Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

TranStar Dagger GT

Napisal/-a ESTEMP So jul 10, 2010 9:08 am

Konkurenca veyronu!

-0 do 100 km/h 1,5 sekunde
-najvišja hitrost 482 km/h.
-9.4 liter GM V8
-2000 hp
http://www.avto.info/Novosti/Dagger_GT_ ... ki_veyron/

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 So jul 10, 2010 9:30 am

v 6,6 sekunde do 328 km/h. :shock: Kam gre ta svet.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jul 10, 2010 9:52 am

Še malo zdravega (in upravičenega) skepticizma http://www.autoblog.com/2010/07/06/tran ... ipe-dream/

Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Re: TranStar Dagger GT

Napisal/-a drugmirko So jul 10, 2010 10:22 am

ESTEMP je napisal/-a:Konkurenca veyronu!

-0 do 100 km/h 1,5 sekunde
-najvišja hitrost 482 km/h.
-9.4 liter GM V8
-2000 hp
http://www.avto.info/Novosti/Dagger_GT_ ... ki_veyron/

haaaaahahaa.... tole me je pa res prijetno nasmejalo! ker... lejte... jaz sem en kekec, ki o celotni super-car tehnologiji NE VE NIČ!
pa mam vendarle tolko zdrave pameti, da vem, da je pisanje o moči 2000 konjev in najvišji hitrosti skoraj 500 km na uro V KABRIOLETU!!!! nekaj, v kar lahko verjamejo samo tisti, ki mislijo, da so bakogani resnični! =P

in to še, kot se hvalijo, brez potrebnega R&D-ja... sej ni čudno, da je ameriška avto industrija tam kjer je danes...
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 So jul 10, 2010 11:24 am

@drugmirko to se je tudi meni zdelo čudno, kako lahko gre kabriolet 480 km/h, ko pa so vsi evropski superšportni kabrioleti omejeni na določeno hitrost, ko nimajo strehe.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So jul 10, 2010 11:55 am

kolk pa je ta pospešek 1.5 sekunde do 100 sprejemljiv za človeško telo?
Slika

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic So jul 10, 2010 11:58 am

:lol:

Očitno so nabobudni mladci dobil v roke fotrov rendering :roll:

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So jul 10, 2010 12:11 pm

IcEm4n je napisal/-a:kolk pa je ta pospešek 1.5 sekunde do 100 sprejemljiv za človeško telo?

Am, človeško telo sploh ni problem. Problem je trakcija, ki jo ziher NI. Veyron kot tehnološki Bog na avto-sceni IN kot težak avto komaj kulturno spravi 1000 oz. po novem tudi 1200hp na cesto...kako bi lahko "spacan" ameriški superavto s 700kg manj učinkovito spravil na cesto 2000hp? 1,5s do 100 v serijskem avtomobilu na navadnih cestah so zaenkrat lahko le sanje.

Razen če v drobnem tisku opišejo še okoliščine, v katerih je to mogoče:
http://www.freakingnews.com/pictures/36 ... -36269.jpg

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 To avg 03, 2010 7:34 pm

Daedalus je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:kolk pa je ta pospešek 1.5 sekunde do 100 sprejemljiv za človeško telo?

Am, človeško telo sploh ni problem. Problem je trakcija, ki jo ziher NI. Veyron kot tehnološki Bog na avto-sceni IN kot težak avto komaj kulturno spravi 1000 oz. po novem tudi 1200hp na cesto...kako bi lahko "spacan" ameriški superavto s 700kg manj učinkovito spravil na cesto 2000hp? 1,5s do 100 v serijskem avtomobilu na navadnih cestah so zaenkrat lahko le sanje.

Razen če v drobnem tisku opišejo še okoliščine, v katerih je to mogoče:
http://www.freakingnews.com/pictures/36 ... -36269.jpg

:rofl :cry :vc :pivo :bow
Ta je dobra, to mora bit pa najbolj aerodinamičen avto kar sem jih kdarkoli videl. Joj, eni pa imajo domišlijo s temi predelavami, takimi katere se še una dva kekca s Mythbusters ne bi sramovala =P . Pa takih gum se pa še traktor ne bi sramoval. ;)

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ To avg 03, 2010 8:07 pm

Mogoče sem kje spregledal sarkazem ... ampak ta Hummer je ziher PS.

Drugače pa ne verjamem ravno rem podatkom ... 6.6s do 328 km/h ... Veyron rabi 16,8s če sem prav prebral ... tako, da to se mi zdi za lase privlečeno.
Pol je pa tu še človeški faktor ... in ja definitivno je pomemben, ker dvomim, da bi normalen voznik (se pravi neki ''presrani'' multimiljonar) lahko vzdržal sile, ki nastanejo pri takem pospešku brez treninga ... polek tega pa navaden voznik niti nima refleksov, da bi lahko odreagiral na spremembe pri takem pospešku.
Da drugače povem ... pri takem pospešku deluje sila na voznika 17272N ... zdej pa če dko zna nej to pretvori v G-force ... Stran za računanje pospeška sil in podobno

San najbolj pa je, da naj bi mel ročni menjalnik :D :D :D ... pomojem ni človeško možno, da boš ti dovolj hitro menjač prestave, da bi dohajal pospeške.

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz To avg 03, 2010 8:21 pm

To niti 4x4 ni? lol :D

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To avg 03, 2010 9:47 pm

Matey_ je napisal/-a:Mogoče sem kje spregledal sarkazem ... ampak ta Hummer je ziher PS.

Drugače pa ne verjamem ravno rem podatkom ... 6.6s do 328 km/h ... Veyron rabi 16,8s če sem prav prebral ... tako, da to se mi zdi za lase privlečeno.
Pol je pa tu še človeški faktor ... in ja definitivno je pomemben, ker dvomim, da bi normalen voznik (se pravi neki ''presrani'' multimiljonar) lahko vzdržal sile, ki nastanejo pri takem pospešku brez treninga ... polek tega pa navaden voznik niti nima refleksov, da bi lahko odreagiral na spremembe pri takem pospešku.
Da drugače povem ... pri takem pospešku deluje sila na voznika 17272N ... zdej pa če dko zna nej to pretvori v G-force ... Stran za računanje pospeška sil in podobno

San najbolj pa je, da naj bi mel ročni menjalnik :D :D :D ... pomojem ni človeško možno, da boš ti dovolj hitro menjač prestave, da bi dohajal pospeške.

LP
Matej

Čist mogoče. Ampak sej ni važno, point je trakcija, ki jo tista *stvar* ki naj bi bila kao hummer ima dovolj za razne pod-2-sekundne pospeške do 100, ta ameriški stvor pa nikakor ne. ;)

Sej nevem kaj se niti ubadamo s temi zelo očitnimi bučami, če sem pošten. :lol:
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov