Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

RUNAČ
Novinec

Re: 2021 Peugeot 308 III.

Napisal/-a RUNAČ Sr nov 15, 2023 9:22 am

Preden se odločiš, se pozanimaj tudi, kako je z verigami pri motorju 1.5 BlueHdi. Mi je izkušen serviser za PSA pred časom nekaj omenil tudi o težavah pri tem motorju na to temo in da je bila zasnova 1.6 dizel motorja mnogo boljša.

Glede na tvojo raziskavo vezano na 1.2 motor sploh me dvomim, da tudi glede dizla 1.5 zadevi nebi prišel do dna. No, pa javi, da bo še komu drugemu potem informacija v pomoč :)
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

void
Poznavalec foruma

Napisal/-a void Sr nov 15, 2023 10:05 am

O 1.5 hdi je veliko manj znanega, ker je tudi precej novejši in veliko manj pogosti na trgu. Problemi s ketno so mi znani, drugače imajo pa klasične dizelske probleme, nič ne izstopa pretirano. En problem je ker je nemogoče dobiti testni dizel, po podatkih pa je poskočen glih toliko kot 1.2 bencinar od 0-100kmh.
Očitno je da je ekologija totalka ubila dizle da ne grejo več nikamr. Pred kratkim sm meu na servisu 1.9 tdi 110 golf 5. To si prav v šoku kako nasilno vleče proti novim 110hp ali celo 130hp dizlom.

RUNAČ
Novinec

Napisal/-a RUNAČ Sr nov 15, 2023 10:38 am

Poznam tole kako 1.9 TDI (105) v golfu 5 podaja navor. Dejansko imaš občutek, da je le tega veliko več kot pa 250 Nm. Je pa tudi res, da se pri teh motorjih opazi tudi malo turbo luknje in ravno takrat se ti dozdeva, da dobiš "šus" v hrbet.

Se mi pa dozdeva, da novejši dizli navor podajajo veliko bolj linearno, ali pa je res občutiti vso to zadušenost. Priznam pa tudi, da je najnovejši avto z dizel motorjem, ki sem jih vozil službeni golf 7 2.0 TDI, tako da mogoče nisem ravno merodajen za komentar na to temo :)
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Sr nov 15, 2023 5:39 pm

Dizel proti bencinarju, oba avtomatik pa vseeno je razlika v poskočnosti. Že do stotke je razlika 1s. Ni zdaj to grozna razlika, ampak enako pa vseeno ni. Razlika v ceni je pa cca 1500€. Dizli trpijo s temi adblue posodami, ki niso poceni. Ne vidim neke prednosti razen, če se delajo veliki kilometri na leto. Ker moraš tudi računati dražje servise. Mene pa ravno ta mikrohibrid zanima, ker vseeno ni klasičen hibrid, saj je avto sposoben z elektriko tudi speljati. Odvisno, če imaš samo avtocesto razlike praktično ne bo proti navadnemu bencinarju ampak vem kako se obnaša start stop pri mikrohibridu in kako pri navadnem avtu. Dosti lepše zaganjanje brez tistega verglanja. Ampak ok ga izklopiš pa je. Pa verigo ima, ampak saj danes ne veš, če je to dejansko prednost, ker so tudi z verigo imele praktično vse znamke vsaj 1x težave. Kar me muči je dvosklopčni menjalnik. Dvomim, da bo tako zanesljiv kot trenutni eat8. Kar mene muči v končni fazi, je to, ali je blago hibridni bencinar vreden doplačila 1600€ ali ne. Takrat se cena z dizlom nekje pogliha oziroma je malenkost celo višja.

void
Poznavalec foruma

Napisal/-a void Če nov 16, 2023 10:41 pm

https://www.continental.com/en/press/pr ... ming-belt/

en zanimiv jermen, ki ga je contitech naredil leta 2020 prav za ta motor. garantirajo da zdrži, v praksi bo zanimivo videt. Mogoče je to jermen, ki ga zdej dajejo kot zadnjo varianto od poletja 2022. Prej je bil Dayco prva vgradnja.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov