Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

CAPONE___
Nov uporabnik

TOTALKA & ZAVAROVANJE

Napisal/-a CAPONE___ Če nov 12, 2009 11:41 am

mene zanima,če ima kolega pravico do povrnitve zavarovanja(avto razbit totalka po krivici drugega voznika & vozila)...zavarovanje pa je imel na obroke? ?

HVALA ! !

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Če nov 12, 2009 11:52 am

Zihr sem te narobe razumel. Ampak: če je imel na obroke, torej še ni plačal celotnega zavarovanja do trenutka nesreče. Zakaj bi potem dobival nazaj, kar še ni plačal?

Prosim če me popraviš, če sem narobe razumel

EDIT: verjetno si mislil da bi dobil odškodnino (pač ocenjeno škodo) ne pa zavarovalnine?
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če nov 12, 2009 12:40 pm

Če je zavarovan predmet prenehal obstajat, preneha tudi pogodba in preveč plačana premija (za čas od trenutka ko je vozilo šlo iz prometa pa do datuma do katerega je bila premija plačana. Najprej mu morajo na zavarovalnici zračunat koliko je premija do datuma ko je vozilo bilo predmet zavarovanja. Če zdaj neha plačevat zavarovanje dokler še uradno pogodba ni zaključena bo zavarovalnica šla v izvršbo. Torej naj gre ČIMPREJ na zavarovalnico/pokliče agenta, najboljše da prej vpraša kaj vse more predložit in je to to.

Isto je če avto prodaš preden ti izteče zavarovanje, ti zavarovalnica vrne plačano premijo ali odšteje od pogodbe za nov avto.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Re: TOTALKA & ZAVAROVANJE

Napisal/-a kolesar Če nov 12, 2009 1:19 pm

CAPONE___ je napisal/-a:mene zanima,če ima kolega pravico do povrnitve zavarovanja(avto razbit totalka po krivici drugega voznika & vozila)...zavarovanje pa je imel na obroke? ?

HVALA ! !

od škode bodo odbili kar še ni plačano..

Mare2
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare2 Po dec 07, 2009 3:55 pm

Ker je bil avto razbit - totalka bo kolega avto odjavil iz prometa (v prometno dovoljenje se vpiše podatek o odjavi vozila in datum).

Ima tudi pravico do povrnitve še neporabljene premije.

Naredi se t.im. poračun premije do dne odjave vozila, upošteva pa se doslej vplačana premija - oz. obroki.

Če rabiš za Zavarovalnico Maribor ali Generali, ti vračilo lahko uredim jaz, saj sem njihov (naš) direktni zastopnik. :)
popust

Mare2
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare2 Po dec 07, 2009 3:57 pm

kolesar je napisal/-a:od škode bodo odbili kar še ni plačano..

Nič ne bodo odbijali, saj je za škodo kriv drug voznik. Nisi dobro prebral? :)
popust

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po dec 07, 2009 3:59 pm

Če je na keš ti vrnejo ostanek,če pa je na obroke pa prenehajo trgat obroke oz. če je vzel recimo na 6 obrokov in jih je že odplačal 7 mesec pa razbil avto mu prav tako vrnejo razliko saj je imel premijo že komplet plačano.Dobi pa tudi vrednost totalke in avto mu ostane.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 2 gostov