Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

2008 VW Golf Plus (facelift)

Napisal/-a martin_krpan Sr dec 03, 2008 6:15 pm

Ker je diskusija v temi o Golfu VI še vedno zelo živahna, raje odpiram novo o osveženem Golfu Plus. Preoblikovan je po vzoru na šestico. Kmalu bo sledila po enakem kopitu spremenjena Jetta.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

lepa platišča:
Slika

Slika
Slika
Slika

Tudi pri njem očitno xenon ne bo takoj na voljo.

http://www.auto-news.de/auto/news/anzei ... t_id_23176
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Sr dec 03, 2008 6:16 pm

Meni je to res kr nekej. :?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr dec 03, 2008 6:24 pm

SpeedyRS je napisal/-a:Meni je to res kr nekej. :?

a sta ti poa tvoja glava zmozna napisat bol konstruktiven odgovor.al ti je sam to da v vag temi neki napises proti vagu pa je.
sj to da o avtomobilizmu nimas pojma ze vsi tuki vemo tko da lahko kr nehas s takimi.ce nimas kj bl pametnga napisat raj ne pisi.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr dec 03, 2008 6:27 pm

prou hud je tale plus ni kj. sploh v črni barvi in highline verziji bo po moje bomba.

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Sr dec 03, 2008 6:33 pm

abbe je napisal/-a:

a sta ti poa tvoja glava zmozna napisat bol konstruktiven odgovor.al ti je sam to da v vag temi neki napises proti vagu pa je.
sj to da o avtomobilizmu nimas pojma ze vsi tuki vemo tko da lahko kr nehas s takimi.ce nimas kj bl pametnga napisat raj ne pisi.

Kako pa nej konstruktivno razložim svoj okus? No pa pojdimo.

Prednje luči so grde, zgleda ko ena povišan golf 6, zelo siva/preveč navadna bočna linija, zadnji konec čisto preprost. Zgleda kot da bi bil zunaj že ene par let. Še kaj? Drgač z mojim 1. postom nism užalu tvoje občutke do VAG-a oz. vsaj mislil nisem, če ste pa vi občutljivi na vsako kritiko je pa vaš problem. Bil sm kritičen do oblike, ne pa direktno do VAG-a.

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck Sr dec 03, 2008 6:49 pm

men je bil že taprvi plus kr vredu za vidt.. sploh črn. Kar se tega avta tiče nimam pojma, mi je pa sam škoda, da sredinsko konzolo tolk napihujejo nekj.. men osebno zgleda not k kakšn dostavnik.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Sr dec 03, 2008 6:50 pm

SpeedyRS je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

Kako pa nej konstruktivno razložim svoj okus? No pa pojdimo.

Prednje luči so grde, zgleda ko ena povišan golf 6, zelo siva/preveč navadna bočna linija, zadnji konec čisto preprost. Zgleda kot da bi bil zunaj že ene par let. Še kaj? Drgač z mojim 1. postom nism užalu tvoje občutke do VAG-a oz. vsaj mislil nisem, če ste pa vi občutljivi na vsako kritiko je pa vaš problem. Bil sm kritičen do oblike, ne pa direktno do VAG-a.

Pri prvem postu se mogoče še nisem strinjal z abbetom, po tvojem odgovoru pa skoraj se. Lej, point vwja so preproste oblike in ni golf avto pri katerem boš ob pogledu nanj pomislil da je iz prihodnosti, kot kaksen civic. Pri golfu je povdarek bolj na ergonomiji, ne pa da slabo vidiš nazaj, ker je spojler na sredi šipe. Tako je pač mišljenje VWja in ne verjamem da tega še nisi dojel. Ali pa samo nočeš, ne vem. Na tak način ga lahko ob vsaki novi slikci squrcaš, ker princip ostaja enak. Sicer pa to v bistvu tudi počneš ane..
Skratka... ja, čudno da zgleda kot povišan golf šest, če pa to JE povišan golf šest (ime mu je namreč golf (+)).
lp

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Sr dec 03, 2008 6:53 pm

spredi mi deluje lepši od aktualnega modela, uzadi je pa skor enak...

Uporabniški avatar
podgurc
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a podgurc Sr dec 03, 2008 7:54 pm

Men pa ni čist nič všeč. Sicer mi je novi golf VI zelu všeč tale mi pa gli ni. Tud pred faceliftan plus mi ni biv všeč

Uporabniški avatar
urbn
Uporabnik

Napisal/-a urbn Sr dec 03, 2008 7:57 pm

Men je tale Golf plus prov hud , ta novi spredni del od Golfa mu res paše , v Highline opremi je pa še tolk lepši , tko da mi je velik bolj všeč kot prejšni :D
Lp

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Sr dec 03, 2008 7:58 pm

c.o.b. je napisal/-a:spredi mi deluje lepši od aktualnega modela, uzadi je pa skor enak...

2x

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Sr dec 03, 2008 8:26 pm

Ta avto mi že prej ni bil všeč, pa tut zdej ni dosti boljši, če sploh kaj. Bolj, ko en napihnjen buhtel zgleda. Vse linije so nekako tako neodločno speljane in ni nekih skladnosti med različnimi konci avtomobila. Vse zgleda nekak poštukano in neuravnovešeno. Ne razumem, kako lahko naredi isto podjetje kot npr. scirocca. Škoda za tole polomijo glede oblike, ker tale avto je v splošnem sigurno zelo dober in marsikdo bi raje namesto navadnega golfa kupil malo višjega, samo toliko gršega pa tut ne. Tut notranjost s temi krogci in buhtlasto masko mi ni tako všečna kot pri nižjih modelih VWja.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr sep 30, 2009 6:41 pm

Golf Plus Highline

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

http://magazin.auto.cz/testy/volkswagen ... stotu.html

Klima se mi zdi precej nepraktična. Namesto da bi bile nastavitve prikazane na radijskem zaslonu, moraš buljit dol v majhne številke in diode, ki prikazujejo temepraturo in smeri pihanja zraka.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr sep 30, 2009 7:01 pm

martin_krpan je napisal/-a:Klima se mi zdi precej nepraktična. Namesto da bi bile nastavitve prikazane na radijskem zaslonu, moraš buljit dol v majhne številke in diode, ki prikazujejo temepraturo in smeri pihanja zraka.

Vse nastavitve klime (temperatura, jakost in smer pihanja) so ob vsaki spremembi prikazane tudi na zaslonu radia! ;)

Slika

martin_krpan je napisal/-a:Kmalu bo sledila po enakem kopitu spremenjena Jetta.

Jetta ne bo doživela takega "facelifta", ampak bo popolnoma na novo zasnovan avto, ki si bo s staro Jetto delil samo še ime (ali pa tudi to ne)! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr sep 30, 2009 8:47 pm

Škoda je oblikovno dost bolj zanimiva kot tale zmazek od VWja. :roll:
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi Sr sep 30, 2009 10:10 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Škoda je oblikovno dost bolj zanimiva kot tale zmazek od VWja. :roll:

V nekaterih primerih se čisto strinjam! tale golf plus mi nikakor ne potegne je kot nekakšen buhtlčk :? , pa tudi nikdar nisem uspel dojeti kaj je sploh point tega golfa plus? mislim kaj ima česar običajen golf nima...? mi je pa navaden golf precej lepši od tega zmazka :?
lp,
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če okt 01, 2009 6:20 am

Tattoo- je napisal/-a:
martin_krpan je napisal/-a:Klima se mi zdi precej nepraktična. Namesto da bi bile nastavitve prikazane na radijskem zaslonu, moraš buljit dol v majhne številke in diode, ki prikazujejo temepraturo in smeri pihanja zraka.

Vse nastavitve klime (temperatura, jakost in smer pihanja) so ob vsaki spremembi prikazane tudi na zaslonu radia! ;)

Ni nujno, odvisno od radia. V osnovnem radiu RCD 210 tega sigurno ne prikazuje, mislm da tud pr RCD 310 ne, tako da moraš res dol gledat tiste mejhne številke

DaZa
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a DaZa Če okt 01, 2009 7:52 am

Avto v nobenem pogledu ne izstopa, ponuja pa veliko, višje sedenje in posledično boljšo preglednosti ima tudi večji prtljažnik od navadnega Golfa, to je avtomobil za tiste, ki jim je všeč višji položaj sedenja in boljši občutek prostornosti,ne marajo pa težav pri parkiranju.
Avto mi je všeč ker ni vpadljiv, kvalitetno izdelan, ima sorazmerno majhno porabo in stroške vzdrževanja.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če okt 01, 2009 7:54 am

Sandi je napisal/-a:V nekaterih primerih se čisto strinjam! tale golf plus mi nikakor ne potegne je kot nekakšen buhtlčk :? , pa tudi nikdar nisem uspel dojeti kaj je sploh point tega golfa plus? mislim kaj ima česar običajen golf nima...? mi je pa navaden golf precej lepši od tega zmazka :?
lp,

Glavna prednost pri Golfu Plus je predvsem višji in bolj pokončen položaj za volanom in s tem omogočeno lažje vstopanje / izstopanje iz vozila...zakaj je pa to dobro, pa vprašaj svoje starše (ali pa kakšnega starejšega s po možnostjo problemi v križu / hrbtu). ;) In starejšim (ki so glavna ciljna skupina) je klasična (zadržana) oblika bistveno bolj všečna kot pa vesoljske oblike ala Hoda Civic! ;)

ban je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:

Ni nujno, odvisno od radia. V osnovnem radiu RCD 210 tega sigurno ne prikazuje, mislm da tud pr RCD 310 ne, tako da moraš res dol gledat tiste mejhne številke

Osnovni radio RCD 210 tega ne prikazuje ampak kolikor je meni znano zaradi tega Climatronica sploh ne moreš naročiti v kombinaciji z RCD 210...pri vseh ostalih radijih (tudi na RCD 310) pa je prikazana sprememba temperature / razvod zraka!
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če okt 01, 2009 7:59 am

Osnovni radio RCD 210 tega ne prikazuje ampak kolikor je meni znano zaradi tega Climatronica sploh ne moreš naročiti v kombinaciji z RCD 210...pri vseh ostalih radijih (tudi na RCD 310) pa je prikazana sprememba temperature / razvod zraka!

Pri navadnem golfu VI lahko naročiš climatronic in rcd 210, tako ma kolega. Če je enako pri plusu pa ne vem.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov