Gosic je napisal/-a:Samo ta GT je ziher slab, ker ima LED-ice ( tako kot Audi - med ljudmi znan kot premim, pa ne ljubljanski jogurt... in še bi jih lahko naševal). Vozi se pa nič posebnega ( verjetno so nekateri opravili testno vožnjo v svojih sanjah, ane Tommy) Pa predrag je. Ubistvu je za naš trg mogoče res malo predrag, samo ob joker popustih ( ki jih imaš tudi pri drugih znamkah) prideš na verjetnih 25k€. Samo zaradi LED-ic ga pa dajmo skritizirat na polno. Pomojem je Golf GTI tudi slab, saj ima LED-ice.
In pa stavek, ki ga povzemam: Bodo s to Kio stali ob klubih in pozirali.. Mislim,resno? In to zaradi LED-ic? Dajte realno priznat, da so ob klubih neke nemške zverine, ki so tam očitno z '''''''razlogom''''', kot so iskanje vroče 'dame' ali pa razkazovanje plehnatih 'mišic'.. Še nikoli nisem videl Kie pred vhodom v nek 'diskač' ali bar.
To sem se sedaj naučil v dveh straneh.
Gosic je napisal/-a:Samo ta GT je ziher slab, ker ima LED-ice ( tako kot Audi - med ljudmi znan kot premim, pa ne ljubljanski jogurt... in še bi jih lahko naševal). Vozi se pa nič posebnega ( verjetno so nekateri opravili testno vožnjo v svojih sanjah, ane Tommy) Pa predrag je. Ubistvu je za naš trg mogoče res malo predrag, samo ob joker popustih ( ki jih imaš tudi pri drugih znamkah) prideš na verjetnih 25k€. Samo zaradi LED-ic ga pa dajmo skritizirat na polno. Pomojem je Golf GTI tudi slab, saj ima LED-ice.
~toMmy~ je napisal/-a:Daj pač sprejmi dejstvo, da je avto z več konji manj zmogljiv od 9 let starejšega GTI-ja, cena je pa z vsemi Jokerji in Batmani še vedno nekonkurenča.
Zdej te bojo spet usi linčal Ampak si pa lepo povedal. Nekateri osebki se ne morejo in se verjetno tudi ne bojo sprijaznili da je Kia pošteno napredovala.
INFINITI je napisal/-a:Pri nas so napako naredili predvsem z opremo pri GT-ju
Vsi na trgu ponudijo psihološko ceno osnovnega modela in seveda - vsak vidi GTI-ja za 25 čukov in reče - ja poglej kako je "ugoden" v primerjavi, čeprav po opremi ni niti približno primerljiv.
Zato pa sem šel na konfigurator in lej - podobno opremljen GTI je neprimerno dražji na koncu. Čeprav OK tudi sam vidim, da to pravzaprav ni direkten konkurent po voznih lastnostih.
Angleži so naredili veliko pametnejšo potezo - dali so 3 stopnje opreme in osnovna kia GT je na otoku cca 6.850 EUR cenejša od osnovnega GTIja tam. Pri nas bi bil torej osnovni GT torej cca 19.000 EUR, to pa je že psihološko precej boljša cena.
Vsi na trgu ponudijo psihološko ceno osnovnega modela in seveda - vsak vidi GTI-ja za 25 čukov in reče - ja poglej kako je "ugoden" v primerjavi, čeprav po opremi ni niti približno primerljiv. Zato pa sem šel na konfigurator in lej - podobno opremljen GTI je neprimerno dražji na koncu....
~toMmy~ je napisal/-a:Gosic je napisal/-a:Samo ta GT je ziher slab, ker ima LED-ice ( tako kot Audi - med ljudmi znan kot premim, pa ne ljubljanski jogurt... in še bi jih lahko naševal). Vozi se pa nič posebnega ( verjetno so nekateri opravili testno vožnjo v svojih sanjah, ane Tommy) Pa predrag je. Ubistvu je za naš trg mogoče res malo predrag, samo ob joker popustih ( ki jih imaš tudi pri drugih znamkah) prideš na verjetnih 25k€. Samo zaradi LED-ic ga pa dajmo skritizirat na polno. Pomojem je Golf GTI tudi slab, saj ima LED-ice.
Kaj ti je zmanjkalo materiala za anonimne prijave KMAG-u, pa si prišel nazaj srat na forum?
Daj pač sprejmi dejstvo, da je avto z več konji manj zmogljiv od 9 let starejšega GTI-ja, cena je pa z vsemi Jokerji in Batmani še vedno nekonkurenča.
LeQuack je napisal/-a:Po tri tedenskem lastništvu in dobrih 1000km novega Pro Ceed 1.4 bencinarja nekaj dobrih lastnosti:
- Veliko opreme za svoj denar, varnost
- Atraktiven videz
- Delovanje opreme (radio, gumbi, klima) zelo podobno VW grupi, tako da nisem rabil nekega privajanja
- Dokaj solidna poraba (glede na prejšnjega Polota), tam okoli 6,5 nekaj mestne vožnje nekaj avtoceste
- Udobna notranjost
Slabe lastnosti, ki sem jih opazil:
- Menjalnik se včasih malo zatika, predvsem iz ler v prvo ali iz prve v drugo
- Čuden visok zvok menjalnika v peti prestavi, zvok je podoben zvoku turbota, se pojavi samo pri določenih obratih in je zelo moteč
![]()
- Slaba izolacija podvozja, napram prejšnjemu Polotu (ki ni višek udobja) se počutim, kot da bi imel luknjo spodaj, ker se sliši vse, točno lahko veš na kako grobem asfaltu se voziš ta trenutek, to in zvok menjalnika sta trenutno zame največji hibi
![]()
- Zdi se mi da se začenja pojavljati čriček nekje na desni strani
- Nekajkrat ko sem izvlekel ključ iz ključavnice avto tega ni zaznal in je še vedno piskal in ni ga bilo možno daljinsko zakleniti, potrebno je ponovno vstaviti ključ in nato zopet izvleči
- Radio ob seek-u včasih poišče iste postajo, namesto naslednjo
- Luknji za pijačo v sredini sta neuporabni, ker ne moreš uporabljati menjalnika
- Lučka v prtljažniku dela kadar se jih zahoče, večinoma pa ne
- Kozmetične malenkosti:
- Na desnem spodnjem robu pri zadnjem kolesu je nek manjši madež črne barve, ki prekriva dejansko barvo
- Tam kjer se stikata steklo in armatura gleda ven nekaj milimetrov pene
- Na nekaterih mestih karoserije so prozorne nalepke, ki ščitijo lak, ampak se mi zdi da po nekaj časa ne bodo več tako prozorne in se bodo začele limati stran ali pa vsaj robovi
To je zaenkrat to![]()
V splošnem sem dokaj zadovoljen, ampak predvsem te nadležni zvoki iz podvozja in menjalnika mi parajo živce, ne vem pa kaj se da tu sploh narediti v okviru garancije.
autoforumCZ @ youtube je napisal/-a:The real difference is not so big as the speedometer of Cee'd is almost precise (Leon shows about 10 km/h more than reality), but the SC with 1,8 TSI is definitely faster car. It is more than 100 kgs lighter, uses shorter gear ratios and the 1.8 TSI is much more agile in mid revs than the 1,6 T-GDI. We are preparing full comparison test of those two cars...
Veronika.borghesi je napisal/-a:Vsi na trgu ponudijo psihološko ceno osnovnega modela in seveda - vsak vidi GTI-ja za 25 čukov in reče - ja poglej kako je "ugoden" v primerjavi, čeprav po opremi ni niti približno primerljiv. Zato pa sem šel na konfigurator in lej - podobno opremljen GTI je neprimerno dražji na koncu....
psihologija igra brez dvoma pomembno vlogo, čeprav se mi zdi, da je njena vloga veliko večja pri avtomobilih najnižjih cenovnih razredov. Dražje avtomobile pa po mojem kupujejo vsaj načeloma ljudje z večjo mero afinitete in poznavanja, kar pomeni, da jih težje "nasračkaš" s takšnimi poceni fintami.
comfortably numb je napisal/-a:Čemu so namenjene pike na platiščih in gumah?
Veronika.borghesi je napisal/-a:Zdej te bojo spet usi linčal Ampak si pa lepo povedal. Nekateri osebki se ne morejo in se verjetno tudi ne bojo sprijaznili da je Kia pošteno napredovala.
Lepo povedano. Tudi jaz ne razumem zakaj, eni takoj ponorijo ob omembi znamke, ki je roko na srce, naredila ogromno v zadnjih nekaj letih. Kia je hočeš ali nočeš, znamka z največjo svetovno rastjo prodaje in prav je, da išče nove tržne poti in nove niše. Fantje imajo pač denar in povsem normalno je, da se spuščajo v izdelavo avtomobilov, ki bi jih še pred nekaj leti težko pripisali tej znamki. Tako je bilo nenazadnje tudi s cee'dom prve generacije. Kako velike korake je naredila Kia v zadnjih nekaj letih, dokazuje po mojem tudi to, da se pri njenem GT-ju omenja za tekmeca golf GTI - je pa hkrati smešno, da počnejo to nekateri, za katere se zdi, da ne vidijo dlje od dizelskega golfa s prevelikimi platišči in preširokimi pnevmatikami, na tako agresiven in pogosto do drugih žaljiv način. Enkrat jih moti ženska prisotnost, drugič drugačno razmišljanje.
In še enkrat, kdo tukaj vozi dizelskega Golfa s prevelikimi platišči, me prav zanima?
Veronika.borghesi je napisal/-a:In še enkrat, kdo tukaj vozi dizelskega Golfa s prevelikimi platišči, me prav zanima?
Gre za prispodobo, če si se spoznal v njej, ti pa težko pomagam. Vse ostalo je stvar poglobljene debate. Že zato bi te z veseljem povabila na drink, da vidim s čim se boš pripeljal in v kaj si obutO vsem ostalem naj presodi vsak po svoje, saj je bilo o GT-ju prelitega že veliko črnila, čeprav ga še nihče med nami ni ne videl ne vozil.
Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov