Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

himi

Hyundai HED-6

Napisal/-a himi Po feb 09, 2009 3:03 pm

Hyundai bo v Ženevi predstavil novi konceptni avtomobil z imenom HED-6. Gre za komapktnega terenca, ki napoveduje novo generacijo uspešnega Tucsona.

Poleg zanimive oblike, bo koncept opremljen tudi s sodobno tehniko, ki vključuje Hyundaijev novi 1,6-litrski turbo motor s 175 konji in pa 6-stopenjski avtomatski menjalnik.

Photo: Hyundai HED6

BlazR
Novinec

Napisal/-a BlazR Po feb 09, 2009 7:34 pm

Zgleda zlo obetavno, sam te skice navadno zgledajo bolš k dejanski avtomobil. Ampak tut če to upoštevamo, bo tole velik napredek proti starmu tucsonu.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po feb 09, 2009 7:39 pm

BlažR: velik napredek? Drugače pa ne govori o trenutnem Tucsonu, ker ga ne voziš.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Po feb 09, 2009 7:40 pm

Himi: drugače namesto tucsona pride konec leta ix35!!!

himi

Napisal/-a himi Po feb 09, 2009 7:55 pm

Hvala! :P V Ameriko pride Tucson, v Evropo pa, kot si rekel, iX35!

BlazR
Novinec

Napisal/-a BlazR Po feb 09, 2009 8:18 pm

Komenterou sm obliko, za kr ne rabm lih vozt avta, da bi loh govoru o njej.

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Po feb 09, 2009 9:24 pm

Slika

Zgolj oblikovno! Da ne bo pomote, ;) je to zelo lepo, res je pa tudi, da te slikice lahko in pogostokrat dejansko prikazujejo avtomobil lepši kot bo izgledal v realnosti.
Mi je jasno, da imajo pri Hyundaiu vsaj nekaj žilice za oblikovanje, vsaj njihovi dosedanji prototipi to več ali manj kažejo, sam problem se pojavi, ko pride na vrsto serijska proizvodnja, kjer pa se prej famozna oblika žal zelo razvodeni, primer: prototip Arneys in pa serijski i30, pa med njima še ni toliko razlike, so še hujši primeri znotraj znamke, žal. :roll: :sadd

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po feb 09, 2009 9:40 pm

To je pa zato, ker jim prototipe rišejo študenti prek ŠS :P ..realne modele pa pol eni " ziheraši ". Škoda, ker nimajo več poguma.

I30 men sploh ne potegne, pa nimam nč proti Hyundaiem, tud za i20 sem pričakoval več, kot bledo, dolgočasno obliko, kot jo nudi. Čisto po okusu starejših ljudi.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Po feb 09, 2009 9:58 pm

speedfreak je napisal/-a:To je pa zato, ker jim prototipe rišejo študenti prek ŠS :P ..realne modele pa pol eni " ziheraši ".

Ta je dobra, malce kruta, ampak dobra! :har :cry :rofl :noro
Lp

Slika

himi

Napisal/-a himi To feb 10, 2009 2:32 pm

To je pa zato, ker jim prototipe rišejo študenti prek ŠS Razz ..realne modele pa pol eni " ziheraši ". Škoda, ker nimajo več poguma.

Kaj pa če je vse res?? :-P

Menim, da je za to krivo to, da še vedno tisti zadnji da prihaja iz koreje, kjer je folk zelo zadržan in nimajo radi pretirane drznosti. Res je da večinoma razvoj in vse drugo opravijo evropski inženirji in dizajnerji, samo na koncu se gre s predlogi v Korejo, tam pa ga potem uni modeli "zaserjejo".

Drugo kar je, je pa to, da bi radi ugajali čim večjemu številu kupcev. To je izjava enega njihovega inženirja, ki je pa pomojem mnenju čisto skregana z današnjo logiko.

Če sem iskren sem presenečen nad hudo obliko genesis coupeja. Mogoče je to znanilec da bodo tudi pri hyundaiju v bodoče malo bolj drzni glede oblikovanja.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Sr feb 18, 2009 2:55 pm

ekola, slikice:

Slika
Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr feb 18, 2009 3:02 pm

prva misel pri pogledu od spredaj..ford Kuga :D ..drugače pa zanimiv zgleda...sam ko se bo do serijske produkcije vse razvodenelo... :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr feb 18, 2009 3:53 pm

Zadnje čase so serijski Hyunadi skoraj isti kot koncepti (taki običajnih avtov), tako da se zdi, da je to skoraj končna oblika - tudi zato, ker je zelo sorodna serijskemu kupeju in i70. Če bo tako nadaljeval, bo Hyundai kmalu imel eno najlepših flot. Kakšen Q5, ki sploh ni grd avto, se proti temu lahko skrije. Pohvalno

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Sr feb 18, 2009 4:04 pm

men je pa všeč da vsi novi hyundai zgledajo mal bl "vesoljsko" tko se jim vid napredek u zadnjih letih in s tem tut nekak izstopajo od konkurence (edini taki so še citroen pa novi renaulti...mogoče še kšn)
tale avtoček mi je pa všeč...pa ko ga je že nekdo spredi primerju s fordom kugo...kaj pa zadi...na kaj vas spominja???
mene na kio pro-ceed :lol:
drgač pa lep avto!!! hyundaii so itk zakon

BlazR
Novinec

Napisal/-a BlazR Sr feb 18, 2009 6:16 pm

Kegl je napisal/-a:.kaj pa zadi...na kaj vas spominja???
mene na kio pro-ceed :lol:

Evo, točno to sm js pomislu k sm vidu fotke-so si kr pr kii mau sposodl zadk. Drgač pa zlo lepo, če ostane tak, bo nedvomno uspešnica.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr feb 18, 2009 6:25 pm

mene je pa spomnu avto na koncept Kuge (oz. kakšen bi lahko bil koncept, da bi pršu ven podoben izdelek)
lp

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Sr feb 18, 2009 7:20 pm

POHVALNO.

Jaz pa sem slednjega mnenja: naj bo podoben kateremu pa če, vsaj ni kopija brata ali sestre kot je to zelo lepo razvidno iz BMW ja ali Audija, ko so terenci direktno od njihovih limuzin. Samo poglejte serijo 3 in X3. Tam je razlika samo v višini vozila, pa mislijo ljudje, da vozijo nekakšen tehnološki in oblikovni BUM.

Meni je pri hyundaiu všeč poleg zanesljivosti in cene tudi da si avti v družin niso podobni.

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr feb 18, 2009 8:16 pm

mihaing je napisal/-a:BlažR: velik napredek? Drugače pa ne govori o trenutnem Tucsonu, ker ga ne voziš.

No sej Tucson ni neki biser kar se oblike tiče... :idea:
Zadnjič spremenil JEREMIJA79, dne Sr feb 18, 2009 8:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Sr feb 18, 2009 8:17 pm

esem je napisal/-a:Zadnje čase so serijski Hyunadi skoraj isti kot koncepti (taki običajnih avtov), tako da se zdi, da je to skoraj končna oblika - tudi zato, ker je zelo sorodna serijskemu kupeju in i70. Če bo tako nadaljeval, bo Hyundai kmalu imel eno najlepših flot. Kakšen Q5, ki sploh ni grd avto, se proti temu lahko skrije. Pohvalno

Se podpišem pod ta komentar! ;)
Lp

Slika

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Sr feb 18, 2009 8:26 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:BlažR: velik napredek? Drugače pa ne govori o trenutnem Tucsonu, ker ga ne voziš.

No sej Tucson ni neki biser kar se oblike tiče... :idea:

Res je, oblikovno ni bohvej kaj, samo kot celota pa te enostavno ne more razočarati.
Jaz ponavadi menja vozilo po 6 mesecih, sedaj imam tucsona že 8 mesec in naredil 40.000km, in se še veno nasmehnem ko se usedem v vozilo.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov