Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

2006 FERRARI 600 Imola

Napisal/-a don CONSIGLIO To avg 24, 2004 11:07 pm

Še ena mojstrovina iz Emilie Romagne. Pred vami je naslednik 575 M Maranello (oz. 550 Maranello prej).

Mogoče se vam bo zdel na prvi pogled isti kot Scaglietti in boste imeli celo prav. Delita si namreč postavitev motorja spredaj in še kaj... Bistvena razlika pa je število sedežev. Imola je pač dvosed.

Motor bo 6-litrski V12 iz Scagliettija, vendar bo močnejši: nekje med 580 in 600 KM !!! Design bo priskrbel kdo drug kot Pininfarina, na trg pa bo prišel leta 2006. Leto ali dve kasneje pa se že šušlja o varianti brez strehe.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Tolko.

LP,
don CONSIGLIO
Zadnjič spremenil don CONSIGLIO, dne Ne dec 04, 2005 12:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr avg 25, 2004 7:27 am

Uf uf, tazadna slika iz revije...LEPOOOOOOOOO!!!!
Slika

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Sr avg 25, 2004 10:33 am

Pravi avto!!!!!!!!!!!!!!!

Če bo šlo vse po sreči bo nekoč moj! 8)

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Sr avg 25, 2004 7:28 pm

A si sahurn, da je tole naslednik 575? Zdi se mi da je slednji še dokaj sveža zadeva...
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr avg 25, 2004 9:20 pm

Mislm spet sprednji pogon :shock: Pa kaj jim je??? :evil:
JOKE :P Zdej dobr preberem post o italjanskih športnikih in zasnovi pogona :lol:

Meni je že všeč...žal sem nekaj bankovcev prelahek :cry: :wink:
LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Napisal/-a don CONSIGLIO Sr avg 25, 2004 9:23 pm

Tilen je napisal/-a:A si sahurn, da je tole naslednik 575? Zdi se mi da je slednji še dokaj sveža zadeva...

Hmmm... Ja, recimo, da je 575 M dokaj nova zadeva (marec 2002). Dejansko je šlo le za restyling 550 Maranella, ta pa je na trgu že od leta 1996 :wink:

Ena novost pa je tudi uvedba novega 575 M Handling GTC, ki je v ceniku od tega meseca naprej. Kot že ime pove, gre za dodelano verzijo v smislu boljših voznih karakteristik (karbonsko-keramične zavore, trše vzmeti in stabilizatorji - 55%!, 19'' platišča, posodobljeni menjalnik F1 - samo 180 tisočink sekunde za menjavo - kot SMG II :P). Vse to pa dobite za doplačilo "borih" 23.400 €. Baje, da so izboljšave res neverjetne.

Komentar v italijanski reviji: "Užitek v vožnji je v vsakem primeru tolikšen, da se moram dobesedno posilit in ubogat ukaz, da se vrnem v boxe :cry: !"

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če avg 26, 2004 7:28 am

Hehe, maš kkšno sliko tega?
Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Če avg 26, 2004 7:57 am

don CONSIGLIO je napisal/-a:[
...
posodobljeni menjalnik F1 - samo 180 tisočink sekunde za menjavo - kot SMG II :P).
...

180 tiosčink? 1,8 desetinke? To se pa ni ravno za hvalit.

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Napisal/-a don CONSIGLIO Če avg 26, 2004 2:38 pm

Nixxon je napisal/-a:Hehe, maš kkšno sliko tega?

Ja.... seveda slikce:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

@jakaracman: ne vem, če je to tako zelo počasi. Do sedaj je bil prav BMWjev SMG II najhitrejši med tovrstnimi menjalniki s točno enakim časom menjave.

Imaš podatke o katerem hitrejšem?

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Če avg 26, 2004 2:51 pm

tega je mali lauda testiral pa j ereko da je še preveč len za dirkališča. pa nima ESP za navadne voznike,..
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Če avg 26, 2004 8:38 pm

don CONSIGLIO je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:Hehe, maš kkšno sliko tega?

Ja.... seveda slikce:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

@jakaracman: ne vem, če je to tako zelo počasi. Do sedaj je bil prav BMWjev SMG II najhitrejši med tovrstnimi menjalniki s točno enakim časom menjave.

Imaš podatke o katerem hitrejšem?

LP,
don CONSIGLIO

J eletelo na vse "SMG" menjalniek. žalostno je, d ate to stane nekaj (deset) tisoč evrov, pa se da ročno hitrje prestavljat, če se potrudiš ...

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Napisal/-a don CONSIGLIO Če avg 26, 2004 9:44 pm

jakaracman je napisal/-a:J eletelo na vse "SMG" menjalniek. žalostno je, d ate to stane nekaj (deset) tisoč evrov, pa se da ročno hitrje prestavljat, če se potrudiš ...

V tem se pa popolnoma strinjam s tabo. Samo je na žalost vedno manj ljudi, ki razmišljajo tako kot mi in iščejo pure driving.

Bi nas morali zaščititi kot ogroženo vrsto in nam dati na razpolago vsakemu svojega Lotusa Elisea :twisted:

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Pe avg 27, 2004 7:36 am

Ja, posebna voziška, popust pri nakupu primernih avtomobilov, 1 vikend dirkališča na mesec zastonj in imuniteta pred policaji ... :wink:

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe avg 27, 2004 7:41 am

don CONSIGLIO je napisal/-a:
jakaracman je napisal/-a:J eletelo na vse "SMG" menjalniek. žalostno je, d ate to stane nekaj (deset) tisoč evrov, pa se da ročno hitrje prestavljat, če se potrudiš ...

V tem se pa popolnoma strinjam s tabo. Samo je na žalost vedno manj ljudi, ki razmišljajo tako kot mi in iščejo pure driving.

Bi nas morali zaščititi kot ogroženo vrsto in nam dati na razpolago vsakemu svojega Lotusa Elisea :twisted:

LP,
don CONSIGLIO

j***s pure driving, ce se bre sklopke pocutim kot invalid, ko nimam kam noge dat (pa odkrito priznam, da ne znam najboljse vozit raznih avtomatikov) :oops:

za elise pa se v vrsto postavljam 8)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe avg 27, 2004 1:08 pm

jakaracman je napisal/-a:Ja, posebna voziška, popust pri nakupu primernih avtomobilov, 1 vikend dirkališča na mesec zastonj in imuniteta pred policaji ... :wink:

Ravno predvčerajšnjim sem prebral članek o sistemih ESP+ in ESP II ipd....
AAAAAAAAAAAAAAAARRRRRGHHHH!!!! Slika
No to je bil krik žalosti Slika, gnusa Slika, razburjenja Slika, jeze Slika...itd itd...
Ta sistem naj bi po pričevanjih nemških novinarjev revije Auto Motor und Sport, celo z volanom popravljal smer vožnje ob recimo prekrmarjenju in podkrmarjenju... Slika

BMW je nekaj podobnega že naredil s Aktivnim volanom in tistim ESP-jem z razširjenim delovanjem za katerega sem menda ravno tebe jakaracman spraševal kaj je...zdej vem... :?
Sej s(te)o ga že AM-jevci preizkusili v novi šestici a ne?

No nazaj k bistvu, ne dvomim v določene koristi takega sistema Slika, ne dvomim v dober dosežek BMW-ja z aktivnim volanom in v dobrodošlost tega sistema na zavitih serpentinah Slika, ampak da mi bi pa avto sedaj že z volanom popravljal smer ko bi ga začelo počez nest...TO PA NE!!! SlikaResnično mi gre na BRUHANJESlika ob pomisli, da me bo čez 20 let avto sam peljal od A do B, razni aktivni volani in aktivni tempomati, samo še aktivna navigacija v smislu da bo avto sam vozil po cesti manjka...NE NE IN STOKRAT NE, te pripomočke, po mojem mnenju namenjene razvajenim bogatašem Slika, ki se jim itak nič več ne ljubi vozit, naj kar zanje delajo, meni pa naj dajo kr pure driving machine Slika, če bo že imel elektroniko, pa naj se da vsaj odklopit POPOLNOMA, vključno z aktivnim volanom... Slika

Sej BMW je predvidel, da se ob okvari razmerje zaklene in je konstantno...HUDIČA a bi blo to tok težko zvezat z gumbom DSC(DTC) da bi še to z gumbom lahko naredu :x ...Jaz bi pomoje nalašč sabotiral takšen volan :twisted: , da bi mel lepo konstantno razmerje :oops: ...Se opravičujem za offtopic in razpis ampak tele e-primomočki, ki hočejo vozit namesto voznika me resnično dotolčejo Slika...naj jih uporabljajo tisti, ki drugače ne znajo ali nočejo, nam, tistim, ki pa imamo radi svojih pet ali deset minut, pa naj namenijo opcijo ALL OFF!

LP

P.S Hvala BMWSLO za smajlije Slika
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Pe avg 27, 2004 2:16 pm

se strinjam slide...

...ampak ni panike...za ljubitelje vožnje, takšne in drugačne ( :wink: ) bodo zmeraj na voljo pure driving mašine...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe avg 27, 2004 2:33 pm

Če ne druga pa 20 let star M3 (e46) :lol: Pa še poceni bo takrat...al pa spet (pre)drag k bo že oldie :noro :EE

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Napisal/-a don CONSIGLIO Po maj 16, 2005 6:32 pm

Novi spyshoti in nov vtis...V PRIČAKOVANJU!

Slika

Slika

Slika

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Po maj 16, 2005 6:40 pm

Slide je napisal/-a:
jakaracman je napisal/-a:Ja, posebna voziška, popust pri nakupu primernih avtomobilov, 1 vikend dirkališča na mesec zastonj in imuniteta pred policaji ... :wink:

Ravno predvčerajšnjim sem prebral članek o sistemih ESP+ in ESP II ipd....
AAAAAAAAAAAAAAAARRRRRGHHHH!!!! Slika
No to je bil krik žalosti Slika, gnusa Slika, razburjenja Slika, jeze Slika...itd itd...
Ta sistem naj bi po pričevanjih nemških novinarjev revije Auto Motor und Sport, celo z volanom popravljal smer vožnje ob recimo prekrmarjenju in podkrmarjenju... Slika

BMW je nekaj podobnega že naredil s Aktivnim volanom in tistim ESP-jem z razširjenim delovanjem za katerega sem menda ravno tebe jakaracman spraševal kaj je...zdej vem... :?
Sej s(te)o ga že AM-jevci preizkusili v novi šestici a ne?

No nazaj k bistvu, ne dvomim v določene koristi takega sistema Slika, ne dvomim v dober dosežek BMW-ja z aktivnim volanom in v dobrodošlost tega sistema na zavitih serpentinah Slika, ampak da mi bi pa avto sedaj že z volanom popravljal smer ko bi ga začelo počez nest...TO PA NE!!! SlikaResnično mi gre na BRUHANJESlika ob pomisli, da me bo čez 20 let avto sam peljal od A do B, razni aktivni volani in aktivni tempomati, samo še aktivna navigacija v smislu da bo avto sam vozil po cesti manjka...NE NE IN STOKRAT NE, te pripomočke, po mojem mnenju namenjene razvajenim bogatašem Slika, ki se jim itak nič več ne ljubi vozit, naj kar zanje delajo, meni pa naj dajo kr pure driving machine Slika, če bo že imel elektroniko, pa naj se da vsaj odklopit POPOLNOMA, vključno z aktivnim volanom... Slika

Sej BMW je predvidel, da se ob okvari razmerje zaklene in je konstantno...HUDIČA a bi blo to tok težko zvezat z gumbom DSC(DTC) da bi še to z gumbom lahko naredu :x ...Jaz bi pomoje nalašč sabotiral takšen volan :twisted: , da bi mel lepo konstantno razmerje :oops: ...Se opravičujem za offtopic in razpis ampak tele e-primomočki, ki hočejo vozit namesto voznika me resnično dotolčejo Slika...naj jih uporabljajo tisti, ki drugače ne znajo ali nočejo, nam, tistim, ki pa imamo radi svojih pet ali deset minut, pa naj namenijo opcijo ALL OFF!

LP

P.S Hvala BMWSLO za smajlije Slika

:clapclap podpis!!!
Zadnjič spremenil alanq4, dne Po maj 16, 2005 6:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
maL
Novinec

Napisal/-a maL Po maj 16, 2005 6:41 pm

Prve dve kr mau na SLR-a spominjata, tretja pa na kšnga maserattija... men se ne dopade no :? ker ni tistga Ferrari duhca...vsaj men se tko zdi... :roll:
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov