Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Kdaj si opravičen do nadomestnega vozila če imaš kasko?

Napisal/-a Miholl84 To sep 16, 2008 12:18 pm

Torej avto je ruknjen (parking),2 dni popravila, človek brez vozila.

Kdaj si opravičen do nadomestnega avta? Kaj moraš uveljavit? Avto je full kasko zavarovan.
C u O r E S p O r T i V o

avtotrend
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a avtotrend To sep 16, 2008 12:52 pm

Usakih 8ur dela ti pripada en dan. To ti pod nobenim pogojem ne morejo vzet ;) Ti ga jst zrihtam če ga rabiš.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To sep 16, 2008 1:01 pm

Samo ni pri vseh zavarovalnicah tako. Pri nekaterih moraš pri sklenitvi kaska posebej doplačat nadomestno vozilo (ki sploh ne pride veliko). Pozanimaj se pri svojem agentu.
Tudi envem če vse zavarovalnice to nudijo.
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To sep 16, 2008 1:09 pm

jas sem na triglavu posebaj mogo zavarovat nadomestni avto, enako mam na zm službene, posebaj plačujem asistenco (ki zajema nadomestnega)

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To sep 16, 2008 1:49 pm

Triglav ima dodatno kombinacijo I za nadomestno vozilo.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

mook
Nov uporabnik

Napisal/-a mook To sep 23, 2008 3:41 pm

Za nadomestno vozilo moraš posebej doplačati ob sklenitvi police (ni velik strošek). Vendar pazi... ZM, AS in Generali (za Triglav ne vem) imajo v pogojih napisano: Zavarovanje krije najem nadomestnega vozila (omejen do 1.9 oz. 2.0 motor - max.), vendar le v primeru, ko je bila škoda iz naslova kasko zavarovanja prijavljena le IZ POLNEGA KASKA in nikakor ne iz parkirišča ali razbitja stekel ipd (delni kasko).
Če si prijavil škodo iz polnega kaska in si plačal odbitno franšizo (posledica je tudi izguba bonusa), potem si upravičen do nadomestnega vozila.

Lp

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal To sep 23, 2008 5:22 pm

mook je napisal/-a:Za nadomestno vozilo moraš posebej doplačati ob sklenitvi police (ni velik strošek). Vendar pazi... ZM, AS in Generali (za Triglav ne vem) imajo v pogojih napisano: Zavarovanje krije najem nadomestnega vozila (omejen do 1.9 oz. 2.0 motor - max.), vendar le v primeru, ko je bila škoda iz naslova kasko zavarovanja prijavljena le IZ POLNEGA KASKA in nikakor ne iz parkirišča ali razbitja stekel ipd (delni kasko).
Če si prijavil škodo iz polnega kaska in si plačal odbitno franšizo (posledica je tudi izguba bonusa), potem si upravičen do nadomestnega vozila.

Lp

Pri Triglavu sem dobil nadomestno vozilo tudi za popravilo iz parkinga in divjadi (imam dodatno zavarovano, kot i kombinacijo in me je stala celih 8€ur). Nikakor se jim ne pusti. Jaz sem zahteval avto za CEL ČAS popravila in sem ga tudi dobil. Pri Triglavu ti krijejo nadomestno vozilo istega ranga, kot ga imaš, vendar tisti, ki ti ga renta mora poznat njihovo politiko ali se pozanimati, ker na starih obrazcih, ki jih pišejo še vedno piše do 1.25 prostornine. Je pa omejeno do 100km/dan. Iz mojih izkušenj pa se nadomestnega najbolj splača vzet pri rent-a-car, ker dobiš še najbolj solidno kripo. V mojem primeru je bil to MMcar iz Miklavža, kjer se je gospa res potrudila zame in se je dalo z njo zmenit vse. Drugič so mi avto pripeljali domov, direkt iz servisa (P207), ker tisti trenutek ni imela nobenega prostega na parkingu. Prizna ti tudi dan kot 24ur in ne šteje dneva od polnoči do polnoči kot nekatere 'barabe'.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron To sep 23, 2008 6:03 pm

Jaz imam zavarovano pri triglavu. Nimam I kombinacije, imam pa asistenco.
In ko mi je zaradi kamenčka počilo vetrobransko steklo, sem dobil nadomestni avto.

Uveljavljal sem delni kasko, nadomestni avto pa je iz naslova asistence.
Potrebno je poklicati na številko asistence in se dogovorit za avto. Je pa finta, da moraš poklicat tisti dan ko rabiš avto, ne moreš ga naročit za par dni naprej - v mojem primeru sem se na servisu dogovoril za tremin, tako da sem nekaj dni prej vedel, kdaj bom rabil avto.
Če ima servis na razpolago nadomestno vozilo, dobiš kar tistega in potem zavarovalnica plača. Če ne pa ima pogodbo z eno rent-a-car hišo in dobiš rentacar.

Glede ranga nadomestnega vozila ne vem kako je, jaz imam golfa, nadomestnega sem dobil pa corso - itak mi je bilo vseeno kak avto je, samo da je :)
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov