psipsi je napisal/-a:Živjo!
Imam 5 let star avto. Lansko leto sem ga prvič peljal na tehnični pregled v regularnem roku skoraj en mesec pred iztekom registracije. V prometno so mi vpisali, da je naslednji tehnični pregled čez natanko dve leti.
Letos sem plačal zavarovanje, nato pa šel plačat povračilo za uporabo cest in podaljšat registracijo, pa mi je teta zatežila, da mi je ne more podaljšat za dlje, kot velja tehnični pregled, kar pa pomeni, da se mi celotna zgodba okrog registracije premakne za skoraj en mesec nazaj (iz oktobra v september) in tudi 30-dnevni roki zdaj tečejo od začetka septembra. Tako imam zavarovalno polico, ki mi velja predolgo, obenem pa sem plačal celotni znesek povračila za uporabo cest (ne 1/12 manj kot bi pričakoval).
Po eni strani je logično, da tehnično naizpraven avto ne more biti registriran, toda niti približno si nisem predstavljal, da te polahko premikajo po času nazaj in v 12 letih zaslužijo eno dodatno povračilo za uporabo cest.
Zanima me, ali je še kdo imel podobno izkušnjo, ali se je teta zmotila. Kako pa je pri starejših avtih, ki so imeli že pred začetkov veljavnosti spremenjenega zakona opravljene tehnične preglede - se pri njih tudi premika datum registracije?
Hvala lepa in lp,
Janez
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 2 gostov