Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
TheCjen
Novinec

Kraj: Gorenjska

Honda civic l.2004 1.6 110KM Sport

Napisal/-a TheCjen So sep 18, 2004 11:23 am

Zdravo!
Mene pa zanimajo mnenja glede tega avtomobila in sicer 3 vratne izvedenke. A jo je ze kdo vozu, kasna je masina? Glede na to da je honda, predvidevam da ni glih slaba. Predvsem me zanima, ce je avto dost poskocn, a je 110KM premal? Zlo me zanima tud lega. Bolj kot udobje mi je pomembno, da se dobr drzi ceste. Pol me pa zanima se, ce so ksne moznosti, da bi povecal moc masine za 10-20KM. Glede na to da ni turbine verjetno cip odpade. Na zunej mi zgleda oblika res huda, ker je zloo podobna type-r, samo stresni spojler je mal manjsi, pa felnge so za 1 colo manjse. Upam da se boste cim bol razpisali o avtu, ker po novem letu razmislam o njegovem nakupu.

Lp. TheCjen
The Earth is full - Go home

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA So sep 18, 2004 1:57 pm

Kupi si aktualni avtomagazin, imaš noter test natančno te izvedenke in so opisane vse razlike med normalnim civicom in sport in vpliv na obnašanje avta.

Uporabniški avatar
poršejček
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a poršejček So sep 18, 2004 2:12 pm

sanje vsakega CARRERA GT

Symon
Poznavalec foruma

Re: Honda civic l.2004 1.6 110KM Sport

Napisal/-a Symon So sep 18, 2004 3:40 pm

TheCjen je napisal/-a:Glede na to da ni turbine verjetno cip odpade.

Ni še turbine. :twisted: Tudi to se da dobiti, če se ne motim. Ali pa kompresor.
http://www.turbo-kits.com/civic_turbo_kits.html
Vse se da. Samo vprašanje je koliko si pripravljen zapraviti. :wink:
Ampak konec koncev koliko konjev pa rabiš? :roll:

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO So sep 18, 2004 4:01 pm

Jaz sem vozil ta model pred dvemi leti (no, ni bil sport, ampak je bil ta model pred restylingom in enak motor).

Morem reči, da ima hvaležen motor (ni ravno dirkaški, ampak dovolj poskočen) in dobro podvozje (s tem, da ni imel športnega podvozja in niti 16" - imel je 15"). Zmotili pa so me določeni materjali v notranjosti.

Totalna polomija pa so bile zavore - vzdržljivost je bila slabša kot pri kakšnem mestnem vozilcu...

Kolikor mi je znano ga zdaj ponujajo po relativno ugodni ceni, tako da bi to lahko bil po mojem kar dober nakup. Pa tudi vsi novi elementi po restylingu in veliko opreme...

LP,
don CONSIGLIO
Slika

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man So sep 18, 2004 5:01 pm

Sosed ma ta avto sam d je letnik 2001¸al 2002 pac un letnik ko je prvo prsla ta nova oblika.
Avto je zlo podoben kt 2004 letnik razlika je v lučeh spredi in zadi pa havbi in maski no mrbit se kje sam nevem dele.
Ma pa on isto 1.6 mašina k je ista oz. skor enaka kt v 2004 modelu in avto gre zlo uredu pa na splosno je tut cist ql mal hecn je namescena prestavna rocica sam je pa zlo uporabna
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA So sep 18, 2004 5:59 pm

Povzetek iz AM:

paket sport doda:
športna odbijača, pragove, spojler, dvojen avspuh, znižano podvozje, rahlo spremenjena prestavna razmerja in gume 205/55 R 16.

Avto ima zaradi boljših gum boljšo lego na cesti, višjo mejo zdrsa in bolj učinkovito zaviranje - zavorna pot je 4 metre krajša od serijske in tako znaša že zelo solidnih 37 metrov od 100 km/h.
Zaradi širših gum in prestavnega razmerja ima 4 desetnike boljši pospešek do 100 km/h kot naveden civic, pa tudi končno ima nekoliko višjo.

V glavnem, če kupuješ civica in če nimaš denarja za TypeR je tole edina izbira :)

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman So sep 18, 2004 8:49 pm

110 konjev ravno ne trga gat, ampak ker se motor rad vrti, bo dovolj. Konec koncev gre avto na Mobikrogu lagodnih 1.17.
Prestavno razmerje je malo drugačno zaradi druge dimenzije gum.
Škoda je edino ker volan ni najbolj neposreden ...
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov