Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
sixkiller
Nov uporabnik

Re: American muscle

Napisal/-a sixkiller Če okt 03, 2002 8:14 pm

Ql-se en fan muscle carsov,pravs da si iz Skoflce,no jst sm pa iz Pijave Gorice(sva skor soseda),lani sem bil na oldi sejmu in vidu tista dva Mustanga drgac je bil pa letos na a3m showu model z l.64 Mustangom convertible(pony car) in morm rect da se nism odmaknu od tega avta!Jah u Slo je zadeva taka,da je bl mal muscle carsov z izjemami kot npr.tisti rdeci Camaro,ki se prodaja ze skoraj eno leto,potem se pred Chryslerjevim salonom prodaja Plymouth Fury,pa na avto.net sta trenutno 2 l.64 Mustanga conv. na prodaj ostalo je pa ze prava redkost tu pri nas,no ja ko bo dovolj $ bo pri meni v garazi stal l.67 Mustang fastback z 427cid motorjem v marina blue barvi in le mans belimi crtami :))),ej ti pa priporocam eno zares ql revijo Chrom&Flammen,se je sicer ne dobi pri nas je pa notr vse kar te zanima v zvezi z amerisko klasiko,majo tud oglase not:)))!LP

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a mmiki Če okt 03, 2002 8:37 pm

Ja teh avtomobilov ni kar tako za kazat. Stric je imel fiata spider (ne vem tocno kateri letnik ampak malo pred 1970) in so mu streho neke barabice z nozem prerezale. Pa je sel na vse mogoce naslove iskat rezervno pa nic ni. So mu vsepovsod rekli naj se poveze s kaksnim tujim klubom ali pa pise proizvajalcu avtomobila. Ampak da go bo drago stalo.

Sori, vem da sem malo zabluzil in da govorim o italijanskem avtomobilu ampak vseeno. Pri nas so americani zelo redki in se to v zelo slabem stanju. Za tiste, ki pa se mislijo iti obnavljanje, pa to ni niti najmanj poceni. In s takim avtom se potem zagotovo ne bos vozil prevec po mestu in ga puscal na ulicah. Kaj ves, kaj vse se lahko zgodi.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne okt 06, 2002 10:34 am

V Sloveniji jih je po moje kar nekaj ampak verjetno vsi čakajo boljše čase ( :( )

Za moj okus so bolj zanimivi ''pony cars''. So veliko lažji in veliko več tuning delov se dobi.

Kupi si kakšno revijo z deli in predelavami, pa malo pobrskaj po netu, pa povprašaj v tehničnem muzeju kaj se sme uvažat, pa če denar ni problem uvozi.

Uporabniški avatar
Metal
Novinec

Kraj: Beyond Realty

Napisal/-a Metal Ne okt 06, 2002 11:06 am

Camaro 68" RS-SS.
Zadnjič spremenil Metal, dne Pe jul 20, 2007 8:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

CybKnight
Novinec

Napisal/-a CybKnight Sr okt 09, 2002 8:46 pm

Hmmmm... Mene pa privlaci Ford Mustang Shelby GT 500 (ali 350 ceprav je mal svohejsa) pa letnika 67, 68!! Damn I love this car!!!!!

LP
Slika
CLIO!!!!

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe okt 11, 2002 4:02 pm

Pri ameriških oldtimerjih hitro pride do razlike v ceni. Če se je kakšnega modela naredilo zelo malo in če je originalno ohranjen je cena lahko astronomsko visoka, če je pa osnovni model, pa isti ali naknadno sfriziran, pa niso originalni deli, ampak še vedno dobro ohranjen so pa cene sprejemljivo niske za naše razmere.

Če bo kdo kaj uvažal v kontejnerju naj pove da bi dal še jaz par kosov zraven (se ne splača tukaj obnavljat motorja če tam dobiš novega sfriziranega za ... USD)

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero So okt 12, 2002 6:27 pm

Zapelji se v Avstrijo ali dlje pa imaš v vsaki boljši trafiki cel kup revij na temo ameriških avtov. Pa preveri net strani.

Najraje bi kupil pri kakšnem univerzalnem, pa lahko naročim vse dele ( kot naprimer: http://www.summitracing.com/ ...itd) probaj iskati z kakšnim browserjem pa boš našel cel kup trgovin, veliko jih tudi izvaža v Evropo.

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Napisal/-a din So dec 28, 2002 11:03 am

Slika
nebesa za mene :)
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek So dec 28, 2002 8:49 pm

din
hmm...odpad je za tebe nebesa?:D

ce ves mogoce kje za kaki nebesno- naslonjalni del zadnjega sedeza za cordobo, javi ;)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Napisal/-a din Ne dec 29, 2002 4:01 pm

Nebesa v tem smislu, da bi prišo na tak velik avtoodpad in bi tip reko ˝šraufaj kolko in kaj hočeš, tisto kar pa sestaviš je pa tvoje˝, drugače pa bolj malo obiskujem naše in A odpade, sploh zdaj ko mam Mazdo:( , pri FIATu je pa bila druga muzika :) . Drugače so pa odpadi, vsaj okolica MB, bolj tak (bogi) ali nima ali pa se mu ne da
Slika

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Po maj 17, 2004 8:02 am

Link za vse ljubitelje U.S. avtomobilčkov (custom, lead selad, hot rod, muscle... in vse ostalo!)
www.carnut.com
tukaj imajo nad 35000 slik vozil pa je kar težko najti nekaj kar nebi bilo všečno!
ta zlen plymuth je prodan nekam v lj.
za uvoz ameriških vozil se ni nič kaj spremenilo vsaj kar se tiče uvoza iz Amerike! kar pa se tiče uvoza iz drugih eu držav je pa kar nekaj novoti,
naj naj pa je to da je lahko avto starejši od 25 let in ne več 30!

to soboto poteka U.S. meetin v Zleel am see nekje okoli Salzburga!( se vidimo tam :twisted: )

sicer pa so meetingi v Lj vsako prvo soboto pri Bowlingu!
o teh srečanjih pa imate več napisano na forumu Wheels manie!!!!

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Po maj 17, 2004 9:20 am

Nisem spremljal posta od začetka...
v slo je trenutno okoli 10-15 muscle carov, od tega
dodge challenger, chevy chevelle, trije mustangi, od teh se en celo prodaja, vendar je za restavrirat, ford mercury marauder...
ogromno teh avtomobilov pa ima take lastnike, da jih čist boli k..... ali pa ne vedo kaj to sploh je,
če se organizira U.S. car meeting (kar se je pokazalo na lanskoletni wheels manii) !!!
Revija ki je po mojem mnenju boljša od chrom & flammen, pa je street magzine! Veliko več se posvečajo oldijem...

Moje sanje mercury hardtop coupe l. 51, top chop, shaved, mat švarc z ognji!!!
Se ve kam pašejo!!!! :twisted: No in kam ne!!!! :twisted:

in še en update za srečanje pri bowlingu 5.6 2004.!!!!!
več kot nas bo boljš bo, pa še kakšno bomo rekli.... :D
Zadnjič spremenil Beastmaster, dne To maj 18, 2004 7:53 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Po maj 17, 2004 12:07 pm

Jst sm tud ful navdušen nad muscle cars. Ko bom velik bom imel mustanga- nekaj takega:

Slika

poleg tega pa sta mi všeč še corvette in cadillac eldorado
Let there be rock!

Uporabniški avatar
KMX
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a KMX Po maj 17, 2004 12:12 pm

tale mustang sploh ni slab :D
tud jest bi ga mel
Styling is not a hobby, it's a lifestyle!
Slika

Uporabniški avatar
totimato
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a totimato Po maj 17, 2004 12:22 pm

sebaz je napisal/-a: Že nekajkrat sem v Celju na sejmu videl "modela", ki je prodajal neke polir paste ter jih demonstriral na svojem rdečem Pontiac Firebird-u 326 (ci) l.1967 conv. S tem mislim, da je zažgal "havbo" in potem "pucal" saje s tisto pasto. V bistvu ta človek nima pojma kaj sploh ima, saj je bil avto v zelo slabem stanju. Kje ga je sploh dobil?

Tipu je ime Fredi in je doma iz Maribora. Večkrat ga lahko vidiš na mariborskem bolšjaku, kjer zažiga havbo in prodaja tiste polir paste.

Mislim, da se popolnoma zaveda kaj ima, saj ga noče prodati za noben denar. Baje so mu že ponujali bajne vsote pa avtomobila noče prodati.

Pač posebnež.

Baje si je avto sam uvozil.

lp

totimato
Človek, ki bi si kupil fička, če bi imel garažo.

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr maj 19, 2004 6:52 pm

totimato je napisal/-a:
sebaz je napisal/-a: Že nekajkrat sem v Celju na sejmu videl "modela", ki je prodajal neke polir paste ter jih demonstriral na svojem rdečem Pontiac Firebird-u 326 (ci) l.1967 conv. S tem mislim, da je zažgal "havbo" in potem "pucal" saje s tisto pasto. V bistvu ta človek nima pojma kaj sploh ima, saj je bil avto v zelo slabem stanju. Kje ga je sploh dobil?

Tipu je ime Fredi in je doma iz Maribora. Večkrat ga lahko vidiš na mariborskem bolšjaku, kjer zažiga havbo in prodaja tiste polir paste.

Mislim, da se popolnoma zaveda kaj ima, saj ga noče prodati za noben denar. Baje so mu že ponujali bajne vsote pa avtomobila noče prodati.

Pač posebnež.

Baje si je avto sam uvozil.

lp

totimato

ja sm probov polirat ta avto na Celjskem sejmu, barva je šla dol k nora, avto je pa rijast in zapuščen
Slika Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov