Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Matej345
Nov uporabnik

Zavarovanje na novo, trajanje bonifikacije - prosim svetujte

Napisal/-a Matej345 Po sep 22, 2008 7:32 pm

Situacija je sledeča. Jutri grem zavarovati avtomobil najvrjetnje na zavarovalnico Triglav.

Sedaj pa mi je mnogo stvari nejasnih in bi rad vprašal tukaj za mnenje preden se tam začnem pogovarjati, da sem malo pripravljen.

V igri sta 2 avtomobila. Dobenega nisem lastnik jaz. Prvi je star in gre na odpad. Jutri se bo odjavil iz prometa.

Drugi bom jutri naredil prepis, da bom jaz postal lastnik in bi ga rad zavaroval. Ima pa še tehničnega narejenega in tehnični velja še pol leta.

Sedaj pa me zanima:

-A se lahko s prvega ki se bo odjavil iz prometa prenese 5% bonifikacije na moje ime za novo vozilo?

-Za kako obdobje se zavaruje potem vozilo če je tehnični pregled veljaven še pol leta? Za 1 leto al za pol leta?

-A je možno tablice z prvega vozila uporabiti na drugem vozilu ali pa morem prve vrnit pa druge kupit?

-Kako dolgo velja bonifikacija? Pred 5 leti sem imel 1 leto na svoje ime registriran avto. A je bonifikacija 5% od takrat že potekla?

-kje urejam vse stvari? Odjava vozila in prijava novega in zavarovanje lahko vse naredim pri okencu tam ko delajo tehnične preglede in majo zavarovalnice?

-a moram za prepis iti na občino ali lahko uredim tam ko delajo tehnične preglede? Kako je dan danes z davki? Avto je vrednosti nekje 1500 do 2000 evrov.

Hvala za vse odgovore.

mook
Nov uporabnik

Napisal/-a mook To sep 23, 2008 3:31 pm

1. Bonus 5% lahko preneseš na novo vozilo, in sicer z originalno polico s katero izkazuješ da imaš bonus in z dokazilom, da je bil stari avto odjavljen iz prometa.

2. "Novi" avto se zavaruje samo do datuma, ko poteče tehnični pregled (na prometni)

3. Prenos tablic iz vozila na vozilo ni možno, razen v primeru,če so tablice narejen po naročilu

4. Ko polica ni več aktivna (če nimaš avta), ti bonus velja točno 3 leta od datuma, ko je bila polica prekinjena.

5. Odjava, prijava, registracija ipd., urejaš na najbližjem teh. pregledu (amzs, lpp...), prej moraš pa narediti kupoprodajno pogodbo (overiš jo na občini, kjer je najceneje)

Lp

Matej345
Nov uporabnik

Napisal/-a Matej345 Sr sep 24, 2008 7:28 pm

Jup. Ravno uredil danes.

Za motorje tudi velja bonifikacija 3 leta potem pa poteče če nismo po 3 letih registrirali?

mook
Nov uporabnik

Napisal/-a mook Če sep 25, 2008 8:24 am

Enako

LP

Matej345
Nov uporabnik

Napisal/-a Matej345 Če sep 25, 2008 9:00 pm

mook je napisal/-a:Enako

LP

Šment pol sem vse zbluzil v teh 5 letih brez. :)
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov