Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

nasamorpheus
Novinec

Re: 2024 Dacia Duster

Napisal/-a nasamorpheus So jun 29, 2024 6:22 pm

Poročaj

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer So jun 29, 2024 7:53 pm

Škoda je edino ker ni EDC in 4wd :(

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Sr jul 10, 2024 4:12 pm

Včeraj v salonu "prdnil v zic" novega Dusterja..... kar se izgleda tiče lajkam, skor vse.... kabina je sicer res "trdoplastično" nepretenciozna ampak, povsem samozavestno prijeten plac za sedet! V bistvu cel avto deluje tako in vsaj na prvi pogled nič na njemu ne zgleda ceneno ali narejeno po sistemu "sej je dobro" oziroma, "sam da je".... Ker je avto dobro oblikovan, bi celo reku, da je "nepremiumskost" uporabljenih materialov v bistvu bolj stvar karakterja, kot pa kakšne "nizkocenovnosti"! Pohvalno!

Vendar paaaa.... tri zvezdice na kreš testu se bodo marsikomu najbrž "kolcnile":

https://youtu.be/J7U0gUviT24
živeo drugmirkooooo!!!!

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Sr jul 10, 2024 8:53 pm

Ali so 3* zaradi varnostnih sistemov (ala zadaj pripeti pas ni piskača, ..... )

Ali je kabina tako "nevarna"
Vem, da so prejšnji Duster ravno zaradi tega slabo oceno.

Ker če kak "bomboncek" manjka .... ostalo pa Klapa, ni slabo ....

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Sr jul 10, 2024 9:16 pm

slaba ( temno rjava) zaščita voznikovega prsnega koša in desne noge pri delnem frontalnem trku (zadovoljiva (rumena) za sopotnikove noge in prsni koš), slaba (rjava) za prsni koš voznika in potnikov pri polnem frontalnem trku in nezadovoljiva (rdeča) pri bočnem trku v oddaljeni bok vozila... kabina sama pa ni pretrpela kakšnih posebnih deformacij....

https://cdn.euroncap.com/media/82440/eu ... asheet.pdf
živeo drugmirkooooo!!!!

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Če jul 11, 2024 5:11 pm

Veli večini kupcev tele zvezdice sploh niso pomembe in ne bodo nič vplivale na prodaja. Veliko kdo tako niti noče imeti te novodobne tehnologije.

nasamorpheus
Novinec

Napisal/-a nasamorpheus Če jul 11, 2024 10:18 pm

Dej XXL kupi novo CHR pa boš zadovoljen.. kaka Dacia a se ti je skegljalo? :) Dobro veš da je Toyota top kar se tiče hybridov... https://www.capturownersclub.co.uk/thre ... ears.7379/

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe jul 12, 2024 8:06 am

Saj vem, nova me je razpizdila zaradi utesnjenosti (že stara je na robu uporabnosti, ta je pa prestopila mejo) in zaradi dejstva, da z enako opremo kot moja, nima gretja sedežev, katere dobiš v paketu višje, kateri stane 6200€ več. Edini približek ji je ful prostorna HR-V, ampak tudi to ni to, 130 vs 184 KM pri enaki porabi. Mislim, da bom še užival v svoji.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Ovrful
Nov uporabnik

Napisal/-a Ovrful Pe jul 12, 2024 1:44 pm

Sam sem bil na testni vožnji z novo dacio in če bi imel službo 5km daleč, bi me celo mikalo, tako pa za slabih 60km na dan in še AC... si zaenkrat ne predstavljam glede na to, da sem sedaj na TDIju z DSGjem + 4×4...
Kar se vožnje tiče je tako.. Menjalnik se vidi, da je od renoja ali romunski, ker ko pritisneš na plin, ročka malce skoči nazaj in da o samem 1.2 mlinčku ne govorim. Pač za peljat je, veliko pa od njega ne moreš pričakovati in ne vem kako se bo obnesel na dolgi rok, glede na to, da v teh časih vsi zelo šparajo na materialu. Me je pa presentil avto, ko sem peljal v klanec. Od službe do doma imam na relaciji 28ih km cca. 5km klanca, ponekod kar strmo in je avto nekako brez problema peljal v 3. prestavi, ne vem al mu kaj pomaga dejstvo, da je blagi hibrid. Kar se tiče 4×4 sistema, je čisto soliden, sploh v klancu po makedamu, poraba pa na koncu vožnje presenetljivo nizka in sicer 6.1l na slabih 60km. Zelo pohvalno iz tega vidika.
Oblikovno mi je zunaj super, barva je bila tista prava zelena, notri je pač zadeva malce bolj poceni ja. Trda plastika in malce sem se počutil utesnjenega, drugače pa všečno.
Načeloma soliden utility avto, ne vem pa kako se splača kupiti to napram vitari. Bi moral še njo probati.
Res ne vem kaj ti mora dogajati v glavi, da opustiš preverjenega 1.5 dizla in v avto daš mlinček in malo elektrike... škoda, saj bi s pravim motorjem bil kar dobra izbira v času precenjenih avtov.
Mogoče pa bodo čez dve leti nazaj dizle uvedli in "prisilili" trenutne kupce v menjavo :D

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe jul 12, 2024 3:22 pm

Ma to je ta EU birokratska gonja proti dizlom. Z umikanjem dizela in uvajanjem alternativ, poskušajo zmanjšati ogljični odtis celotne flote.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr jul 24, 2024 4:12 pm

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
RokyLuk
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a RokyLuk Po okt 07, 2024 11:39 am

Jaz sicer nevem kako vi avte opazujete pa naj podam še svoje mnenje.
To da je notri plastičen mene ne moti. Sestavljen je Ok in nič ni moteče. To da pa so tapicerenege po tleh take kot ne vem tepih za enkratno uporabo to pa za mene ni OK. Takega podna niti posesati ne morš normalno. Malo narobe brcneš v prag in je že pomečkan - naj raje dajo plastiko tako kot je v kombijih če jim je težko dat vsaj za en odtenek bolj kvaliteten material po tleh. Da o samem mličnku in neusklajenosti z menjalnikom sploh ne govorim.
Ta avto se dejansko ne da normalno vozit brez nepotrebnega cukanja. Naš zdaj že 16let star megan 1.6 16v je pojem avta v primerjavi s tem, tudi če ni tako poskočen, je pa 100% bolj uglajen in bolj prijeten za vožnjo. Testiral sem ga dvakrat, ker sem želel popraviti vtis iz prvega testa - v drugem se mi je povsem zameril :D Pri drugi sem stestiral še višje hitrosti in nad 90kmh postane zelo glasna.
Katastrofa kaj nam hočejo prodati kot vrhunsko romunsko uspešnico.
Žalost od žalosti.
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Po okt 07, 2024 3:26 pm

Katero motorizacijo si testiral?

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Po okt 07, 2024 5:42 pm

No ja, saj veš da je to nizkocenovna znamka Renaulta. Pa že Renault ne slovi kot nek biser kvalitete. Pomoje variabilni stroški proizvodnje takega vozila ne presegajo 2.000 eur.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po okt 07, 2024 8:17 pm

Dacia je za svoj nizkocenovni nivo boljša od Renaulta za njegov "višji" nivo.
Motorji so pa itak isti.
Če bo cenovna politika novih vozil še naprej taka, bo Dacia vedno bolj prevladovala. Zanimivo, tudi PSA je nekaj časa imel dva bolj nizkocenovna modela C-elysee in P301, pa je hitro usahnilo.
In tako Dacia - razen kakega Suzukija - sploh nima konkurence. Pa še dovolj dobra je za svojo ceno, da bo prepričal še marsikoga, ki ni zahteven.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

nasamorpheus
Novinec

Napisal/-a nasamorpheus To okt 08, 2024 6:13 am

C-elysee in P301 sta bila vnaprej obsojena na propad ker je nekdo v Citroenu in Peugeotu menil, da se bo poceni limuzina prodajala. No prodajali so se pa križanci.

alexwell
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexwell To okt 08, 2024 7:01 pm

C-elysee in P301 sta bila namenjena predvsem za vzhodno Evropo, Bližnji vzhod, Azijo in Južno Ameriko in sta s pol milijona prodanimi vozili bila kar uspešna. Sploh v bližnjem vzhodu so limuzine bolj popularne kot križanci.

ilovenuggetz
Nov uporabnik

Napisal/-a ilovenuggetz Sr okt 30, 2024 9:11 am

Je morda kdo kupil novega Dusterja z Journey opremo in bi mi znal pomagati glede iskanja zimskih gum.

215/60 R18 98H najdem samo cca 5 gum s ceno od 200 eur navzgor :cry:

Pac lahko sicer narocim 17 colska platisca ampak mi je skoda denarja, ce bi lahko menjal samo pnevmatike. Na extreme varjanti z dimenzijo 215/65 R17 99H je bistveno vec izbire.

Tisti, ki imate novega Dusterja Extreme mi lahko kdo pove kaksni se vam zdijo sedezi in ce je v prtljazniku tisto dvojno dno kot v Journey?

ziggec
Nov uporabnik

Napisal/-a ziggec Pe nov 01, 2024 4:38 pm

Hja, kaj naj ti rečem.. Nisi prvi, ki se je zaklal z nakupom novega avta s fensi pnevmatikami. :) Preden se spustim v nabavo avta, obvezno preverim stroške vzdrževanja, kamor pašejo tudi gume. Pri novem dusterju bi vzel 17 ali 16 colske gume, pač zarad dobavljivosti in cene. Preračunaj kaj se ti bolj splača. Enkratni strošek menjave felten in nižja cena 17 colskih gum, ali ob vsakem nakupu gum se skeširat za 18 colske.

ilovenuggetz
Nov uporabnik

Napisal/-a ilovenuggetz Ne nov 03, 2024 10:49 pm

ziggec je napisal/-a:Hja, kaj naj ti rečem.. Nisi prvi, ki se je zaklal z nakupom novega avta s fensi pnevmatikami. :) Preden se spustim v nabavo avta, obvezno preverim stroške vzdrževanja, kamor pašejo tudi gume. Pri novem dusterju bi vzel 17 ali 16 colske gume, pač zarad dobavljivosti in cene. Preračunaj kaj se ti bolj splača. Enkratni strošek menjave felten in nižja cena 17 colskih gum, ali ob vsakem nakupu gum se skeširat za 18 colske.

Ja sej zato pa gledam. Nisem se nic kupil :)

Extreme pride s 17 colskimi pnevmatikami je pa minus da pride brez dvojnega dna
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 50 gostov