Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

BMW GINA Light Visionary Model Concept

Napisal/-a drugmirko Sr jun 11, 2008 10:18 am

hoj.... a spite? tole že nekaj dni hara po netu.... in še naravnost genijalno je!

sicer se ti najprej ne zdi nič posebnega.... recimo, zelo dobra variacija na temo Z4:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

pol se od nekod pojavijo sprednje luči...:

Slika
Slika
Slika

....in ko se pojavi tudi razporek na haubi, ti je res vse skupej že malo čudno....:

Slika
Slika

....ko pa se prižgejo še zadnje luči in se odprejo še vrata dojameš.... ni plehnat ampak je OBLEČEN V TKANINO!!!:

Slika
Slika
Slika
Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Sr jun 11, 2008 10:27 am

enaka pesem je v notranjosti vozila:

Slika
Slika
Slika
Slika

avto ma prilagodljiv okvir in lahko spreminja obliko! ne čist kot transformer :P , pa vendar.... poglejte si video v zgornjem desnem voglu linka:

http://www.worldcarfans.com/9080610.002/bmw-gina-light-visionary-model-concept-car-revealed

Bangle ja CAR!!! sam ne na žalost to opazijo sam taki čudaki, kot smo citroenovci :mrgreen: :P ..... v bistvu, ta avto je v svojem konceptu tak odpičen, da bi lahko bil Citroen :D . genijalno! sicer rahlo neuporabno, genijalno pa vseeno :mrgreen: . me veseli, da se v cajtu globalnih in edino s profitom gnanih korporacij najde še kdo, ki je pripravljen naredit kej tako svežega, inovativnega in vizionarskega, kot je tale koncept! bravo!
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Sr jun 11, 2008 10:34 am

še par slikic same izdelave:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr jun 11, 2008 10:43 am

Mirko, ravno si me prehitel, ne morem verjet... Sem imel že povsem sestavljen zelo podoben prispevek.

Mene koncepti redkokdaj pritegnejo, vendar tale je pa fascinanten. Avto iz tekstila, ki odpira povsem nove dimenzije. Odvisno samo od vzdržnosti materiala, ampak konec ti ga bo lahko "preoblekel" vsak tapetnik...;) In ja, če je bil Bangle prej mojster, je zdaj uradno postal genij.

Še video na Youtubu, da bo enostavneje:
http://www.youtube.com/watch?v=kTYiEkQYhWY

Čudovito, fascinantno, genialno.
Zadnjič spremenil Joie de vivre!, dne Sr jun 11, 2008 10:45 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Sr jun 11, 2008 10:45 am

WOV zakon
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
deki988
Novinec

Kraj: N. Gorica

Napisal/-a deki988 Sr jun 11, 2008 10:57 am

brez besed! :)
Kakšen pa je to sploh materijal?

L.p. Dejan

Uporabniški avatar
mitja22
Novinec

Kraj: celje

Napisal/-a mitja22 Sr jun 11, 2008 11:07 am

hmm... noro!! upam da to ne bo ostal samo pri konceptu bi bilo zanimivo videt kej takiga v živo :shock: :shock:
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Sr jun 11, 2008 11:15 am

CARSKO!! :shock:

Uporabniški avatar
3furious
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a 3furious Sr jun 11, 2008 12:23 pm

Zelo zanimiv koncept, odličen primer kreativnega dizajna. Dvomim pa, da bo iz tega v bližnji prihodnosti kaj več. Zanima me predvsem, kaj bi se zgodilo pri višji hitrosti ali v primeru luknje v materialu?
Mazda 3 G165

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Sr jun 11, 2008 3:08 pm

jest se ga kr nemorm nagledat

odporen na točo 8)
Krvav'c je zakon

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr jun 11, 2008 3:49 pm

Linije pa čist spominjajo na modrasa (poglejte gobček :-P ) in pa od strani te zaobljene in ostre linije obenem. Zanimiv koncept vsekakor.

Pač BMW. Sreča da niso šli nekaj pi*čkarit se naokoli z ledicami. It's all pure design.

ps: glede na to da je Z8 Banglova zadeva je genij že dolgo. Izrisal je enega najlepših BMWjev moderne dobe.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če jun 12, 2008 12:09 am

cisti odfook :o

pa ceprav so ze bili s platnom preko lesenega okvirja obleceni avti...

bi si definitivno lahko prihodnost po tem princpiu predstavljal...

sploh mi je pa minimalizem potniske kabine vsec :!:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če jun 12, 2008 8:46 am

Lep Zeppelin. :D
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če jun 12, 2008 12:44 pm

Zadeva je res genialna. In baje je tale koncept star že 6 let, vendar so ga šele sedaj predstavili javnosti.

Noro!!!
Slika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če jun 12, 2008 12:50 pm

pol sem jz edini k mi je ogabno grd? ja, avto iz blaga, najbolš. na ncap testu bo verjetno dobil 6 zvezdic, ne samo 5. mene ne fascinira.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če jun 12, 2008 1:09 pm

Slicker, ti še vedno misliš, da so avti varni zaradi debelega pleha, tako kot naši ta stari?

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če jun 12, 2008 2:03 pm

ne, ker če bi bilo to res, pol bi renoji dobil -0 zvezdic, ne pa 5 tako kot jih dobivajo. si pa ne predstavljam kaj nardi avtomobilu ko ima namesto pleha tkanino. nekaj udarca pleh sigurno absorbira. bi pa verjetno ta avto dobil vse zvezdice za trk s pešci (kot da bi na trampolin padu).

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Če jun 12, 2008 2:13 pm

Slicker zdaj pa ga v temo brcaš...tukaj gre za umetnost hkrati z predlogom da ima avtomobil podobno kožo kot človek...saj z novimi tehnologijami (nanotehnologiha, kloniranje ipd.) bo čist možno naredit podobno elastičen material z trpežnostjo kovine ipd.....meni se zdi super....pač začne se pri bedni izvedbi z blagom....oblika pa kar se tiče zunanjosti mi ni nič posebnega, je pa mi všeč notranjost ;)

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Če jun 12, 2008 2:32 pm

S|icKeR je napisal/-a:ne, ker če bi bilo to res, pol bi renoji dobil -0 zvezdic, ne pa 5 tako kot jih dobivajo. si pa ne predstavljam kaj nardi avtomobilu ko ima namesto pleha tkanino. nekaj udarca pleh sigurno absorbira. bi pa verjetno ta avto dobil vse zvezdice za trk s pešci (kot da bi na trampolin padu).

Pri minimalnih trkih mogoče, pri takih ko grejo življenja ma pa bolj malo veze tisto malo pleha spredaj. Tuki se mi zdi slabo samo to, da če bi imel tak avto pred hišo na cesti parkiran, bi verjetno kšni čefurji čez noč prerezali platno ali se kako drugače kreativno izživljali nad avtom. Slicker, drugače tudi jaz nisem navdušen samo nad obliko, ampak nad samo idejo, kaksne lepe linije so, ko se vrata na pol odprejo, ko še ni nagubano, pa se nič ne spremeni tam, nobene špranje, kot iz plastelina, pa vzglavniki....da dol padeš lepo 8)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jun 12, 2008 2:33 pm

S|icKeR je napisal/-a:pol sem jz edini k mi je ogabno grd? ja, avto iz blaga, najbolš. na ncap testu bo verjetno dobil 6 zvezdic, ne samo 5. mene ne fascinira.

Nekdo je toplo vodo odkril... dejmo pa obleke rajš iz pleha delat... tko s panti za rokave in šlic :roll: :roll: :roll:
Pa kaj je to... modno oblikovanje za na pisto al kaj??!?!??

Grd je zelo mila beseda za tole.

Sploh pa je moje osebno mnenje, da se BMW-ju počasi trga, ker mi je vsaka oblika novega bmw-ja čedalje slabša. Iz oblike pravega moškega avta je danes nastal avto za pič**. Dobesedno popičkozen je. Če je včasih zgledah strup na cesti, danes zgleda samo še nekaj na kar se drug spol meče.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov