Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

2006/07 Citroën "206"

Napisal/-a Lignage Sr jul 12, 2006 2:25 pm

Po modelu C-Triomphe se Kitajcem obeta še ena novost.

Slika

Iz katerega avta je nastal je povsem jasno. Razlog za tako potezo pa naj bi bil v tem, da je Citroën na Kitajskem bolj prepoznaven kot pa Peugeot.

Ampak meni tole izgleda čudno... :?

lp, mm
Zadnjič spremenil Lignage, dne Če jul 13, 2006 8:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Sr jul 12, 2006 2:31 pm

Citreoen 206......Sej ne morš verjet.

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Sr jul 12, 2006 2:47 pm

:cry :ue in zdej sam zato kr peugeot ni popularen na kitajskem,bojo probal s citroenom... :roll:
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr jul 12, 2006 3:18 pm

Nebojo probali ampak se citroen že dolgo uspešno prodaja na kitajskem... ;)

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Sr jul 12, 2006 3:22 pm

xandrej je napisal/-a:Nebojo probali ampak se citroen že dolgo uspešno prodaja na kitajskem... ;)

Mislil sem model,ne znamko... ;)
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Sr jul 12, 2006 4:57 pm

zanimivo...
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
pery
Stalni uporabnik

Kraj: cerknica

Napisal/-a pery Sr jul 12, 2006 5:31 pm

svašta :roll: ja no,js upam da bodo uspeli pa jih dobr prodajal...
Slika Slika Slika

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Sr jul 12, 2006 5:43 pm

Hm :roll: Kaj pa vem :?: Čista kopija 206 :P....kaj naj rečem zanimivo :) Sam koliko pa je to pametna poteza citroena bo pa pokazal čas ;)

lp
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jul 12, 2006 6:20 pm

CERES je napisal/-a:Hm :roll: Kaj pa vem :?: Čista kopija 206 :P....kaj naj rečem zanimivo :) Sam koliko pa je to pametna poteza citroena bo pa pokazal čas ;)

lp

Čas je že pokazal (P 206). Skoraj brez stroškov za razvoj, morda bodo tudi amortizirane stroje prepeljali na Kitajsko, cenejši materiali, prevoz, kit. delovna sila - torej bo avto cenovno precej konkurenčen, tudi facelift je lep, ne vem, kaj je tu sploh za dvomit? Poslovno odlična poteza, ki pa bo vsaj cit-fanom malo čudna. Če bodo zaradi večjih profitov nagrajeni tudi kupci v Evropi, pa tudi OK. Bi se pa tudi tu prodajal.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Sr jul 12, 2006 8:09 pm

ojej :? bi lahko sam mazko zamenjali :roll:
Slika

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me Sr jul 12, 2006 8:20 pm

Kr masko so dal od C3
To bo tut kvaliteta "made in china" :EE

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr jul 12, 2006 8:59 pm

esem je napisal/-a:Če bodo zaradi večjih profitov nagrajeni tudi kupci v Evropi, pa tudi OK..

Jaz vseeno mislim, da si kaj takega PSA v Evropi ne bi mogel nikakor privoščiti. Na Kitajskem pa si pač lahko, ker so Kitajci pač na take zadeve za razliko od Evropjcev neobčutljivi.

Znamki Citroën in Peugeot sta v Evropi prisotni že od nekdaj in mi imamo nekako v mislih izoblikovano podobo o tem, kako naj izgleda Peugeot in kako Citroën, na to prepoznavnost je PSA dajal poseben poudarek tudi v zadnjem času.

Peugeot 206 je avto z izjemno uspešno obliko, katere njegov naslednik 207 nima več, in je za moje pojme tipično Peugeotovska. In to nikakor ne more bit Citroën :!: ...razen seveda na Kitajskem.

Se pa več kot strinjam z esemovim stavkom, ki sem ga zgoraj vzel v repliko.

PSA povečuje svoje zmogljivosti
Francoski koncern namerava na kitajskem zgraditi novo tovarno

PSA Peugeot Citroen si je zadal cilj, da do leta 2009 v Wuhanu na kitajskem zgradi še eno tovarno avtomobilov.

Francoski avtomobilski koncern namerava tovarno zgraditi s svojimi kitajskimi partnerji, skupino Dongfeng Motor, v njej pa naj bi letno izdelali okoli 150.000 velikih limuzin.

Hkrati naj bi v tovarni družbe Dongfeng Peugeot Citroen Automobiles (DPCA), ki leži v neposredni bližini, v naslednjih dveh letih podvojili zmogljivosti na 300.000 izdelanih avtomobilov.

Skupna zmogljivost bo tako konec leta 2009 znašala 450.000 izdelanih vozil letno, iz proizvodnih trakov pa bodo prihajali tako majhni avtomobili kot velike limuzine. Vrednost naložbe ostaja skrivnost.

Slika

To je dokaz, da jim gre na Kitajskem res dobro in da bodo tam dali vse od sebe, pa če se bo nam zdelo še tako čudno in grdo, Kitajcem se pač ne bo...

lp, mm

TYKO
Nov uporabnik

Napisal/-a TYKO Sr jul 12, 2006 9:41 pm

Pa sej citroen, peugeot, fiat, lancia in zdaj še toyota itak delajo na skupnem konceptu že več let, tako da to ni kakšno presenečenje. Ko odpreš črevesje je itak vse isto. Se pač na kitajskem znamka bolje prodaja kot sama oblika.
FUN IS NOT A STRAIGHT LINE

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jul 12, 2006 11:12 pm

TYKO je napisal/-a:Pa sej citroen, peugeot, fiat, lancia in zdaj še toyota itak delajo na skupnem konceptu že več let, tako da to ni kakšno presenečenje. Ko odpreš črevesje je itak vse isto. Se pač na kitajskem znamka bolje prodaja kot sama oblika.

Kakšnem konceptu? Lahko to malo razložiš? Sicer pa stvar verjetno ni toliko v znamki kot v prodajno-servisni mreži.

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Sr jul 12, 2006 11:19 pm

PSA in fiat delata skup tist eurovan in tist dostavnik in konc. ;)
Drgač mam pa filling da na kitajsem bolj pali ime avtomobila kot sam avto. :-P
Citroen je prodaju pogršanga ZXa z nekim pomenljivim imenom in navali narode... :lol: :bonk

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Če jul 13, 2006 8:52 pm

Roko na srce, niti ni tok slab avtek, samo s to masko pač ne pričakuješ take riti. Če bi ga pa prvič vidu pa ni tok švoh. :)
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jul 16, 2006 2:02 pm

Če ima že Pižo svojega berlingota, pa imejmo še mi svojega 206...

To je očitno avto, o katerem se govori že nekaj časa. Govorili so o oskubljeni varianti C3, a so potegnili še bolj pametno potezo, po mojem.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr jul 19, 2006 11:03 pm

esem je napisal/-a:
CERES je napisal/-a:Hm :roll: Kaj pa vem :?: Čista kopija 206 :P....kaj naj rečem zanimivo :) Sam koliko pa je to pametna poteza citroena bo pa pokazal čas ;)

lp

Čas je že pokazal (P 206). Skoraj brez stroškov za razvoj, morda bodo tudi amortizirane stroje prepeljali na Kitajsko, cenejši materiali, prevoz, kit. delovna sila - torej bo avto cenovno precej konkurenčen, tudi facelift je lep, ne vem, kaj je tu sploh za dvomit? Poslovno odlična poteza, ki pa bo vsaj cit-fanom malo čudna. Če bodo zaradi večjih profitov nagrajeni tudi kupci v Evropi, pa tudi OK. Bi se pa tudi tu prodajal.

Kar ne morem verjet, da ti je tale facelift lep, glede na to da si zelo občutljiv na skladnost in neskladnost in te večkrat zaradi tega bolijo oči ;)

Prepričan sem, da ima tale Citroënov 206 spredej precej prevelike luči in da obupno nič ne pašejo....

lp, mm

TYKO
Nov uporabnik

Napisal/-a TYKO Sr jul 19, 2006 11:44 pm

esem je napisal/-a:
TYKO je napisal/-a:Pa sej citroen, peugeot, fiat, lancia in zdaj še toyota itak delajo na skupnem konceptu že več let, tako da to ni kakšno presenečenje. Ko odpreš črevesje je itak vse isto. Se pač na kitajskem znamka bolje prodaja kot sama oblika.

Kakšnem konceptu? Lahko to malo razložiš? Sicer pa stvar verjetno ni toliko v znamki kot v prodajno-servisni mreži.

Lahko ti razložim! Se še spomniš Lancia Zeta, C-Evasion, ... Berlingo, Partner, ... Potem dostavniki in tako naprej. Vsi iste oblike le faceliftingi drugačni.
FUN IS NOT A STRAIGHT LINE

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če jul 20, 2006 2:14 am

Meni je ta lepši.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov