Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Re: 2012 Kia Cee'd

Napisal/-a J.McLane Sr sep 25, 2013 2:01 pm

Mah kaki senzorji, naredijo naj tako da so zadaj luči zmeraj prižgane (itak so po večini LED z majhno porabo) in je pol stvari rešenih. Spredaj tiste dnevne luči spredaj svetijo dovolj, da si opazen.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 25, 2013 2:05 pm

matejxx je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Ja clioti so najnovejši primer, sploh ga še nisem videl s prižganimi lučmi =P

Clioti imajo, čist dober senzor. Že ko je malo bolj oblačno se prižgejo dnevne luči, LED luči pa se ugasnejo. Večjo težavo sem pa opazil pri senzorju pri Opel Astri, kjer pa se v oblačnem dnevu sploh ne prižgejo dnevne luči. Prav tako luči niso prižgane, ko že zelo pada dež, kar pa je na avtocesti lahko huda težava, ker avto vidiš ko si že čisto za njim.

Ne vem kako pol da ga jaz še nisem videl s priganimi lučmi v megli in dežju in pol temi?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

emilo
Nov uporabnik

Napisal/-a emilo Sr sep 25, 2013 2:07 pm

Jaz prav ne morem razumet zakaj se toliko ubadate s tem senzorjem? Kot, da bi moral ugsaniti avto, izstopiti in vklopiti luči... Samo flikneš stikalo in že imaš prižgane luči, vsa umetnost. Razumem, da so nekateri invalidi in ne ugotovijo, da je že dovolj temno, da bi bilo potrebno prižgati luči, a tisti, ki trdite, da ob nekoliko zmanjšani vidlivosti ne opazite avta, ki nima prižganih zadnjih luči, ste enostavno še večji invalidi!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr sep 25, 2013 2:41 pm

matejxx je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Ja clioti so najnovejši primer, sploh ga še nisem videl s prižganimi lučmi =P

Clioti imajo, čist dober senzor. Že ko je malo bolj oblačno se prižgejo dnevne luči, LED luči pa se ugasnejo.

Novi clioti in dober senzor? Ne vem zakaj jih potem nonstop videvam v skoraj temi s samo spredaj prižganimi LED lučmi. Ali je senzor slab ali ga pa nimajo. Za Ople se pa strinjam, da imajo slabe senzorje, dejansko se jim po mojih opažanjih luči prižgejo šele nekje sredi tunela. :lol:

emilo je napisal/-a:Jaz prav ne morem razumet zakaj se toliko ubadate s tem senzorjem? Kot, da bi moral ugsaniti avto, izstopiti in vklopiti luči...

Zato, ker očitno 90%+ ljudi sploh ne ve, da imajo avto zadaj v temi kaj šele, da bi se kdo od teh spomnil premaknit stikalo in prižgat luči. Tega jaz enostavno ne vidim pa se dnevno prevozim po AC več kot 200 km, od tega skozi 6 tunelov v vsako smer. Enkrat sem enemu poblendal in mu hotel z gestikulacijo rok pokazat, da zadaj nima luči pa me je samo debelo gledal in se mu ni niti najmanj sanjalo zakaj se gre. :roll: In ne, ne gre se zato, da sem jaz "invalid" in ne vidim pred seboj neosvetljenega avta (ker vid mi btw od vsega še najbolj služi) ampak zato, ker enkrat bo pa dejansko en tak "invalid" naletel v megli/dežni zavesi/ipd. na takega in nesreča bo tu. In za to se gre. Folk je pa čezdalje bolj tak, da mislijo, da bo avto naredil že skoraj vse namesto njih in se vse prevečkrat zanašajo na nek avtomatizem, ki pa v tem primeru ne deluje kot bi moral. Zato graja čez vse avtomobile, ki tega senzorja nimajo ali pa jim le ta ne deluje kot bi moral.
Antiznačkar po prepričanju

