Napisal/-a svizc Ne jul 20, 2008 9:42 am
Pozdravljeni!
Pri zavarovalnici Adriatic imam zzavarovana poleg osnovnega zavarovanja se vsa svetila in stekla. Pac luci so poskodovane do te mere da so polomljeni vsi nosilci na luceh, na obedveh luceh pa sta tudi polomljeni zadnji strani luci(sepravi plastika ki je za vezno steno). Luci sicer se svetijo, samo ena prevec navzgor, druga pa cisto v tla in kar nekam drugam in ne na cesto. Malo sem se zapeljal ze do servisov kjer je mozno zamenjat luci da sem poizvedel ceno novih luci, ter pa prav na pooblascenega serviserja mojega avtomobila (kjer imajo tudi pogodbo z zavarovalnico), ter izvedel da pride identicen par luci katere imam sedaj v avtu cca. 168eur.
Osebno pa sem razmisljal v tej smeri, da ker mi uspe kolega zrihtati BOSCH-ev xenon kit za cca. 6x manjso ceno kot pa je v prodajalnah, da bi si umislil luci z leco. Scena v vsem je sedaj v tem da bo verjetno zavarovalnica na svoje stroske zamenjala luci z identicnimi kot jih imam sedaj notri, to pomeni da pri luceh se prozornega stekla ni, kaj sele lece z katero bi lepo skupaj pasal xenon kit.
Nekaj sem bral oz. so mi predlagali da naj grem na zavarovalnico ter se pac probam domenit da naj nekaj % novih luci ki bi jih dali oni notri placajo oni(oz. mi nakazejo ali dajo denar), ostalo pa dam sam zraven in si grem po tej poti lahko nabavit luci z parabolo, kar bi pomenilo da bi bile luci like 10x boljse kot pa bi jih imel sedaj notri se cele. Kdo ve kako tocno je z tem?