Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

čvekač
Nov uporabnik

Prepis, zavarovanje, odjava, nov avto... vekslanje

Napisal/-a čvekač So feb 21, 2009 7:55 pm

Pozdravljeni!

Forum prebiram že nekaj časa kot gost a sem se odločil za aktivno sodelovanje :)

In tukaj je moje prvo oz. kar nekaj vprašanj.

Situacija:

Ženin (oz. izvenzakonska partnerica, živiva v skupnem gospodinjstvu) avto sva dala v račun pri nakupu novega. Njen avto je registriran od 05.02.2009 naprej.
Moj sedanji avto je registriran od 26.02.2009, ki ga bo dedovala ona.

Vprašanje kaj in kako speljati zadevo pri novem, ki je oz. bo pisan name?

Jaz s svojim naredim kaj? Prepis na njo, odjava iz prometa ni nujna? Kaj jaz naredim s svojim zavarovanjem!? Se poračuna razlika pri novem?

Kaj pa ona s svojim, tudi poračuna razlika do zavarovanja pri mojem?

Prepis?

Skratka zblojen sm k'o kura...

Kaj sploh hočem povedati:

Drug teden, konec tedna grem po novi avto. Kar imam dokumentov novega avtomobila je predračun in fotokopija homologacije. Moram urediti zavarovanje, ko prevzamem avto plačam cestnino poknem tablce gor in to je to.

Hkrati moram pripeljati partnerkin avto k njim. Predvidevam odjaviti iz prometa? A predhodno moram svoj sedanji avto, ki ga bo dedovala ona že prepisati na njo?

Če vam kaj pri mojem zblojenem pisanju ni jasno, kar z besedo na dan.

Prosim za nasvete ;)

HVALA

trs
Novinec

Kraj: bela krajina

Napisal/-a trs Ne feb 22, 2009 9:45 pm

Pozdravljen
Pri Vas gre za prenos lastništva vozila, odjavo vozila in prijava novega vozila.

Rabili boste cel dopoldne ali celo dopust,da to uredite v enem dnevu,če bodo vsi dokumenti na voljo.
No pa po vrsti:
-najprej odjavite iz prometa ženin avto.Tablice dol.prometno dovoljenje,zavarovalno polico in potrdilo o plačilu cestnine v "žep"(to naredite pri prodajalcu,ki bo vzel vaše vozilo v račun),da boste na upravni enoti kateri koli-(ni krajevne pristojnosti) lahko odjavili vozilo in zahtevali povrnitev neizkoriščenega dela cestnine na njen bodoči avto.
Sicer brez DDV-ja.ravno tako bo ona svojo zavarovalno polico,kar je neizkoriščenega prenesla na svoje novo vozilo.
kupec tega vozila vam bo izdal "potrdilo" ,da je on lastnik,da bo žena prenesla bonitete na svoj novi avto.
-na vašem sedanjem vozilu pa naredite prenos lastništva na njo s komisijsko prodajo
(pogodbo).Ona naredi zavarovalno polico,lahko pooblasti vas,tablice pa lahko
ostanejo na vozilu,če le niso poškodovane ali zbledele,da ne bo dodatnega stroška.
Vi boste rabili kopijo njene nove zav. police,da boste lahko dobili bonitete pri zavarovanju vašega novega vozila.
-Vaš novi avto bo zapeljal na cesto,ko boste imeli Račun prodajalca (žig in podpis)
je obvezen v originalu.plačano obvezno avtomobisko zavarovanje plačano cestnino
in kupljene registrske tablice.
Te zadeve lahko uredite tudi na enotah AMZS,imajo tudi reg. tablice in delajo dlje časa kot upravne enote.Tam lahko sklenete tudi avtomobilska zavarovanja.
pri novem vozilu bodite pozorni na dokumente in certifikate-homologacije,ki vam
jih morajo dati.
upam,da sem pomagal
LP trs
vw je boljši avto

čvekač
Nov uporabnik

Napisal/-a čvekač Po feb 23, 2009 6:32 pm

@trs hvala! Zelo si mi pomagal z nasvetom oz. opisom celotnega postopka :)
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost