Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

psipsi
Nov uporabnik

ukradli so mi 1 mesec registracije

Napisal/-a psipsi To okt 20, 2009 11:11 am

Živjo!

Imam 5 let star avto. Lansko leto sem ga prvič peljal na tehnični pregled v regularnem roku skoraj en mesec pred iztekom registracije. V prometno so mi vpisali, da je naslednji tehnični pregled čez natanko dve leti.

Letos sem plačal zavarovanje, nato pa šel plačat povračilo za uporabo cest in podaljšat registracijo, pa mi je teta zatežila, da mi je ne more podaljšat za dlje, kot velja tehnični pregled, kar pa pomeni, da se mi celotna zgodba okrog registracije premakne za skoraj en mesec nazaj (iz oktobra v september) in tudi 30-dnevni roki zdaj tečejo od začetka septembra. Tako imam zavarovalno polico, ki mi velja predolgo, obenem pa sem plačal celotni znesek povračila za uporabo cest (ne 1/12 manj kot bi pričakoval).

Po eni strani je logično, da tehnično naizpraven avto ne more biti registriran, toda niti približno si nisem predstavljal, da te polahko premikajo po času nazaj in v 12 letih zaslužijo eno dodatno povračilo za uporabo cest.

Zanima me, ali je še kdo imel podobno izkušnjo, ali se je teta zmotila. Kako pa je pri starejših avtih, ki so imeli že pred začetkov veljavnosti spremenjenega zakona opravljene tehnične preglede - se pri njih tudi premika datum registracije?

Hvala lepa in lp,
Janez

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon To okt 20, 2009 12:48 pm

Kar se zav. police tiče jo boš pač mesec prej prekinil (in dobil razliko v dnevih nazaj)... noben big deal. Naslednjič pa boš naredil do datuma veljavnosti tehničnega.

Kar se pa nadomestila za uporabo cest tiče, pa se mi zdi da si jo moral plačati ravno tako do konca veljavnosti tehničnega, razen če ti je teta vnesla kar datum police (mesec predolgo), vendar boš tako ali tako lahko to nazaj dobil, če boš naslednje leto odjavil avto in ga prijavil nazaj.

Pač zajeb. si sam, ker si šel delat tehničnega mesec prehitro.

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč To okt 20, 2009 2:58 pm

Na prometni na zadnji strani torej pise veljavnost zavarovanja ali veljavnost tehnicnega? Ker meni pise velja do 26.10.2010, t.p. sem delal 10.10.2009, zavarovanje pa sem sklenil danes. Ce prav razumem, moram drugo leto delat tehnicnega do 10.10., sicer bom v prekrsku, ceprav bo zavarovanje se veljalo do 26.10. in bo na prometni tudi ta datum? :?

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To okt 20, 2009 3:20 pm

jaz sem par dni manj kot en mesec prezgodaj delal tehničnega in podaljšal registracijo, pa mi je teta za okencem normalno uredila vse na tisti datum, ko bi moral po prometni delat
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

psipsi
Nov uporabnik

Napisal/-a psipsi To okt 20, 2009 8:26 pm

Na moji prometni na zadnji strani piše datum registracije (4 okenca), pod opombo pa datum naslednjega tehničnega pregleda. Zdaj sta oba izenačena na isti dan (opomba je ostala od lani).

Bom poklical še na MNZ in se pozanimal glede pravih datumov.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To okt 20, 2009 9:23 pm

jaz sem šel še vsakič vsak avto registrirat vsaj 3 tedne pred iztekom če ne cel mesec in mi je zmeraj vse veljalo od datuma prve registracije se pravi če sem me lreg. 1.7. in sem šel vse delat 1.6. mi je veljalo od 1.7. dalje do takrat pa še cel mesec staro zavarovanje in cestnina,le da so mi iz stare police vzeli kupone.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: ukradli so mi 1 mesec registracije

Napisal/-a TrijoAdijo To okt 20, 2009 9:39 pm

psipsi je napisal/-a:Živjo!

Imam 5 let star avto. Lansko leto sem ga prvič peljal na tehnični pregled v regularnem roku skoraj en mesec pred iztekom registracije. V prometno so mi vpisali, da je naslednji tehnični pregled čez natanko dve leti.

Letos sem plačal zavarovanje, nato pa šel plačat povračilo za uporabo cest in podaljšat registracijo, pa mi je teta zatežila, da mi je ne more podaljšat za dlje, kot velja tehnični pregled, kar pa pomeni, da se mi celotna zgodba okrog registracije premakne za skoraj en mesec nazaj (iz oktobra v september) in tudi 30-dnevni roki zdaj tečejo od začetka septembra. Tako imam zavarovalno polico, ki mi velja predolgo, obenem pa sem plačal celotni znesek povračila za uporabo cest (ne 1/12 manj kot bi pričakoval).

Po eni strani je logično, da tehnično naizpraven avto ne more biti registriran, toda niti približno si nisem predstavljal, da te polahko premikajo po času nazaj in v 12 letih zaslužijo eno dodatno povračilo za uporabo cest.

Zanima me, ali je še kdo imel podobno izkušnjo, ali se je teta zmotila. Kako pa je pri starejših avtih, ki so imeli že pred začetkov veljavnosti spremenjenega zakona opravljene tehnične preglede - se pri njih tudi premika datum registracije?

Hvala lepa in lp,
Janez

To so ti zajebali. Zavarovanje in podaljšanje registracije (tudi opravljanje tehničnega) lahko opraviš že en mesec pred potekom.
Jest vedno podaljšujem zavarovanje skor en mesec pred iztekom. Naprimer letos sem zavarovanje podaljšal 20.07. "Stara" polica pa mi je veljala do 15.8.2009 Na novi polici je napisan datum veljavnosti od 15.08.2009 do 15.08.2010. Torej do 15.08.2009 sem uporabljal staro polico, po temu datumu pa novo. Tehničnega sem opravljal isti dan (20.07.2009) čeprav je veljal do 15.08.2009. Zdej mi v prometni piše, da velja do 15.08.2010.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Ne okt 25, 2009 11:26 am

Men so za veljavnost prometne še vedno napisali samo datum registracije (od kdaj pa do kdaj traja zavarovalna polica). Tehničnega pa vedno opraviš malo prej, da lahko potem lepo odpraviš morebitne okvare ali nepravilnosti (so redke).
Se vidmo ko se zagledamo.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 2 gostov