Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Citiram: Pustim zavarovanje do izteka

Napisal/-a trust Po maj 19, 2008 7:22 pm

....to občasno preberem na avto.net-u, salomonovemu oglasniku, bolhe. Zdaj pa mi naj nekdo pojasne, kako je to možno, da se novi lastnik vozi na zav.prejšnjega lastnika.
Kako je glede, če naredi novi lastnik nesrečo.

Mare2
Nov uporabnik

Re: Citiram: Pustim zavarovanje do izteka

Napisal/-a Mare2 So maj 24, 2008 9:57 pm

trust je napisal/-a:Kako je glede, če naredi novi lastnik nesrečo.

Bonus gre iz tiste police. Morda pa ga tisti sploh nima ali pa je še celo v malusu. :)
popust

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko So maj 24, 2008 9:59 pm

vsekakor gre bonus iz tiste police na kateri je avto zavarovan,lahko pa še sledi kazen,ker nista naredla prepisa in ni novi lastnik sklenil zavarovanja na svoje ime

crna
Nov uporabnik

Napisal/-a crna To jul 01, 2008 12:37 pm

Mene pa zanima slednje: Ali se lahko ob nakupu drugega avtomobila prenese bonus pri zavarovanju, kljub temu, da še starega nisem prodala? Kajti pred par dnevi sem kupila drugi avto, in ga za enkrat še ne morem vozit, ker bi naj mogla prej prodat starega, da se mi prenese bonus? Se da to kak drugače tudi uredit?

Hvala za odgovor

LP

AudiQUATTRO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a AudiQUATTRO To jul 01, 2008 12:47 pm

Ta stvar je taka:
Na kupoprodajni pogodbi se napise da prodajalec podarja kupcu preostali bonus s te pa te police nakar pri prepisu un skleponju novega zavarovanja staro vrnejo KUPCU in on ga takoj unavči pri svojem novem zavarovanju ter nekaj malega doplača ;) ;)

AudiQUATTRO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a AudiQUATTRO To jul 01, 2008 12:48 pm

crna je napisal/-a:Mene pa zanima slednje: Ali se lahko ob nakupu drugega avtomobila prenese bonus pri zavarovanju, kljub temu, da še starega nisem prodala? Kajti pred par dnevi sem kupila drugi avto, in ga za enkrat še ne morem vozit, ker bi naj mogla prej prodat starega, da se mi prenese bonus? Se da to kak drugače tudi uredit?

Hvala za odgovor

LP

Ne bonus je veljaven ko je stari avto odjavljen.....kateri avto pa prodajaš?
lp

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To jul 01, 2008 9:03 pm

če bi ostal prejšni avto zavarovan (npr. da ima 20% bonusa) in pa da bi ti hotela novega zavarovati in prenesti bonus, bi istočasno tekla bonusa na dveh policah, kar pa ni mogoče (sam tako, da ti objasnim zakaj je treba prekinit prvo zavarovanje). Če pa na prvem avtu še nimaš 11 mesecev zavarovanega pa tudi ne bo dodatnega premijskega razreda manj pri zavarovanju novega vozila

lp
Slika
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov