Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Mazda 6 mini restyling

Napisal/-a don CONSIGLIO To feb 22, 2005 12:17 pm

Taka se bo predstavila v Ženevi:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Spremembe so minimalne. To vozilo mi ni bilo nikoli všeč, zdaj pa mi je, kljub majhnim spremembam še manj všeč...

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio To feb 22, 2005 12:39 pm

Sam tule so pa res zlo minimalne spremembe!
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas To feb 22, 2005 12:41 pm

če nimaš obe slike odprti (novi in stari model) sploh nebi vedu kaj sse razlikuje.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To feb 22, 2005 1:16 pm

Fantje sploh ne gre za majhne spremembe; avto je temeljito prenovljen od nastavitev podvozja, menjalnikov, novih motorjev; tako bencincev kakor tudi močnejših dizlov - gre kar za konkretno prenovo ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To feb 22, 2005 2:00 pm

Tudi mene ta avto ni nikoli faciniral. Novinarji so ga povzdigovali v oblake, češ da ta oblika predstavlja nekaj popolnoma novega, meni pa se je vedno zdela zgolj kot evolicija prejšnjega 626. Od trenutnih Japoncev se mi zdi veliko bolj zanimiv Accord, od Mazd pa imam najbolj v spominu čudovito ogromno 626 z začetka 90-h.

Tudi meni se razlike ne zdijo tako grozno majhne. Že majhen kromiran vstavek v sprednjih odbijačih avto precej predrugači, se mi zdi no.

LP
Joie

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic To feb 22, 2005 2:06 pm

Če nebi dal tistih aluminijastih karkolže pod odbijač, bi reku, da je enak avto...

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande To feb 22, 2005 2:26 pm

INFINITI je napisal/-a:Fantje sploh ne gre za majhne spremembe; avto je temeljito prenovljen od nastavitev podvozja, menjalnikov, novih motorjev; tako bencincev kakor tudi močnejših dizlov - gre kar za konkretno prenovo ;)

Ja na zunanjo preobrazbo so pa pozabil ali kaj?Vsaj malo bi jo lahko spremenil,kljubtemu da mi je bila ze prejsna vsec!Nevem kaj razmisljajo pri Mazdi?

Slika

Slika

Meni je ta vatek res vsec.lahko pa bi naredil kaksen FACE...ce ze delajo na tem,ne pa da mu dodajo samo nekaj malo malenkosti!

Moje razmisljanje; Naprimer nekdo bo letos kupil kao novo MAZDO sestko z cisto malimi spremembami na vozilu!Avto je dober,meni osebno je zelo vsec,kaj se bo pa zgodilo cez recimo slabo leto ali dve-kar dvomim,pa pride sigurno nov model MAZDE 6 in kaj bo kupec-tist ki je lani ali letos kao kupil novo MAZDO !Jaz bi bil vsekakor razocaran,pa avtomatsko cena pade pa povprasevanje po avtu...se bi se dalo nasteti!Nevem zakaj to tako delajo ampak meni se zdi to malo neposteno do ljudi!Kot da bi z tem modelom odpravili napake na sedajsnem!SAMO MOJE RAZMISLJANJE!!!

Naj me kdo popravi ce se motim!

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich To feb 22, 2005 2:36 pm

ene najlepsih sprednjih luci...vsaj zame...jest to mel

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- To feb 22, 2005 3:24 pm

...meni pa zadnje niso všeč - kič serijsko :D ...drgač mi je pa zelo lep :tomidelej:

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor in okolica

Napisal/-a G0lden To feb 22, 2005 3:37 pm

borut007 je napisal/-a:Meni pa je Mazda6 najlepši avto z daljnega vzhoda. 8)

PODPIS :!: :shock:

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 To feb 22, 2005 3:42 pm

-tomi- je napisal/-a:...meni pa zadnje niso všeč - kič serijsko :D

good one
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 To feb 22, 2005 3:46 pm

Pa dj kakšne spremembe, pa sj jih itak ne rab. Drgač pa lep avto.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To feb 22, 2005 4:05 pm

Glede mazde tisti ki jo šimfate vam pravi: PEJTE JO PELAT!!!!

To je po moje najbolje nastavljiv kar se tiče ergonomije, in splošnega kompromisa med šortnostjo in udobjem.

ČE je Jeremy Clarkson reku da je avto FENOMENALEN ne more bit slab :roll: ČE kdo ne ve kdo je to je to voditelj oddaje na BBC o avtomobilizmu ki je v svoji karieri vozil od honde jazz do SLRa tak da bo nekaj na tem.

Za moje pojme in kolikr sem seznanjen s prenovo novimi motorji in podobno je ta avto zakon v svojem razredu!!

Konkretno so spremenili:
Nova sta oba odbijača. Luči so po novem obrobljene s kromiranimi obroči medtem ko je plastika po novem črna in ne več kromirana. Barvna paleta je bogatejša za dve barvi.

Pogonski sklop:
Mazdini inženirji so optimizirali motorno paleto. Dvolitrska dizla sta dobila sajasti filter in oba serijsko 6 stopenjski ročni menjalnik katerega pomanjkanje je bila glavna zamera sicer odličnemu avtomobilu.
Šibkejši dizel s 121KM ima po novem 10Nm več navora in pol litra manjšo žejo ki sedaj znaša 6l/100km.
Močnejši pa je zapustil registracijski in zavarovalniški razred motorjev do 100KW in ima po novem 143KM namesto starih 136. Navor pa bo za dva litra prostornine iz že sedaj zverinskih 310Nm povečan na 360Nm!!
Bencinarji niso ušli spremembam. Tako je 1.8 literski ostal na sicer isti moči vendar je po novem za pol litra skromnejši kar baje prinese digitalna stopalka za gorivo.
Dvoliterski bencinsko gnani motor je pridobil 7KM in 3Nm navora ki sedaj pomenijo skupaj 148KM in 184Nm in 221km/h končne hitrosti. Poraba pa je padla za kar 0,6l/100km in je tovarniško obljubljana 7,8l/100km
Najmočnejši bo še vedno 2,3litrski bencinar ki ostal na 166KM povečal pa je navor in zmanjšal porabo za 0,2 litra.
Močnejša bencinarja sta prav tako pridobila 6 stopenjski menjalnik medtem ko bo treba doplačat za 5 stopenjskega avtomatskega.

Na sami karoseriji so ojačali A in B stebriček in dodatno utrdili ključne dele karoserije. Nekaj friziranja so bili deležni tudi blažnilniki in vzmeti.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To feb 22, 2005 5:30 pm

V notranjosti so tudi dodali več kroma in novost je sredinska konzola v titanium looku. Ma ta avto je špica, dokaz za to izjavo je pa na ohoho testih.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Sr feb 23, 2005 4:42 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Tudi mene ta avto ni nikoli faciniral. Novinarji so ga povzdigovali v oblake, češ da ta oblika predstavlja nekaj popolnoma novega, meni pa se je vedno zdela zgolj kot evolicija prejšnjega 626. Od trenutnih Japoncev se mi zdi veliko bolj zanimiv Accord, od Mazd pa imam najbolj v spominu čudovito ogromno 626 z začetka 90-h.

Tudi meni se razlike ne zdijo tako grozno majhne. Že majhen kromiran vstavek v sprednjih odbijačih avto precej predrugači, se mi zdi no.

LP
Joie

Z veliko večino napisanega se zelo strinjam, predvsem kar se tiče novinarjev....

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr feb 23, 2005 11:51 pm

Ne počutite se takoj napadene, ta avto je brez dvoma odličen, le oblika me pač ne prepriča, ne zdi se mi popolnoma nič posebnega in jo vidim zgolj kot malce priostreno, 'alfizirano' 626.

LP
Joie

Uporabniški avatar
furious
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a furious Če feb 24, 2005 1:07 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Ne počutite se takoj napadene, ta avto je brez dvoma odličen, le oblika me pač ne prepriča, ne zdi se mi popolnoma nič posebnega in jo vidim zgolj kot malce priostreno, 'alfizirano' 626.

LP
Joie

med modelom 626 in mazdo 6 je preveč razlike da bi jo lahko primerjali tako kot recimo mazda 323 in 3.avtov se ne da primerjat ker nimata niti enega dela enakega.seveda je pa mazda 6 naslednica mazde 626

Slika

Slika

med tema dvema pa res ni nič podobe ali pač??

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm Če feb 24, 2005 8:43 am

Stvar je v tem, da so Japonci, ko smo se že približevali novemu tisočletju, še vedno imeli design iz 80ih let. Med tem so evropski avti že imeli razne lcd ekrančke za klimo, barvne osvetlitve vsega možnega na armaturki, lepe zaobljene linije in zares udobno notranjost. Avti srednjega razreda so imeli že po 4 airbage, xsenon osvetlitev, karoserije so postajale vse bolj zanimive, pojavil se je futuro-retro design in tako naprej. Japonci so takrat dajali ven avte kot naprimer zadnja 626, škatlaste oblike, nezanimivih barv, z zeleno osvetlitvijo starinske oglate armaturke. Dobro, saj mogoče so imeli prednost na motorjih, ampak za povprečnega kupca niso avti bili preveč zanimivi. Ko je mazda prišla na trg z Mazdo 6, so pokazali, da lahko naredijo tudi nekaj v koraku s časom. Linije tega avta so perfektne, nikjer nobenega čudnega podviga z lomljenimi linijami ali preveč zaobljenimi deli, vse je skladno. Prednje luči so estetsko in funkcionalno prava revolucija, glede na svetila stare 626. Zadnje luči so meni osebno na tem avtu zadetek v polno, pač nekaterim ni všeč lexus style, torej o tem lahko debatiramo v nedogled. Če potem dodamo še udobno in presenetljivo lepo oblikovano notranjost in dejstvo, da se avto ni na nobenem testu, v nobenem časopisu, odrezal slabo tudi kar se tiče vožnje oziroma zmogljivosti, mislim, da je navdušenje novinarjev bilo povsem upravičeno.

Kar se tiče prenove...zakaj bi spreminjali, kar je bilo tako dobro? Pač so prenove bolj tehnične kot vizualne. Kar se tiče prodaje čez par let, ko bo nova, poglejte oglasnik in boste videli, da bo za letnik 2005 razlika v ceni, če bo zraven pisalo "novi model" ali "že prenovljena različica" al pa če ne bo pisalo nič. Razni liftingi in face-lifti so načeloma dobra stvar, ampak meni osebno recimo zadnji Punto po face liftu izgleda čisto bedno in je bila prva varjanta boljša na zunaj. Enako Alfa 147. Namenoma govorim o Italijanih, ki so znani po zunanjem designu in za moje pojme zadnje čase delajo neumnosti s temi face lifti.

Skratka meni je avto všeč, u bistvu po stari Mazdi 323F (kot jo ima Sale) mi do 6ke Mazda ni delala nič dobrega razen terencev in pa takrat še RX-7, ki pa jih tako in tako ni nič v Sloveniji.
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če feb 24, 2005 4:26 pm

Osnovne oblikovne poteze so pri Mazdi 6 in 626 podobne, tega ne moreš zanikati
Sploh ne trdim, da avto ni dober in zanimiv, je odličen avto, le glede oblike pa se mi nikakor ne zdi revolucioren.

Glede vsega ostalega se popolnoma strinjam.

Tudi glede fejsliftov, novi Punto je šolski primer obupnega fejsliftinga.
Takih primerov je še polno, mene kot citrofila recimo moti novi Berlingo, katerega prednji del je sicer zanimiv, kar malce SUV-ovski, vendar povsem neskladen z zadkom, prvi model je bil veliko lepši in skladnejši.

Mazde so mi bile veedno všeč, od vseh najbolj obe 323F. Prva je bila l.90 prava senzacija, druga pa še zdaj izgleda neverjetno moderno.

LP
Martin
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov