Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Gosic
Poznavalec foruma

2010 Kia Cee'd facelift

Napisal/-a Gosic To jun 02, 2009 3:10 pm

Kia cee'd bo letošnjo jesen deležna rahle prenove. Na avtomobilu ne bo večjih tehničnih sprememb, bodo pa manjše stilistične in sicer bodo rahlo polepšana prednja maska, luči in odbijač.

Zadaj bo prav tako nova grafika v lučehin pa odbijač. Katere bodo spremembe v notranjosti še ni znano. Prve spy slike so že na voljo na spletu:
http://www.kia-world.net/index.php/2009 ... spy-shots/

Slika

Kopirano s: http://www.kiaforum.si
Zadnjič spremenil Gosic, dne Če jun 04, 2009 9:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To jun 02, 2009 3:58 pm

Dobro so ga porihtali! Po slikah sodeč, so sprednje luči dobile leče (možno celo xenonke), zadnje LED. Na sprednji maski se vidi nov okvir reže zraka, po stilu novih Kij. Kar mi ni ušeč je to, da je kromiran.
V notranjosti bi morali na LXe dat dekorativne elemente iz EXa in Sport Packu kako imitacijo fibre. Sploh pa bi morali zamenjati barvo osvetlitve.

Kar pa me zanima, če bodo prišli turbo bencinarji, ki jih je že Hyundai napovedal.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To jun 02, 2009 8:28 pm

Turbo bencinarji pridejo, že novi pro cee'd 2.0 z 225km, če se nemotim. Glede tega so zelo tihi in nedelajo nekega šundra. Ja avto je dobil leče, tudi jaz upam da z temi lečami tudi xenonke. Maska je na ravni vseh novih Kij, od Sorentota, do VG, do Soula in tako naprej, kar je tudi prav saj bo to imelo neko tradicijo, ne pa nekaj slamparije, kot da bi se lovili in kazali strah pred konkurenco. Kot kaže bo december in začetek 2010 zelo pester, kajti v tem času se pričakuje oz se bo začela prodaja novega Sorentota, ki bo morda čez nekaj let zagotov moj nasledni avto :-P. Sorentota pa je že vozil uporabnik Sorento, ko je bil službeno v Koreji in kar je bilo je to da: avto bo bomba. Pri ceedu je pa tuddi novo to, da so smerokazi postavleni na zunanja ogledala. Kar pa sem opazil v postih na strani je to, da je prodaja v USa za 0.5% manjša v maju kot prejšne mesce. Upam da tak hudo to ni.

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Če jun 04, 2009 5:13 pm

Mater, mi smo pa lih naročil :!: :!:

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če jun 04, 2009 5:23 pm

danatory je napisal/-a:Mater, mi smo pa lih naročil :!: :!:

Kakšne velike razlike ne bo.

Kako lahko šele kupci renojev jokajo :lol:

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če jun 04, 2009 7:03 pm

Gosic je napisal/-a:Turbo bencinarji pridejo, že novi pro cee'd 2.0 z 225km, če se nemotim. Glede tega so zelo tihi in nedelajo nekega šundra. Ja avto je dobil leče, tudi jaz upam da z temi lečami tudi xenonke. Maska je na ravni vseh novih Kij, od Sorentota, do VG, do Soula in tako naprej, kar je tudi prav saj bo to imelo neko tradicijo, ne pa nekaj slamparije, kot da bi se lovili in kazali strah pred konkurenco. Kot kaže bo december in začetek 2010 zelo pester, kajti v tem času se pričakuje oz se bo začela prodaja novega Sorentota, ki bo morda čez nekaj let zagotov moj nasledni avto :-P. Sorentota pa je že vozil uporabnik Sorento, ko je bil službeno v Koreji in kar je bilo je to da: avto bo bomba. Pri ceedu je pa tuddi novo to, da so smerokazi postavleni na zunanja ogledala. Kar pa sem opazil v postih na strani je to, da je prodaja v USa za 0.5% manjša v maju kot prejšne mesce. Upam da tak hudo to ni.

Ja o tistem sidu 2.0T je bilo že veliko govora, že takoj, ko se je pojavil ceed na trgu, sam ga ni in ni. Ravno tako se je govorilo za Ex_cee'd-a(cabrio), sam ravno tako ni o njem ne duha ne sluha. Morda se bodo pojavili po prenovi.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če jun 04, 2009 9:26 pm

To je čisto tipično za kio in hyundai. Nikjer ni pisalo da bo kmalu zunaj novi sportage, kar naenkrat bum, enako tale prenovleni ceed. Tako da.. je pa že omenjen turbo bencinar za sportageja, tako da pustimo se čakati :-P

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a N3kliknM3 Če jun 04, 2009 10:48 pm

Takoj, ko bo imel kdo kaj več informacij naj prosim pove. Sam sem namreč v hudi dilemi, ker sem si imel namen naslednji mesec it naročit pro_cee'da.
Sem pa hudo pogrešal leče v fokusih, upam da bojo preostale spremembe "na boljše" in da ne bo hude spremembe v ceni!

