Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: 2020 VW Golf VIII.

Napisal/-a sašo5 Po feb 17, 2025 8:13 pm

tomzzi je napisal/-a:
Pa malce (pre)mehka je.

A se da dobiti Octavio z ogrevanimi sedeži, volanom in dobrim zvočnim sistemom plus matrix luči

v "sport" programu je ok.
to vse kar si naštel ima naša...plus kluka, nožnonodpiranje prtlažnika, el sedež s tremi memorijami črna notranjost ,virtualni števci cel kup grafik(na audiju samo dve) ambient osvetlitev je krasna, prva šipa in volan ogrevani...in še in še....novembra lani je bila točno 19.500 pripeljana v slo.....91.000 t.km.......38k eur je bla cena zavarovanje je odmerjeno od te cene(Audi A4 isti letnik ima ceno 68k. eur)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po feb 17, 2025 11:01 pm

Sory, tudi v Octavii je meni enako nagravžno.
Tudi v A4/A5 mi ni všeč, je pa vsaj manjši.
Edina stvar ki sem jo mogu “požret” v mojem A5. :?

Tudi vsi novi VW in Škode imajo absurdno prevelike zaslone in abnormalno štrlječe.
Upam da se trend obrne in da to zmanjšajo.
Zakaj Porsche lahko ima lepo integrirane te zaslone…
Pa….že par let nazaj so skoraj vsi imeli lepo to pospravljeno v armaturo…tudi VW in Škoda. Prav v redu je bilo.
Zaradi mene zasloni ne rabijo bit večji od malo večjega telefona.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To feb 18, 2025 1:48 pm

Problem je, ker želijo biti vsi Tesla "wannabe" namesto, da bi furali svoj stil. Zato pa imamo zdaj kup enih štrlečih zaslonov. Kar je pa najhuje je to, da vsi tekmujejo kdo bo imel večjega in s tem bolj štrlečega. Po ukinjanju fizičnih gumbov je tole najbolj disfunkcionalna stvar, ki se je zgodila v avtomobilizmu v zadnjih cca. 10 letih..
Antiznačkar po prepričanju

cashy
Novinec

Napisal/-a cashy To feb 18, 2025 7:01 pm

For je napisal/-a:Sory, tudi v Octavii je meni enako nagravžno.
Tudi v A4/A5 mi ni všeč, je pa vsaj manjši.
Edina stvar ki sem jo mogu “požret” v mojem A5. :?

For, mogoče sem kak update spregledal, vendar, kaj nimaš ti Peugeouta 508? :shock:
ne praš me nič, ker nič ne vem

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To feb 18, 2025 8:20 pm

508 je bil 4 leta in dva meseca star ko je šel od mene.
126.000 km sem naredil. Vse najbolje o tem avtu.
Od 19-ga septembra vozim A5. Že 13.000 km sem naredil…mogoče je že čas da ga pokažem…... :)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr feb 19, 2025 7:04 pm

Polo78 je napisal/-a:Problem je, ker želijo biti vsi Tesla "wannabe" namesto, da bi furali svoj stil. Zato pa imamo zdaj kup enih štrlečih zaslonov. Kar je pa najhuje je to, da vsi tekmujejo kdo bo imel večjega in s tem bolj štrlečega. Po ukinjanju fizičnih gumbov je tole najbolj disfunkcionalna stvar, ki se je zgodila v avtomobilizmu v zadnjih cca. 10 letih..

Tako pač je. Eden začne in drugi sledijo.
Dejansko je ogabno.
Ajde tudi Octavia ima po novem štrleč ekran. Še vedno pa veliko bolje, lepše postavljen kot v Golfu.

Se mi zdi, da lahko na prste ene roke preštejem kdo nima.
Peugeot je imel lepo vdelane ekrane pa so tudi začeli srat. Ajde pri novem 3008 me niti ne moti več toliko ker je pred teboj. Vsaj na sredini ga ni.

Boste rekli, da hvalim ampak mi je Oplov design všeč oziroma odločitev, da na sredo montirajo ličen podolgovat ekran ki ne štrli do stropa.
Veliko lepše kot "kvadratne" tablice v konkurenci ki segajo skoraj do stropa.

Harygolt
Nov uporabnik

Napisal/-a Harygolt Sr feb 19, 2025 7:34 pm

V prenovljenem golfu je ekran postavljen boljše kot v prenovljeni octaviji. V golfu je rahlo pod kotom obrnjen proti vozniku, v octaviji pa je postavljen ravno. Octavia (brez dccja) je nikakršna za vožnjo. Avto plava po cesti kot neka ladja. Golf (res da je opremljen z dccjem), je v primerjavi z octavio precej bolj "vozniški".

cashy
Novinec

Napisal/-a cashy Sr feb 19, 2025 10:11 pm

For je napisal/-a:508 je bil 4 leta in dva meseca star ko je šel od mene.
126.000 km sem naredil. Vse najbolje o tem avtu.
Od 19-ga septembra vozim A5. Že 13.000 km sem naredil…mogoče je že čas da ga pokažem…... :)

Kako, da si se odločil za zamenjavo, glede na to, da si bil s 508 tako zadovoljen?
ne praš me nič, ker nič ne vem

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če feb 20, 2025 12:43 am

Da ne bomo smetili Golfovo temo…se bom javil v galeriji pa kakšno rekli :)

Me veseli da vas je kar nekaj ki bentite čez te zaslone.
Sem že mislil, da sem čudak :mrgreen:

RUNAČ
Novinec

Napisal/-a RUNAČ Če feb 20, 2025 9:42 pm

Nisi edini katerega to moti. Nas je očutno kar nekaj "čudakov" tule gor :)
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe feb 21, 2025 4:13 pm

Harygolt je napisal/-a:V prenovljenem golfu je ekran postavljen boljše kot v prenovljeni octaviji. V golfu je rahlo pod kotom obrnjen proti vozniku, v octaviji pa je postavljen ravno. Octavia (brez dccja) je nikakršna za vožnjo. Avto plava po cesti kot neka ladja. Golf (res da je opremljen z dccjem), je v primerjavi z octavio precej bolj "vozniški".

Mogoče je za spoznanje bolje postavljen.
Kar pa ne pomeni, da v Octavii ni lepše. Meni osebno je armatura Octavie lepša.

Se pa strinjam, da je "stock" podvozje Octavie slabše od golfa pa še od koga saj je enostavno preveč zibanja v njej.

Če je to moja mati rekla, da se ji je v moji astri lepše peljati kot v takrat nadomestni octavii...
Pa nima pojma o avtomobilih. Enostavno preveč mehka je bila. Preveč "plavanja" oziroma zibanja...

Saj po slabi cesti in čez kakšne tračnice je milina.
Vsepovsod drugje pa pogrne zaradi mehkobe.

Harygolt
Nov uporabnik

Napisal/-a Harygolt Pe feb 21, 2025 6:41 pm

Ja, octavia ima dober dizajn notri, mi je pa 8.5 precej cool. Osrednji ekran na slikah izgleda malo goofy, v živo pa ni nek dealbreaker. Če bi bil diagonalno 5 cm manjši, bi vse skupaj izpadlo bolj estetsko. Všeč mi je, da so vrnili fizične gumbe na volan in da so popravili sprednje luči, katere so bile pred fl precej neposrečene.

Škoda, da je to (s svojimi koncernskimi kloni) praktično zadnji klasični hatch, ki nudi vse vrste pogonov. Od varčnih 2.0 dizlov do razbijaških R-ov (in vse vmes).
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 68 gostov