Sem 100% prepričan, da so 14 let za tem sposobni naredit zelo zanesljiv motor s podobno ali večjo močjo na liter. Največji problem pri vseh po moje predstavlja šparanje in načrtno "tempiranje" življenjske dobe sestavnih delov.

ja in jaz to ne bi imenoval downsizing :roll: mislim, to je kot da rečes, da je 2.0 motor v meganu R.S. downsized, ker ima pač turbo :?:

govorim o mlinčkih ala 1.0 s tremi cilindri in 125 KM ali tehnološko kompliciranih zadevah ala 1.4.TSI in 170/185 KM ... konkretno ne bi imel nobenih skrbi z nakupm 1.8.TSI s 180 KM z enostavnim turbom, nov ACT v 1.4.TSI pa me ( čeprav ga občudujem ) iskreno skrbi ....

in potem še vidiš porabo, ki ni bistveno drugačna ( hraniš namreč konje in maso ;) ) in se zaveš, da je to pogrutavščina za penzionistični način vožnje ... optimalni pogoji ( penzića ne bo na sneg in mrzle jutranje temperature ), nizki vrtljaji in malo kilomatrov na leto ... ostalo moderni motorji ne odpuščajo . in pika

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr jan 16, 2013 12:03 pm

Res je primerjava ni čisto realna, saj je Mazda večja, ima večji prtljažnik, motor ima večjo moč (vem zdaj me boste linčali z navorom), je pa res da je Tiguan že star in ima novi Golf TSI z ACT tehnologijo.

Pa vseeno je moje mnenje da je turbo bencinar bolj zaradi razvajenih voznikov/novinarjev, ki želijo čim bolj dizelsko uporabnost navora. Poraba je še zmeraj na drugem mestu, oz. porabo se stunira tako da je številka CO2 čim nižja, torej da na evropskem nerealnem testnem ciklu dosežejo najnižjo porabo.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr jan 16, 2013 12:08 pm

sami poznavalci. po svojem lastnem občutku neki trosijo, da tej motorji ne bojo trajali dolgo. Sej taprvi 1.9 tdi 110 km tudi ni bil narejen za več kot 50.000 km ane? Pa 1.2 tsi z vrtoglavimi 88 konji na liter prostornine turbo motorja tudi ne traja dolgo, ker se mu zaradi obremenitve deformira blok motorja, dokler ne končno ribne.

Prius pa ima nek čuden motor, ki ga nima noben drug "normalen" avto.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr jan 16, 2013 12:42 pm

Kaj je sploh pomeni best buy? A je to neko univerzalno merilo za vsakega kupca?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jan 16, 2013 12:57 pm

Marek_ je napisal/-a:

Največ avta po cm za najmanj denarja mogoče?

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr jan 16, 2013 1:04 pm

Marek_ je napisal/-a:

Glede na to, da se skoraj v vsaki temi ponuja KIA Cee'd, človek dejansko dobi občutek, da tako univerzalno merilo obstaja! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr jan 16, 2013 2:53 pm

@Tattoo-: To govoriš meni?
Sem ceeda omenil? NE! Bom pa zdaj povedal kateri je zame best buy avto v tem razredu in morda na sploh CRUZE! Ni ga avta, ki bi za takšno ceno ponudil več prostora, kvalitete in opreme istočasno.

Ni je ene same izpeljave pomena "best buy" za katero bi bila ceed ali golf primerna (zame).
Zadnjič spremenil Marek_, dne Sr jan 16, 2013 3:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 16, 2013 3:02 pm

Pa bi ga kupil? :)
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov