peroRS je napisal/-a:Tale koncept poleg novih oblikovnih smernic tovarne (in LED tehnologije luči) nakazuje tudi prihod novega avtomobila pri Škodi, ki se bo uvrstil med Fabio in Octavio.
Tako po dolžini, kot tudi po ceni (osnovna cena naj bi bila manjša kot 14.000€, kolikor je trenutno stane Octavia).![]()
http://www.auto.cz/skoda-auto-pohled-bl ... osti-54851
Poleg tega bodo predstavili še "sorodnika" VW Up-a, saj potrebujejo en avto, ki bo manjši od Fabie (s tremi vrati) in kot se že nekaj časa govori so še malenkost spremenili logo znamke, ki bo sedaj v sivi barvi.
http://www.auto.cz/skoda-new-small-family-nsf-54428
lp
martin_krpan je napisal/-a:Zame že sedaj med največjimi razočaranji Ženeve. Nove oblikovalske smernice Škode? In kaj je novega ali originalnega na tem avtu? Tipični generični, brezosebni, dolgočasni VAG izdelek, lahko bi bil tudi VW ali Seat.
Če poenostavimo in ne filozofiramo, to bi bil torej Škodin Golf (kot je jedrnato zgoraj povedal že @ban).vazman je napisal/-a:Sem že zasledil, da se pripravlja nekaj med fabio in octavio in če bo zadeva v osnovi takšna je to zadetek v polno. Octavija je kar malo prevelika, Fabija pa preveč "ženska, nežna in premajhna".
drugmirko je napisal/-a:mater vas je zabavno čitat.... te je lepa, te zanimiva, pa všečna, pa "nove oblikovalske smernice" in "avto med Oktavijo in Fabijo".... razen dveh-treh,vse neka mlačna voda od komentarjev! kaj vam je brezizraznost kak fetiš
![]()
?
meni je to O.B.U.P.! po Joysterju, konceptih Roomsterja in Yetija, mah... tudi Tudorja, je tole eno čist navadno sranje! pa še to sklistirano... zadnja faza... iliti zelo razvodenel drek! da o tem, kako se stari Focus v grobu obrača niti ne govorimo! in tisto malo šarma, kar ga na bočni silhueti premore ta škatla je rahla podobnost C stebrička oziroma bolj izreza zadnjih vrat z nekdanjim taljanskim alfasudom! je pa res, da ma najboljšo izvedbo Škodine maske doslej!
drugmirko je napisal/-a:torej... glede na fakt, da je Fabia Polo in da je Octavija Golf, dvomim, da gre za avto, ki naj bi se rinil nekam med njiju! avto ki bi prej pasal med omenjena dva modela, bi bil Joyster.... tole je pa, po velikosti in teh rendrih sodeč bolj "hatcback" Octavija... po količini ravnih linij, "stirioglatih detajlov", ostro zapognjenih robov ter, kot puščava praznih in velikanskih ravnih plehnatih površin pa gledamo Škodino verzijo Logana.... iliti, nekaj, kar se da proizvajat brez pretirano zapletenih preš in kalupov....
Lignage je napisal/-a: Vedno rad preberem tvoje komentarje in tudi zelo cenim tvoje mnenje, vendar se tokrat hudo močno ne morem strinjat![]()
Se je že pisalo o tem, da naj bi Škoda razvijala avto, ki naj bi bil konkurenca Loganu, vendar naj bi bil od Logana vseeno dražji in to bi znalo biti prav to! Avto je oblikovan v stilu novih Volkswagnov. Če ga primerjaš z Loganom pa je neprimerljivo boljši! Sam moram priznat, da se mi oblikovna preprostost tega avta zelo dopade. Ko že omenjaš Focusa... je ta Škoda lepša, pa če govorimo o aktualnem, ki je zadaj prazen ali pa od novega, ki ima zadaj kičasto obliko luči. Polega tega ta Škoda v rit ne izgleda megalomanska, kot npr. Megane. Sam samo upam, da bo serijski čim bolj podoben konceptu.
Lignage je napisal/-a:Glede na dolžino se bo ta avto uvrščal med Fabio in Octavio, drugače pa gre v bistvu res samo za krajšo verzijo Octavie, ki pa je tudi smiselna za zapolnitev vrzeli. Ker če tako gledaš je Octavia po zasnovi nek kompromis med VW Jetto in Golfom.
drugmirko je napisal/-a: ampak tu si me narobe razumel... ta moj "Logan" je mišljen zgolj kot metafora in ne direkten konkurent v velikost/razred/ceno...
hotel sem reči, da je po moje to Škodin avto za "razvijajoče se trge"... in tam je cena pomemben faktor! .....
drugmirko je napisal/-a:eh, kaj bi iskali dlako v jajcu... Clio je manjši avto od Thalie pa zame Thalia ne spada pod "avto med Cliom in Meganom" ampak preprosto samo pod "Clio z ritjo"...
zato mi je tudi tale eventuelna "hatchback" verzija Octavije pač samo verzija Octavije in ne nekaj vmes.... seveda, če se na koncu ne izkaže, da so VSE njene mere opazno drugačne in da ji ne manjka samo Octavjina rit! ...za zdej in na teh rendrih mi pač zgleda da gre za bolj tadrugo opcijo... Octavija-pakettreger!
seveda... lahko pa da se tudi motim
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov