Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To jan 29, 2008 4:07 pm

NO da ti poenostavim..... 30 dni po preteku se lahko pelješ na tehničnega in upaš da te ne dobi policija ali pa če te dobi da te spusti.... drugač je kazen 125 evrov....... Ampak tud v primeru nesreče si krit glede zavarovalnice ampak moraš po nesreči plačat celoletno premijo.

Po preteku 30tih dni pa nimaš več kaj iskat na cesti.... poleg tega da je kazen mnogo večja ( tehnično neizpraven in nezavarovan avto), je lahko pizdarija še če imaš nesrečo..... takrat ti zavarovalnice ne krije nič tudi če imaš plačano zavarovanje.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
LoSt
Nov uporabnik

Napisal/-a LoSt Če jan 31, 2008 3:35 am

Eh lisko :P mene ne zanimajo kazni....drugače je pa kazen v tistih 30ih dnevih mal čez 80 eurov in ne 125. Po 30ih dnevih pa 500 eurov.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe feb 01, 2008 10:27 pm

LoSt je napisal/-a:Eh lisko :P mene ne zanimajo kazni....drugače je pa kazen v tistih 30ih dnevih mal čez 80 eurov in ne 125. Po 30ih dnevih pa 500 eurov.

No ok pol pa 80 :) Niti preverjal nisem kok je kazni... pač tako mi je rekla na zavrovalnici in tako sem tudi napisal :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

motokros
Nov uporabnik

Napisal/-a motokros Pe jun 06, 2008 12:43 am

Pa cel dan sm rabla da sm tole temo najdla :D Koncno na enmu forumu to kar človek rabi!
Jst grem jutr na tehnicnega, upam, da bo slo cez u prvo, pa pesti drzat, da me policaji na poti tja ne ustavijo :)

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Pe jun 06, 2008 1:58 am

motokros je napisal/-a:Pa cel dan sm rabla da sm tole temo najdla :D Koncno na enmu forumu to kar človek rabi!
Jst grem jutr na tehnicnega, upam, da bo slo cez u prvo, pa pesti drzat, da me policaji na poti tja ne ustavijo :)

lahko pa vzameš preizkušnje,in ti ne bo trpa trepetati,da bi te policija vstavla :P

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a So jun 14, 2008 2:40 pm

jaz mam tudi podoben problem. sem delal tehnicnega(dva dni pred potekom) pa je ena malenost sla narobe. registracija in tehnicni potece jutri, moj mehanik pa mi lahko zadevo uredi sele v ponedeljek :(

zdaj pa nevem, ce lahko grem sploh na cesto v ponedeljek - do mehanika in na tehnicnega?? saj za kako kazen 100eur me ne skrbi, samo kaj ce pride do nesrece? je sigurno krito?

aja pa se to... lahko grem sedaj tudi na kak drugi tehnicni (kjer imam kolega :D) pa to na hitro uredim ali to ni mogoce?

lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So jun 14, 2008 3:40 pm

damek1a je napisal/-a:jaz mam tudi podoben problem. sem delal tehnicnega(dva dni pred potekom) pa je ena malenost sla narobe. registracija in tehnicni potece jutri, moj mehanik pa mi lahko zadevo uredi sele v ponedeljek :(

zdaj pa nevem, ce lahko grem sploh na cesto v ponedeljek - do mehanika in na tehnicnega?? saj za kako kazen 100eur me ne skrbi, samo kaj ce pride do nesrece? je sigurno krito?

aja pa se to... lahko grem sedaj tudi na kak drugi tehnicni (kjer imam kolega :D) pa to na hitro uredim ali to ni mogoce?

lp

Vse je mogoče....edino če majo evindentirano vozilo v računalniku.... ampak včasih tega niso meli.... vem ker sem tudi sam tako nardil pred leti....prvo na enem pa ni šlo....na drugem pa me je spusto...šlo pa se je zaradi ročne....

Če pride do nesreče sem že napisal kako in kaj.....če ti poteče danes in imaš jutri nesrečo.... greš na zavarovalnico in podalšaš zavarovanje za eno leto ( čeprav imaš uničen avto...tudi če je totalka pač plačaš za "brezveze" oz. zaradi kritja škode...)
To so informacije , ki sem jih jaz lani dobil na zav. triglav....In tudi sam sem se vozu 14 dni po preteku.....
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr avg 06, 2008 10:17 am

Spet jaz :D

Včasih je veljalo da tehnični velja 30 dni ,če ne plačaš cestnine in zavarovanja.....
Se pravi avto poteče registracija.....opraviš samo tehnični pregled in potrdilo je veljalo en mesec....

Sedaj mi na amzs pravi da to potrdilo velja eno leto oz. dve če je avto mlajši od 10 let...
Lahko kdo to zagotovo potrdi? Ker mam občutek da se nisma pravilno razumela....
Jaz bi avto peljal samo na tehničnega z registracijo in cestnino pa bi z določenih razlogov počakal..... Res velja potem potrdilo o izpravnosti vozila eno leto? Tudi če je odjavljen?
Slika

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Napisal/-a napi Po sep 22, 2008 6:27 pm

Potrdilo o tehničnem velja eno leto neglede na to ali je odjavljen avto al ne.
Sem pa se osebno jaz vozil z avtomobilom ki je še bil zavarovan še en mesec tehnični še eno leto ampak je poteklo prometno dovoljenje, v bistvu je blo treba sam cestnino plačat. 2 al 3 dni je poteklo tam nekje. Kot da to ni bilo dovolj mi je poteklo še vozniško dovoljenje 1 dan. Pa mi tip izjavi da mi bo napisal položnico za 1000 in nekaj € ker nimam izpita pa ustreznega prometnega dovoljenja.
Ker se mi ni zdelo smiselno kako je to možno sem mu sam še reku naj še napiše položnico za napad na uradno osebo. Kolega od njega se rahlo nasmehnu pa mi rekel varno vožnjo pa v ponedeljek naj si zrihtam , ustavla sta me v petek zvečer.
Končalo se je z položnico 83€ za varnostni pas

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Ne jul 19, 2009 7:41 pm

Kako je pa v primeru, da obvezno zavarovanje (AO) nekje na polovici obdobja preneseš na nov avto, na staremu pa še vedno imaš za polovico leta veljaven tehnični pregled in cestnino? Ali moraš star avto takoj odjavit, ali pa ga lahko imaš še tistih pol leta doma (s tablicami in prometno seveda) za namen prodaje ?

sg
Nov uporabnik

Napisal/-a sg Ne jul 19, 2009 9:25 pm

Sploh ne moreš prenest AO zavarovanja dokler starega avta ne odjaviš ! Tehnični ti ostane veljaven dokler pač je, ostanek cestnine lahko zahtevaš nazaj, ko ga odjaviš. Tablice moraš pa takoj ob odjavi deponirat.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost