Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
swoop
Novinec

Kraj: Ljubljana

Peugeot 9007 Exeption Concept

Napisal/-a swoop Ne jan 30, 2005 1:32 pm

To je moja vizija Peugeotovega "kupeja" za 4 osebe. Avtomobil je bil narejen za Peugeotov natečaj 2004, kjer žal ni bil izbran za polfinalni izbor.

"Exterior: I was looking for something that I would drive with pride, passion, to become addicted to it. "

Tukaj je del text fajla, ki je bil napisan kot obrazložitev dizajna. Se opravičujem, ker ga nisem prevedel:

"The Exception concept has a low hight which helps at aerodynamic, it is also quite wide for better ballance and gripping. If you take a look at the exterior you can not miss the aggresive look in the front which contains two inteaks on the left and right, placed under the cateyes-looking front lights. An inteake placed in the middle blurs shrap and aggrasive mask. The emblem of the carmake is put on the hub like usually. But here I have decided to play with Gestalt philosophy and you can see how the chromed outlines on the hub where the logo is, »continue« their way over the windshield to the roof, where they end with the stop light integrated in the chrome.
In the side view it is clearly seen that this is a coupe. The side view joins sports and aggrasive personality in the front with elegance and luxury in the back. The reason why side windows are smaller than regular is in the whole idea of my design. I have made them smaller so the person who drives the car is hidden from the crowds, so can enjoy the intimite enviornment in the car. Althought the side windows are smaller, the interior does not get darker, because the see-through roof provides enaught lihgt. So weather the person wants to be hidden while driving on the street, he or she can still remain being seen thorught the way car is designed-to represent the driver and his/her nature. "

S tem Peugeotom bi lahko podjetje zacelo kotirati tudi na ameriskem trgu /usa/, kjer nekako ni prisoten.

prvi set renderjev v crni barvi. Avtomobil sem modeliral po skicah, v rhino3d in renderiral v flamingo plug-inu

Slika

avtor: Andrej Stanta
e-mail: stanta.andrej@siol.net

Uporabniški avatar
st-maverick
Novinec

Napisal/-a st-maverick Ne jan 30, 2005 1:37 pm

hudo! :shock: dobr si se potrudu, škoda da nisi prišel v polfinale! :(

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Ne jan 30, 2005 1:44 pm

wow!
Res lepo. Kakšni so morali potem šele finalisti biti ... :sweet:

Me pa sprednje luči močno spominjajo na ford cougar, zadnje pa rahlo na AM DB9. Kar je dobro, ker sta to meni ena lepših avtov sploh :)

Pa všeč mi je ta rešitev, da se krom iz znaka nadaljuje čez streho. Pohvala za izvirnost.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne jan 30, 2005 2:53 pm

tak avto bi mogu narest peugeot ne pa tisga batmobila k ga majo kot konecept (907?? al neki tazga)
SVAKA ČAST
lp

Uporabniški avatar
SuperFly
Novinec

Napisal/-a SuperFly Ne jan 30, 2005 3:32 pm

Ful je hud.... Res maš talent. :-P

Uporabniški avatar
swoop
Novinec

Napisal/-a swoop Ne jan 30, 2005 3:32 pm

hvala za zgoraj napisane komentarje! ja meni je tudi zal,da ni koncept ugledal luci polfinala.
pac je zirija presodla,da ni dovolj dober al kako...tuakj je link,k jer so objavljeni finalisti...sami presodite:

http://www.peugeot-concours-design.com/index_en.htm

zame si trije koncepti zasluzijo finale, za druge bi pa se premislu. pa naj bo to samo moje mnenje.

lp,
andrej

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego Ne jan 30, 2005 3:39 pm

:shock: :shock: :shock: :shock:

prelep
Francozi delajo parfume, nemci pa avte!

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne jan 30, 2005 3:41 pm

Tvoj se mi nekako najbolj dopade.... pr enmu sm vidu lambo doors..... tist pa sploh ne paše na tak "chic" avtek......
Lep izdelek si ustvaril..... 8)

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Ne jan 30, 2005 3:47 pm

Ta je pa definitivno eden najlepših Peugeotov. Zdi se mi, da bi moral definitivno pridet v polfinale, glede na videno.

Predvsem mi je zanimiva umestitev emblema na sprednji haubi. Zelo lepo. Prepričljiv avto.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
swiftrider
Novinec

Kraj: črnuče

Napisal/-a swiftrider Ne jan 30, 2005 3:50 pm

Ta tvoj avto je hud in ne vem zakaj tocno so dal v finale 3007 mobility, k ga je nemogoce narest, tud kej uporabt ne vem ce se da od njega, mogoce za budilko, al pa futuristicn multipraktik, tojga lepotca pa ne. Ce je prevec realisticn ne vem zakaj ni sprejet, itak bojo ostale tud ce jih bojo naredl, pa ce tud sam prototipe, dost realiziral. Krneki.
Švoh, ampak lahek 8)
!New! White blinkers-Chicks go crazy! :mrgreen:

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Ne jan 30, 2005 4:12 pm

Pa sej ni res keri so pršli u finale....sej pa so eni obdelane kopije že obstoječih avtov...

Spredni del mazda??

Megane?

Nevem lahko pa samo meni spominja na te avte... :roll: :roll:
The MAN

Uporabniški avatar
swoop
Novinec

Napisal/-a swoop Ne jan 30, 2005 5:35 pm

no, se neki se sprasujem o "profesionalnosti" zirije Slika

podoben koncept je zmagal prejsne leto... Ta emre husmen je spremenil nekaj detailov in polsal v obliki skice (ki ni ne vem na kaksnem nivoju) na natecaj in se znasel sredi finala.

Mogoce se zdi,da prevvec pljuvam na natecaj, zirijo in dolocene udelezence, sam so dolocene stvari, ki mi ne dajo miru in me kot studenta oblikovanja jezijo.

no, pa da ne bom tako crnogled...life goes on, to je bila pac samo ena od izkusenj...keep the head up and pencil in ur hand :)

lp,
andrej

Uporabniški avatar
Fluid
Uporabnik

Kraj: bled

Napisal/-a Fluid Ne jan 30, 2005 5:36 pm

salesky je napisal/-a:Pa sej ni res keri so pršli u finale....sej pa so eni obdelane kopije že obstoječih avtov...

Spredni del mazda??

Megane?

Nevem lahko pa samo meni spominja na te avte... :roll: :roll:

Tud jst sm pri teh dveh takoj pomislu na mazdo6 in megana :roll:

Stari ful hudo si naredu, obvladaš res, tvoj se mi zdi velik boljši od nekaterih, ki so izbrani med naj 10. 8)
Slika

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Ne jan 30, 2005 5:48 pm

kaj pr hudiču je ta j***a?
kaj boš s tem?

http://www.peugeot-concours-design.com/ ... aspx?id=28
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
SuperFly
Novinec

Napisal/-a SuperFly Ne jan 30, 2005 5:53 pm

Asterix je napisal/-a:kaj pr hudiču je ta j***a?
kaj boš s tem?

Tale ja pa res polomija.... :roll:

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Kraj: Breg pri Žirovnici (okolica Bleda)

Napisal/-a bOnZy Ne jan 30, 2005 6:20 pm

fak telih kr jih je 10 v finalu mi tut edni ni niti priblizno tok ušeč k tvoj, kje tvoje res narjen na tisti najbol prefinjeni sportni eleganci, ki full zažge ;) kapo dol! ;)

uglavnem, jest drzim pesti, da kljub takemu rezultato ne bos obupov, pa da bos se naprej risou, ker mas res hude ideje, pa zih si taletn ;) (take rabmo :D )

tko da ... keep on doing this ;)

lp
pUt tHe pEdAl oN tHe mEtAl iN sEkAj oViNkE!! :>

Slika

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Ne jan 30, 2005 6:50 pm

:shock:
respect

tole je pa ful hudo narejen..
a to si prvo na roke narisu skico - al si vse na compu delu?
Let there be rock!

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Ne jan 30, 2005 6:54 pm

kaj boš s tem?

LOL ma to ni dežnik od j***a?!?! ka je to !??! polž?! WTF?
jao jao...
res si naredu supr, samo so res idioti in degeni fak ... :?

teb pa vsaka čast še enkrat :bow

Uporabniški avatar
swoop
Novinec

Napisal/-a swoop Ne jan 30, 2005 7:01 pm

thx se enkrat za komentarje in to,da se strinate,da je izbor 10 finalistov bolj tako tako.

Je pa zanimivo to, da je bila tema natecaja "Your ideal car". Zelo relativen pojem in tezko si predstavljam,da je zirija lahko kar tako izbirala projekte. Mislim,da bi morali temo bolj opredeliti.

Drugace je pa avtomobil nastal najprej kot skica na papirju...vec skic, ko se isce oblika, nastane na papirju..potem pride do neke sinteze vseh skic skupaj in potem pride oblikovanje nna racunalniku.

lp,
andrej

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Ne jan 30, 2005 7:04 pm

kaj boš s tem?

Adijo pamet. :roll: Mat*r pa kaj mislijo, da se bomo z jajcami okoli vozili ajojoj (levja j***a :shock: ) :lol:

swoop čestitke, za moje pojme si še ga ti najboljše vtrofil pa še k familiji peugeot paše. Ima detajle družine ;)
Če se bojiš brzine prelepi števec!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 19 gostov