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe jun 05, 2009 1:15 pm

N3kliknM3 je napisal/-a:Takoj, ko bo imel kdo kaj več informacij naj prosim pove. Sam sem namreč v hudi dilemi, ker sem si imel namen naslednji mesec it naročit pro_cee'da.
Sem pa hudo pogrešal leče v fokusih, upam da bojo preostale spremembe "na boljše" in da ne bo hude spremembe v ceni!

Trenutno imajo pri Kiji nepremagljivo akcijo avtov na zalogi tako, da dobiš proceeda LX FRESH za 9.990. Sport Packa pa dobiš že za 13.500. Tako, da se ti splača tečt v salon, ker jih bodo prodali v trenutku. Če ga boš čez mesec naročil pa boš najmanj 1000€ več dal.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jun 05, 2009 7:51 pm

danes bral AM. testiran proceed 1.6 dizel, neka sport pack oprema 18500 eur.....niti ni tako ugodno, kot se piše......pa trgovci pri kii so dokaj "neelastični" (vsaj bili so do pol leta nazaj, ko je sodelavka kupila proceda samo 1.6 bencin....(15900 in niti pikice dol, češ, da lahko izbere modele ki imajo akcijske cene in so ugodni....)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe jun 05, 2009 9:38 pm

sašo5 je napisal/-a:danes bral AM. testiran proceed 1.6 dizel, neka sport pack oprema 18500 eur.....niti ni tako ugodno, kot se piše......pa trgovci pri kii so dokaj "neelastični" (vsaj bili so do pol leta nazaj, ko je sodelavka kupila proceda samo 1.6 bencin....(15900 in niti pikice dol, češ, da lahko izbere modele ki imajo akcijske cene in so ugodni....)

Trenutna akcijska cena za AM opisani model (1.6 CRDi EX Europe + Sports Pack) je 14.490 € (torej na polno ceno 4.000 € popusta) + kovinska barva. V AM testu je bela, torej nekovinska. Časopisi posredujejo vedno polne MPC, brez popustov. Trgovci načeloma popustijo na akcijsko ceno še s kakšno dodatno opremo (park senzorji), odvisno od stopnje opremljenosti do cca 500€ oz. odvisno od danega popusta.
Vir: Kiina spletna stran ter lastne izkušnje kupovanja avtomobila.

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Napisal/-a N3kliknM3 So jun 06, 2009 6:04 am

@ceed,
Kolikor razumem vse skupaj so tole točno določena vozila, saj je poleg VIN številka:
http://www.kia.si/userfiles/attachments ... le_id=4145

Za ceno 9990€ je samo en avto - moder, kar mi ne diši :)
Zanimam se pa itak za 1.4 agregat, zaradi nižje porabe in zavarovanja.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So jun 06, 2009 6:33 am

N3kliknM3 je napisal/-a:@ceed,
Na kaj se pa nanaša tale seznam?
To so točno določeni avtomobili ali tipsko določeni?
http://www.kia.si/userfiles/attachments ... le_id=4145

Za ceno 9990€ je moder, kar mi ne diši :) Zanimam se pa itak za 1.4 agregat, zaradi nižje porabe in zavarovanja.

Na žalost so samo tile v akciji, ker praznijo zaloge. Sicer tam piše, da je barva A8 torej Abyss modra, ta barva pa ne obstaja oz. je ni nikoli bilo na trgu, tako, da gre verjetno za kako drugo barvo, ampak vrjetno tudi modro.

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Napisal/-a N3kliknM3 To jun 23, 2009 10:45 am

Na uradni strani imate nov spisek Pro_Cee'd-ov na razprodaji, sicer gre za 1.6 in 2.0 motorje.

EDIT:
Nekje sem slišal, da bi se že začel prenovljeni Cee'd prodajati septembra ob predstavitvi na Frankfurt sejmu? Ima mogoče kdo kaj podatkov za Pro_Cee'd-a?

LP

himi

Napisal/-a himi To jun 23, 2009 6:57 pm

Zadnjič spremenil himi, dne Ne jun 28, 2009 8:32 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Napisal/-a N3kliknM3 Sr jun 24, 2009 9:18 am

Super, hvala ti 100x! :D

Kar na dan z novicami, ko pridejo. Na zgornjem linku sicer piše, da naj bi se komi decembra začela prodaja :? Sicer pa bolje, da ga porihtajo tako kot je treba. Tudi, če si za to vzamejo malce več časa.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr jun 24, 2009 8:08 pm

Baje, da prideta 1.6CRDi 128KM in novi 2.0CRDi 185KM (iz santaFeja). Moda tudi nov tiptronik z dvojno sklopko. cee'd bo baje dobil malo spremenjen proceedov odbijac, proceed pa od Forta Koup.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če jun 25, 2009 6:30 am

Zanimivo bo ce bo noter CRDi z 185KM. Saj bo stalo kmalu zavarovanje več od avtomobila.

Tiptronik z dvojno sklopko : ta dva ne pašeta skupaj :)

Vsekakor se trudijo. :tomidelej:

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če jun 25, 2009 7:34 am

OK po domače rečeno DSG po korejsko :D

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 Če jun 25, 2009 9:18 am

185KM je itak budalavščina, ker je to že čez zgornjo mejo 130kW in bi ob nakupu takega motorja plačeval tolko zavarovanja ko en, k ima mercedesa amg s 500KM... :D
[povezava odstranjena]
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 33 gostov