Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Sniper
Nov uporabnik

Prenovljena E klasa

Napisal/-a Sniper Po feb 25, 2002 11:39 pm

Dons sm gledov test na DSF, hudo dober avto, v svojem razredu je daleč pustil vso konkurenco.
Sreča je na strani pogumnih
Slika

Uporabniški avatar
Racing
Novinec

Kraj: okolica Bleda

Re: Prenovljena E klasa

Napisal/-a Racing To feb 26, 2002 8:58 am

Ja, jest sm tut gledu test. Men osebno je tut zlo vsec pa delec je pustu uso konkurenco. Sam je pa en problem zarad kerga si ga ne bomo mogl dolg casa prvosct....cena.
If you have a real target in life, doesn't matter if you are poor or rich, if you work hard and believe in God, you can succed

Sniper
Nov uporabnik

Napisal/-a Sniper To feb 26, 2002 11:33 am

To že, sam v primerjavi s konkurenco pa cena ni pretirana, če kupuješ avto tega razreda vsaj izbira ni več težka :).
Sreča je na strani pogumnih
Slika

Uporabniški avatar
benz
Novinec

Napisal/-a benz To dec 17, 2002 12:26 pm

Najbolša v svojem razredu!!!!!
SlikaE55 AMG

xtreme_kadettek
Novinec

Napisal/-a xtreme_kadettek To dec 17, 2002 2:09 pm

ne najboljsa ampak najTAboljsa......
Slika

Uporabniški avatar
Davor ///AMG
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Davor ///AMG To jun 29, 2004 1:48 pm

Najdabestejša!
Slika Slika
Slika

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Sr jun 30, 2004 1:50 am

No, meni se ne zdi nova E Klasa nč posebnega in mislim, da jo Audi A6 in BMW 5 kar prekašata.

Sicer pa smo o tem vozilu že veliko debatirali in se mi hkrati ne zdi, da je bil ta avtomobil v bližnji preteklosti prenovljen. Nisem gledal DSF, ampak,... a si mogoče mislil na ravnokar prenovljeno C Klaso?

Če ni tako, se mi ne zdi ravno tema za Novo na trgu :wink:

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Sr jun 30, 2004 6:55 am

Mislim, da je E v svojem razredu res pri vrhu če ne kar na njem!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr jun 30, 2004 9:15 am

ja, če hočeš penzionističen avto. Sorry, Merci so (vedno bili) naravnani na udobje in ne preveč športno vožnjo. Primer: AMG modeli sploh nimajo zapore diferenciala, tudi ranze ASR in podobno se ne da čisto izključit. In ponujajo jih samo z avtomatskimi menjalniki :roll: Tudi oblika je daleč od izvirna, samo všečna širšim množicam.

Tako da, če hočeš ugotovit kateri je boljši, se moraš najprej vprašati kaj pričakuješ od njega. Če hočeš udobje, potem definitivno Merca. Če pa hočeš bolj športno naravnan avto ki je nekja posebnega potem je to zame sigurno BMW. 8)
Slika

Uporabniški avatar
benz
Novinec

Napisal/-a benz Sr jun 30, 2004 3:56 pm

don CONSIGLIO je napisal/-a:No, meni se ne zdi nova E Klasa nč posebnega in mislim, da jo Audi A6 in BMW 5 kar prekašata.

Sicer pa smo o tem vozilu že veliko debatirali in se mi hkrati ne zdi, da je bil ta avtomobil v bližnji preteklosti prenovljen. Nisem gledal DSF, ampak,... a si mogoče mislil na ravnokar prenovljeno C Klaso?

LP,
don CONSIGLIO

Veš kaj bom jaz tebi in ostalim pametnjakovičem ki mislijo da je BMW 5 in Audi 6 boljši avtomobil kot E povedal! Ta segment avtomobilov kot je razred E, serija 5 in šestica je že potovalni razred avtomobilov. In v tem razredu mora bit avtomobil čim bolj udoben saj je takšen namen a ne?!? Torej tisti ki je v tem razredu najbolj udoben je tudi za za razred najprimernejši. In to je DEFINITIVNO razred E z airmatic DCin vsem ostalim!!!štekaš. Pa verjemi-te da E tudi ni neka katerca v ovinkih. Ampak je specializiran za avtoceste, velike hitrosti in maksimalno udobje. BMW pa je mešanca udobja(glede na elektronske pripomočke) in športnosti(vozne zmogljivosti, obljika..) No torej če hočem imeti avto kot je E in serija 5 ter šestica ziher vzamem E-ja ker tudi z njim se da kr hitro peljat(E500, da o AMG-ju ne govorim), če pa hočem hitre vožnje pa tak segment odpade in si kupim 911 ali podobno. Isto velja za serijo 7 in S-a. E pa v svojem razredu KRALJUJE.Vedno je in vedno bo! :!: :!: :wink:
SlikaE55 AMG

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Sr jun 30, 2004 4:48 pm

Nixxon je napisal/-a:ja, če hočeš penzionističen avto. Sorry, Merci so (vedno bili) naravnani na udobje in ne preveč športno vožnjo. Primer: AMG modeli sploh nimajo zapore diferenciala, tudi ranze ASR in podobno se ne da čisto izključit. In ponujajo jih samo z avtomatskimi menjalniki :roll: Tudi oblika je daleč od izvirna, samo všečna širšim množicam.

Tako da, če hočeš ugotovit kateri je boljši, se moraš najprej vprašati kaj pričakuješ od njega. Če hočeš udobje, potem definitivno Merca. Če pa hočeš bolj športno naravnan avto ki je nekja posebnega potem je to zame sigurno BMW. 8)

Z zadnjim delom se kar strinjam: če hočš športno limuzino boš zagotovo vzel BMW-ja. to je treba priznat. (sem drugač velik ljubitelj MB-ja).
S tistim o neizvirnih oblikah MB-jev se pa čist ne strinjam. Ko je leta 1994 prišel ven prenovljeni E, je povzročil kar veliko hrupa in zanimanja..Drugač pa tud BMW-jevemu designu ne gre zadnje čase prav dobro, vsaj kar se tiče odziva javnosti in medijev. Men so od BMW-jev trenutno všeč le trije modeli: trojka, Z4 in šestica. petica in sedmica pa mi nista preveč všeč (samo moje mnenje, da me ne bo napadel kak privrženec BMW-jev :wink: )
Let there be rock!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr jun 30, 2004 5:40 pm

Nixxon je napisal/-a:ja, če hočeš penzionističen avto. Sorry, Merci so (vedno bili) naravnani na udobje in ne preveč športno vožnjo. Primer: AMG modeli sploh nimajo zapore diferenciala, tudi ranze ASR in podobno se ne da čisto izključit. In ponujajo jih samo z avtomatskimi menjalniki :roll: Tudi oblika je daleč od izvirna, samo všečna širšim množicam.

To o športni naravnanosti ni čisto res; poglej si teste S klase kako je razmazala sedmico glede agilnosti in vožnji slozi ovinke. E klasa je pa meni izvrsten avto; ima dizajn znotraj in zunaj daleč lepši in elegantnejši od 5ice. Presedi se iz enega v drugega pa boš opazil tudi astronomsko razliko v kvaliteti materijalov. Po zavornih poteh pa celo prekaša 5ico. E klasa je več kot dovolj športna za svoj razred, ima izvrstno lego in čez ovinke se pelje ko igrača lahkotno. BMW ma pa hude motorje novi 535d ki bo prišel, M5, novi 3.0 motor iz magnezijeve zlitine- to bo nekaj!. Poleg tega mi je všeč pri bmw da ima vse lažje avtomobile v klasi za razliko od konkurence. Če bi mel lahko bmw motor v nosu od mercedesa z japonsko elektroniko in kvaliteto bi to bil najboljši avto na svetu! (no ja sej obstaja Lexus in Infiniti hehe)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Tinček
Novinec

Napisal/-a Tinček Sr jun 30, 2004 5:41 pm

benz je napisal/-a:
don CONSIGLIO je napisal/-a:No, meni se ne zdi nova E Klasa nč posebnega in mislim, da jo Audi A6 in BMW 5 kar prekašata.

LP,
don CONSIGLIO

Veš kaj bom jaz tebi in ostalim pametnjakovičem ki mislijo da je BMW 5 in Audi 6 boljši avtomobil kot E povedal! Ta segment avtomobilov kot je razred E, serija 5 in šestica je že potovalni razred avtomobilov. In v tem razredu mora bit avtomobil čim bolj udoben saj je takšen namen a ne?!? Torej tisti ki je v tem razredu najbolj udoben je tudi za za razred najprimernejši. In to je DEFINITIVNO razred E z airmatic DCin vsem ostalim!!!štekaš. Pa verjemi-te da E tudi ni neka katerca v ovinkih. Ampak je specializiran za avtoceste, velike hitrosti in maksimalno udobje. BMW pa je mešanca udobja(glede na elektronske pripomočke) in športnosti(vozne zmogljivosti, obljika..) No torej če hočem imeti avto kot je E in serija 5 ter šestica ziher vzamem E-ja ker tudi z njim se da kr hitro peljat(E500, da o AMG-ju ne govorim), če pa hočem hitre vožnje pa tak segment odpade in si kupim 911 ali podobno. Isto velja za serijo 7 in S-a. E pa v svojem razredu KRALJUJE.Vedno je in vedno bo! :!: :!: :wink:

V čast mi je da lahko berem komentarje človeka, ki je vse te avtomobile videl po vsej verjetnosti le na svojem ekranu :-P

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Napisal/-a don CONSIGLIO Če jul 01, 2004 12:22 am

Tinček je napisal/-a:
benz je napisal/-a:

LP,
don CONSIGLIO

V čast mi je da lahko berem komentarje človeka, ki je vse te avtomobile videl po vsej verjetnosti le na svojem ekranu :-P

Hmm... :roll:

Jst ne vem, al določeni ljudje ne berejo kar piše, al pa jim je edini namen ustvarjanje konfliktov.

Napisal sem "...E se mi ne zdi nič posebnega...". Torej nisem kritiziral E klase, ampak sem izrazil lastno preferenco. Poleg tega sem se nanašal na rezultate velikega števila evropskih revij, ki so se izrazile na enak način kot sem se jaz. Vozil sem sicer samo dva od teh (A6 in BMW) in sem pač mnenja, da imata pač večje število pomembnih inovacij kot E klasa.

Benz, res ne razumem tvojega napada. Sicer pa se vsekakor ne bom spustil na tvoj nivo in žalil ljudi samo zaradi tega, ker vidijo v določenem segmentu več namenov za določen avtomobil, ali pa ker samo ne mislijo enako kot ti. Če tega pač ne moreš sprejet, potem pač tudi tebi ne bom odgovarjal, tako kot tudi Tinčku ne.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
benz
Novinec

Napisal/-a benz Če jul 01, 2004 2:42 am

don CONSIGLIO je napisal/-a:
Tinček je napisal/-a:
benz je napisal/-a:

LP,
don CONSIGLIO

Hmm... :roll:

Jst ne vem, al določeni ljudje ne berejo kar piše, al pa jim je edini namen ustvarjanje konfliktov.

Napisal sem "...E se mi ne zdi nič posebnega...". Torej nisem kritiziral E klase, ampak sem izrazil lastno preferenco. Poleg tega sem se nanašal na rezultate velikega števila evropskih revij, ki so se izrazile na enak način kot sem se jaz. Vozil sem sicer samo dva od teh (A6 in BMW) in sem pač mnenja, da imata pač večje število pomembnih inovacij kot E klasa.

Benz, res ne razumem tvojega napada. Sicer pa se vsekakor ne bom spustil na tvoj nivo in žalil ljudi samo zaradi tega, ker vidijo v določenem segmentu več namenov za določen avtomobil, ali pa ker samo ne mislijo enako kot ti. Če tega pač ne moreš sprejet, potem pač tudi tebi ne bom odgovarjal, tako kot tudi Tinčku ne.

LP,
don CONSIGLIO

Jaz te nisem žalil ampak sem smatral da si trdil serija 5 in šestica pometeta z Ejom.Sorry če sn drugače razimel sam zamene je E naj mečka, res. :wink:
SlikaE55 AMG

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Če jul 01, 2004 7:10 am

INFINITI je napisal/-a:

To o športni naravnanosti ni čisto res; poglej si teste S klase kako je razmazala sedmico glede agilnosti in vožnji slozi ovinke. E klasa je pa meni izvrsten avto; ima dizajn znotraj in zunaj daleč lepši in elegantnejši od 5ice. Presedi se iz enega v drugega pa boš opazil tudi astronomsko razliko v kvaliteti materijalov. Po zavornih poteh pa celo prekaša 5ico. E klasa je več kot dovolj športna za svoj razred, ima izvrstno lego in čez ovinke se pelje ko igrača lahkotno. BMW ma pa hude motorje novi 535d ki bo prišel, M5, novi 3.0 motor iz magnezijeve zlitine- to bo nekaj!. Poleg tega mi je všeč pri bmw da ima vse lažje avtomobile v klasi za razliko od konkurence. Če bi mel lahko bmw motor v nosu od mercedesa z japonsko elektroniko in kvaliteto bi to bil najboljši avto na svetu! (no ja sej obstaja Lexus in Infiniti hehe)

http://www.autobild.de/suche/artikel.ph ... el_seite=0

Ne vem, tale test kaže drugače, čeprav je BMW le za las zmagal. Edino bremsweg ma pa res Merc boljši. Pa saj je vseen, men je bolj všeč BMW, teb Merc. Edino znotraj so pa res BMWji mal preveč pohištveni, mi je bla armatura, obrnjena proti vozniku bolj všeč.
Slika

Tinček
Novinec

Napisal/-a Tinček Če jul 01, 2004 7:10 pm

@don CONSIGLIO
tist ni letel na tebe! :)

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Napisal/-a don CONSIGLIO Pe jul 02, 2004 1:31 am

@benz:
Ne, sej je kul, samo če ti nekoga na tem forumu označiš za pametnjakoviča je to še kar žalitev (še posebno na forumu, kjer naj bi vsaj nekateri nekaj vedeli o temi...). No in če ti povem je meni daleč najhujša Meca CLS, da ne boš mislil, da sem mahnjen na BMW :)

@tinček:
Potem je pa to prijetna novost :)

Samo, dejte mi vsi skupaj nekaj povedat. Kdaj je bla E klasa prenovljena, razen kadar je prišel nov model ven? Tega je pa že kar nekaj časa :wink: Jaz močno sumim, da je tisti, ki je to temo odprl želel dejansko razpravljati o C klasi.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Pe jul 02, 2004 7:08 am

don CONSIGLIO je napisal/-a:@benz:
Ne, sej je kul, samo če ti nekoga na tem forumu označiš za pametnjakoviča je to še kar žalitev (še posebno na forumu, kjer naj bi vsaj nekateri nekaj vedeli o temi...). No in če ti povem je meni daleč najhujša Meca CLS, da ne boš mislil, da sem mahnjen na BMW :)

@tinček:
Potem je pa to prijetna novost :)

Samo, dejte mi vsi skupaj nekaj povedat. Kdaj je bla E klasa prenovljena, razen kadar je prišel nov model ven? Tega je pa že kar nekaj časa :wink: Jaz močno sumim, da je tisti, ki je to temo odprl želel dejansko razpravljati o C klasi.

LP,
don CONSIGLIO

Ti ne vem, men se zdi da je že kar lep cajt an trgu, vem da je Potrebuješev Marko (pevc Čukov) že lep cajt nazaj ta avto kupu.

CLS je men tud eleganten in lep, sam neki jim pa zamerim: "4-vratni coupe, nov razred avtomobilov". WTF :evil: . A misljo da smo glupi, to je samo mal znižana E klasa, res a zdej bomo pa mel križance med vsemi razredi al kaj. :roll: In kaj bo naslednje? Formula 1 offroad? Nej raje nardijo kkšno tastaro, že izumrlo klaso avtov, na primer Maybach landautlet (za zadnje potnike se streha odpre kot pri cabriu), ali Maybach coupe de ville (voznik je na prepihu). Ne pa kr neki: 4vratni coupe. Idioti. :evil:
Slika

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Pe jul 02, 2004 7:19 am

Stric je kupil pred tednom dni leto staro petico 525 d in sem sedel notri in se tudi vozil z njo...Dober avto, dober motor, samo ko sem se pa v E klaso vsedel se je pa zaćela ponovno druga zgodba :shock: 8)
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov