Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

2006 SMART Fortwo

Napisal/-a don CONSIGLIO Ne jun 12, 2005 11:33 pm

Pa ponovno stopa na prve strani. Navadnega Smarta, tistega edinega pravega smo skoraj pozabili. Po mnogih letih se bo kmalu vrnil, tokrat tudi malce večji, malce spemenjen in pripravljen na izkrcanje v ZDA:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Pa še zanimiva fotografija, ki dokazuje učinkovitost Tridion, ki bo seveda ostal tudi v prenovljencu:

Slika

Ko bi le bil malo cenejši....

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po jun 13, 2005 12:35 am

Klavstrofobičen avto(ček).
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a BlackWind Po jun 13, 2005 6:08 am

Samotar je napisal/-a:Klavstrofobičen avto(ček).

tale zadnja slika s crash testom me je pa cist presenetla....upam da bi twingo tut nekak tkole zgledal ce ze mora kdaj priti do cesa podobnega ;)
Lp

Uporabniški avatar
GOX
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a GOX Po jun 13, 2005 6:38 am

ni za vidt kej dost drugačn, drgač pa neuporabn avto

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Po jun 13, 2005 8:00 am

BlackWind je napisal/-a:
Samotar je napisal/-a:Klavstrofobičen avto(ček).

tale zadnja slika s crash testom me je pa cist presenetla....upam da bi twingo tut nekak tkole zgledal ce ze mora kdaj priti do cesa podobnega ;)
Lp

Twingo bi bil zmečkan do A stebrička. ;) Preverjeno by renault... :-P
Drgač so pa smarta zabil z 100 v zid, pa bi ga od daleč še vedno spoznal, pa še vrata so se normalno odprla. Sam kaj ti to pomaga... :evil:

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Po jun 13, 2005 8:33 am

INFINITI je napisal/-a:Mah naj že enkrat propade ta glupa firma, že tako so ukinili nekaj modelov - slabo se jim piše hehe. Kaj bojo ta mala govna prodajal za ceno pravega avtomobila, če nebi bilo nekega hudega markeitga, bi se vsi smejali če je to narobe obrnjena WC školjka na invalidskih koleščkih - ma koji crap od avta... :?

JAO katera izjava...A ves za nekatere pa ta avto ni mala govna ali pa obrnjena WC školjka na invalidskih koleščkih - ma koji crap od avta!Mislim meni ta avto ni vsec sam toliko slab pa tudi ni,le sluzi svojemu namenu,taksen avto pride prav v Parizu(ce si bil tam bi moral vedeti o cem govorim)... :P Pa a ni prepovedano pljuvati po ostalih znamkah ali kako drugace zaliti in zanicevati.Zaradi tega je moj prijatelj gajo dobil OPOZORILO od precastitega Regy-a.nocem biti pameten in ne koga zagovarjam sam ce nekaj velja naj bi veljalo za vse.Pa ni mi do prepira sem pa hotel samo omeniti ker si nisem mogel kaj(me je prav bolelo da nebi povedal)...
Se opravicujem ce sem te kakorkoli uzalil ali jezil! :P

Da se bo vedelo o cem govorim:

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=33383

Aja jaz naprimer biu pa Smarta imel kot drugi ali tretji avto(bi bil pravi dekson v mestu,pri nas ga nima nihce) ;) malo sale ne skodi,pa sploh vsak ima svoj okus ali ne.Jaz naprimer pa nikoli nebi vozil KIA,Hyundai ali DAEWOO...sem bolj pristas nemskih&japan vozil!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Po jun 13, 2005 8:47 am

se kr strinjam z d.C-jem, avto pri nas na kmetih morda res nima kakega pretranega smisla ali praktičnosti, v prvem evropskem mestu za mejo naših rovt (in podobnega ševila prebivalcev tudi :) ) ma pa tak potrlek nevrjetno privlačnost.

za tiste bolj ignorantske pameti samo podatek, da v recimo Tokiu, avtomobili velikosti med Smartom in novimi PSA/Toyota trojčki predstavljajo ENO TRETINO prodanih avtomobilov! v belemu svetu je tudi kej takega kot je Smart lahko praktično in uporabno. se pa strinjam, da pri nas niti ne... je pač praktičnejše met Clia al pa Punta al pa kej podobnega...
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po jun 13, 2005 9:28 am

s_mande je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Mah naj že enkrat propade ta glupa firma, že tako so ukinili nekaj modelov - slabo se jim piše hehe. Kaj bojo ta mala govna prodajal za ceno pravega avtomobila, če nebi bilo nekega hudega markeitga, bi se vsi smejali če je to narobe obrnjena WC školjka na invalidskih koleščkih - ma koji crap od avta... :?

JAO katera izjava...A ves za nekatere pa ta avto ni mala govna ali pa obrnjena WC školjka na invalidskih koleščkih - ma koji crap od avta!Mislim meni ta avto ni vsec sam toliko slab pa tudi ni,le sluzi svojemu namenu,taksen avto pride prav v Parizu(ce si bil tam bi moral vedeti o cem govorim)... :P Pa a ni prepovedano pljuvati po ostalih znamkah ali kako drugace zaliti in zanicevati.Zaradi tega je moj prijatelj gajo dobil OPOZORILO od precastitega Regy-a.nocem biti pameten in ne koga zagovarjam sam ce nekaj velja naj bi veljalo za vse.Pa ni mi do prepira sem pa hotel samo omeniti ker si nisem mogel kaj(me je prav bolelo da nebi povedal)...
Se opravicujem ce sem te kakorkoli uzalil ali jezil! :P

Da se bo vedelo o cem govorim:

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=33383

Aja jaz naprimer biu pa Smarta imel kot drugi ali tretji avto(bi bil pravi dekson v mestu,pri nas ga nima nihce) ;) malo sale ne skodi,pa sploh vsak ima svoj okus ali ne.Jaz naprimer pa nikoli nebi vozil KIA,Hyundai ali DAEWOO...sem bolj pristas nemskih&japan vozil!

Zanimivo...jaz poznam ljudi ki so visoko v D-C koncernu pa so istega mnenja kot jaz... pa pusti frenda ven iz te debate - on že ve zakaj je dobil nagrado ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Po jun 13, 2005 9:52 am

še en grdi smart (vsaj men)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Re: 2006 SMART Fortwo

Napisal/-a Joie de vivre! Po jun 13, 2005 3:28 pm

don CONSIGLIO je napisal/-a:Pa ponovno stopa na prve strani. Navadnega Smarta, tistega edinega pravega smo skoraj pozabili. Po mnogih letih se bo kmalu vrnil, tokrat tudi malce večji, malce spemenjen in pripravljen na izkrcanje v ZDA:

LP,
don CONSIGLIO

Ej Consiglio, si prepričan, da jih bodo pošiljali tudi v ZDA?
Tja jih je zelo uspešno začela uvažati privatna tvrdka Zap, zato je povsem možno, vsaj kolikor sem jaz bral, da bo DCX začel sodelovati prav z njimi.

V Kanadi jih že prodajajo in to zelo uspešno. Predvsem kot neuporabno igračko za bogate snobe.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po jun 13, 2005 4:55 pm

don CONSIGLIO je napisal/-a:Pa še zanimiva fotografija, ki dokazuje učinkovitost Tridion, ki bo seveda ostal tudi v prenovljencu:

Slika

no ja...
se spomnim enega posnetka, mislim da so pri stern tv meli, ko so smarta spustili v s klaso
ok, saj je relativno cela ostala kabina, ampak, avto je po zraku odbilo ene 2m stran. ne vem, no, meni kljub temu ni dalo nekega jakega obcutka varnosti :jao:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Zm3-D3n
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zm3-D3n Po jun 13, 2005 5:01 pm

Mi niti ni tok vsec, pa se predrag je :) Drugace pa presenetljiv crash test.

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Napisal/-a don CONSIGLIO To jun 14, 2005 9:41 am

Joie de vivre! je napisal/-a:
don CONSIGLIO je napisal/-a:Pa ponovno stopa na prve strani. Navadnega Smarta, tistega edinega pravega smo skoraj pozabili. Po mnogih letih se bo kmalu vrnil, tokrat tudi malce večji, malce spemenjen in pripravljen na izkrcanje v ZDA:

LP,
don CONSIGLIO

Ej Consiglio, si prepričan, da jih bodo pošiljali tudi v ZDA?
Tja jih je zelo uspešno začela uvažati privatna tvrdka Zap, zato je povsem možno, vsaj kolikor sem jaz bral, da bo DCX začel sodelovati prav z njimi.

V Kanadi jih že prodajajo in to zelo uspešno. Predvsem kot neuporabno igračko za bogate snobe.

LP,
Joie

Ja. Sicer ne takoj po predstavitvi, ampak čez dve leti. Ker so začeli prestrukturiranje pa so večji del razvoja usmerili v nove motorje in iskanje morebitnih partnerjev. Po precej zanesljivih podatkih iz Italije (revija Auto) že potekajo intenzivna pogajanja o sodelovanju s Fiatom, ki pravtako pripravlja microcar z motorjem v prtljažniku.

Na začetku so želeli priti v Ameriko s Formoreom, vendar je ta projekt kot kaže za vedno ustavljen in je sedaj naloga prodora na Fortwoju. Med drugim bo imel tudi mehkejše podvozje in udobnejše sedeže v ta namen. Kot že rečeno pa bo tudi cca 15 cm daljši.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Napisal/-a don CONSIGLIO To jun 14, 2005 9:43 am

dobek je napisal/-a:
don CONSIGLIO je napisal/-a:Pa še zanimiva fotografija, ki dokazuje učinkovitost Tridion, ki bo seveda ostal tudi v prenovljencu:

Slika

no ja...
se spomnim enega posnetka, mislim da so pri stern tv meli, ko so smarta spustili v s klaso
ok, saj je relativno cela ostala kabina, ampak, avto je po zraku odbilo ene 2m stran. ne vem, no, meni kljub temu ni dalo nekega jakega obcutka varnosti :jao:

OK. Ampak je pa kar velik dosežek glede na njegovo velikost, se ti ne zdi.
poleg tega pa bo Znamenita kletka Tridion v novem modelu še dodelana.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To jun 14, 2005 10:17 am

Ja tale avtoček je le za od točke A pa do točke B, pa še to le v mestu. Drugače pa zanimiv avtoček le predrag je.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] To jun 14, 2005 1:47 pm

Smarti so čist uredu avtomobili..doma imamo forfoura. moram reči, da sem bil ob nakupu kar skeptičen ( prevladala je sestrina odločitev - saj je avto namenjen njej)..ko pa smo ga dobili, sem bil prijetno presenečen. Avto se lepo pelje ima zanimive detalje in je razpoznaven.
Ima tudi nekaj napak : nekateri deli armature so nekoliko površno narejeni, slaba preglednost, relativno visoka cena..
Fortwo-ja pa smo imel na testni vožnji..na sedežih je presenetljivo veliko prostora.

Uglavnem niso tako zanič kot si ti napisal.
So v prvi vrsti namenjeni vožnji po metropolah in nežnejšemu spolu..
Let there be rock!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To jun 14, 2005 2:12 pm

Jaz se spšomnim vožnje for two modela, kjer sem imel občutek da se kotalim v kinderjajčku - zaradi kratke medosne razdalje je avto poskakoval in stresal kot rubber ball po cesti - katastrofa. For four je pa tudi nerazumljiv nakup; saj je tehnični brat coltu, ki je cenejši in krepko boljši avto - ga ni testa ki ni to potrdil, če še pogledaš krizno finančno stanje in slabo prodajo je jasno da tržišče ni reagiralo kakor so si oni želeli.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To jun 14, 2005 3:04 pm

[SlasH] je napisal/-a:

Smarti so čist uredu avtomobili..doma imamo forfoura. moram reči, da sem bil ob nakupu kar skeptičen ( prevladala je sestrina odločitev - saj je avto namenjen njej)..ko pa smo ga dobili, sem bil prijetno presenečen. Avto se lepo pelje ima zanimive detalje in je razpoznaven.
Ima tudi nekaj napak : nekateri deli armature so nekoliko površno narejeni, slaba preglednost, relativno visoka cena..
Fortwo-ja pa smo imel na testni vožnji..na sedežih je presenetljivo veliko prostora.

Uglavnem niso tako zanič kot si ti napisal.
So v prvi vrsti namenjeni vožnji po metropolah in nežnejšemu spolu..

Oprosti, za tak denar so v vsakem primeru zanič. So pa res zelo smiselni v velikih evropskih metropolah, že v Ljubljani bi velikokrat prišel prav. A za isti denar dobiš AVTO. Naprimer C2, ki ni kaj dosti manj okreten v mestu.

Forfour je bila očitno napaka, saj znamka tone v izgubah. Da ne govorimo o roadsterju in coupeju, ki so ju že nehali proizvajati. Ravno zaradi izgub so tudi prekinili "ameriški" projekt formore.

Firma naj se osredotoči na dvovratnegi original, saj le ta edini pravi smart. In predvsem naj zniža ceno.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P To jun 14, 2005 3:30 pm

Kar srh me spreleti ko pomisli kaj se zgodi če se nekam zaletiš! Mislim da je možn da maš mašno po trku kr v rokah jo odneseš do pooblaščenega prodajacla pa rečeš: Je možn da dobim drugo mažino ker je tale fuč? :?
Ne, to defenitivno ni zame in nikol ne bo. Še vedn sm pristaš velikih avtomobilov, pa upam da bo pr tem tut ostalo!

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry To jun 14, 2005 5:09 pm

Emm... sej ne morš dobit mašine v roke, ker jo ima tale Smart-zadaj. :lol:
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost