Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Nissan CUBE

Napisal/-a don CONSIGLIO So maj 28, 2005 1:11 pm

Tako. Na japonskem (mogoče tudi kje drugje) se prodaja meni zelo zanimivo vozilo: Nissan Cube ter njena šestsedežna različica Cube Cubic. Zelo zanimiva oblika, ki je v zadnjih dneh doživela manjšo prenovo, zato tukaj pripenjam nekaj fotografij. Zakaj ga ne izvažajo?

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Največja zanimivost se mi zdi nesimetričen zadek. Pa čista oblika...

LP,
don CONSIGLIO
Slika

alexM
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexM So maj 28, 2005 1:17 pm

Od zunaj me spominja na Fiat Doblo!Drugače je pa kr dobro,da ga ne izvažajo,ker imamo v Evropi dovolj grdih avtomobilov(Logan,Thalia.......)

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So maj 28, 2005 1:46 pm

men je pa lep. še posebi tist ta črn. še kdo opazi veliko podobnost s scion-om?
Slika
Slika

Uporabniški avatar
GOX
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a GOX So maj 28, 2005 1:48 pm

škatla

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic So maj 28, 2005 1:50 pm

S|icKeR je napisal/-a:men je pa lep. še posebi tist ta črn. še kdo opazi veliko podobnost s scion-om?
Slika
Slika

Ja sej hladilniki so si tut vsi več al manj zelo podobni...
don, a mislš, da bi kakšnega prodal? Jest mislm, da bi mel zgobo s tem, ko bi mogl prestavt volan.

Uporabniški avatar
gizmo
Novinec

Kraj: mkg in lj

Napisal/-a gizmo So maj 28, 2005 1:52 pm

Mene pa spominja na vozilo iz ene igrce, ki sem jo kot mulo igral še na commodorcu, mislm, da je bla postman al neki podobnga. :P

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Napisal/-a don CONSIGLIO So maj 28, 2005 2:44 pm

metallic je napisal/-a:
S|icKeR je napisal/-a:men je pa lep. še posebi tist ta črn. še kdo opazi veliko podobnost s scion-om?
Slika
Slika

Ja sej hladilniki so si tut vsi več al manj zelo podobni...
don, a mislš, da bi kakšnega prodal? Jest mislm, da bi mel zgobo s tem, ko bi mogl prestavt volan.

Jaz mislim, da če se prodajajo Dobloji, Multiple, Thalie, Atosi, Agile,... Poleg tega nihče od navedenih ne premore take oblikovne oz. proporcionalne skladnosti kot Cube. Gre za avto, ki ti je všeč ali pa ti ni. Pri Thalii recimo obstaja samo druga varianta, pa se vseeno prodaja ;)

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic So maj 28, 2005 3:05 pm

Ma pust thalio. :? Thalia je narejena za turčijo in brazilijo, v evropi sploh ni naprodaj. Poleg tega, sploh ne vem, kako lahko primerjaš tole z limuzino?
Primerji tole z mini mpvji, pa boš vidu, zakaj bi jih bl mal prodal. Al pa že z doblojem... :-P Uglavnem, nissan že ve, zakaj se tole čudo prodaja samo na japonskem. ;)

Uporabniški avatar
ASenna
Uporabnik

Kraj: kropa

Napisal/-a ASenna So maj 28, 2005 3:22 pm

škatla na kolesih :P
men je prov čudn :roll: [/quote]
men mama prav "za vsakmu ovinkom je hodič"
SlikaSlika

KREMENKO
Stalni uporabnik

Kraj: GLIH T´M

Napisal/-a KREMENKO So maj 28, 2005 3:43 pm

Hecn avtek, sam notr pa zgleda ful prostoren.

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Napisal/-a don CONSIGLIO So maj 28, 2005 7:47 pm

metallic je napisal/-a:Ma pust thalio. :? Thalia je narejena za turčijo in brazilijo, v evropi sploh ni naprodaj. Poleg tega, sploh ne vem, kako lahko primerjaš tole z limuzino?
Primerji tole z mini mpvji, pa boš vidu, zakaj bi jih bl mal prodal. Al pa že z doblojem... :-P Uglavnem, nissan že ve, zakaj se tole čudo prodaja samo na japonskem. ;)

Navedel sem nekaj primerov neprilagojenosti evropskim okusom pri designu. Vem, da drugače tega vozila ne moreš primerjati z Thalio, se pa sigurno lahko primerja z Multiplo, ki sploh ni tako slabo prodajana glede na njeno "posebnost" oziroma predvsem neproporcionalnost...

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 So maj 28, 2005 8:00 pm

tale avto, ali en podoben se zelo "PIMP-a" po usa.
meni je zanimiv.
Slika

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Ne maj 29, 2005 9:58 am

Hm, sej to niti ni tok novo... Sm pa že bral o tem... Nekje je blo omenjen da je bla stvar navdihnjena od katre...

The Mk2 Nissan Cube was launched at the Tokyo motor show of 2002, and topped the sales charts soon after. Unlike the novelty Pao, the Cube is a full member of the Nissan line-up. Although it hasn't been brought to Europe, it has caused a storm of interest here. Its concept has been likened to that of the Renault 4, and Nissan were recently applauded in Autocar magazine for drawing on the heritage of its partner Renault. It is an unconventionally stylish car, and you can't help but notice how similar the grille and headlight treatment is to the post-1974 Renault 4. It features a dash-mounted gearchange which allows for a similar flat floor area in the front of the car, and a Renault 4-esque windscreen. There are numerous other similarities, and click on the link to Renault 4 from Nissan (below) for more pictures and information on this amazing car.
Slika

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Ne maj 29, 2005 2:38 pm

men je un ta črn dost dobr sm un zelen pa s tistim gumam .. neee :? je pa res da je dost podobn scionu ;) sm notranjost hehe :D una ročka tm pod volanom ki se mi zdi da služi kot prestavna ročica me zlo spominja na tisto ročko ki jo imajo traktorji za gas :P :D
drgač pa ni tuk napačen avtoček ;) 8)
Slika

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Napisal/-a don CONSIGLIO Ne maj 29, 2005 5:59 pm

Eazy-O je napisal/-a:Hm, sej to niti ni tok novo... Sm pa že bral o tem... Nekje je blo omenjen da je bla stvar navdihnjena od katre...

The Mk2 Nissan Cube was launched at the Tokyo motor show of 2002, and topped the sales charts soon after. Unlike the novelty Pao, the Cube is a full member of the Nissan line-up. Although it hasn't been brought to Europe, it has caused a storm of interest here. Its concept has been likened to that of the Renault 4, and Nissan were recently applauded in Autocar magazine for drawing on the heritage of its partner Renault. It is an unconventionally stylish car, and you can't help but notice how similar the grille and headlight treatment is to the post-1974 Renault 4. It features a dash-mounted gearchange which allows for a similar flat floor area in the front of the car, and a Renault 4-esque windscreen. There are numerous other similarities, and click on the link to Renault 4 from Nissan (below) for more pictures and information on this amazing car.

Saj sem napisal, da je že nekaj časa na trgu in da je novost RESTYLING ;) Ta je bil predstavljen v prejšnjem tednu.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Ne maj 29, 2005 11:02 pm

Meni je ta avto že od samega začetka všeč in bi ga prav rad videl na naših cestah. Ponuja zelo veliko prostora na majhni platformi, predvsem pa ogromno individualizma. Japonci so mi prav kul s svojimi mikro enoprostorčki.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
SuperFly
Novinec

Napisal/-a SuperFly Po maj 30, 2005 5:38 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Meni je ta avto že od samega začetka všeč in bi ga prav rad videl na naših cestah. Ponuja zelo veliko prostora na majhni platformi, predvsem pa ogromno individualizma. Japonci so mi prav kul s svojimi mikro enoprostorčki.

LP,
Joie

Se strinjam. Tale je prov neki posebnega in je zlo všečen. Kako je pa kej aerodinamika? :D

Rok`
Novinec

Kraj: bl.dobrava

Napisal/-a Rok` To maj 31, 2005 12:38 pm

Hud, takoj bi ga mel..

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm To maj 31, 2005 1:27 pm

Fuj. :evil: Kocka in avto ne gresta skupaj.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov