Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

fr1k
Nov uporabnik

Prepis na družinskega člana

Napisal/-a fr1k To feb 04, 2003 9:10 pm

A mi lahko kdo svetuje, kako se najbolj splača izvesti prepis vozila med družinskimi člani (oče->hči ali zeta)?
Ali je to darilna pogodba, "kvazi" prodaja ali kaj tretjega?
Hvala
LP, Frenk
Frenk

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Prepis na družinskega člana

Napisal/-a Sale To feb 04, 2003 9:57 pm

To že, samo na podlagi česa pa prepis narediš? Kupo-prodajne pogodbe, darilne pogodbe,...?

BTW..kako bi naredil, če bi npr. hotela dva družinska člana med sabo zamenjat svoja avtomobila?
Slika Slika

virtitus
Nov uporabnik

Napisal/-a virtitus To feb 04, 2003 10:10 pm

Mislim da je najbolje z kupoprodajnimi pogodbami zadevo uredit, ker darila od ne vem kere vrednosti naprej se morjo za davkarijo prjavit. Pol te se pa tam uklestjo,..

Jaz sem mel isto tezavo, ko sem kupon dal, pa 130 % zavarovalnine,. pa sem lepo avto fotru prodal, drugo leto ga pa nazaj kupu,.. sam to je blo se v prejsnem sistemu min. strosek 7000 SIT-ov za prepis.
Kaksni so po novem stroski se ne vem..

primozb
Novinec

Napisal/-a primozb Sr feb 05, 2003 8:02 am

Zdravo,

Poznam en tak primer. Preprosto se naredi darilna pogodba. Potem neseš h notarju, urediš še nekatere papirje in zadeva je ocvrta.

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Po feb 24, 2003 11:15 am

Pa kdo ve kok stanejo te prepisi, pa darilne pogodbe... recimo ce govorimo o avtomobilu vrednem cca. 1.5 mio SIT. Ne vem kako gre to, kok % vrednosti avtomobila mors dat drzavi. Govorim napamet, eno je ce placas 5% davka od avtomobila ki je vreden 100.000 SIT, drugo pa ce moras dati drzavi 5% od 1.000.000 SIT. Itak sam gledajo kako te cimbolj obrat, mene pa zanima kako priti skozi, da me cim manj oberejo. Kaksna izkusnja, al vsi sam ugibate?
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
Meggy
Nov uporabnik

Napisal/-a Meggy Če feb 27, 2003 9:05 pm

Če se prepisuje avto iz očeta na hči je možno to izvesti preko darilne pogodbe na katero ni davka.Pri izpolnjevanju je potrebno navesti, da je oče tisti,ki podarja in hči sprejema.Na pogodbi je potrebno napisati,da gre za darilno pogodbo.
Edini strošek pri vsem skupaj je notar,ki pa mislim,da nebi smel priti več kot 5000SIT.

Jz bom to izvajal čez slab mesec in to sem izvedel do sedaj.Če bo kej drugač pa bom pol napisu,če bo še koga to zanimal.
Pozdrav vsem!

Asja
Nov uporabnik

Napisal/-a Asja Po avg 11, 2003 11:55 am

No, bo kdo napisal kakšen postopek je v resnici? Mogoče Meggy?

Roxx
Nov uporabnik

Napisal/-a Roxx Ne sep 07, 2003 12:41 pm

Se pravi k notarju morš it obvezno ??

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To sep 09, 2003 7:50 am

Yep.

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR To sep 09, 2003 8:06 am

Lahko se oglasiš do enga komisarja in narediš preko komisijske prodaje, tko da nimaš problemov glede davkov.
http://www.raceland.si

Ruff_Ryder
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Ruff_Ryder To sep 09, 2003 8:07 am

Tko je kokr je Meggy reku. Gres k notarju, nardis darilno pogodbo, strosek pa tudi ni velik. Mam izkusnje s tem.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po okt 06, 2003 10:39 pm

emmmm se da komu to bolj točno opisat kak se to izvede? Mislim notar pogodba bla bla bla? Oki z navadno prodajo in kupovanjem avta mam izkušnje kaj pa rečmo med družinskimi člani? Aja moj primer mati bo kupla mojga :D ( sem jo le nasral) in kak bi zdej prišla oba najcenej skoz?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Sr dec 03, 2003 10:37 am

Pri darilni pogodbi iz starša na otroka ali vnuka in med zakonci ni plačila davka.

Postopek je pa sledeč:

1. Doma sestaviš darilno pogodbo iz starša na otroka (nazaj brez davka ne gre) z obveznimi sestavinami pogodbe (imena, naslovi, podatki o avtu in vrednost vozila)
2. Greš na davkarijo, kjer vdarijo štampiljko, da ni treba plačat davka.
3. Greš do notarja in plačaš overitev (napisati čim manjšo ceno, da bo overitev cenejša (meje so: 100ksit, 500ksit in 1miosit))
4. greš na upravno enoto in odjaviš avto iz starega lastnika in ga prijaviš na novega. Če je nov lastnik na območju druge UE, mora pač iti tudi tja.

Koraka 2. in 3. sta lahko tudi zamenjana (kakor kje).

Srečno in LP

benko
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a benko Sr dec 03, 2003 11:15 am

ti kr tko nared kot je reku peters pa bo use OK!

lp
lp

blaz

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a tigrica Sr dec 03, 2003 11:42 am

peters je napisal/-a:Pri darilni pogodbi iz starša na otroka ali vnuka in med zakonci ni plačila davka.

Postopek je pa sledeč:

1. Doma sestaviš darilno pogodbo iz starša na otroka (nazaj brez davka ne gre) z obveznimi sestavinami pogodbe (imena, naslovi, podatki o avtu in vrednost vozila)
2. Greš na davkarijo, kjer vdarijo štampiljko, da ni treba plačat davka.
3. Greš do notarja in plačaš overitev (napisati čim manjšo ceno, da bo overitev cenejša (meje so: 100ksit, 500ksit in 1miosit))
4. greš na upravno enoto in odjaviš avto iz starega lastnika in ga prijaviš na novega. Če je nov lastnik na območju druge UE, mora pač iti tudi tja.

Koraka 2. in 3. sta lahko tudi zamenjana (kakor kje).
točno to sem hotela napisati ker sem imela ta primer pred parimi tedni ko je sin kupil od svojega očeta avto in so naredili tako kot je tu opisano
lp tigrica

Srečno in LP
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost