dobek je napisal/-a:no ja, mirko, motorji na zrak niso kaj posebej novega, tudi tata je ene 4 let nazaj, ce se prav spomnim, predstavila svojo "vizijo"
zanimivo edino, da so si ga zamislili v hibridnem smislu, ni mi jasno edino, v kakem smislu...a stem eliminirajo recimo turbo?
pa se vprasanje...a ta emp2 je ze kao v sodelovanju z opelnom?
matija245 je napisal/-a:kolikor jaz razumem title hibridni sistem na zrak... v tistem podolgovatem cilindru je zrak, in ko ti voziš brez pomoči motorja (samo na zrak) se v tistem cilindru zrak stisne in poganja črpalko na menjalniku... kadar pa tega ne uporabljaš pa se rezervoar spet napolni z zrakom....sicer nevem kako lahko z tistim tlakom zraka poganja črpalko (avtomobil)...
sem malo poguglou..
v angleščini,![]()
http://www.psa-peugeot-citroen.com/en/inside-our-industrial-environment/innovation-and-rd/hybrid-air-an-innovative-full-hybrid-gasoline-system-article
air hybridi 2016 B-segment
do 2020 avtomobil z porabo 2l/100km
drugmirko je napisal/-a:in odgovor: NIKS! EMP2 je popolnoma privat PSA platforma, katero so razvili še preden je "prismrdel" GM! prva dva modela na njej pa prideta v kratkem... že letos! na salone najbrž že spomladi v Ženevi, v štacune pa najkasneje jeseni...
dobek je napisal/-a:hj, picasso verjetno, pa se kaj? pizo je dokaj na aktualnem s svojimi modeli
ampak...zgleda se je neko upanje za prihajajocega c5, da ne bo le preoblecena insignia?
drugmirko je napisal/-a:6-stopenjski avtomatik, ki ga majo v C5 in DS5 pa je kar "smooth" zadevšlina... meni sicer ne paše, vendar nisem še slišal ali zasledil kakšnega pretiranega "spotikanja" čezenj... prej obratno, raje ga pohvalijo kot pa ne!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov