Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Če maj 20, 2004 12:19 pm

Če nič drugega ne bi bilo za najdet, je pa to dobro da bo Revoz zaposlil veliko ljudi za njegovo izdelavo, in veliko privatnikov in manjših tovarn za njegove dele.

Za vse ki ne veste o čem govorim:

Revoz je trenutno edina tovarna, ki izdeluje Cliote, povh tega pa bodo nekje poleti končali novo proizvodno linijo na kateri bodo izdelovali Modus.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Če maj 20, 2004 12:52 pm

Modusa NE bodo izdelovali v revozu... pa kje ste to pobral? V revozu bodo še naprej delal SAMO cliote, modusa pa SAMO v španiji.

Drgač je pa kr hud zabojček. Panda bo mela kr težave, če bo cena sprejemljiva. 8)

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Če maj 20, 2004 12:54 pm

metallic je napisal/-a:Modusa NE bodo izdelovali v revozu... pa kje ste to pobral? V revozu bodo še naprej delal SAMO cliote, modusa pa SAMO v španiji.

Drgač je pa kr hud zabojček. Panda bo mela kr težave, če bo cena sprejemljiva. 8)

Za kaj pa pol delajo drugo proizvodno linijo?

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Če maj 20, 2004 1:11 pm

S tem, ko bodo v španiji prešli na modusa, bo šlo 280.000 cliov v zrak. Zato bodo (najbrž, da ne bo pomote, zgolj ugibam) naredl še eno linijo (v adriini tovani če se ne motim) pomoje kr za cliote. Sej pravm, zgolj ugibam, sam sm pa slišu, da modusa zagotovo ne bodo izdeloval v sloveniji.

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Če maj 20, 2004 1:13 pm

Ne maram števcev a sredini, mogli bi dat pol serijsko HUD.

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Če maj 20, 2004 1:15 pm

SAFRANE je napisal/-a:in res je, da delajo novo linijo =ta pa se je začela takoj ko je Renault France kupil še preostali del Revoza (ca. 22 %), tko da zdej je 100% lastnik=nevem kok bo to fajn, ker zdej ne bojo Slovenci mel nč več za govort, Francozi so pa kot businessmani dost zajebani.....

Za novo linijo so men rekl da se bo na njej delal avto, ki pride vn enkrat v letu 2005, to pa vem zato ker jim gradnjo nove linije nadziramo in projektiramo pri naši firmi.

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Če maj 20, 2004 1:24 pm

Safi, modus naj bi v slo. prišel septembra to leto. Cena med 2 in 2.5M? Težka bo... clio 1.2 16V stane 2.3M, modus bo pa verjetno dražji... :? Bomo vidl...

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Če maj 20, 2004 1:27 pm

Od strani me nesramno močno spominja na jazza, mi je pa zelo všeč izvedba zadnjih luči. Takile minikombiji so navadno zadaj prav dolgočasni, tegale pa luči zelo poživijo.

Uporabniški avatar
mišel
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a mišel Če maj 20, 2004 1:28 pm

kaj cena je že znana :?:

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Če maj 20, 2004 8:18 pm

Izjemno posrečeno vozilo. Samo neki me moti: tisti nesmiselni in poleg tega še oranžni smerokazi pod ogledali. Kolikor je meni znano so jih začeli na konce ogledalc pri Mercedesu zaradi tega, da ne bi bli več tako očitni na sredi blatnikov in zaradi tega, da bodo bolj vidni. Na Modusu pa so manj vidni, hkrati pa niti približno niso estetski. Tako rešitev so mislim da že uporabili pri novem Ulysseju (in ostali). Edina razlaga je verjetno manj stroškov ob morebitnem poškodovanju ogledalca.

Kaj pa vi mislite?
Slika

Uporabniški avatar
febo
Novinec

Kraj: bled

Napisal/-a febo Če maj 20, 2004 8:20 pm

tale avto je pa pomoje čist falen,še posebej zadne luči
mogoč bo bol zgledov ko bo na cest al pa tut ne
cuore sportivo
Slika

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 Pe maj 21, 2004 10:55 am

SAFRANE je napisal/-a:METALIC jest sm tud slišal (od dost pomembnih virov) da ga bodo tudi v Revozu delal!
in res je, da delajo novo linijo =ta pa se je začela takoj ko je Renault France kupil še preostali del Revoza (ca. 22 %), tko da zdej je 100% lastnik=nevem kok bo to fajn, ker zdej ne bojo Slovenci mel nč več za govort, Francozi so pa kot businessmani dost zajebani.....

LP
JOHNY 8)

No, ne vem od kod vam vsi ti podatki, ampak vsi so napačni. Iz prve roke (delam v Revozu) vam povem, da se ta trenutek v Revozu ne dela nobena nova linija za "nov" avto...Res pa je da se pripravlja (predvsem ustrezna infrastruktura) za zagon novega vozila leta 2006, ki pa ZAGOTOVO ne bo Modus ali novi Clio, temveč povsem nov mali avto, ki ima trenutno oznako x-44. Nove linije ki se trenutno "pripravljajo" v Revozu, pa so predvsem tiste iz Španije. Namreč Španci bodo nehali s proizvodnjo Clia, zato se določene linije katere so služile za pokrivanje delov za vse tri tovarne, ki proizvajajo aktualne Cliote, selijo v Revoz.
tom2

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Napisal/-a tom2 Pe maj 21, 2004 11:46 am

Hja, dobro vprašanje...Jaz ga še nisem videl, tudi od sodelavcev, ki so veliko v Franciji, nisem dobil še nobene informacije razen tega, da bo imel ta avto, samo dve oz. tri vrata. Vsekakor bo mali avto, nekakšen nadomestek Twingota, čeprav ne bo enoprostorec. Proizvajal se bo samo v Revozu in nikjer drugje. Kot je namreč znano, sedajšnjega aktualnega Cliota trenutno še proizvajajo v Šaniji, Franciji in pri nas.
Je pa res zanimivo, da bo sedaj imel Renault veliko manjših avtov, oz. stavi na manjše avtomobile. Verjetno bo poteza ekonomsko dolgoročno veliko bolj ugodna, kot pa razvijanje dragih avtov višjega razreda. Primer Avantime, deloma tudi VelSatis...
LP
tom2

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Pe maj 21, 2004 11:49 am

Mogoče konkurenca smartu? Novi twingič?
Drgač sm slišu, da naj bi delal en prestižen mali avto... :?

Uporabniški avatar
Toni-saxo
Novinec

Napisal/-a Toni-saxo Pe maj 21, 2004 12:21 pm

:lol:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po maj 24, 2004 7:49 am

Se mi zdi kar fajn avtomobilček, takole na slikah.

Ampak v čem je fora teh digitalnih števcev na sredini??? Meni se zdi da je veliko boljši kazalec (pa ne samo zato, ker sem kot večina ljudi tako navajen). Pa imeti ga moraš čim bolj pred sabo po mojem (ja, dobra ideja bi bila HUD, kakršne imajo v bojnih letalih).

Zame je ta števec zadosten razlog, da avta ne bi kupil, tudi če bi mi glede vsega ostalega odgovarjal. A so res morali pokvariti sicer v redu avtomobil...?

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Po maj 24, 2004 8:06 am

sonic je napisal/-a:Se mi zdi kar fajn avtomobilček, takole na slikah.

Ampak v čem je fora teh digitalnih števcev na sredini??? Meni se zdi da je veliko boljši kazalec (pa ne samo zato, ker sem kot večina ljudi tako navajen). Pa imeti ga moraš čim bolj pred sabo po mojem (ja, dobra ideja bi bila HUD, kakršne imajo v bojnih letalih).

Zame je ta števec zadosten razlog, da avta ne bi kupil, tudi če bi mi glede vsega ostalega odgovarjal. A so res morali pokvariti sicer v redu avtomobil...?

No, lastnikov espacov, scenicov in twingov očitno ne moti preveč... Pa se jih je ži velik nabral... To je pač stvar okusa. Men so pa hudi--> sploh k so mal drugačni od tistih v espacu... 8)

Uporabniški avatar
spilferderber
Nov uporabnik

Napisal/-a spilferderber Po maj 24, 2004 8:36 am

proizvodnja bo glede na press informacije stekla v Valladolidu in ne v Novem mestu

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Po maj 24, 2004 5:27 pm

tom2 je napisal/-a:
SAFRANE je napisal/-a:METALIC jest sm tud slišal (od dost pomembnih virov) da ga bodo tudi v Revozu delal!
in res je, da delajo novo linijo =ta pa se je začela takoj ko je Renault France kupil še preostali del Revoza (ca. 22 %), tko da zdej je 100% lastnik=nevem kok bo to fajn, ker zdej ne bojo Slovenci mel nč več za govort, Francozi so pa kot businessmani dost zajebani.....

LP
JOHNY 8)

No, ne vem od kod vam vsi ti podatki, ampak vsi so napačni. Iz prve roke (delam v Revozu) vam povem, da se ta trenutek v Revozu ne dela nobena nova linija za "nov" avto...Res pa je da se pripravlja (predvsem ustrezna infrastruktura) za zagon novega vozila leta 2006, ki pa ZAGOTOVO ne bo Modus ali novi Clio, temveč povsem nov mali avto, ki ima trenutno oznako x-44. Nove linije ki se trenutno "pripravljajo" v Revozu, pa so predvsem tiste iz Španije. Namreč Španci bodo nehali s proizvodnjo Clia, zato se določene linije katere so služile za pokrivanje delov za vse tri tovarne, ki proizvajajo aktualne Cliote, selijo v Revoz.

Mimogrede, X.44 naj bi bila oznaka za naslednika twinga. Vsaj tako pravijo francozi (oz. mislijo) :wink:

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Ne maj 30, 2004 8:00 pm

V Revozu bodo proizvajal novega Twinga in Clio

LP Tomaž
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov