Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 To jun 24, 2008 11:46 am

_Pancho_ je napisal/-a:Pošteno bi bilo razmerje kw/kg!

dj tih bod :D pol bi sam za zavarovanje delal :P

js pa tko razmišljam...
kdor ma keš.. da si privošči avto (na določenem nivoju), ima ponavadi tudi keš da ta j***a vzdržuje... se pravi ima tudi keš za zavarovanje.

kdor ima pa zjahano petko, ga pride pa zavarovanje toliko kot je vreden avto...

ne me narobe razumet, nisem nek foušljivc, ampak js sem zato da se luksuz plača.
če bi uprašali mene.. bi do 60kw zmanjšal, do 130kw pustil, naprej pa naredil še 2 razreda... recimo 130-160, 160-200 in pa 200kw+
pa da bi se cena vsakič množila s 2.
(tako kot sedaj 100 do 130 = x, nad 130 =2x)

ker če da nekdo recimo 60k za avto mu verjetno tistih par k ne predstavlja ovire.

s vem da me boste spljuvali
:P

ker če realno gledamo... zavarovalnice morajo nekje vzeti toliko in toliko denarja.
če hočemo da se bodo "mlinčki" - za folk brez keša pocenil, bi morali obirati tiste ki majo..
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jun 24, 2008 12:12 pm

uros_p je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:Če bi bila na avto, bi tisti avto vedno imel tolko in tolko bonifikacije ne glede na osebo, ki ga zavaruje.

In potem ti avto prodaš, kupicu predaš tudi boniteto sam pa začneš zopet na 100% :?:

Gre se zato, da bi vsaj na nekoga bilo vezano. Danes ni na nobenega ampak je na polico.
To je bil samo primer.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To jun 24, 2008 2:41 pm

jaz bi pa bil takega mnenja, da se to osnovno zavarovanje ne bi bilo obvezno.če si povzročitelj nesreče, pa nimaš zavarovano, bi pač kril iz svojga žepa.če poškoduješ nekoga, plačaš vso zdravljenje in operacije. :twisted:

------
sj vem...butasta :oops:
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo To jun 24, 2008 3:34 pm

Mighi je napisal/-a:Jst pa mislim, da je treba udarit po večjih, močnejših, dražjih avtomobilih, saj avtomatsko kurijo več goriva, več onesnažujejo in po mojem tudi delajo pizdarij po cesti (zdaj mulci nimajo več jugecev da divjajo po cestah).

S tem se nas tudi destimulira da kupujemo močne avte in se npr kot jaz odločamo za . bolj varčne 1,6 namesto 2,0 motorje.

Sej za noramlno vožnjo ne rabiš 3.0 V6 mašine...

kaj teb ni jasn jst bi teb navil zavarovanje ker takšni kot si ti ovirate promet in ne mormo izstisniti vse od avtomobila :/:o:/
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo To jun 24, 2008 3:37 pm

myster je napisal/-a:jaz bi pa bil takega mnenja, da se to osnovno zavarovanje ne bi bilo obvezno.če si povzročitelj nesreče, pa nimaš zavarovano, bi pač kril iz svojga žepa.če poškoduješ nekoga, plačaš vso zdravljenje in operacije. :twisted:

sj vem...butasta :oops:

Problem bi nastal, ker marsikdo ne bi bil zmožen odplačat škode. Jaz mislim da bi morali zavarovalne razrede nekoliko preoblikovat, ker dandanes ma vsak malo boljši avto srednjega razreda vsaj tistih 130km ali pa več. Definitivno bi lahko naredili še kak razred nad zadnjim, kot je to predlagal že nekdo pred mano. Sedaj mi plačujemo za enoprostorca s 200km enako obvezno zavarovanje kot nekdo s 400km porschejem če jaz to prav razumem? Kaj mogoče kdo ve kdaj je nastala takšna klasifikacija kot je danes?
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov