Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Registracija vozila

Napisal/-a Žiiga Ne apr 13, 2008 1:58 pm

No skratka bliža se konec projekta "clio" in me čaka registracija slednjega vozila.

Sedaj pa, sam sem še dijak in bi verjetno lahko zavarovanje vzel le na obroke. Torej sledijo vprašanja.

- Lahko zavarovanje vzamem na položnice brez kakršnegakoli izpiska študentskega servisa ali podobno?
- Koliko bi me prišel prvi obrok v primeru, da ima avtomobil 99kW in do 1800

Bonusa nimam nič saj je to moj prvi avtomobil. Za odgovore se vam zahvaljujem!
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne apr 13, 2008 2:04 pm

lahka vzameš na obroke in sicer zavarovanje ker cestnino pa prometno pa to morš tak takoj plačat...jaz sem vzel za svoj avto 1.4 na 7 obrokov pa me pride en obrok 77 evrov.mam pa še zavarovane sebe in potnike plus 20%.če bi pa takoj plačal pa me pride mislim da 540 evrov ;)ne rabiš nobenega potrdila pač pri zavarovalnem agentu oz zavarovalnici pač rečeš in je stvar urejena.jz mam narejen kr na trajnik ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Ne apr 13, 2008 2:08 pm

spadas v isti razred kot jaz 95kw 1.8
sem student, zavaroval pri ZM, placal polog+5 poloznic brez obresti, pa cestnino takoj
mam pa poloznice okoli 165€, pa polog je bil nekak tak+ cestnina okoli 80€

(ao+, luci, stekla, ogledala)
Slika

mook
Nov uporabnik

Re: Registracija vozila

Napisal/-a mook Ne apr 13, 2008 5:09 pm

Žiiga je napisal/-a:No skratka bliža se konec projekta "clio" in me čaka registracija slednjega vozila.

Sedaj pa, sam sem še dijak in bi verjetno lahko zavarovanje vzel le na obroke. Torej sledijo vprašanja.

- Lahko zavarovanje vzamem na položnice brez kakršnegakoli izpiska študentskega servisa ali podobno?
- Koliko bi me prišel prvi obrok v primeru, da ima avtomobil 99kW in do 1800

Bonusa nimam nič saj je to moj prvi avtomobil. Za odgovore se vam zahvaljujem!

Samo obvezno zavarovanje (AO) in zelena karta te pride na zav. Generali: 640,71 EUR (na 6 obrokov). to je z doplačilom 20% za mladega voznika. Za obroke ne rabiš nič drugega kot št. TRR, ki je na bančni kartici.
Cestnina za tak avto je cca. 77 EUR. + teh. pregled je 32,13 eur

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne apr 13, 2008 5:16 pm

eno vprašanje za mook-a

Izjavljam, da kot zavarovanec v preteklih dveh letih, ko sem imel sklenjena zavarovanja avtomobilske odgovornosti, nisem povzročil nobene prometne nesreče zaradi katere bi oškodovanec/i imel/i pravico uveljavljati odškodninske zahtevke iz naslova sklenjenih zavarovanj avtomobilske odgovornosti: *
se strinjam se ne strinjam
Izjavljam, da kot zavarovanec v preteklih dveh letih, ko sem imel sklenjeno zavarovanje AO-plus, nisem povzročil nobene prometne nesreče zaradi katere bi lahko imel pravico uveljavljati odškodninske zahtevke iz naslova zavarovanja AO-plus: *

kako vpliva na zavarovanje in ceno če tuki obkrožiš se ne strinjam
gre pa za podaljšanje zavarovanja pri generaliju
je bla pač manjša nesreča in se ni uveljavljal obveznega zavarovanja
podpis

mook
Nov uporabnik

Napisal/-a mook Ne apr 13, 2008 5:31 pm

lublancan je napisal/-a:eno vprašanje za mook-a

Izjavljam, da kot zavarovanec v preteklih dveh letih, ko sem imel sklenjena zavarovanja avtomobilske odgovornosti, nisem povzročil nobene prometne nesreče zaradi katere bi oškodovanec/i imel/i pravico uveljavljati odškodninske zahtevke iz naslova sklenjenih zavarovanj avtomobilske odgovornosti: *
Izjavljam, da kot zavarovanec v preteklih dveh letih, ko sem imel sklenjeno zavarovanje AO-plus, nisem povzročil nobene prometne nesreče zaradi katere bi lahko imel pravico uveljavljati odškodninske zahtevke iz naslova zavarovanja AO-plus: *

kako vpliva na zavarovanje in ceno če tuki obkrožiš se ne strinjam
gre pa za podaljšanje zavarovanja pri generaliju
je bla pač manjša nesreča in se ni uveljavljal obveznega zavarovanja

To kar si napisal je klavzula, ki je sestavni del izjave o škodah, ki jo pri genraliju dajejo k vsaki polici (pa naj bo obnova ali pa na novo zavarovanje pri Gen.). Izjava ne vpliva na ceno zavarovanja... Je pa res, da če si imel v lanskem letu nesrečo, ki je vplivala na bonus/malus, boš letos izgubil nekaj bonusa in boš tudi na izjavi o škodah moral označiti SE NE STRINjAM. Ker če gre za obnovo, te bojo pogruntali in boš kasneje plačal razliko 5%, kot bi sicer dobil popusta če ne bi imel škode.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne apr 13, 2008 6:12 pm

jah "kupončki" niso bli koriščeni
torej če razumem, ta klavzula ne vpliva na ceno zavarovanja
torej če se NE strinjam s tisto klavzulo in nism dal "kupončka" /uveljavljal A0+ dobim še vedno 5% popusta?
podpis

mook
Nov uporabnik

Napisal/-a mook Ne apr 13, 2008 6:23 pm

Za popust SE MORAŠ strinjati. Al pejt pa na Verovškovo (kjer je škodni center Generali) in tam nared polico, pa boš dobu vse popuste, če seveda želiš ostati na Generaliju..

Uporabniški avatar
lunec
Nov uporabnik

Kraj: Ducat kilometrov iz Gorenje vasi nad Poljanom

Napisal/-a lunec So apr 19, 2008 6:16 pm

Par let nazaj, ko sem si kupil prvi avto je bilo pomoje nemogoče vzeti na obroke, sedaj pa ni problema, če imaš št.račun ti bodo dal na položnice, če pa bi imel drug račun (zaposlen) pa bi ti trgali z transakcije.
Jaz imam celo od fotra bonifikacijo, dost popusta, karambola pa še nisem imel.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So apr 19, 2008 9:06 pm

lunec je napisal/-a:Par let nazaj, ko sem si kupil prvi avto je bilo pomoje nemogoče vzeti na obroke

soncek: kaj pa tistih 15 a tisto niso bil registrirani avtomobili?... lej ce si se odlocu
pisat "boljse poste" se prosim tudi ne izmisljuj
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
lunec
Nov uporabnik

Kraj: Ducat kilometrov iz Gorenje vasi nad Poljanom

Napisal/-a lunec So apr 19, 2008 10:17 pm

MacTron je napisal/-a:
lunec je napisal/-a:Par let nazaj, ko sem si kupil prvi avto je bilo pomoje nemogoče vzeti na obroke

soncek: kaj pa tistih 15 a tisto niso bil registrirani avtomobili?... lej ce si se odlocu
pisat "boljse poste" se prosim tudi ne izmisljuj

Mactron tukajle si se pa zmotil. Rekel sem moj prvi avto to je bilo pri 18 let-u, ko sem naredil izpit in si kupil my first car (reg.). Takrat je bil kr mal problem 200 jurjev za izpit +200 jurjev za avto + 100 jurjev za regi. in zavarovanje. Ma*ona kok se hitr časi spreminjajo.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne apr 27, 2008 10:21 pm

lunec / soncek... ne dojames in tudi nikoli ne bos pa ce ti 1000x povem ..zal
in verjemi precej "materiala" se ti je nabral... od zadnje izmisljotine o swiftu
ki jo sedaj nevede serviras brez vsake vesti naprej... zapomni si, to niso heci :!:
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

_primy_
Novinec

Napisal/-a _primy_ Ne maj 04, 2008 12:33 am

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Ne dec 21, 2008 7:51 pm

No smo pred vrati, da se avto postav na cesto. Če prav razumem moram takoj plačati cestnino, prijavo z 2ma tablicama, tehnični, zavarovanje gre pa na obroke.

Začetni stroški so:

- Cestnina; 72,73€
- Tehnični pregled; 32,12€
- Prijava vozila; 32,83€

Kako je pa glede zavarovanja? imam 14 premijski razred + voznik začetnik. Moram plačati polog v prvo? Ima kdo informacijo koliko bi znašal?
Cena pri triglavu znaša 634,17€ saj po strani sodeč.

Najlepša hvala vnaprej
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost