Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Svizec:)
Novinec

Menjava zavarovalnice

Napisal/-a Svizec:) Pe avg 28, 2009 2:13 pm

Pozdravljeni!

Torej mene pa zanima kašen je postopek pri zamenjavi zavarovalnice- npr.prestop iz Adriatica k triglavu,je res potrebno avto odjavit iz prometa :shock:

LP

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Pe avg 28, 2009 2:35 pm

Zavarovalnico lahko zamenjaš , ko ti poteče staro zavarovanje ,oziroma mesec pred iztekom . Na zavarovalnici podpišeš izjavo , da nisi menjal zavarovalnice zaradi nesreče. Boniteta gre s teboj ;) na novo zavarovalnico.
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Pe avg 28, 2009 4:45 pm

Na triglav boš šel?

Jaz pa razmišljam lih da bi šel iz triglava, ker če imaš delni kasko imaš take nore kombinacije da joj. Nikakor nemorem zavarovat luči (k steklom ne spadajo, pri divjadi pa tud niso vštete), vandalizma pa ne poznajo.

Zaj pa bom mogo se enemu bočno zarit do obeh luči? :twisted:

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Pe avg 28, 2009 6:30 pm

Technologic je napisal/-a:Na triglav boš šel?

Nikakor nemorem zavarovat luči (k steklom ne spadajo, pri divjadi pa tud niso vštete), vandalizma pa ne poznajo.

Svetila spadajo pod J kombinacijo.
http://www.triglav.si/stran.asp?id=283

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe avg 28, 2009 8:14 pm

Technologic je napisal/-a:Na triglav boš šel?

Jaz pa razmišljam lih da bi šel iz triglava, ker če imaš delni kasko imaš take nore kombinacije da joj. Nikakor nemorem zavarovat luči (k steklom ne spadajo, pri divjadi pa tud niso vštete), vandalizma pa ne poznajo.

Zaj pa bom mogo se enemu bočno zarit do obeh luči? :twisted:

Kako luči niso vštete v divjad? Všteto je čisto vse kar ti žival poškoduje. 100% in brez odbitne franšize. Jaz nevem kje nabirate take dezniformacije?! Če pa se ti razbije samo lluč, pač rečeš da si zbil psa, ki je potem "pobegnil".

Uporabniški avatar
beli angel
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a beli angel Pe avg 28, 2009 8:17 pm

Zdravo!
Kombinacije so:
D-stekla, divjad, domače živali
J-svetlobna telesa(luči) in ogledala
Vandalizem maš pa krit po splošnem kasku
Delam na ZT.
LP
be cool and drift!!

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Pe avg 28, 2009 8:45 pm

V bistvu morem nabavit J še ker rabim luči in ogledalo potem.

Uporabniški avatar
Novinec

Napisal/-a Svizec:) Pe avg 28, 2009 9:11 pm

Pozdravljeni!

To se pravi ,da v vsakem primeru moram odjavit avto,če želim menjati zavarovalnico :jao: Pri Sloveniki imajo tak čudne kombinacije da je kar hudo npr.nemoreš zavarovati posebej:stekel,divjadi,parkirišče toča,če želiš imeti to zavarovano pa moraš vzeti "full"kasko,ki pa pride za moj avto 1200 Evrov,kar pa semi zdi malo dosti za 6 let star avto.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak So avg 29, 2009 5:59 am

:?: Iz kje tebi to?

http://www.adriatic-slovenica.si/insura ... &cid=20248

Kombinacija E

Zavarovalnica krije:

* Neposredno škodo, ki nastane zaradi razbitja ali poškodovanja vgrajenega stekla, svetlobnih teles in vzvratnih ogledal vključno z obratovalno škodo, škodo na vgrajenih strešnih steklih ter dodatkih v steklih (antena, senzor za dež, ...) ter škodo na ksenonskih žarometih/žarnicah;
* Škodo zaradi zlonamernih ali objestnih dejanj tretjih oseb;
* Neposredno škodo, ki nastane na motornem vozilu z neposrednim naletom oziroma trkom v živali

Delam na KD, lastnik AS-a :)
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Novinec

Napisal/-a Svizec:) So avg 29, 2009 8:43 am

Pozdravljeni!

To ni zrastlo na mojem zelniku ,da nebo pomote,tako kot sem napisal sta mi DVA zavarovalna agenta "tolmačla" :shock:

Misak hvala

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Napisal/-a Misak So avg 29, 2009 3:32 pm

Ni problema.

Kljub temu, da sem pri tej firmi pa ti vseeno priporočam menjavo zavarovalnice in se odpraviš na Generali, ki je res najcenejši in zanesljivo izplačajo škodo. AS zna zelo zakomplicirat zadeve. Inside info al neki... :lol:
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne avg 30, 2009 8:48 pm

No ja, če hoče menjat zavarovalnico naj gre raje k triglavu, kot k generaliju, vsaj kar se kaska tiče ;) drugače pa tudi pri obveznem treba pazit

10. člen zadnji odstavek pravi:
Na zahtevo zavarovalnice se lahko pri odpravi škode v vozilo vgradijo neoriginalni homologirani nadomestni deli.

To pomeni, da kadar se pač zavarovalnica odloči, bo vgrajevala neoriginalne dele v moj avto! odlično! Ostale zavarovalnice tega ne poznajo..

lp
Slika

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Napisal/-a Misak Po avg 31, 2009 7:49 am

Za starejše avtomobile (5 let plus) je to celo velik plus - v nasprotnem primeru hitro prideš do ekonomske totalke. Kasko kombinacije pri Generaliju so sploh zelo prilagodljive, zanimiva je možnost vračila 10% pri že tako najnižjih premijah. Samo paziti je potrebno, da agent za izračun kaska uporabi novo vrednost vozila.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po avg 31, 2009 10:02 am

no no, o najnižjih premijah je veliko za razglabljat ;) Tudi reklame, ki so jih imeli, kjer so imeli izračune med zavarovalnicami so morali umakniti zaradi prirejanja premij ;) pa tudi izkušnje govorijo drugače. Za svoj avto sem si dal izračunati pa je prišlo 300 evrov dražje pri Generaliju, kot pri ZMju ali Triglavu. Sem pustil podatke in me je ženska poklicala in ni znala nič odgovorit zakaj in kako. Govorim pa polnem zavarovanju, kar je možno, ker imam pač tako zavarovan avto (polni kasko, vse kombinacije, odkupi prvih škod, ao+, imam 55% bonus itd.)

Kakšen pa je procent avtov, ki so starejši od 5 let in imajo kasko zavarovano? Mislim, da je kar lepo večina tistih, ki imajo med 0 in 5 let stare avte. Pa da ne govorim o komplikacijah, da ko je dal kolega izračunat si za svoj avto, ker ima avto vrednejši od 36.000 €...

Tudi teh 10%, ki jih vračajo je zelo smešnih ja. Za stranko namreč, za zavarovalnico je zelo dobrih. V pogojih piše, da jih dobiš nazaj, če NIČESAR ne uveljavljaš iz kaska, niti parkirišča ali stekel. Pa kolkor vem, gre teh 10% nazaj samo na kasko? Ali kako, ker jaz ko sem gledal izračun me je prišlo pri Generaliju prek 850 € za zavarovanje, teh 10% pa je znašalo nekje okoli 52 €. In zopet, jih ne bi dobil nazaj, ker parkiram v Župančičevi Jami in letno uveljavljam parkirišče (praske po odbijačih). Imam raje 10% popust, ki mi ga nudijo ostali in takoj prišparam teh 10% za katerih moram pri Generaliju "se trudit"

Ko pa smo že pri parkingu, imajo pri Generaliju samo 2 škode na leto.. Ko pripeljem avto k cenilcu je vsako sranje nova škoda, kar zopet pomeni, da sem na slabšem. Večina ostalih ima neomejeno škod iz parkinga. Tudi na vandalizem v pogojih pri Generaliju ni nikjer omenjeno, da ne izgubiš bonusa in plačaš odbitne franšize, kar pač pomeni, da če ni zapisano, da lepo izgubljaš bonus in plačuješ franšizo.

Sem to takrat malo preučeval, ko sem imel za zavarovat pa me je vse to (in še nekaj dodatnih stvari) zelo odbilo od Generalija in dalo veliko mislit o njihovi kredibilnosti ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Po avg 31, 2009 11:24 am

No kera zavarovalnica je potem po vaše najboljša za parking oz. vandalizem? Brez splošnega kaska seveda.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Napisal/-a Misak Po avg 31, 2009 4:10 pm

@eclipse_R
Tukaj ti pač moram pritrditi, kar koli drugega bi lagal :) Slutim pa zakaj je prišla taka razlika v ceni kaska - kot sem že omenil, nova vrednost vozila. Za dellne kombinacije, ki pridejo v poštev za starejša vozila pa sem do sedaj še vedno prišel najceneje čez za Generali. Tudi pri uveljavljanju škod do sedaj še ni bilo zabeleženih komplikacij.

Sam se izogibam ASa, čeprav lahko tržim njihove produkte, jih zaradi dobrega odnosa s strankami odsvetujem in jim priporočam ali Generali, kjer želijo samo nizko ceno, ali pa ZM, kjer imam tudi že nastavljeno agentko in se za moja priporočila "potrudi" z 20% zastopniškim popustom in pozitivno oceno zaupanja stranki, kar pripomore k zmanjševanju komplikacij pri uveljavljanju škod in boljšim izplačilom. Če torej stranka želi "fair play" pri morebitnih izplačilih, je napotena na ZM, kar pa je tudi že odgovor na zadnje vprašanje.

LP
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Po avg 31, 2009 4:35 pm

kakšni problemi pa so pri AS oz. zakaj to odsvetuješ?

Lp

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Napisal/-a Misak Po avg 31, 2009 6:39 pm

Predstavljaj si sledeče: imaš škodni primer (recimo butnen avto na parkirišču), avto pelješ na cenitev škode, kjer ti "strokovnjak" ugotovi menjavo odbijača in luči, ter x ličarskih ur dela. Odločiš se za izplačilo v gotovini, nato pa ti po treh tednih (ko verjetno svoj avto že popraviš) zavarovalnica odgovori, da glede na opis taka škoda ne more nastati. Seveda jim vljudno odgovoriš, da naj ne bluzijo, in v odgovor ti sledi da predloži vse račune, ki ti jih bodo povrnili... Kaj če si zamenjal odbijač z rabljenim? Vgradil luč, ki si jo našel prek interneta? Ličarja plačal na keš? Vso srečo z računom...

Zgornji primer je "copy - paste" ene od mojih strank. Takih in podobnih primerov pa ni bilo malo, saj se zavedajo, da marsikdo v takem primeru obupa, požre tistih nekaj € in naslednje leto zaradi prijateljskega odnosa z agentom zopet podaljša zavarovanje. Not fair enough for me - enostavno prevečkrat "probajo"... Edina varjanta, kjer je AS v redu je pri zavarovanju mladega voznika, če je pri hiši več avtomobilov, saj z enkratno premijo (cca 150€) mladi nadobudnež lahko vozi vsa vozila in nobeno ne rabi extra zavarovanja, obravnava škod pa je odvisna od matične zavarovalnice.

Pošteno?
In ženskam bencin!

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi Če okt 29, 2009 11:42 pm

Trenutno imam zavarovan avto pri Triglavu.

Malo pa razmišljam da bi šel k Generali ali ZM predvsem ker nudijo v ceno odkup prve škode.

Kakršna koli info za ene in druge bi prišla prav.

Drugače pa imam avto zavarovan kasko + AO + asistenca.

lp

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Pe okt 30, 2009 7:45 am

Letos sem svojega zavaroval pri Generaliju, ker je pač bil najugodnejši (odvisno od več faktorjev...), sploh pa še s kombinacijo z zavarovanjem nepremičnine (še tam so mi dali nekej 40 % popusta). V mojem primeru je to ponudba brez konkurence.

Avto je star 6 let in imam kasko...
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov