Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Prototip Touarega je brez voznika opravil vožnjo po terenu.

Napisal/-a splash Ne jul 10, 2005 2:21 pm

ne vem če spada čist sem, pa saj lahko premaknete.

http://www.volkswagen.si/

potem pa kliknite tadrugo napisano (nad sliko)
Prototip Touarega je brez voznika opravil vožnjo po testnem terenu

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Ne jul 10, 2005 3:31 pm

bedarija če mene prašaš. preveč neporebnega metanja dnarja stran. hmal bodo avtomobili kt podzemne železnice. se prav brez voznika in volana. kje je fora avta, če ti ga ni treba vozt? vsi pretiravajo s to elektronko. kako so se pa včasih vozil z yugoti pa katrcami, k nimajo nobene elektronke notr. pa še mnj nesreč je blo kot jih je zdj. upam da ta stvar nikol ne bo pršla do te stopnje, da bi je serijsko vgrajeval v avtomobile. podpiram samo to možnost, da bi blo to nameščeno v avtomobilih za slepe, da bi bili le ti malo bolj mobilni.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne jul 10, 2005 3:41 pm

Samo še tega manjka da bo avto sam vozil...jebote tehnologija :x
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Ne jul 10, 2005 4:34 pm

bedarijaa

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne jul 10, 2005 4:49 pm

Ja in ta avtomobil se bo udeležil neke dirke v ZDA, kjer tekmujejo avtomobili brez človeka.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Ne jul 10, 2005 8:46 pm

tudi pr Citroenu majo enga takega Pluriela ki sam vozi... sam ne kot čist taprava umetna inteligenca... satelitska navigacija+kompjuter+sensodrive...
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Citroenar
Nov uporabnik

Napisal/-a Citroenar Po jul 11, 2005 10:28 am

Sm slišu ja d majo tut neki tacga pr citroenu. Sam men se to zdi čist brez veze, saj potem ni užitek dab ga vozu na daljinec.
A folscwagn je že na daljinca ---NIKO--- ;)
CITROEN

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po jul 11, 2005 3:33 pm

Ma super - samo volan bom vedno raje sam vihtel - kakor je danes z avti in elektroniko, bo nek feler v softwerju pa boš šel pri 160 v naspotni pas medtem ko kinkakaš za volanom - nein danke! :bonk
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Citroenar
Nov uporabnik

Napisal/-a Citroenar Sr jul 13, 2005 9:02 am

Mene neki zanima pa čepraw ne spada pot to temo pa ne vem kje bi prašu:
me zanima kako bi imel slikco nekega avta namesto tiste rdeče slikce avtomobilizma, ki sem jo pripel zraven :?: :?: :?:
Saj vem da ne spada pot to temo vendar ne vem kje naj vprašam :cry: :oops:
Priponke
hh.jpg
hh.jpg (8 KiB) Videno 1948 krat
CITROEN

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr jul 13, 2005 9:12 am

ok naj ti bo.

greš pod moj kotiček (na levi)----->moje nastavitve----->pol se pa okno odpre, se pa čist dol premakneš, kjer ti piše nastavitve avatarja, in tam maš pol naslednja navodila. ;)

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Sr jul 13, 2005 9:27 am

Citroenar je napisal/-a:Mene neki zanima pa čepraw ne spada pot to temo pa ne vem kje bi prašu:
me zanima kako bi imel slikco nekega avta namesto tiste rdeče slikce avtomobilizma, ki sem jo pripel zraven :?: :?: :?:
Saj vem da ne spada pot to temo vendar ne vem kje naj vprašam :cry: :oops:

Tista slikca se imenuje Avatar. Poglje pod pomoč.

Uporabniški avatar
Citroenar
Nov uporabnik

Napisal/-a Citroenar Sr jul 13, 2005 10:20 am

Uspelooo :D :D
Najlepša hvala ;) :!:
CITROEN

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Sr jul 13, 2005 4:33 pm

Men se pa ne zdi bedarija tole :)

Pa nej se mal zafrkavajo pa je*ejo s to elektronko, bojo dobil izkušnje ki jim bodo v prihodnosti sigurno enkrat prav prišle. Pa če vsi neki hvalte stare katrce pa yugote....zakaj se pol vsi ne vozte z njimi? Pa ne kupovat raznih novejših avtomobilov, kupte si starga yugeca in ga lepo rihtajte pa sem prepričan da vam bi lahko čist dobr služu ampak dons je pač tko da v stari katrci ali yugecu varnost niti približno ne more primerjati z novimi avtomobili, pa to ni treba da so v višjem rangu. Kvalitetnejša izdelava, močnejši okvir, novejši materiali, večji poudarek na varnosti, razni sistemi za pomoč vozniku (kar posledično nanese tud kakšno slabost ampak je več dobrih lastnosti),... Tko da od kje pa mislte da se razvijajo novi avtomobili, modeli? Med drugim dost iz konceptov in tud ta Touareg bo mogoče mel kdaj tako stvar v serijski proizvodnji (sam celo mislm da bo res tko).

Če majo denar se ukvarjat s tem pa naj se, majo že narejeno računico :)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Sr jul 13, 2005 8:22 pm

Sam neki je pr teh avtopilotih... pr letalih je pri avtopilotu manj možnosti za nesrečo oz. je skoraj ni. Napake in nesreče nastanejo le po krivdi pilota. (Če ne štejemo terorističnih napadov ipd.) Sicer so pa vsi sistemi duplirani tko da ni panike...verjetno bi blo isto pri avtu, če bi enkat postal to serijsko. Pa tud semizdi, da to ni povezan s tem k zdej slismo, da se je pr enmu avtu elektronka pokvarla :)
Se pa zgleda usi strinjamo da bi blo bl dougocasno :D
(Čez par let bojo mel pr formuli omejen na dele proge, kjer lahko voz računalnik:D )

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Sr jul 13, 2005 10:36 pm

mogoče je to sam res dobr test za parking- avtopilot
k to bi blo ql, če ne druzga bo velik manj ruknjenih avtov
lp

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr jul 13, 2005 11:17 pm

V vsakem primeru se to na naših cestah nebi obneslo. Saj če pogledamo kako avtokarto (naprimer tisti "oh in sploh" Microsoft autoroute - edino kaj ima noter od Slovenije, je AC maribor - vransko) nikjer pa ne duha ne sluha o kaki magistralki, da lokalnih cest sploh ne omenjam. Torej bi zaenkrat bil tak sistem uporaben samo na večjih cestah. Pri nas pa je pač dosti malih cest in poti, ki jih še tako maherski software ne prepozna, in če že pogledamo vsakodnevne situacije potem ni šans da bi kaj drugega vozilo avto namesto nas samih.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jul 14, 2005 6:17 am

A so zmešani, kje je pa užitek vožnje po terenu, ko sam voziš in skačeš čez grbine in podobno.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Če jul 14, 2005 3:31 pm

sebaveh je napisal/-a:V vsakem primeru se to na naših cestah nebi obneslo. Saj če pogledamo kako avtokarto (naprimer tisti "oh in sploh" Microsoft autoroute - edino kaj ima noter od Slovenije, je AC maribor - vransko) nikjer pa ne duha ne sluha o kaki magistralki, da lokalnih cest sploh ne omenjam. Torej bi zaenkrat bil tak sistem uporaben samo na večjih cestah. Pri nas pa je pač dosti malih cest in poti, ki jih še tako maherski software ne prepozna, in če že pogledamo vsakodnevne situacije potem ni šans da bi kaj drugega vozilo avto namesto nas samih.

Sej če bi to kdaj prišlo v serijsko proizvodnjo bo to čez mnogo mnogo let ;) Do takrat bo pa tud že Slovenija dodobra prekrita, sem prepričan.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po okt 17, 2005 9:57 am

no za vse nejevernike, ki ste govorl, da je tole bedarija, kar je vw naredu s touaregom oz. Stanley-em, imate tukaj eno zanimivo povezavo, ki pove da je Stanley zmagal in je vw požel veliko zanimanja in dva mio dolarjev, čeprav ta denar najbrž ni tudi za pol avtomobila.

http://www.sport1.de/coremedia/generato ... __mel.html

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po okt 17, 2005 12:08 pm

Bedarija je zato, ker jaz kupim avto ker ga hočem JAZ vozit, če tega nočem, imam taxi, avtobus, vlak...itditd...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 21 gostov