Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

BMW F3

Napisal/-a martin_krpan Po maj 28, 2007 6:16 pm

Vodstvo bavarske tovarne je prižgalo zeleno luč za razvoj novega avtomobila s kodnim imenom F3. Gre za cross-over vozilo na osnovi serije 3, nekakšnega križanca med terenci in enoprostorci. Kaj dosti podatkov trenutno ni na voljo, krožijo predvsem špekulacije.

It has taken more than three years of drawn-out internal discussions and a change of chairmanship in the process, but BMW’s long-rumored 3 Series-based crossover/utility vehicle finally has been granted production approval.

The versatile new BMW, expected to be badged F3 when it reaches showrooms, has been under consideration since 2004, according to internal documentation recently shared with AutoWeek.

But with the German carmaker’s engineering resources already stretched to the limit readying a flood of new models in the interim, it wasn’t until BMW’s new chairman, Norbert Reithofer, arrived on the scene in late 2006 that the new five-seater was reviewed. After some additional deliberation, Reithofer gave the F3 a definite thumbs up.

Driving BMW’s decision to push ahead with the new model is a clear upswing in crossover sales in both Europe and the United States in recent years.

“We’ve looked carefully at prevailing market trends, and there appears to be a clear shift away from old-style [multi]purpose vehicles. By combining the high seating position of a sport/utility vehicle with the space afforded by a traditional station wagon, crossovers appear to be providing an clear alternative to buyers,” a BMW insider told AutoWeek. “Our goal is to bring a CUV to market offering the best possible dynamics.”

Don’t hold your breath waiting for the new CUV, though. With current development patterns, we’ll be well into 2010 before the F3 is launched in North America at a starting price that is likely to pitch it into a crowded segment and into direct competition with the likes of the Honda CR-V and the Toyota RAV4, among others.

The computer-generated renderings seen here reveal the shape the F3 is likely to take, although, with BMW still finalizing the design, details remain highly speculative.

What is certain is that BMW’s crossover will sit on a modified version of the existing 3 Series platform. Plans call for adopting various components from the next-generation X3, due out in 2009, together with the new FlexRay system, which is aimed at providing the new car with a stable network for a raft of advanced electronic driver aids and safety features.

In addition to standard rear-wheel drive, moves are afoot to offer the F3 with the option of BMW’s xDrive four-wheel-drive system in combination with certain engines.

Power for BMW’s entry-level CUV is likely to come from a range of four- and six-cylinder gasoline and diesel engines in a lineup similar to that in the existing X3, with top models receiving an

updated version of the gutsy 3.0-liter, 300-hp, twin-turbocharged six that was unveiled in the 335i Coupe in late 2006.

BMW’s decision to push ahead with a compact CUV comes on the back of growing concerns over an earlier decision to build a larger seven-seat model. That car, known internally as the RFK (for raumfunktionales Konzept or “space-functional concept”) but set to be badged F5, would rival the Mercedes-Benz R-Class. However, slow sales of the R-Class, most notably in the North American market for which it was expressly conceived and where it is assembled, apparently have left BMW’s top brass wondering if they might have set their sights a little too high.

Secrecy surrounds BMW’s production plans for the F3, although the key may lie in the company’s recent announcement that it will shift production of the second-gen X3 to its Spartanburg, South Carolina, plant in 2009. That move would free space for the F3 at the Magna plant in Steyr, Austria, where the X3 is now assembled.

With the F3, BMW hopes to muscle in on Europe’s burgeoning C-segment MPV ranks, currently dominated by the likes of the Ford C-Max, the Volkswagen Touran and the Renault Scenic. Although it’s still early, the F3 is expected to line up against Mercedes-Benz’s popular B-Class, which, despite a relatively high price, has proved extremely popular in certain markets—not least of all in Germany, where more than 68,000 were sold last year.
Priponke
f3-1.jpg
f3-2.jpg
f3-3.jpg
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po maj 28, 2007 6:20 pm

podoben altei pa še grd povrhu :shock: bljak

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Po maj 28, 2007 6:21 pm

O lubi jezus :shock: Pa kaj jim je tega treba. Jp, tudi mene je spomnil na seata...
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Po maj 28, 2007 6:43 pm

:shock: :shock: :shock:
kej tko grdga upam da ne bo nikdar prišlo iz te tovarne!!!! :? :? :?
takega modela po mojem tovarna sploh ne potrebuje, povrh vsega je pa grd ko p*****a... :x :x :x
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Po maj 28, 2007 6:46 pm

eh, dejte no..... kaj se sploh spotikate čez tiste grozne fotošope serije1. to nima veze z realnostjo, ker jih je ob branju citirane vesti našopal "Jožko iz Repičeve Drage" in ma z originalnostjo približno toliko, kot povprečen oblikovalski dosežek kitajske avto industrije! :P
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Po maj 28, 2007 7:14 pm

No, upajmo da res, vendar odkar obstaja enka, me konec koncev ne bi presenetila tudi takale spaka.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po maj 28, 2007 10:45 pm

druga slikica me po boćni liniji in po zadnjem koncu spominja na novega bravota.
Slika

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike To maj 29, 2007 6:29 am

saj pa nemci tak že vsi kopirajo avte po drugih proizvajalcih!
Zmajnkalo jim je idej pa raje skopirajo! Žalostno
Make my day

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad To maj 29, 2007 7:26 am

jao jao kaj delajo :roll:

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To maj 29, 2007 7:31 am

tt model so pa čist sfalili...grd mi je spredi, zadaj ima za mene zelo grde oblike, verjetn kopirane od drugih...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To maj 29, 2007 7:32 am

Aha ok nemci kopirajo. Kaj pa če pogledaš japonske jajčke?? Edino kar izstopa pri majhnih avtih je Honda Civic drugo je pa vse isto sranje. Itak je pa danes že nemogoče narediti avto ki ni podoben nobenemu drugemu. Zdaj pa nazaj na temo.

Meni še ni tako grd. Itak pa so vsi detajli na avtu še ugibanje. Sem pa tudi jaz siguren da bo končni izdelek čisto nekaj drugega kot je tole na sliki.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo To maj 29, 2007 7:58 am

Japonci so najbolj zanesljivi avtomobili! Ti pa govoriš o jajčkih?!? :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To maj 29, 2007 8:02 am

Uribobo je napisal/-a:Japonci so najbolj zanesljivi avtomobili! Ti pa govoriš o jajčkih?!? :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O To maj 29, 2007 8:18 am

drugmirko je napisal/-a:...in ma z originalnostjo približno toliko, kot povprečen oblikovalski dosežek kitajske avto industrije! :P

Veš kako se ti bom smejal če kaj podobnega ven pride? :P
Slika

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi To maj 29, 2007 8:28 am

sva že dva :P

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To maj 29, 2007 9:41 am

LOL, o enem vodilnih proizvajalcev na svetu, ki se je osredotočil na individualen design, govorite kaj vse kopira. :lol:

Navsezadnje, njegovi glavni konkurenti (notranjost S klase.press) pobirajo njegove ideje.
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To maj 29, 2007 12:08 pm

na 2 sliki niti ne deluje tko napačno. na 1. in 3. slikci pa deluje kot stisnjena bmw enka.
Slika

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Kraj: Medvode

Napisal/-a GregaST To maj 29, 2007 3:12 pm

Nagnusno vozilo. Slabše kot altea.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To maj 29, 2007 3:36 pm

Uribobo je napisal/-a:Japonci so najbolj zanesljivi avtomobili! Ti pa govoriš o jajčkih?!? :lol: :lol: :lol:

Govorim o obliki in lepo prosim ne mi spet srat o njihovi zanesljivosti.

LOL, o enem vodilnih proizvajalcev na svetu, ki se je osredotočil na individualen design, govorite kaj vse kopira. Laughing

Navsezadnje, njegovi glavni konkurenti (notranjost S klase.press) pobirajo njegove ideje.

PODPIS !!!!

Vsi ki pravijo da je BMW samo značka in da se nebi prodajal če nebi bil BMW se hudo moti, ni nikol od blizu vidu kakšnega BMW-ja mapkah jih gleda samo po slikah al pa skoraj da ni čist normalen. Ok ni ti všeč, vredu samo če pa rečeš da je oblikovno na istem nivoju kot japonci, korejci.... potem pa nimaš nobenega občutka za dizajn.

Isto notranjost. Vsi kritizirajo I-Drive a vseno se je pojavila skoraj čista kopija v Audijih in MB.

Pa zakaj se pri vsaki temi o BMW-ju začnemo kregat o istih stvareh. Prosim da se zadržite vseh komentarjev ki se ne nanašajo dirketno na ta avto ali pa da jih admini brišejo.

Če pa tako radi kritizirate BMW-je se pa lahko odpre tema : "ZAKAJ SO BMW-ji GARE" in se tam kregamo cele dneve.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To maj 29, 2007 11:07 pm

No ta photoshop je res mimo, sploh ker bazira že na, meni osebno res neokusno zdizajniranemu BMWju serije 1.

Andrej777, glede notranjega oblikovanja BMWjev bi se dalo dosti kritik napisat, meni osebno razen serije 7 in 6 pri ostalih izgleda precej dolgočasna in pusta. iDrive-a pa v koliko sem jaz upravljal z avti kot so Audi, MB in BMW vem, da ga niso ponavljali v nevem kakšen ekstrem, kajti v BMWjih se je se mi zdi še meglenke vklapljalo s tem vsemogočnim gumbom :) tako da prej s ceste speljše kot jih vklopiš ;)

Je pa absurdno trdit, da bi BMW bil v kakeršnemkoli pogledu slab avtomobil, edino glede na njihov dizajna v zadnjih 5ih letih ni ravna najboljših kritik, sicer pa zdaj ko so skinili Bangla je maska serije 3 coupe precej boljša.

Glede te mešenice med Serijo 3 in X3 pa sicer nevem kaj naj povem, BMW ga pomoje ne potrebuje, ampak zgleda imajo višek denarja pa nočejo državi preveč davka :D. Pravi razlog je verjetno da morajo sledit trgu, saj se na le tem pojavlja vedno več raznoraznih cross varijant limuzinskih karavanov in terencev kot so Audi Allroad, Skoda Octavia scout, prihajajoča Alfa 159 Crossover (menim, da bi ta bil glavni konkurent BWMju F3), in podobni....
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov