Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

kurent
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Dogovor brez zavarovalnice

Napisal/-a kurent Če sep 17, 2009 10:08 am

Nekomu sem na parkirišču poškodoval sprednji odbijač in ena luč je malo počila. Kriv sem seveda jaz.

Zanima pa me kako je varno tole urediti brez zavarovalnice. Je najbolje, da napišema pogodbo ali grem enostavno z njim na servis in mu jaz tam plačam račun z gotovino?

Namreč čakam na ocenitev škode in če bo nekje 500 EUR se mi ne splača uveljavljati zavarovanja. Sem v PR14 in grem na PR17 kar je +35%, če še enkrat naredim nesrečo je +100%. Torej po izračunih dam 440 EUR več za zavaovanje v naslednjih treh letih in cvikam na še eno nesrečo.

Uporabniški avatar
jesenik
Novinec

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a jesenik Če sep 17, 2009 11:12 am

če se zavarovanec strinja z tem, da mu pri mehaniku popravilo plačaš ti, pol je vse ok. Kolega je tudi imel eno tako zadevo, vendar so v njegovem primeru, zaradi majhne škode in samo odrgnin na blatniku, šli do ličarja in se zmenili da ko bo avto popravljen, račun plača krivec (beri: kolega). je pa za vsak slučaj kolega hotel imeti račun od popravila-barvanja, s katerim ima dokaz, da je škoda odpravljena.

upam da sem ti kaj pomagal

Lp
Dejan

geronimo
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo Če sep 17, 2009 11:23 am

Sam ni mi jasno kaj maš za zahtevat račun, da je res denar porabi za to? Gre ti na roko in zaupanje, da ne prijavi nesreče, ti boš pa potem še preverjal, da ni dal denarja za pijačo?? Sam sem isto dal denar na roko, pa me niti malo ni brigalo ali je odbijač ženska popravila ali ne.

kurent
Nov uporabnik

Napisal/-a kurent Če sep 17, 2009 12:02 pm

Razmišljam o možnostih, ne samo o tem konkretnem primeru. Pač kako se zavarovati pred primeri, ko te na primer potem on vseeno prijavi.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Če sep 17, 2009 12:31 pm

Napišita evropsko poročilo in vsak zadržita eno kopijo - tako bo prepričan da mu boš denar res dal in ga ne bo strah, pojdi z njim do ličarja, ki naj pove ceno in potem boš videl kako in kaj. Če ti reče pod 500 €, odkeširaš in je stvar rešena, če reče nad 500€ ima pa vsak dober ličar že pogodbe z zavarovalnicam in cenilec pride do njega, evropsko poročilo je pa že tako in tako tam in je spet vse rešeno. Sta oba vesela srečna in zadovoljna. Ko je popravilo opravljeno, raztrgaš original in kopijo poročila in ste vsi veseli. Bi šlo tako?
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

kurent
Nov uporabnik

Napisal/-a kurent Če sep 17, 2009 12:37 pm

Sma začela izpolnjevati evropsko poročilo pa je nekdo tam na kraju dogodka rekel, da ga ne rabima če ni bilo poškodovanih in naj grema samo na zavarovalnico. Jaz sem že bil tam in javil da sem poškodoval vozilo, on pa še ne. Med tem pa sem njemu raje svetoval, naj gre direktno k nekemu servisu in dobi predračun.

Zavarovalnici že prej nisem kaj preveč zaupal, v tem primeru pa so me hoteli celo prevarati z zavajujočimi in pomankljivi informacijami glede premijskih razredov.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Napisal/-a Misak Če sep 17, 2009 12:55 pm

Eh, pa si dobil nekega pametnjakoviča :). Evropsko poročilo je samo papir, s katerim se lažje določi krivca ob morebitnih nesporazumih. Pišeš ga VEDNO (zaradi lastnega boljšega občutka), če ga oddaš je drugo. Je pa res, da če ni poškodovanih, ne rabiš klicat policije, če so poškodovane osebe, pa je klic na policijo nujen!

Še vedno mislim, da je najboljše, če kljub vsemu naknadno napišeta poročilo, v končni fazi si tudi ti zavarovan, da ti ne bo kdaj kasneje uveljavljal škodo, ki je nisi mogel ti povzročiti. In seveda, ko je škoda popravljena, lahko spišeta nek papir, dopišeta na poročilo, blablabla, da je popravljeno in vsa škoda s tvoje strani poravnana z dnem tem in tem, in s tem ta dogodek pravno - formalno zaključen, tako zate kot za tvojo zavarovalnico.
In ženskam bencin!

kurent
Nov uporabnik

Napisal/-a kurent Pe sep 18, 2009 8:57 am

Sem imel srečo da sem naletel na razumnega človeka, sma se brez problemov zmenila, da mu dam 400 EUR in pozabima na zavarovalnico. Spisala sma izjavo, podpisala in konec.

Moram pa povedati, da so se mi na zavarovalnici Triglav v F-City v Mariboru lagali v obraz. Ženska je trdila, da izgubim 15% čeprav sem v PR14 0% in kar ni hotela razumeti. Sem ji moral na amzs.si kazat premijske razrede, da je končno priznala da mi gre 35%, naslednje leto 20% in še enkrat 10% da pridem spet na nič. Potem pa se izgovarja, da je tistih 15% mislila koliko ne bom pridobil če nebi uveljavljal, res hvala lepa za tak poskus natega. Dobro da se koliko toliko spoznam na zavarovnja drugače bi se naslednje leto vozil z 135% premijo in če bi naredil še en karambol bi bil na 200%. :evil:

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Napisal/-a Misak Pe sep 18, 2009 11:28 am

Hehe, mislim da tu ni šlo za poskus natega ampak dejansko za neznanje gospodične za šaltarjem :lol: .

Triglav za šaltar daje "študente", ki ne smejo vedet nič preveč, samo lepi morjo zgledat za splošen vtis same firme :D
In ženskam bencin!

viljuska33
Nov uporabnik

Re: Dogovor brez zavarovalnice

Napisal/-a viljuska33 Pe sep 18, 2009 11:35 am

kurent je napisal/-a:Nekomu sem na parkirišču poškodoval sprednji odbijač in ena luč je malo počila. Kriv sem seveda jaz.

kater avto pa je meu možakar če sta se zmenla za 400€.?
lp

kurent
Nov uporabnik

Napisal/-a kurent Pe sep 18, 2009 12:00 pm

Gospodična za šalterjem zelo očitno ni bila več študentka, nekje 45 let je stara ugibam. Posvetovala se je tudi s sodelavcem in ta je enako trdil. In smo se nekaj minut lovili okoli procentov in sploh ni hotela nič razumeti, kaj pa ji bo pamet solil nek šmrkavec, ki je avto zavaroval enkrat v svojem življenju in sem vztrajal naj mi pokaže to na papirju. In smo šli na amzs.si in potem sta ta dva stručkota po parih minutah spogruntala, da imam prav. Težko verjamem v takšno debilnost nekoga, ki dela za zavarovalnico, verjetno bi se moral vsaj približno spoznati. Težko verjamem da sta se zmotila, bolj se nagibam k glej ga mladega mulca kako ga bom nategnila in dobila večjo provizijo, vsaj mislim da je del plače odvisen od tega? Me zanima koliko ljudi se tako nategne. Upam da nategnejo enega na koncu z živci, ki se mu bodo utrgali ko bo na novo zavaroval avto in videl premijo. Jaz nebi nategoval folka v pisarni v podzemni garaži, kjer me pred avti brani pisalna miza in eno steklo. :D

Avto je bil Honda Accord mislim da letnik 2005 in pride nova luč ~360 EUR. Sem mu nakopal težave in sitnosti ampak je profitiral tako finančno kot z znanjem o zavarovalnicah hehe.

Meni se pa je RES šlo samo za to, da ne nabijejo premije.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po sep 21, 2009 4:18 pm

pa si prepričan, da se ti je bolj splačalo dati teh 400 €, kot pa da bi uveljavljal zavarovanje, odjavil in prijavil avto ter šel naslednje leto (lahko tudi pri isti zavarovalnici) iz 100% naprej?

Odjava in prijava avta stane nekje 50 €

lp
Slika

kurent
Nov uporabnik

Napisal/-a kurent To sep 22, 2009 7:04 am

Koliko jaz vem to ne gre, ker je polica vezana na osebo in ne na vozilo? Še ko greš k drugi zavarovalnici podpišeš o preteklih škodnih primerih in verjetno mastno plačaš če te ugotovijo.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To sep 22, 2009 10:55 am

ti podpišeš o škodnih dogodkih iz police s katere prenašaš bonus (malus), če pa je bil avto odjavljen se pa (lahko) zavaruje na novo

lp
Slika

kurent
Nov uporabnik

Napisal/-a kurent Sr okt 07, 2009 3:10 pm

Torej zakaj bi kdorkoli uveljavljal nesrečo pri PR14 in višje? Potem bi vsi enostavno odjavili in ponovno prijavlili. Dvomim da gre tako enostavno, mogoče so še kakšni stroški zraven?

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr okt 07, 2009 6:24 pm

če imaš ti avto ki je recimo v pr17 in kupiš drugega, ga boš zavaroval (tudi pri isti zavarovalnici) po pr14. Torej, če odjaviš svojega sedanjega in greš na drugo zavarovalnico, se tretira kot nov avto na katerega ne bi prenašal nič bonusa. Če si tok vesten, lahko vseeno vztrajaš pa iz prejšnje police preneseš pr17 če hočeš :P

sedaj pa v zahvalo vsem, ki imate podoben primer, kontaktirat mene, da vam jaz sklenem zavarovanje in se mi oddolžite za nasvet :P

lp
Slika
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov