Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Uveljavljanje skode pri sprednjih poskodovanih luceh

Napisal/-a svizc Ne jul 20, 2008 9:42 am

Pozdravljeni!

Pri zavarovalnici Adriatic imam zzavarovana poleg osnovnega zavarovanja se vsa svetila in stekla. Pac luci so poskodovane do te mere da so polomljeni vsi nosilci na luceh, na obedveh luceh pa sta tudi polomljeni zadnji strani luci(sepravi plastika ki je za vezno steno). Luci sicer se svetijo, samo ena prevec navzgor, druga pa cisto v tla in kar nekam drugam in ne na cesto. Malo sem se zapeljal ze do servisov kjer je mozno zamenjat luci da sem poizvedel ceno novih luci, ter pa prav na pooblascenega serviserja mojega avtomobila (kjer imajo tudi pogodbo z zavarovalnico), ter izvedel da pride identicen par luci katere imam sedaj v avtu cca. 168eur.

Osebno pa sem razmisljal v tej smeri, da ker mi uspe kolega zrihtati BOSCH-ev xenon kit za cca. 6x manjso ceno kot pa je v prodajalnah, da bi si umislil luci z leco. Scena v vsem je sedaj v tem da bo verjetno zavarovalnica na svoje stroske zamenjala luci z identicnimi kot jih imam sedaj notri, to pomeni da pri luceh se prozornega stekla ni, kaj sele lece z katero bi lepo skupaj pasal xenon kit.

Nekaj sem bral oz. so mi predlagali da naj grem na zavarovalnico ter se pac probam domenit da naj nekaj % novih luci ki bi jih dali oni notri placajo oni(oz. mi nakazejo ali dajo denar), ostalo pa dam sam zraven in si grem po tej poti lahko nabavit luci z parabolo, kar bi pomenilo da bi bile luci like 10x boljse kot pa bi jih imel sedaj notri se cele. Kdo ve kako tocno je z tem?

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Ne jul 20, 2008 10:02 am

Glede xenona je probeml zelo velik. Ce zelis imeti xenon v avtu ki ga nima serisko mores vgradit samodejno nastavljive luci in pa pranje zarometov in vse skupaj homologirati. Kar ti pa znese ogromni znesek in pa se tesko je izvedljivo na starejsih avtomobilih. Sam sem prejel kazen zaradi xenona in odvzem tablic pa sem imel leče in nastavljive luci..... Zato so trenutno zelo ugodni ti kiti ker se vsi bojijo kazni ...
Lp by Mare

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Ne jul 20, 2008 10:46 am

Vem jest vse kako je z temi xenon kiti, pa kaksne so kazni itd.. Zdej je predvsem govora o luceh in kako uveljavit skodo in ne o xenon kitu. Vem da se jih ne da homologirat, da je treba imet vgrajeno avtomatsko pranje zarometov in nastavljiv snop visine da ne motis drugih v prometu. Zanima me kako je z skodo...

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Ne jul 20, 2008 10:47 am

cenilec ti bo oceno skodo pa ti bodo izplacali 80% od tega zneska ce bos vzel denar !
Lp by Mare

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Ne jul 20, 2008 10:53 am

Aha sepravi 80%? No to me je zanimalo kako gre postopek pa to, pa koliko % izplacajo. V kolikih dneh pa izplacajo to? To ti verjetno na racun polozijo ane?

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Ne jul 20, 2008 10:57 am

Na tvoj TRR samo nisem sigurn lahko da tudi kaj majn izplacajo pac odvisno od zavarovalnice meni je adriatic 80 %
Lp by Mare
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost