Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Tero
Nov uporabnik

Kam moraš it če se tujec zaleti v tebe?

Napisal/-a Tero Sr avg 06, 2008 3:33 pm

Ni mi najbolj jasno, katera zavarovalnica ti povrne škodo v primeru prometne nesreče, če se nek tujecc zaleti v tebe in je on kriv.
Kaj moraš pol odpelat avto k cenilcu v drugo državo? :lol:

Se je komu že kdaj kaj takega zgodilo?
N| £3pš3g@ n@ §v3tu, KoT p0§£uš@T| tw0j g£@§, N| £3pš3g@
n@ §v3tu, KoT p0£jUߣj@t| tw0j 0ßr@Z, N| £3pš3g@ 0d p0g&#1633d@
|z tw0j|H 0č|.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Sr avg 06, 2008 3:36 pm

njegova, če je on kriv seveda ;)
pa policija more bit prisotna.
Stari živimo v 21 stoletju, ni to več problem uredit nakazila itd 8)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Sr avg 06, 2008 3:48 pm

Hmm zanimivo...Ravno danes se je poljski kamion zaletel v mojo mamo odzadaj.Prišel policaj,popisal zadevo.Kamionar je dobil 20€ kazni (pa še fris se je mel zgovarjati,da sploh ni on kriv).Zdaj gre avto k cenilcu,ko pride policijski zapisnik gre na popravilo.Zavarovalnice pa se že med seboj zmenijo za plačilo.

Tero
Nov uporabnik

Napisal/-a Tero Sr avg 06, 2008 5:08 pm

ja torej ti peljaš avto do cenilca svoje zavarovalnice???
ker kolko vem pri prometni nesreči ko nisi kriv vse urejaš z zavarovalnico tistega ki je kriv...
zato mi ni to najbolj jasno
N| £3pš3g@ n@ §v3tu, KoT p0§£uš@T| tw0j g£@§, N| £3pš3g@
n@ §v3tu, KoT p0£jUߣj@t| tw0j 0ßr@Z, N| £3pš3g@ 0d p0g&#1633d@
|z tw0j|H 0č|.

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr avg 06, 2008 5:17 pm

jaz sem vedno šel na svojo zavarovalnico in potem se one med sabo menijo, ti pa dobiš izplačan pri svoji zavarovalnici. vsaj pri meni je bilo tako.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
RoZleht
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a RoZleht Sr avg 06, 2008 5:33 pm

maky je napisal/-a:jaz sem vedno šel na svojo zavarovalnico in potem se one med sabo menijo, ti pa dobiš izplačan pri svoji zavarovalnici. vsaj pri meni je bilo tako.

tko nekak ja ... ko se je madzar s kamijonom zaletu v sestro (rinu vzvratno nazaj v kriziscu) smo poklical policaja, je popisal zadevo, madzar je placal neki policaju (mislim da je blo 5000 sit), izpolnil smo tisto porocilo o nesreci in pol so se zavarovalnice med sabo zmenle ... offtopic malce: hvala bogu da je prsel glih takrat en iz madzarske ambasade, ker ne vem kako bi se drugac zmenli, ker on ni znal besede anglesko, samo po madzarsko je neki v 3 dni govoru ...

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr avg 06, 2008 5:39 pm

kok je s tujci nevem,če se pa kdo,ki ni pri isti zavarovalnci ko ti,zaleti v tebe,pa tvoja zavarovalnca nima nič s tem,in morš vse sam rihtat z zavarovalnco povzročitelja.jst sm tut mislu,da mi bo moja plačala,in potem terjala od njegove,pa žal ni tako.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Sr avg 06, 2008 8:50 pm

el_diablo je napisal/-a:kok je s tujci nevem,če se pa kdo,ki ni pri isti zavarovalnci ko ti,zaleti v tebe,pa tvoja zavarovalnca nima nič s tem,in morš vse sam rihtat z zavarovalnco povzročitelja.jst sm tut mislu,da mi bo moja plačala,in potem terjala od njegove,pa žal ni tako.

ja jst sem tud moral vse rihtat pri zavarovalnici povzrocitelja...

Mare2
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare2 To avg 12, 2008 7:41 am

maky je napisal/-a:jaz sem vedno šel na svojo zavarovalnico in potem se one med sabo menijo, ti pa dobiš izplačan pri svoji zavarovalnici. vsaj pri meni je bilo tako.

A imaš ti mogoče kake privilegije ali VIP?
popust

Landy
Nov uporabnik

Napisal/-a Landy To avg 12, 2008 8:37 am

Taščo je imela prometno z tovornjakarjem iz Srbije. Ji je počohal cel bok, ko je menjal pas in jo je spregledal. Poklicala je policijo, je nardila zapisnik in naslednji dan je pelala avto cenilcu in nato so se zavarovalnice med seboj zmenle. Tako, da se ni sama rabla nič rihtat.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek To avg 12, 2008 8:44 am

v mene se je zaletela hrvatica, šel sem k svojemu cenilcu, medtem sem uveljavljal kasko, v roku parih mescov so se oni pogodili z njeno zavarovalnico (verjetno so kompenzirali), bonifikacija mi ni šla, to je to.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino To avg 12, 2008 8:49 am

DaDek je napisal/-a:v mene se je zaletela hrvatica, šel sem k svojemu cenilcu, medtem sem uveljavljal kasko, v roku parih mescov so se oni pogodili z njeno zavarovalnico (verjetno so kompenzirali), bonifikacija mi ni šla, to je to.

Uf,par mescev?Torej lahko jaz sedaj čakam na popravilo 3-4 mesce? :roll: :roll:
Koliko ste kaj čakali ostali na popravilo(in niste imele kaska)?

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino To avg 12, 2008 9:42 am

lenivec je napisal/-a:pa dajte folk malo mislit no...
valda se nebo zaj na polsko k cenilcu furala. drugo je če je oboje iz slo.

Je to bilo meni namenjeno(glede na to da sem pisal o poljskem kamionu)?
Nihče ni rekel,da se bo kdo šel na poljsko k cenilcu :lol: :lol: :P :P :P
So mi te zadeve kristalno jasne,zavarovalnice se med seboj zmenijo.Mene bolj zanima kako dolgo ponavadi to traja,da se zmenijo.Ker dokler se ne zmenijo,ne morem avta popravljat(razen na svoje stroške).

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek To avg 12, 2008 10:54 am

ja je kr trajalo, nesrečo sem mel v začetku avgusta, obvestilo da je škodni dogodek reše npa sem dobil celo februarja mislim da.. malo pred zavarovanjem :D

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi To avg 12, 2008 11:42 am

Mojem fotru je Avsrtijec izsilu prednost, tko da sta bla oba avta totalka. Sicer je blo to že davnega leta 95, ampak verjetno bi stvar tudi danes mogla potekati isto. Seveda prišli policaji, nardili zapisnik, prišesl cenilec iz zavarovalnice na dom, potem pa je fotrova zavarovalnica terjala avstrijsko za povračilo škode. Sam se pa zna vsa stvar zavleči, sploh če jim nič ne težiš. Foter je redno klicaril ter jim težil, kajti važni so bili le dobri odnosi med zavarovalnicami - tako da če me spomin ne vara je nekako dobil nato denar v 2 do 3 mesecih (avto se ni popravljal).

LP

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Pe sep 26, 2008 8:06 pm

Evo.Nesreča se je zgodila 6.8.2008 (kot omenjeno zgoraj; poljski kamionar se zaletel odzadaj v avto), 24.9.2008 zavarovalnica pokliče,da lahko damo avto popravljat.Torej je vse skup trajalo mesec in pol(končno ena pozitivna zadeva članstva v EU).
Hooray!!!
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost