Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

milan52
Nov uporabnik

Prodal avtomobil, kupec noče poslati njegove nove zavarovaln

Napisal/-a milan52 Po okt 05, 2009 9:14 pm

Očitno sem eden izmed tistih, ki preveč zaupajo kar tako. Sem namreč prodal avtomobil a mi je kupec zatrdil, da bo naslednji dan uredil zavarovanje in mi poslal papirje. Sedaj čakam a njegove nove police nikakor ne dobim. Se da omenjeno urediti kakorkoli drugače, kot pa z njegovo novo polico? Že vnaprej hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
gago
Novinec

Kraj: Krajn

Napisal/-a gago Po okt 05, 2009 9:28 pm

Zdaj če je on avto že zavaroval nase, potem greš na svojo zavarovalnico in poveš kaj pa kako, plus tega bodo že oni imeli zavedeno da je avto zavarovan na drugo osebo.
Vsaj tako je bilo v našem primeru.

Lp
The greatest trick devil ever pulled was to convince people that he doesn't exsist.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Po okt 05, 2009 9:32 pm

Če je avto že registriral nase, ti bodo na upravni enoti dali potrdilo o novem lastništvu. Tako boš lahko prekinil zavarovanje in uredil vračilo premije ter bonifikacije.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Po okt 05, 2009 9:55 pm

Ja očitno ste eni preveč zaupljivi in verjamete vsakomur. Ko prodaš avto, se takoj odjavi inuredi papirje, ne pa da moraš sedaj sam letati in prositi nekoga, da ti pošlje potrebne papirje, kaj pa naslov in tel. pokliči in se dogovorita, če pa je fakin potem je pač zrel za odstrel.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To okt 06, 2009 4:17 pm

avta ni treba odjavit, vse se da zrihtat brez odjavljanja. uredi se kupoprodajna z uveritvijo, potem pa najboljše da gresta na kak tehnični center (amzs ali podobno) in tam uredita vse ostalo; se pravi kupec naredi prepis nase, dobi prometno in tudi zavarovalno polico, ti pa dobiš takoj kopijo police!

naredi tako kot so ti predlagali, če pa ti povejo da tip ni naredil police nase, me kontaktiraj na zs. ;)

lp
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To okt 06, 2009 10:20 pm

ne uči ga krive vere. Avto se odjavi, zato, da nima več skrbi, pa sem prodal vsaj 20 avtomobilov in vedno ga takoj odjavim iz prometa, prenesem zavarovanje na nov avto oz. plačam in nato dobim na blagajni vrnjeno razliko, cestni sklad pa traje malo dlje. Registriram nov avto in tako nimam nobenih težav in jeze, vse ostalo pa nisem oz. sem skeptičen, kaj pa če bi me nategnil po domače in potem pride situacija, kot jo ima pisec posta.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Napisal/-a GiGi1985 Sr okt 07, 2009 4:28 pm

samo mesarec je napisal/-a:ne uči ga krive vere. Avto se odjavi, zato, da nima več skrbi, pa sem prodal vsaj 20 avtomobilov in vedno ga takoj odjavim iz prometa, prenesem zavarovanje na nov avto oz. plačam in nato dobim na blagajni vrnjeno razliko, cestni sklad pa traje malo dlje. Registriram nov avto in tako nimam nobenih težav in jeze, vse ostalo pa nisem oz. sem skeptičen, kaj pa če bi me nategnil po domače in potem pride situacija, kot jo ima pisec posta.

če kdo zavaji si to ti. sem prodal malo več avtov kot ti, pa nikoli nisem nobenega odjavil. naredi se tako kot sem napisal v zgornjem postu. z odjavljanjem in prijavljanjem avta so samo nepotrebni stroški in če kupca ne motijo stare tablice potem z prodajalčevo odjavo spet nosi nepotreben strošek novih reg.tablic.
Freude am Fahren

milan52
Nov uporabnik

Napisal/-a milan52 Sr okt 07, 2009 5:26 pm

Mi je uspelo uredit. Na zavarovalnici sem s pomočjo kolega ugotovil pri kateri zavarovalnici je zavaroval avto in številko police. Hvala vsem za odgovore.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Sr okt 07, 2009 9:52 pm

GiGi1985
ti si čudo narave!
napisal, tisto, kar je po reglcih in to, da jaz ali katerikoli prodajalec nima skrbi in tako je po pravilih, če pa mučkate, je drugo. Kolk pa si jih prodal je tvoja stvar, čeravno dvomim, da si jih dost pri svojih 24 tolk prodal kot si napisal.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Napisal/-a GiGi1985 Sr okt 07, 2009 11:08 pm

1. varjanta
prodajalec:
odjaviš avto (nekaj euro) + rabiš potrdilo o razgradnji avta oz. poveš da ga hraniš doma
vrneš tablice na upravno enoto
daš vlogo da ti vrnejo cestni sklad in greš na zavarovalnico dvignat zavarovanje
kupec:
kupoprodajna + overjanje
prijava vozila (nekaj euro)
nova prometna in nove tablice ( cca 50 eur)
potrebno doplačati cestni sklad in zavarovanje

2.varjanta
kupec in prodajalec naredita pogodba in se jo overi (lahko na občini, najboljše pa da jo naredita na AMZS ali vseh poslovanicah tehničnih pregledov v Celju npr.Avto celje ali Žonta)
V poslovalnici tehničnih pregledov (žonta npr.) oddata overjeno kuporodajno. Tukaj dobi kupec novo prometno, obdrži oz.če želi menja tablice in sklene zavarovanje, in tudi prodajalcu že avtomatsko naredijo kopijo, s katero na zavarovalnici dvigne svoje staro zavarovanje. Vse skupaj traja 3 minute.

Sta pa obedve varjante po reglcah in tukaj ni nobenih mučk, v kolikor ne verjameš, preveri, samo ne zavajaj ljudi. Razlika je samo v tem da pri drugi varjanti prišparaš dost časa in poti, pa tudi nekaj denarja pri papirjih.
Bistvena razlika med njima je v cestnem skladu. ;)

Da pa avtor teme ni dobil zavarovanja je pa zato, ker je dobil denar in oddal avto brez vseh papirjev (pogodbe in fotokopije zav.police) ali ker je preprosto zaupal da bo dobil fotokopijo nove police preko pošte in se zaj***! (kar se pogosto dogaja)

Ker pa je avto teme rešil zadevo, se umikam iz teme.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Če okt 08, 2009 12:42 am

pišem na splošno in npr. tvoj avto se proda na jug in so pizdarije, tako se je zgodilo. Po 1 mes. izvem, da je moj F tipo pristal v Bg in v tem slučaju, se slikaš ali pa preklinjaš, da nisi uredil takoj in te stvari se dogajajo. kakšne stroške pa ima kupec pa menim, da se s tem nebi belil glave in ravno iz tega naslova se poslužujem sigurnih metod in raje plačam par eur, kot pa, da imaš probleme. Mislim, da se strinjava oba?
Ciao
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov