Sam sem bil na testni vožnji z novo dacio in če bi imel službo 5km daleč, bi me celo mikalo, tako pa za slabih 60km na dan in še AC... si zaenkrat ne predstavljam glede na to, da sem sedaj na TDIju z DSGjem + 4×4...
Kar se vožnje tiče je tako.. Menjalnik se vidi, da je od renoja ali romunski, ker ko pritisneš na plin, ročka malce skoči nazaj in da o samem 1.2 mlinčku ne govorim. Pač za peljat je, veliko pa od njega ne moreš pričakovati in ne vem kako se bo obnesel na dolgi rok, glede na to, da v teh časih vsi zelo šparajo na materialu. Me je pa presentil avto, ko sem peljal v klanec. Od službe do doma imam na relaciji 28ih km cca. 5km klanca, ponekod kar strmo in je avto nekako brez problema peljal v 3. prestavi, ne vem al mu kaj pomaga dejstvo, da je blagi hibrid. Kar se tiče 4×4 sistema, je čisto soliden, sploh v klancu po makedamu, poraba pa na koncu vožnje presenetljivo nizka in sicer 6.1l na slabih 60km. Zelo pohvalno iz tega vidika.
Oblikovno mi je zunaj super, barva je bila tista prava zelena, notri je pač zadeva malce bolj poceni ja. Trda plastika in malce sem se počutil utesnjenega, drugače pa všečno.
Načeloma soliden utility avto, ne vem pa kako se splača kupiti to napram vitari. Bi moral še njo probati.
Res ne vem kaj ti mora dogajati v glavi, da opustiš preverjenega 1.5 dizla in v avto daš mlinček in malo elektrike... škoda, saj bi s pravim motorjem bil kar dobra izbira v času precenjenih avtov.
Mogoče pa bodo čez dve leti nazaj dizle uvedli in "prisilili" trenutne kupce v menjavo