kupe-SUV, malce večjih dimenzij od T-Crossa na MQB A0 platformi. Letos se začne prodaja v Južni Ameriki, naslednje leto pride v Evropo (proizvajal se bo v Španiji).
Če se bo tole prodajalo tudi v EU, bo VW imel totalno zmedo v B segmentu SUV, ker sta tu že T-Cross in T-Roc. In če že, je tole potem bolj T-Cross coupe kot pa T-Roc coupe, ker T-Roc je že sam po sebi malo kupejevski (za SUV standarde jasno). Poleg tega si T-Cross z Nivusom deli enako širino, medtem ko je T-Roc cca. 6 cm širši.
Menim, da bo Nivus vendarle primarno namenjen južnoameriškemu trgu, od vseh treh pa je meni osebno še vedno najbolj posrečen T-Roc.
Definitivno je to res prej Polo/T-Cross kot T-Roc, je pa meni zanimiv model, ampak, bo ga cenovno težko umestiti med temi modeli. Ne vem, po moje bi moral bit vsaj 1000 evra cenejši od T-Roca, lahko, da bo enaka cena, ali celo višja, ker je to kot nek SUV coupe, ala mini A3 sportback.
Zgleda, da je vw vse sposobne dizajnerje dal na nove SUV-je, medtem ko tiste z dvema levima rokama pa na golfa, polota... Ker tole zgleda kul, edini problem bo, da bo (najverjetneje) samo top verzija takole izgledala, osnovne in srednje bodo pa s kakimi grdimi halogenkami oz. gršimi led lučmi...
V Evropi se bo imenoval Taigo. Proizvajal se bo v Španiji, na voljo bo tudi R line (ki je prikazan na večini fotografij), v motorni paleti ne bo dizlov.
Po moje si znamke s takim štancanjem modelov, tudi mercedes, audi itd, dolgoročno delajo veliko škodo. Če imaš ti recimo 5 modelov, ki se prodajajo po 20-30 let, vsi jih poznajo, imaš neke zveste kupce, ki kupijo vsakih x let nov model, ali pa celo eno stopnjo dražjega. Če imaš 20 modelov, ki so vsi isti, in ki se itak menjajo na 10 let, te "zvestobe" ne more bit. In če človek že kupi nekaj drugega, morda kupi čisto nekaj drugega od druge znamke.
Meni so aktualni VW-i suv-i kar precej všečnih oblik. S T-Crossom, T-Rocom in Tiguanom si je VW tudi znotraj koncerna več kot očitno vzel najboljše oblike za sebe. T-Cross, iz katerega je nastal ta Taigo, ima v primerjavi z Arono in Kamiqom edini karizmatično pojavo, novi Taigo pa jo, kljub temu da se strinjam s For-om glede združevanja terenskosti in športnosti, spet odnesel kar se zunanje oblike tiče nadpovprečno dobro - v primerjavi s kakšnim Conquestom, ki izgleda kot razvlečen Clio - pa še posebej!
Kakor komu. Meni se pa megane conquest zdi kar nekaj razredov lepši od tega... in močno dvomim, da je kakovost materialov v notranjosti na nivoju conquesta.
Ali ima kdo tole reč? Zdele malo berem teste, opremo, ceno .... in se mi zdi kar vredu. Nikakor se ne morem odloči ali kak id3 ali raje nekaj takega. To bi bil avto za vsak dan, izleti, dopusti je drugo vozilo. Za letno 10-15k km, in za avto katerega bo čez 2 leti fural mulc, se mi tudi takle Taigo tdi ok. 1.0tsi 115 kakor berem je dovol močan (pustimo sedaj da rabimo vsaj 200km) pač za vsakodnevno vožnjo, vozilo ima aktiven tempomat, metricne luči .... r line opremo pa ga dobiš novega za tam 25000 kar se mi zdi pa v današnjem času..... dokaj "ok"
Ko pridem domov iz dopusta ga grem testirat. Najbolj me skrbi da bo notri "glasen" to pa nočem, hočem dobro zvočno zatesnitev.
Kolegici Ford c-max 1.0 pri 125 000 km ima znano težavo kot PSA 1.2, pa razmišlja o tem avtu, oziroma motorju, po mojem nasvetu, saj ne bi rada dala kaj dosti nad 20000 €. Kaj ji sploh preostane, razen še kakšna kia/hyundai? Izkušnje s tastovim Polotom so pozitivne, prvih 100000 km, BP. Poraba pod 6, vsi so presenečeni kako gre. Glasen? Kaj vem, nič posebnega.