Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

2010 Ford Fiesta RS ???

Napisal/-a Matey_ Pe avg 14, 2009 8:29 am

Ford naj bi za leto 2010 pripravljal novo vročo fiesto, ki naj bi mešala štrene v razredu, kateremu kraljujejo Clio RS, Corsa OPC/VXR in Mini Cooper JCW.
Nova fiesta naj bi imela pod pokrovom 1,6 turbo bencinski motor, ki naj bi skozi prednja kolesa na asfalt pošiljal okoli 200 konjičev. V primeru, da bo Ford podvozje Fieste uglasil tako dobro kot je sedaj Focus RS, lahko kmalu pričakujemo nova kralja v razredu ''malih feferončkov''. Aja pa še cena ... okoli 19.8oo € :)
Se že smejim :P:P:P

vir: http://allworldcars.com/wordpress/?p=3398
Priponke
car_photo_252084_25-copy.jpg
car_photo_252081_25-copy.jpg

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe avg 14, 2009 8:59 am

Vendarle bodo v fiesto vgradili en pameten motor ne pa tiste stare 2.0l 150hp mašine

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Pe avg 14, 2009 9:03 am

Ja sam res ... u takmi auti more bit turbo mašinca ... da te usaj mal u hrbt prbije hehe ... sej 2.o motor ni slab ne sam to je za u limuzine ne pa take raketke ...
... sej praujo '' No turbo, no fun''

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe avg 14, 2009 9:19 am

Saj ne rečem da je slab motor, po moje bo več km zdržal kot pa novi 1.6 T. Men osebno so turbaki najbolj všeč, ker ga lahko voziš med 2000 oz 2500rpm in imaš majšo porabo in imajo velik potencial tuninga za majhno ceno kar je za marsi katerega bistveno

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Pe avg 14, 2009 9:25 am

Se strinjam s tabo ja :D

sakal5
Nov uporabnik

Napisal/-a sakal5 Pe avg 14, 2009 11:50 am

U meni se pa dopade tale dizajn... Mini strup :D

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 Pe avg 14, 2009 12:38 pm

Sigurno bo poslastica :twisted:

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe avg 14, 2009 1:19 pm

Ja sam res ... u takmi auti more bit turbo mašinca ... da te usaj mal u hrbt prbije hehe ... sej 2.o motor ni slab ne sam to je za u limuzine ne pa take raketke ...
... sej praujo '' No turbo, no fun''

CLIO RS se s teboj ne bi strinjal. ;)

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Pe avg 14, 2009 1:34 pm

to da bo tale fiesta konkurirala cliotu (leta testiranj), bo bolj tezko, ze zaradi same osnove je clio dalec spredaj...lepa primerjava clio rs / corsa opc...1.6 turbo, saj ne recem corsa je lepo sla, vendar je zgubljala, se vedno je bilo lepse vozit NA motor, kot prisilno polnjenega, kaj ti pomaga kick v hrbet, ce se tale kick na cesti zavrti v prazno...ja, ja...zdaj imamo vso elektroniko...

design fieste je lep...

p.s. focus rs pa tudi ni biser z podvozjem...ce nemore pobegnit cliotu na cesti, ni vse tako roznato kot se zdi...niso vse konji, vazno je kako konje spravis na cesto...

je pa tudi res da nemormo primerjat tale dva avta...teza, konji, velikost, sama zasnova podvozja...

lp, dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Pe avg 14, 2009 3:11 pm

to da bo tale fiesta konkurirala cliotu (leta testiranj), bo bolj tezko, ze zaradi same osnove je clio dalec spredaj...lepa primerjava clio rs / corsa opc...1.6 turbo, saj ne recem corsa je lepo sla, vendar je zgubljala, se vedno je bilo lepse vozit NA motor, kot prisilno polnjenega, kaj ti pomaga kick v hrbet, ce se tale kick na cesti zavrti v prazno...ja, ja...zdaj imamo vso elektroniko...

design fieste je lep...

p.s. focus rs pa tudi ni biser z podvozjem...ce nemore pobegnit cliotu na cesti, ni vse tako roznato kot se zdi...niso vse konji, vazno je kako konje spravis na cesto...

je pa tudi res da nemormo primerjat tale dva avta...teza, konji, velikost, sama zasnova podvozja...

lp, dominic...

Ja sej po eni strani se strinjam s tabo ... res je, da ta kik u hrbet zavrti kolesa ... ampak ker nisem profi dirkač in ne grem vsak vikend na dirke, mi več kot izredno hitri časi na dirkališču pomeni to, da je avto poskočen, da ima dovolj navora preko celotnega območja in da mi ni treba šaltat 2 prestavi nižje ob vsakem prehitevanju.
Osebno menim, da je pač turbo motor veliko bolj uporaben ... ninakor pa ne zanikam, da je RS dober avto ... :D
Mene so pač navdušili turbo motorji, ko sem vozil Lancio Dedra 2.0 T z okoli 220 KM ... mislim kašen sunek v hrbet hehehe

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Pe avg 14, 2009 3:14 pm

8)
Zadnjič spremenil Matey_, dne Pe avg 14, 2009 4:23 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Pe avg 14, 2009 3:55 pm

Prejšnja fiesta st je bla pocen, pri novi bo drugače :x

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe avg 14, 2009 4:52 pm

dominic je napisal/-a:lepa primerjava clio rs / corsa opc...1.6 turbo, saj ne recem corsa je lepo sla, vendar je zgubljala, se vedno je bilo lepse vozit NA motor

lp, dominic...

Clio je bil na progi zelo malo hitrejši od corse samo zaradi tršega podvozja, tako kot je clio RS proti R27, kar po moje že večini znano, na avtocesti je pa čisto druga pesem, nima clio z NA motorjem osnovnih pogojev, govorim iz mojih izkušenj. Če so ti v krvi dirke po pistah je sigurno clio, če pa je udobje, športnost, manj prestavljanja je pa sigurno corsa o lepoti pa ne bom ker ima vsak svoj okus in nekateri svojo znamko. Pri corsi se skoraj ne čuti turba ko pohodiš pri 3000rpm, ampak samo na zažetku ko zagrabi turbo npr okrog 1900rpm, naprej je pa isto kot pri NA motorjih

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Pe avg 14, 2009 5:16 pm

No ker imam kar nekaj izkušenj z podobni avtomobili ti ne verjamem, da je Corsa udobnejša od Clia RS - govorim o običajni različici, ne R27...

Resda sem vozil z OPC-jko z 19 colskimi platišči, kar še doda k trdemu vzmetenju!
Vsekakor je OPC dober avtomobil z nekaterimi problemi, ki se lahko pojavijo pri čipanju - problem z ojnicami...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe avg 14, 2009 6:27 pm

simply je napisal/-a:No ker imam kar nekaj izkušenj z podobni avtomobili ti ne verjamem, da je Corsa udobnejša od Clia RS - govorim o običajni različici, ne R27...

Resda sem vozil z OPC-jko z 19 colskimi platišči, kar še doda k trdemu vzmetenju!
Vsekakor je OPC dober avtomobil z nekaterimi problemi, ki se lahko pojavijo pri čipanju - problem z ojnicami...

Predno sem se odločil za nakup avtomobila sem probal seveda oba, glede same lege ni bilo bistvene razlike, samo kar je corsa bolj požirala lukne po cestišču kot clio RS, da sploh ne govorim o r27. Že kar nekaj časa brskam po hrvaškem opel forumu, kjer ima veliko uporabnikov predelanih cors in še pri nobenemu nisem zasledil, da je imel problem okrog ojnic, pa jih niso samo čipali za tistih 30hp. Pri cliu me je najbolj odvrnilo, zato ker je po parih mesecih prišel nov model

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 Pe avg 14, 2009 10:55 pm

dominic je napisal/-a:to da bo tale fiesta konkurirala cliotu (leta testiranj), bo bolj tezko, ze zaradi same osnove je clio dalec spredaj...lepa primerjava clio rs / corsa opc...1.6 turbo, saj ne recem corsa je lepo sla, vendar je zgubljala, se vedno je bilo lepse vozit NA motor, kot prisilno polnjenega, kaj ti pomaga kick v hrbet, ce se tale kick na cesti zavrti v prazno...ja, ja...zdaj imamo vso elektroniko...

design fieste je lep...

lp, dominic...

Nissan GT-R pa Focusu RS ni "mogel" pobegniti na cesti, pa je GT-R 3x drazji :roll:
Kaj hocem povedat...na podlagi enega filmcka ne moremo trdit, da je v realnosti vedno tako...na zaprtih cestah zmogljivosti oz. sama moc avta ne pride tolko do izraza...zanima me koliko casa bi v realnosti Focus RS vozil za GT-R-om oz. Clio RS za Focusom :twisted:

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik Pe avg 14, 2009 11:16 pm

V hrvaški reviji EVO so testirali Clia RS, Nissan GT-R, R8 in golf GTI in so napisali do noben ni mogu Cliotu uidt po ovinkih ter da ima Clio dalec najbolso lego. Tako da tud ne verjamem da bo Fiesta bolsja po ovinkih od Clia RS:)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda So avg 15, 2009 10:39 am

Jaz sem vozil oba cliota pa se mi nista nič posebnega zdela, samo kar je R27 bolj tog kot RS. Glede teh revij mam pa čedalje bolj občutek, da navijajo za tistega ki da več denarja, drugače glede EVO revije se mi pa zdi da je tale izjava mal bosa, ne rečem da ni boljš od GTI-ja ampak od Nissan GT-R oz R8. Tukaj si oglev čase pa boš videl razliko http://www.fastestlaps.com/index.php?pa ... ter4=false je clio na 196 mestu nisan GT-R pa na 6 mestu, še megan R26.R je na 106 mestu

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So avg 15, 2009 11:03 am

Saj ne morem verjet kera tema:

- audi R8 vs renault clio RS
- Nissan GT-R vs renault clio RS

Rabi keri karto za norišnico?????????? Ali vam je samo dolgi čas med šolskimi počitnicami? :roll: :roll: :roll:

In ja CLIO premaga oba :rofl

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply So avg 15, 2009 11:17 am

V ceni garantirano :D
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov