Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So avg 23, 2008 10:54 pm

Doche je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:že skoraj pred enim mesecem sem poslal na dars obrazec+vinjeto s kosom stekla+račun o menjavi stekli pa še vedno ni nobenega odgovora.

kako dolgo ste vi čakali pri tej situaciji?

a so na dars-u res tako nesposobni?

poslal v soboto 5 do 12 dopoldan. dobil v torek

Pol si pa imel le veliko srečo. Jaz sem poslal za vinjeto že julija in kmalu bo september pa še vedno nič. Sicer pa če bodo potrebovali še celo leto za abc dvomim da lahko letos kaj pričakujem. Glavno da oni na cestah pobirajo kazni, mi smo tako ali tako morali novo vinjeto kupit zdaj lahko pa čakamo. Tistih 40 študentov ima verjetno normo 10 tablic na dan in pol pač traja... :bonk

naj si vtaknejo tistih 35 evrov nekam, zarad mene, če jih kr obnovi predora šentilj namenijo

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne avg 24, 2008 8:00 pm

misliš predoru Šentvid? :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne avg 24, 2008 8:10 pm

IcEm4n je napisal/-a:misliš predoru Šentvid? :lol: :lol:

upss :P mah naj ga s tem kešem še pod šentiljem naredijo :P

japek
Nov uporabnik

Napisal/-a japek To jan 27, 2009 8:48 am

Nekako paše sem.
Na avtomobilu imam nalepljeno letno vinjeto, pa sedaj avto prodajam. Ker za njo ne dobim nič zraven bi jo najraje strgal dol. Imam sicer račun in odrezek. Lahko dobim na Darsu novo vnjeto, če jo strgam dol, kateri del bi naj ostal cel, da lahko uveljavljam nadomestek?

Hvala za odgovore,
Janko

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To jan 27, 2009 9:02 am

verjetno če boš prodal avto boš tut pogrešil tistih 55€, razen če se gre za avto kateremu vinjeta doda polovico vrednosti. sj tut ko boš kupil drug avto bo verjetno imel letno vinjeto že gor, v kolikor ne boš kupil novega...

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky To jan 27, 2009 9:24 am

japek je napisal/-a:Nekako paše sem.
Na avtomobilu imam nalepljeno letno vinjeto, pa sedaj avto prodajam. Ker za njo ne dobim nič zraven bi jo najraje strgal dol. Imam sicer račun in odrezek. Lahko dobim na Darsu novo vnjeto, če jo strgam dol, kateri del bi naj ostal cel, da lahko uveljavljam nadomestek?

Hvala za odgovore,
Janko

se mi zdi da ne ker vinjeta ni prenosljiva. ena rešitev bi bila mogoče le, če bi probal iti na foro da se ti je poškodovala ob leplenju.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
robi13
Nov uporabnik

Napisal/-a robi13 To jan 27, 2009 9:46 am

Meni so novo vinjeto poslali po 3 dneh. Edino nerazumljivo mi je bilo to, da so zahtevali (in to piše v pravilniku) račun za novo vetrobransko steklo. To pa zato, ker sem uveljavljal kasko.

Zato sem moral nazaj k serviserju, kateri mi je fotokopiral račun za zavarovalnico, tako da je bil "volk sit, koza cela" :roll:

Pomagal ni niti zapisnik od zavarovalnice, da je potrebno steklo zamenjat niti ni bila dobra, od pooblaščenega serviserja, fotokopija delovnega naloga, na katerem je bila napisana zamenjava stekla. DARS-ova obrazložitev=pravilnik teh dokumentov ne predvideva, ampak kot že napisano račun, ki je bil izstavljen tretji osebi. :bonk .

Tega se držijo kot pijanec plota in se ne premaknejo niti za malo.

Uporabniški avatar
RoZleht
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a RoZleht To jan 27, 2009 10:20 am

robi13 je napisal/-a:Meni so novo vinjeto poslali po 3 dneh. Edino nerazumljivo mi je bilo to, da so zahtevali (in to piše v pravilniku) račun za novo vetrobransko steklo. To pa zato, ker sem uveljavljal kasko.

Zato sem moral nazaj k serviserju, kateri mi je fotokopiral račun za zavarovalnico, tako da je bil "volk sit, koza cela" :roll:

Pomagal ni niti zapisnik od zavarovalnice, da je potrebno steklo zamenjat niti ni bila dobra, od pooblaščenega serviserja, fotokopija delovnega naloga, na katerem je bila napisana zamenjava stekla. DARS-ova obrazložitev=pravilnik teh dokumentov ne predvideva, ampak kot že napisano račun, ki je bil izstavljen tretji osebi. :bonk .

Tega se držijo kot pijanec plota in se ne premaknejo niti za malo.

Zanimivo ... od mene so pa zahteval (k sm hotu dobit razliko nazaj oz. drugo vinjeto), da naj iz Novega mesta na Dars na Brdu pripeljem celotno vetrobransko steklo od Scenica! Mel sm pa odrezek, racun k sm kupu vinjeto, racun od popravila servisa in to ni blo dost ... In kot si napisal o pijancu in plotu, jih ni nc druzga zanimalo kot to, da pripeljem vetrobransko steklo ce hocem dobit drugo polletno vinjeto ... ampak se mi je zdelo ne prevec varno vozt celotno steklo, sem sel pac kupt drugo ... tako da sem v pol leta kupu 2 zeleni vinjeti, ker mi ocitno druzga ni preostalo, ker pac nism hotu vozt celega stekla cez pol Slovenije ...

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To jan 27, 2009 11:11 am

@RoZleht a je blo tako težko vinjeto strgat iz stekla? No steklo se da tud razbit in se lahko pošlje tud košček stekla na katerem je vinjeta.

@Robi13: kaj ti bo zapisnik in vse ostalo.. ti tud greš v trgovino po kruh in ti namesto tega ne dajo keksov. Lepo piše.

@Japek nademostek boš dobil v kolikor zamenjaš steklo ali avto odjaviš iz prometa in ga predaš v uničenje. Takrat boš poleg strgane vinjete poslal na Dars še dokazilo o uničenju oz. predaji vozila v uničenje.

Druge poti ni in vinjeta tudi ni tolk draga, da se more komplicirat zarad tega. Kupcu povej, da naj ti jo plača ali pa zavaruj in razbij steklo pa bo.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To jan 27, 2009 11:31 am

Kako komplicirate :roll:
Vse vinjete se da tako lepo odstraniti dol (odvisno kako močno si jo prvič zalimal), še posebej tiste Avstrijske :lol:

anzl
Nov uporabnik

Kraj: topole

Napisal/-a anzl To jan 27, 2009 11:35 am

če se prov spomnem je blo takoj na začetk dobe vinjet pr ns u slovenij po televizij rečen, da če boš prodav avto, tut loh dobiš nadomestno vinjeto. sam se ne spomenm točn kko je blo rečen. mislm da je blo pr preverjeno al kje. in so use te možnosti preverl. drgač pa mrbit na strani od darsa kj piše.

japek
Nov uporabnik

Napisal/-a japek To jan 27, 2009 11:46 am

Ja, na strani od Darsa piše, pa na žalost te moje možnosti ni vmes. Če se res držijo, kot pijan plota, potem ostane le kaka malo manj legalna varijanta, ali pa najverjetneje ta druga, da bom pač pozabil teh 55€ in si kupil drugo. Poleg tega pa živel z dobrim občutkom, da sem novemu lastniku pač nekaj podaril ;) .
LP, Janko

Uporabniški avatar
RoZleht
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a RoZleht To jan 27, 2009 11:54 am

@Doche: Verjetno sm nerazumljivo napisal ... rekel mi je SAMO celotno vetrobransko steklo na njihovi informacijski stevilki!!! Ni rekel ne strgane, ne razbite sipe, ne nic drugega kot celotno vetrobransko steklo z nalepljeno vinjeto!

EDIT: pa da ne bo se ene pomote ... sm tud vprasal ce je kaksna druga opcija, pa je reku da ne!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To jan 27, 2009 12:18 pm

Očitno nekateri še sedaj niste preboleli teh 55€... :roll:
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To jan 27, 2009 2:31 pm

@RoZleht mogoče je bil kak nesposobnež na telefonu :D Ker mi je to res čudno, bi blo pa zanimivo videt reakcije, da bi dejansko prinesel tja celo šipo :lol:

@japek zakaj pa kupcu ne rečeš da ti financira vsaj 30 eur za vinjeto? Tisti, ki kupuje avto verjetno ne da zadnjega evra ven.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. To jan 27, 2009 2:40 pm

če ne druzga, je loh vinjeta vsaj plus pri pogajanju o ceni avta... če pa kupcu res nč ne pomen vinjeta, pa bot žleht na račun njegovega nižanja cene in tik pred predajo vozila novemu kupcu odlimaš vinjeto pred očmi... če je kupec blefiru, te bo ustavu in ti dal 30€ več, če ne pa itak nimaš kej zgubit :lol:

še večja kriza bo glede vinjet če se bodo podražile na 125€, kar mislm da se bodo....

Lp
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov