jakaracman je napisal/-a:Ja, posebna voziška, popust pri nakupu primernih avtomobilov, 1 vikend dirkališča na mesec zastonj in imuniteta pred policaji ...

Ravno predvčerajšnjim sem prebral članek o sistemih ESP+ in ESP II ipd....
AAAAAAAAAAAAAAAARRRRRGHHHH!!!!
No to je bil krik žalosti

, gnusa

, razburjenja

, jeze

...itd itd...
Ta sistem naj bi po pričevanjih nemških novinarjev revije Auto Motor und Sport, celo z volanom popravljal smer vožnje ob recimo prekrmarjenju in podkrmarjenju...
BMW je nekaj podobnega že naredil s Aktivnim volanom in tistim ESP-jem z razširjenim delovanjem za katerega sem menda ravno tebe jakaracman spraševal kaj je...zdej vem...
Sej s(te)o ga že AM-jevci preizkusili v novi šestici a ne?
No nazaj k bistvu, ne dvomim v določene koristi takega sistema

, ne dvomim v dober dosežek BMW-ja z aktivnim volanom in v dobrodošlost tega sistema na zavitih serpentinah

, ampak da mi bi pa avto sedaj že z volanom popravljal smer ko bi ga začelo počez nest...TO PA NE!!!

Resnično mi gre na BRUHANJE

ob pomisli, da me bo čez 20 let avto sam peljal od A do B, razni aktivni volani in aktivni tempomati, samo še aktivna navigacija v smislu da bo avto sam vozil po cesti manjka...NE NE IN STOKRAT NE, te pripomočke, po mojem mnenju namenjene razvajenim bogatašem

, ki se jim itak nič več ne ljubi vozit, naj kar zanje delajo, meni pa naj dajo kr pure driving machine

, če bo že imel elektroniko, pa naj se da vsaj odklopit POPOLNOMA, vključno z aktivnim volanom...
Sej BMW je predvidel, da se ob okvari razmerje zaklene in je konstantno...HUDIČA a bi blo to tok težko zvezat z gumbom DSC(DTC) da bi še to z gumbom lahko naredu

...Jaz bi pomoje nalašč sabotiral takšen volan

, da bi mel lepo konstantno razmerje

ops: ...Se opravičujem za offtopic in razpis ampak tele e-primomočki, ki hočejo vozit namesto voznika me resnično dotolčejo

...naj jih uporabljajo tisti, ki drugače ne znajo ali nočejo, nam, tistim, ki pa imamo radi svojih pet ali deset minut, pa naj namenijo opcijo ALL OFF!
LP
P.S Hvala BMWSLO za smajlije