emilo
Nov uporabnik

Napisal/-a emilo Sr sep 25, 2013 4:42 pm

Nisem še opazil, da bi kdo grajal nekatere nemške avte, ker nimajo avtomatskega prižiga luči, ko zaženeš avto... Sam si lastnim novega Ceeda z led lučmi in imam pri vklopljenih dnevnih lučeh nastavljeno svetilnost armaturke na max, ob zmanjšani vidljivosti me že sama armaturka opomni, da preklopim na kombinacijo luči (pri katerih imam nastavljeni polovično svetilnost armaturke), saj je drugače podobno kot bi gledal koga, ki vari... Glej res razumem in tudi vidim, da so nekateri invalidi in ne opazijo, da morajo preklopiti luči ali pa jih celo ne vklopijo, a kriviti proizvajalce za človeško neumnost in lenobo je malo mimo. Podobno kot bi se spravljal na proizvajalce zakaj ne vgrajujejo senzorjev za dež (po mojem mnenju eno največjih neumnosti, kar jih lahko vgradiš v avto) ker pač nekateri ne vedo, da imajo zaradi dežja zmanjšano vidljivost in nas na ta način ogrožajo. Pred leti so se mnogi pritoževali nad kseonskimi lučmi, da kako jim bleščijo in podobna sranja, podobno pa se zdaj za led luči, a očitno je razlog za pritoževanje kje drugje...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr sep 25, 2013 4:44 pm

Ravno danes zjutaj videl na črnuški obvoznici kio sportage samo z ledicami spredaj.... ura 6 in drobiž. Dobr, da sem ga videl in da ima odsevnike..... Če ne bi spbrobaval bremze kako opravljajo svojo nalogo. ;)

lp

p.s. @emilio.... a insignia ni švaba? :evil:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 25, 2013 4:51 pm

Opažam tudida vedno več modelom tudi ko imajo prižgane luči še vedno gorijo ledice ( mercedesi, renaulti ipd ), torej kot da ima še prižgane recimo meglenke...čudno da to nobenga ne moti, ko pa vse meglenke toliiko motijo.

@polo78 podpis...eni se vozijo s temi dnevnimi lučmi tudi ponoči, ker mislijo da je to to...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr sep 25, 2013 5:39 pm

emilo je napisal/-a:Nisem še opazil, da bi kdo grajal nekatere nemške avte, ker nimajo avtomatskega prižiga luči,..

Glej par postov nazaj. Omenjeni so čisto vsi. Da se ne boš čutil prikrajšan.

Drugače pa, brezveze je vsa moderna tehnika, če jo 99% ljudi ne zna uporabljati. Eni se ponoči vozijo čisto brez luči, drugi pa imajo po največjem soncu prizgane dolge lučiin se meglenke zraven . Pol so pa avti ''čudni''...

matjazek
Novinec

Napisal/-a matjazek So sep 28, 2013 7:17 pm

Gosic je napisal/-a:Ta motor bo po vsej verjetnosti tudi v novem Soulu, ter če bo do GT linije prišlo tudi pri Riu GT. Za Carensa ta motor zaenkrat ni predviden.

Kaj pa ceed v karavanski verziji?
Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po sep 30, 2013 3:38 pm

.com je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Ob vsej tej tvoji izobrazbi, bi lahko dojel, da imajo ljudje različne okuse.

Ti bi pa ob vsej tej svoji, zgleda da nižji izobrazbi, lahko dojel, da se jaz ob vsej tej svoji izobrazbi nimam namena ukvarjati s teboj...

No, prav lep dokaz, da kljub visoki izobrazbi sprejmeš mojo opazko kot napad in se čisto človeško braniš z prav neposrečenim argumentom. Kar se tiče izobrazbe, sem trenutno še v fazi študiranja, sem pa že na tej tvoji stopnji. Očistno bi potreboval malo socioloških prijemov na vaši arhitekturi, poleg potrebnih sprejemcev.

matjazek je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Ta motor bo po vsej verjetnosti tudi v novem Soulu, ter če bo do GT linije prišlo tudi pri Riu GT. Za Carensa ta motor zaenkrat ni predviden.

Kaj pa ceed v karavanski verziji?

Nimam pojma :D

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Če okt 03, 2013 11:08 am

Gosic je napisal/-a:
.com je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Ob vsej tej tvoji izobrazbi, bi lahko dojel, da imajo ljudje različne okuse.

Ti bi pa ob vsej tej svoji, zgleda da nižji izobrazbi, lahko dojel, da se jaz ob vsej tej svoji izobrazbi nimam namena ukvarjati s teboj...

No, prav lep dokaz, da kljub visoki izobrazbi sprejmeš mojo opazko kot napad in se čisto človeško braniš z prav neposrečenim argumentom. Kar se tiče izobrazbe, sem trenutno še v fazi študiranja, sem pa že na tej tvoji stopnji. Očistno bi potreboval malo socioloških prijemov na vaši arhitekturi, poleg potrebnih sprejemcev.

Logično Martin, če si iz gradbenega faxa, da mene nočeš in ne moreš razumeti... Mi je popolnoma jasno

@veronika...petelinji boj zate in za kio... Ti paše?
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Če okt 03, 2013 11:16 am

.com je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:
.com je napisal/-a:

Logično Martin, če si iz gradbenega faxa, da mene nočeš in ne moreš razumeti... Mi je popolnoma jasno

@veronika...petelinji boj zate in za kio... Ti paše?

http://www.youtube.com/watch?v=3lK8uYLXvCU :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

matjazek
Novinec

Napisal/-a matjazek Pe okt 04, 2013 8:47 am

A je že kaj informacij, kdaj se pričakuje turbo motorje v navadnih KIA-h? V ceedih?
Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So okt 05, 2013 9:45 am

matjazek je napisal/-a:A je že kaj informacij, kdaj se pričakuje turbo motorje v navadnih KIA-h? V ceedih?

Obljubljajo že nekaj let, tako, da tovrstne informacije niso verodostojne. Prišli bodo, ko se bodo začeli prodajati...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So okt 05, 2013 10:06 am

Marek_ je napisal/-a:
matjazek je napisal/-a:A je že kaj informacij, kdaj se pričakuje turbo motorje v navadnih KIA-h? V ceedih?

Obljubljajo že nekaj let, tako, da tovrstne informacije niso verodostojne. Prišli bodo, ko se bodo začeli prodajati...

Verjetno jih tok časa testirajo, da bodo zanesljivi. Sej veš kako pravijo.... počasi se daleč pride. Pol k pa bojo zunaj pa downsizing ne bo več modern. ;)

lp

Manar
Nov uporabnik

Napisal/-a Manar Ne okt 06, 2013 7:29 pm

Športni dan ;)
Priponke
1.jpg

Manar
Nov uporabnik

Napisal/-a Manar Ne okt 06, 2013 7:30 pm

[attachment=0]2.jpg[/attachment]
Priponke
2.jpg

Manar
Nov uporabnik

Napisal/-a Manar Ne okt 06, 2013 7:31 pm

[attachment=0]3.jpg[/attachment]
Priponke
3.jpg

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Ne okt 06, 2013 8:11 pm

In kako je? Je vreden tega denarja?

Manar
Nov uporabnik

Napisal/-a Manar Po okt 07, 2013 8:53 am

Jest sem ga imel priliko dobiti na testno vožnjo za čez vikend, kaj dosti pa drugače o avtu ne vem...tudi nisem resen kupec, bolj firbec. :)

V Nemčiji je za takega uradna cena 22.900eur, pri nas 25k. V obzir je treba vzeti, da je pri nas cena verjetno tako visoko nastavljena zato, ker dejansko nimajo nobenega za prodati... Ko jih bodo dobili nekaj, bo verjetno tudi pri nas stal 22k. Kakor sem gledal cene "konkurence", je avto torej poceni oziroma najcenejši med njimi. Še vedno pa je odgovor na vprašanje, ali je vreden tega denarja tako subjektivno, da se mi zdi brezveze kaj dosti o tem razpredati. Če ti je KIA že tako pri srcu, potem ja, če je ne maraš, pa bi tudi pri ceni 15k najdel polno pomankljivosti... :) Veronika pa bi verjetno znala opravičiti tudi ceno 35k ;)

Dejstvo je, da meni avto zgleda hud ko šnopc. :) Za vozit je prava igračka in jest sem imel med vožnjo skoz nasmeh na obrazu. No, med ovinki sem pa verjetno krivil ustnice. :) Res je fun za vozit! Za moje pojme tudi leti kot sneta skira, ampak o tem bi verjetno kdo drug znal več povedati, ker jest sem se vanj presedlal iz Sportagea 1.7CRDI in men se zdi ta tud avtobus hitr spelje iz postaje. :) Kolikor sem probaval lego, oprijem (šel sem do Celovca in nazaj) brez pripomb, v sedeže in merilnik v gt načinu sem se zaljubil... Avto ima v osnovni opremi vse razen navigacije. Radio full dober, ampak sem ga imel ugasnjenega. :) Boljši bi lahko bil le zvok motorja... V opombo pa, da drugih hothachov še nisem imel prilike vozit.

Vglavnem, zame - mladega fotra brez dirkaških ambicij, je avto res bomba. Ampak za izposodit za čez vikend. Avta namreč nisem mogel peljati počasi in ob stalni uporabi, bi bil verjetno brez izpita in denarja zaradi kazni in bencina (poraba je ogromna, ampak verjetno sem bil na maksimalni). :) Velika šansa tudi, da bi ga prej ko slej "popraskal". Je pa res fun mobil! :)

V prihodnosti bo verjetno kakšen drug uporabnik napisal še bolj strokovno mnenje. :)

LP
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost