Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
exclusive
Novinec

Novi Lexus IS

Napisal/-a exclusive Sr jun 22, 2005 7:13 pm

Vem, da smo že enkrat (in to kr jaz sam) odprli eno temo o tem, a jo žal ne najdem več...

torej, novi podatki in slike: avto je bombastičen! :-)
http://www.lexus.com/2006is_preview/ind ... ocid=20117

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Pozabite razne a4, 3jke, cje, passate ipd. = to je top of!
Slika

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Sr jun 22, 2005 7:18 pm

cist prevec hud!! :shock: :twisted: :shock:

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Sr jun 22, 2005 7:20 pm

Kar dostojen, samo spredaj mi deluje nekak korejevsko(kok bojo zdej eni spet penasti).Tudi splošne poteze so že videne na nekih nemških tekmecih, ampak ne bi o tem, da ne bo prevroče ratal.

Ostajam pri tistem kar mam v avatarju. 8)
Slika

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Sr jun 22, 2005 7:27 pm

Kot 1. kaj je narobe s korejo? razvita je tam nekje kot nemcija...
kot 2. nevem zakaj se vam vsem zdi, da so japonci neki vajenci od evropejcev in vse kopirajo od njih... Ubistvu je bolj obratno ker so dosti bolj razviti

Pa to da so podobnosti... Vsak avto je podoben po doloceni stvari nekemu drugemu avtomobilu. Vi ste ze mal pozabl kaj pomeni kopija... prosim razjasni kaj je bilo SKOPIRANO od evropske konkurence v konkretnem primeru....

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr jun 22, 2005 7:34 pm

Dejmo no ne bomo se kregal za vsako pripombo - nič ni narobe s Korejo ali Japonci. Če koga spominja na NLO naj tako napiše če hoče. Glavno da ni nekih slabšalnih pridevnikov zraven OK?

Anyeay lepo ; klasično in malce hladno vendar dovršeno; j.bi ga- men še vedno Infiniti G35 coupe bolj sede, sploh po športnih genih in sposobnostih (le kdaj bo končno prišlo leto 2008-09? )
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Napisal/-a Mick Jerry Sr jun 22, 2005 7:36 pm

Hehe HajdukS, saj veš da midva nikol ne bova skupi pršla glede avtov.

1. Vzhodnjaki imajo pač drugačno filozofijo in POMOJE nikol ne bodo ustavrl oblike kot kaki Italjani al pa da je tko dovršena kot pri Nemcih.

2.Japonci precej kopirajo. So že včasih in zdej še zmeri. Lohk ti pa razložim na primeru motociklov, kjer je to še bolj očitno.

Sicer pa nism nč reku čez korejsko razvitost.Vemo da je ena izmed t.i. azijskih tigrov, kar pomeni zelo dobro razvitost in hitro napredovanje.

Lexus more bit zelo dober. Zanesljivost najbrž boljša kot pri Nemcih, tehnika NE zaostaja, počutje tudi mora biti dobro, avto zgleda hudo in jebačko, ne pa tudi LEPO. Tako je moje mnenje. In prejšni mi je bil spredaj bolj všečen.
Slika

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Sr jun 22, 2005 7:40 pm

Tehnika je kvecjemu bolsa... (to je tud posledica vecje razvitosti)

vidm da se spoznas na filozofijo in POJME ker oni res ne morejo tako !dovrseno! oblikovati kot nemci (dovrseno oblikovanje?)

zdi se mi da nemci skopirajo veliko vec japonskega know-howa kot obratno.
Zadnjič spremenil HajdukS, dne Sr jun 22, 2005 11:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Sr jun 22, 2005 7:53 pm

HajdukS je napisal/-a:Kot 1. kaj je narobe s korejo? razvita je tam nekje kot nemcija...
kot 2. nevem zakaj se vam vsem zdi, da so japonci neki vajenci od evropejcev in vse kopirajo od njih... Ubistvu je bolj obratno ker so dosti bolj razviti

Pa to da so podobnosti... Vsak avto je podoben po doloceni stvari nekemu drugemu avtomobilu. Vi ste ze mal pozabl kaj pomeni kopija... prosim razjasni kaj je bilo SKOPIRANO od evropske konkurence v konkretnem primeru....

Dej, HajdukS. Prosim. Sej veš kaj je hotel s tem povedati. S pridevnikom "korejsko" menim, da že nekaj časa označujemo oblike, ki malce manj prepoznavne oz. manj izvirne.

Se strinjam s tabo, da Japonci niso nobeni vajenci Evropejcev, vendar jih zaradi prodajnih in drugih dosežkov moramo primerjati z prav z le-temi. So pač merilo in tega ne moreš zanikati. Če tebi niso tako všeč, je to pač tvoje mnenje, vendar moraš upoštevati objektivna dejstva. Tudi meni pač ni všeč Renault Clio, ampak se strinjam, da je pri nas merilo, kar se tiče avtomobilov v svoji kategoriji pri nas.... ;)

Me pa ta avtomobil kar prepriča. Zelo dobra notranjost, se mi pa zdi, da bi lahko bili vsi zračniki enaki. Ali vsi okrogli ali vsi pravokotni. Bočna linija me precej spominja na novo trojko (ki je bil po mojem tudi zgled pri projektiranju tega vozila), zadnje luči pa mi delujejo malo Sonata.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Timex
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Timex Sr jun 22, 2005 7:56 pm

hud avtek sam zadek je res podobn novi sonati (zlo na hitr). kar seveda mi čist ugaja glede na to da sm hyundai-fan!! :lol: :lol:
SlikaNi le avto, ampak Hyundai. Več kot avto!

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Sr jun 22, 2005 7:59 pm

Sej zato pa ne prodajo ker zadovljujejo le nekatere izmed zelj ljudi, zelje teh so pa itak vedno razlicne... Zdi se mi pa da objektivno gledano nardijo precej tehnicno dovrsene, najbolj zanesljive avte za zelo razumno ceno.
Dober primer se mi zdi recimo lih ta lexus. :D
Zadnjič spremenil HajdukS, dne Sr jun 22, 2005 11:46 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Sr jun 22, 2005 8:14 pm

Lej. Na tak način nas pa že žališ. Ustavi se.

Nič ni PIKA. Upam, da ti je to jasno. Izrazil si svoje mnenje, ki ga sam niti približno ne delim, ga pa vseeno spoštujem. Pika ni zato, ker gre za razpravo. Prodaja in športni rezultati ter ocene v strokovnih literaturah so v tem svetu smatrani kot objektivni kriteriji.

Prosim, da nehaš z izzivanjem in pikolovstvom, ki po nepotrebnem postavlja teme v konfliktno ozračje. Verjamem, da to ni tvoj namen ;)

Lp,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
exclusive
Novinec

Napisal/-a exclusive Sr jun 22, 2005 8:18 pm

Prosim, da se ta ''debata'' kompletno izbriše in ostanejo le še slike in DEJANSKI komentarji NA AVTO.
Hvala.
Slika

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Napisal/-a Mick Jerry Sr jun 22, 2005 8:33 pm

Glej recimo spredaj-zadaj: zadaj je oblikovan z lučmi v horizontali, spredaj so luči in letvice na maski bolj na vertikalo in vse skupaj mi ne deluje čisto najbolje. Zato mi OBLIKA ne deluje dovršeno in "kompletno".

Nič ne rečem, tehnika je zagotovo huda, tudi za svoj denar morda ponuja več kot švabski tekmeci, ampak ni vse v denarju, veš. ;)

Pa še podobnosti: stranske poteze na BMW 3, zadaj Hyundai Sonata, spodnji del prednjega odbijača malo BMW M5 in guba na havbi isto.

Pri motociklih: kubatura 750ccm, enoročna nihajka zadaj, izpuh pod sedežem, razred motorjev supermoto, razred motorjev naked, odmična gred v glavi, altenator za blokom motorja pa še kaj bi se našlo, če bi se potrudu.

Konc vesela v tej debati, razn če bo res kšna huda priletela.
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr jun 22, 2005 9:46 pm

Če se Lexus ne prodaja dobro v Evropi, to še ne pomeni, da je tako tudi v svetovnem merilu. Moj favorit je vsekakor Lexus, ker, če ne drugega, je za razliko od germanskih konkurentov veliko bolj zanesljiv. Oblika popolnoma nič ne zaostaja za Švabi oziroma je celo bolj razburljiva od kakega A4, ki je meni osebno oblikovno povsem povprečno vozilo.

Slike tegale IS-a na cesti so me presenetile, izgleda prav svinjsko dobro.

Lp,
Joie

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Sr jun 22, 2005 9:59 pm

Oblika je ful huda!! Me pa spominja na: zadnji del na BMW 5 (na hitro pogledano), prednji del prav tako, s strani pa vleče malo na serijo 3. To da je mešanca vseh teh avtomobilov je zame zelo pozitivno in ne vidim nobenega razloga da bi bilo s tem kaj narobe. Malo me je le zmotila mercedesovska ročna (nožna) zavora.
Drugače pa Lexus (Toyota), job well done!
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Če jun 23, 2005 7:10 am

Zakaj pa 3ka nima tuki kej iskat? :?
Drgač pa: Toyota, ki bi jo človek rad imel!! :shock: :shock:

svabo
Novinec

Kraj: metropola

Napisal/-a svabo Če jun 23, 2005 7:37 am

Sam teli lexusi so pa tok hudi avti.
Sm razmislu o sx200 ampak se tok drzi ceno da sm si premislu.
budalesaj in poznali te bodo

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Če jun 23, 2005 8:40 am

Da ni sx200 nissan? :D

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če jun 23, 2005 8:41 am