Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Volvo SC90

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 To jan 20, 2009 10:25 pm

Smo sicer malo pozni (par dni :mrgreen: ), sam ni hudega.
http://www.autoblog.com/photos/volvo-sc ... dy/1294828

Več informacij na:
Poor Volvo. Like a rejected foster child, parent company Ford no longer wants them around. The Swedish government has said no to a takeover. No buyers have come forward with a serious bid.

But they keep working, like on this.

The Volvo SC90 is a four-door sport coupe spawned from the imagination of designer Nouphone J. Bansasine. Bansasine was a design intern at Volvo in 2007 and created the SC90 for an assignment, which was to create a new high-end model for the brand.

Taking his cue from the current trend in luxury four-door coupes, and imagined as a 2015 model, Bansasine's design creates a flagship vehicle for Volvo that takes the brand into what Volvo calls "a more emotional" direction. Which is to say, Volvo can create more exciting designs than is present in its current understatement-themed styling.

According to Volvo, the SC90 is meant to compete with the Porsche Panamera and Aston Martin Rapide.

Perhaps a little overly ambitious but essentially, they're on track. Volvo make appealing, practical, safe, high-quality premium cars. Why not make their designs competitive with the German premium brands? That's exactly what they need to do.

Yes, Volvo is currently losing money (who isn't? Even Toyota has reported the first quarterly loss in its history), but its been a money maker in the past and now is a good time to buy. Hey, hasn't anyone noticed this is a great automaker?

PSA? Renault-Nissan? You having a look?

http://www.worldcarfans.com/9090116.001/design-study-volvo-sc90-concept

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=aFa6GXGRYBw

2 slikci očitno še bolj prototipne faze tega prototipa:
http://www.fomoconews.com/forums/showthread.php?s=a16cc22177df2606adc6315187856749&t=3043

Jaz se ne bi ga niti pribljižno branil! :vrum :___o
Mnenja?
Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

BlazR
Novinec

Napisal/-a BlazR To jan 20, 2009 11:30 pm

Kot sm že reku pravi lepotec. Sodobnejši od ostalih volvotov, ampak vsen so volvotove oblike sploh spredi lepo vklučene v celoto, zadk mal mn značiln, ampak vseen všečn.
Edin to mi je čudn kva so delal z njim od 2007 do zdj. Aja pa vključitev v prodajno paleto šele leta 2015? Kje je še to, do takrt bojo trenutno čis novi modeli že dobival naslednike, tko d bodo vrjetn tut tole obliko še precj spremenil do takrt.
Pa tut tekmovanje s poschejem pa aston martini je za moje pojme utopično za volvo. Sj lahko d bojo nrdil avto s podobnimi voznimi lastnosti, sam za povzdignt imidž ene premijske firme na nivo prestižnežov je pa leto 2015 še prebliz.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To jan 20, 2009 11:37 pm

sej se ga je dal vidt že v temi S60 ;)
drgač pa nobl

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Sr jan 21, 2009 11:33 pm

BlazR je napisal/-a:Pa tut tekmovanje s poschejem pa aston martini je za moje pojme utopično za volvo. Sj lahko d bojo nrdil avto s podobnimi voznimi lastnosti, sam za povzdignt imidž ene premijske firme na nivo prestižnežov je pa leto 2015 še prebliz.

Se strinjam da je leto 2015 morda še prezgodaj za dosego tega cilja, sam če bojo take avte delali, jim lahko prej ko slej uspe. :pray: :vrum

kljukec: ja je bil dostopen že pri tej temi, res je, vendar pa si zasluži svojo temo - beri - noviteta (upajmo da čim prej serijska :pray:

OFFTOPIC:
Sem hotel dati gor tudi slikice in sem jih tud dal, sam potem ko sem zadevo poslal (ja govorim o mojem 1. postu v tej temi ;) ) je pokazalo samo linke in moderator jih je zbrisal (nč narobe s tem) mi pa ni jasno, kaj sem narobe naredu, da je sam linke pokazalo?
Ifeel like an ass :bonk :huh:
Sem kliknil na Img, vpisal link in nato še enkrat kliknil Img, sam zadeva ni delovala tako kot sem si zamišljal. :/:o:/ A mi lahko kdo kaj svetuje, da v prihodnje ne bom delal takih bedarij, bi pa rad normalno deval slikce gor, ne pa da sam linke lepim, je lepš pogledat slikco, kot pa samo na linke klikat. :(

Hvala za kakšen morebitni nasvet. ;)
Lp

Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jan 21, 2009 11:54 pm

Zaradi težav s copyrightom (Avtomanija) in ker ne vemo, katere fotke so kupljene za Slo in s tem zaščitene (to so itak, a se tega marsikdo ne drži) se izogibamo dajat gor fotke ( oz hotlink drugaće povedano), lahko pa dajamo linke na tuje fotke (torej samo link brez img) oz prispevek. To še posebej velja za špijonske fotke. Žal bi bile eventualne tožbe preveč riskantne in močno predrage.

Najbolje bi bilo, da vseeno damo kakšno dovolj majhno fotko, na klik le-te pa se odpre originalna večja fotka s tujega linka. Zgleda pa tako [url=tuji link večje fotke][img]link%20male[/img][/url]. Vendar je treba najti malo ali pa jo pomanjšati in naložiti nekam (kar zahteva nekaj dela za vsako fotko). Mislim, da s takimi majhnimi fotkami ne bi bilo problemov, bi pa pokazale osnovno in vzbudile zanimanje (za klikanje naprej).

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Če jan 22, 2009 12:08 am

esem je napisal/-a:Zaradi težav s copyrightom (Avtomanija) in ker ne vemo, katere fotke so kupljene za Slo in s tem zaščitene (to so itak, a se tega marsikdo ne drži) se izogibamo dajat gor fotke ( oz hotlink drugaće povedano), lahko pa dajamo linke na tuje fotke (torej samo link brez img) oz prispevek. To še posebej velja za špijonske fotke. Žal bi bile eventualne tožbe preveč riskantne in močno predrage.

Najbolje bi bilo, da vseeno damo kakšno dovolj majhno fotko, na klik le-te pa se odpre originalna večja fotka s tujega linka. Zgleda pa tako [url=tuji link večje fotke][img]link%20male[/img][/url]. Vendar je treba najti malo ali pa jo pomanjšati in naložiti nekam (kar zahteva nekaj dela za vsako fotko). Mislim, da s takimi majhnimi fotkami ne bi bilo problemov, bi pa pokazale osnovno in vzbudile zanimanje (za klikanje naprej).

Aha, hvala, bom poskusil ob svojem času, mi pa seveda niti slučajno ni v interesu spravljati ta forum niti v najmanjše težave, sam ker vidim na dosti temah (ne pa vseh, npr. Peugeot 208) na začetku pač fotke kar se mi ql, seveda ob upoštevanju avtorskih pravic,....
Bi pa rad vedel katere fotke (če sploh katere) se bi dalo lahko normalno gor brez kakšne bojazni? ;) :roll:
Lp

Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost