a, ja... tehnični podatki o njem so v tem trenutku še bolj obskurni, mi je pa tisto malo, kar jih je, dalo eno hecno idejo... tale Volvo naj bi bil dolg 4,5m... vsaj približno "glumi" karavana, njegovi motorji naj bi imeli prostornine nekje med 1.4 in 1.8 ali 2 litra in Volvo je vsaj "pol-premium" če že ne "premium"! torej... po moji skromni oceni, na zgornjih slikicah gledamo takorekoč edinega pravega in najbolj direktnega tekmeca Citroenovega DS5!!!
Motorji naj bi bili od 1.4 do 1.8 in samo 4-cinlindri, D5 ne bo videl tega avta.
Je pa dosti čuden dizajn. Sploh zadnji konec, s tem nekim čudnim spojlerjem in podaljški, me prav zanima kaj je to. Bo treba počakat na kakšne bolj življenske slike.
...prvič videne uradne fotke me niso prepričale ravno najbolj... polno nekih linij, klobasast zadnji konec, v kombinaciji z zelo ostrimi zaklučki okoli zadnjih luči... vendar po ogledanem videu (ko je projeciran v poltemi s prižganimi lučmi) pa deluje zelo suvereno. V bistvu je to dizajn današnjega časa z dodatkom volvo baroka. Verjetno bo to kar uspešen model.
...če se postavi volva ob bok zadnjemu fokusu boste razumel kaj hočem povedat.